Mandag 15.oktober 18
Det merkes at valpene vokser. De kan spise litt sjeldnere og sove litt lenger mellom hvert måltid. De er gode og runde og legger så fint på seg. Foreløpig er det ikke så mange timene søvn om natta, men sove det skal jeg gjøre når jeg blir gammel :-) Jeg får aldri sett meg mett på valpene og er så fornøyd når de nå har blitt litt større enn nyfødt. Selv om denne gjengen har vært super siden dagen de ble født, så går man med en liten usikkerhet om noe kan komme til å skje. Heldigvis, i morgen er de en uke og alt ser bare bra ut. 
Sunni hadde besøk i dag. Hun er ganske spinnvill når noen kommer på besøk. Hun vil gjene ha kos, og løpe rundt ute. Det tar ikke så lang tid før hun er sliten og da må hun inn for å hvile. I dag tidlig hadde Jubi knabbet senga hennes igjen, det er unektelig litt rart ut med store Jubi i lille senga.
Jeg har også begynt å bruke et slags teppe som jeg legger mange godbiter i, også kan Sunni søke. Hun synes det er kjempeartig og er veldig ivrig på søkinga. Godbiter er nok veldig godt :-)
Sunni snuser på godismatte
Sunni søker etter godbiter
151018 hele gjengen 6 dager gamle
Fineste gjengen 6 dg gammel
151018 hhskulder hvlår
Hanne merket høyre skulder og hanne merket venstre lår
Søndag 14.oktober 18
Dagene for valpene er ganske like. De sover, spiser og gjør fra seg. De uttrykker sin misnøye når de ikke får maten fort nok og de klatrer rundt på hverandre til de sovner. De legger på seg jevnt og trutt og MIlle har masse mat.Jeg tror hun kunne fødd opp 11 valper til. Det er selvfølgelig denne gjengen godt fornøyd med. Noen av hannvalpene begynner nå å ta ganske godt for seg i matfatet, så de brøyter til side de som ikke er fullt så tunge. Men de litt mindre tar det igjen på smidighet og raskhet så de lurer "storebrødrene" sine litt. Det er artig å se på. De deler egentlig foreløpig ganske broderlig, så jeg har ikke valgt å dele de i to grupper eller noe sånn. Ser jeg at noen henger etter kan jeg heller gjøre noen tiltak da. Men foreløpig styrer Mille dette alene.
I dag tømte jeg valpebingen på kjøkkenet. Det er ikke noe vits i å ha aviser i den lenger, Sunni vil jo ikke være i den alikevel. Hun ligger sammen med de store på gulvet på kjøkkenet og synes det er helt topp. Så da satte jeg senga hennes på kjøkkengulvet,men den komJubi og tok. Det var ganske latterlig å se på store Jubi i den lille senga :-) Jubi synes den var perfekt og akkurat passe stor til seg. Hun krøllet seg sammen alt hun kunne, men alikevel stakk hun utenfor på alle kanter av senga. Godt det er en myk seng :-D
Jeg er så takknemlig for flotte valpekjøpere. Denne gangen som så mange ganger før, er det en utrolig fin gjeng med valpekjøpere som har meldt seg. De aller fleste har hatt flat før, noen er nye flateiere, men som vi hilste på i sommer, og sist men ikke minst, "gamle" valpekjøpere som kommer tilbake for å hente sin tredje Fosliskrenthund. Det er en god følelse det. Flotte mennesker som har gitt "våre valper" flotte liv, og som vi er så glade for å ha blitt kjent med. Da er det gøy å drive med valper :-D  Det er mye jobb, men jammen bringer det med seg masse inspirasjon og gleder også. 
14.1018 nydelige gjengen
Jeg tror jeg kan stirre på disse gullklumpene i en evighet
141018 tispe merket venstre øre
Tispe merket venstre øre
Lørdag 13 oktober 18
Det er liksom ingen sak med valper når alle er så pigge som disse her. De reagerer rask allerede når noen kommer inn i rommet. De blir veldig aktive når de tror at det er Mille som kommer og skal gi dem melk. Da yrer det med valper i valpekassa, de er i full fart, og Mille har sin fulle hyre med å få lagt seg ned. 
Nå er de første fire døgnene over, og alle sammen følger fortsatt en veldig fin utvikling. De er sultne bestandig og det er mye lyd når de skjønner at Mille er klar til å slippe ned litt melk til dem.
I dag tok jeg Sunni inn til dem. Jeg holdt henne i armene mine, mens hun fikk snuse på det rare som var i kassa. Hun var veldig rolig, og bare nysgjerrig når hun fikk snuse, og etterhvert kom den ene labben for å ta litt bortpå valpene.
G-gjengen har jo absolutt ingen glede av at Sunni kommer inn til dem, de kan jo ikke gjøre noe sammen med henne. Men hun har godt av å se og snuse og bli eksponert for alle luktene og lydene. Det var tydelig at hun syntes det var litt rart og ble veldig forsikitig. Mille syntes at Sunni kunne gå ut av soverommet vårt med det samme. Men så skjønte hun nok at det ikke var noe skummelt for valpene hennes, for etter noen sekunder var det greit.  Det var rart å ha Sunni inne hos valpene, hun ble jo en flodhest i forhold :-)
Jubi og Svea sniker seg inn til valpene når de ser at Mille er opptatt med andre ting. De har så lyst til å snuse og sleike. Jeg tenker at det ikke er nødvendig å stresse Mille med det, så jeg pleier å ta de vekk. Det er ikke sikkert at Mille synes det er helt greit ennå.Valpene er jo så unge. Men om en uke eller to pleier det å være veldig greit. Da er all avlastning Mille kan få hjertelig velkommen. Hun vil trenge det med elleve små :-)
131018 hele gjengen sover 
 Hele gjengen sover i haug
 131018 mat er godt
 Mat er så usannsynlig godt
Fredag 12.oktober 18
Det som er ganske vanlig med valpedagboka er at den oppdateres ganske seint på kvelden..... Det kommer dere nok til å oppdage etterhvert :-) Mange har gjort det sånn at de ser på den på morgenen i steden for på kvelden. Rett og slett fordi det noen ganger blir veldig seint før den er ajour.
Som jeg skrev litt tidligere har jeg merket alle valpene med tipex for å kunne skille de fra hverandre. Jeg har også et fast system ved hvert kull. Første tispe som blir født er nakketispa, neste er venstre øre, så høyre øre og venstre skulder. Disse merkene bruker jeg ikke på hannene. Da kan jeg veldig lett konstantere både at det er en tispe og hvem av tispene det er. Om jeg har en hanne og en tispe med merke på samme sted, er det jo i teorien lett å vite forskjell, men når ting skjer fort i en valpekasse har ikke jeg tid til å sjekke under valpen om det er en hann eller en hun :-) Hannene blir merket på bakparten stort sett,- hvis de ikke som nå er ganske mange. Da "låner" jeg et tispemerke og sånn er det med en hannhund i dette kullet. Her er hannene merket i den rekkefølgen de ble født som enerhannen, toerhannen, venstre lår, høyre lår, ryggen, halen og høyre skulder. Høyre skulder er da egentlig et tispemerke, men den hannen som har fått det merket han bryr seg nok ikke mye om det :-) Han er tøffere enn toget og lar nok ikke merket definere ham , hihi.
Det går veldig bra med valpene. Det er så mye liv i dem, at Mille allerede sliter med å få lagt seg ned uten å legge seg på noen av dem. De er overalt i kassa. Gleder meg til å følge denne gjengen for de har hatt så utrolig lik start, alle sammen har hatt samme oppførsel og ingen har hatt startvansker. Det er veldig deilig, og jeg bare nyter dagene med valpene. Når Mille har så mye melk, så er ikje det  noe problem heller. 
Sunni har nå blitt så bortskjemt at det ikke nytter å sette henne i noen valpebinge på kjøkkenet. Hun skal gå fritt sammen med de andre, og får hun ikke det, så forteller hun med store bokstaver hvor urettferdig hun synes det er. På natta går det veldig fint for da er hun på valperommet med Jubi, men på dagen er det slutt på å kjede seg i en binge ja. Da vil hun helst være ute og leke med de store, får hun ikke det vil hun sitte på fanget å kose. Hvis det ikke går heller, ja da vil hun torpedere kjøkkenet :-) Hun er så nydelig når hun sover, haha. Nei nå er det vel på tide å sove litt :-)
121018 halehannen rygghannen og tvs
Her sover halehannen, hanne merket ryggen og tispe merket venstre skulder
121018 hvb og hhb
Hanne merket høyre lår, har sovnet oppå broder'n merket venstre lår
Torsdag 11.oktober 18
Det er ganske godt når alle valpene er så kvikke og fine som disse her. Alle er veldig på, og drikker melk som bare det.Mille ligger mye i valpekassa, men også litt utenfor. Tror hun syns det er litt varmt. Valpene har varmelampe i det ene hjørnet av valpekassa si, så de kan velge om de vil ligge  der eller der varmelampa ikke stråler så mye. De ligger ofte i haug og inntil hverandre. Det er jo det de er vant til fra tiden de var i livmora til Mille. I dag hadde vekta mi klikket, så det var bare å få Rune til å kjøpe med seg en ny. Vekt føler jeg meg helt avhengig av i starten når jeg skal sjekke om valpene har lagt på seg eller ikke. Så når han kom hjem fra jobb var det bare å veie hele gjengen. Ikke så mye å bekymre seg for, alle sammen har fortsatt å legge på seg, noen litt mer enn andre. :-) Så det er tydelig at Mille har mye god melk. Det er ganske krevende for henne å skulle lage nok melk til eleve valper, så nå spiser hun tre store måltider om dagen. Hun er ganske tynn, og det er ikke noe lett å få en diende tispe opp i vekt. De bruker all energi på å produsere melken. Mille synes det er skikkelig bra med tre måltider, så hun spiser alt hun får og hadde ratt tatt ennå mer. Men om hun får for mye, blir hun dårlig i magen, så det er om å gjøre å finne ut hvor mye hun kan spise før det blir for mye :-) Hun er en relativt avslappet mamma. Hun elsker å ligge på ryggen, og rett som det er mens hun ammer, bare legger hun seg over på ryggen. Valpene skjønner jo ingenting, men leter villig etter melka som forsvant og finner den fort igjen. Men de sklir jo ned av magen til Mile, så det er ikke så lett å die på den måten..
Vi har jo så fantastisk vær, så i dag har Mille, Svea og Jubi kost seg masse ute sammen med Sunni. Mille og Jubi "lager engler" på plenen, de vrir seg på ryggen på plenen og storkoser seg. Sunni har funnet ut at Mille er den nye melkebutikken. Jubi har jo nesten ikke melk lenger, men det har MIlle :-) Så Sunni er borte og prøver seg på å få en liten sup av henne. Noen ganger er det greit for Mille, men andre ganger går hun unna. Mille er utrolig snill og leker og koser seg med Sunni også, selv om hun har den store banden sin inne i valpekassa. 
101018 Sunni 
 Fiine Sunni
 101018 Sunni og Jubi
 Sunni og Jubi
 101018 Sunni og Svea leker
 Sunni og Svea leker
 111018 hele gjengen sover
Hele fine G-gjengen sover
111018 liker å sove oppå hverandre
 Liker godt å sove i klump
Onsdag 10.oktober 18
Første natt med denne flotte G-gjengen har gått aldeles strålende. Det er alltid spennende om melka kommer igang og om valpene klarer å få nok næring. Fra siste kullet til Mille hadde jeg skrevet opp at hun tidlig hadde masse melk, så jeg håpet jo på det samme nå. Heldigvis viser Mille seg som en super mamma igjen. Hun har allerede så mye melk at ingen av valpene har gått ned i vekt, noe som er normalt, men derimot har lagt på seg. Noen av dem har lagt masse på seg allerede, så det er veldig bra. Alle er veldig like i størrelse, ingen er noen sinker eller trege til å få tak i puppen, så her kommer det til å bli mange kamper om maten etterhvert :-) Ingen av disse som kommer til å gi seg.  Nå vet man jo aldri om det går bra med alle når de er så mange, men ingen skiller seg ut på noen måte, så jeg har en god følelse akkurat nå. 
Mille er rolig og vasker og ordner valpene akkurat som hun skal. Hun vet akkurat hvem av de eleve som trenger en vask og masserer og ordner så alt kommer godt i gang. Mille spiser maten sin igjen, og virker til å være i veldig fin form. Nå tar jeg tempen på henne hver dag for å følge med at alt er bra, og så langt ser det fint ut. Litt over midnatt kom det en morkake som manglet, så nå tror jeg alt er ute og at ting skal gå fint.
Svea og Jubi er som vanlig i hundre fordi de merker at det er kommet en gjeng med valper. Jubi er helt klar til å adoptere hele gjengen, men tror ikke Mille er særlig interessert i det ennå :-) Svea bare håper de fort skal bli så store at de kan leke med henne. I mellomtiden sniker hun seg inn for å ta en vask av et par stykker som hun kan rekke før jeg tar henne ut igjen :-)
Jeg sover sammen med Mille og valpene. Siden Jubi og Sunni er på valperommet sover Mille og valpene på soverommet vårt. Deilig for meg, for da kan jeg sove i min egen seng. Værre for Rune som ikke hæler å ha 22-23 grader på soverommet, og med den spesielle lukta som blir av valpene. Han har flyttet inn på rommet til en av gutta i 2 egt så lenge. Valpene flytter inn på valperommet/kjøkkenet når de har passert 2,5 uke for da trenger de mer plass. Men frem til det er jeg heldig og kan kose meg med dem ;-)
101018 hele gjengen ett døgn gamle
Hele gjengen ett døgn gamle
101018 mølje
Mølje
101018 hanne merket ryggen
Hanne merket ryggen 

Tirsdag 09.oktober18

I går kveld begynte tempen til Mille å flytte litt på seg og hun ble betydelig mer urolig og pipete. Hun var egentlig umulig å ha løs ute fordi hun skulle grave alle steder. Så det var bare å ta på band. Hun har særlig ett sted der vi har satt opp kompostgrinder for at hun ikke skal gå inn der. Jeg tror jeg har vært der fem ganger for å spa tilbake jorda, og forsøke å redde plantene som står der. Ikke bare for Mille, men for Jubi også. Sterke instinkter på disse hundene når de skal ha valper gitt.
Oppblokkingen startet utover kvelden, og i løpet av natten hadde Mille gjort en god jobb. Så første valpen så dagens lys klokka 12:00. Deretter kom de som perler på en snor, og når valp nummer 11 var ute, la Mille seg ned og tok livet helt med ro. Da så det ut som om hun hadde fått ut alle valpene, og at hun tok seg en velfortjent hvil. Hele den fine gjengen veier mellom 4-500g. En jevn og fin gjeng, alle sammen ganske så kvikke og klare for å gå igang med å drikke melk. Mille har ikke 11 pupper, så vi får følge litt godt med så alle legger på seg. Jeg har merket alle med tipex så jeg skal se forskjell på dem. Det er veldig greit når jeg veier og sjekker de hver dag. 
Dette er jo G-kullet. Vi har hatt et G kull en gang før. De ble født 28.10.2004, og var 12 valper. Åtte hanner og fire tisper. Det var en veldig flott gjeng, hvor fire av valpene senere ble godkjente som søkshunder på narkotika, en ble våpensøskhund og lavinehund, og en ble redningshund ved siden av å være flotte familiehunder og treningskamerater. Skal bli spennende å se hvordan denne gjengen utvikler seg, denne gangen 7 hanner og 4 tisper.
Valpen til Jubi, Sunni, har kjedet seg i dag. Jeg har vært litt opptatt kan du si, så Sunni har for det meste sovet og lekt med mammaen sin. Nå på ettermiddagen når de andre kom hjem har hun fått vært masse ute og kost seg. Nå har hun sovnet igjen. Rart det der hvor fort man glemmer hvor mye de egentlig sover når de er så små.
091018 Stolt Mille med gjengen
Stolt Mille med gjengen
091018 her blir det trangt om plassen nyfødte valper
Her blir det trangt om saligheta etterhvert :-)
 Mandag 08.oktober 2018
 I dag er dagen som valpene til Mille egentlig skal bli født. Hadde vært artig det,- da Rune har bursdag i dag og blir 50 år. Men Mille har nok ingen planser om å få valper i dag. Hun spiser maten sin og løper rundt med de andre hundene, så vi får se utover kvelden om noe forandrer seg. Jeg tar tempen på Mille hver dag for å se om hun har noe temåeraturfall. I dag har den begynt å flytte på seg, men skal egentlig godt ned på 36 tallet før den skal snu og gå opp igjen. Først når den går opp igjen kommer valpene. 
Mille er veldig glad i mat, så et tegn på at vlapene nærmer seg kan være om hun slutter å spise. Det har hun ikke gjort i dag.
Jubi sin lille frøken blir bare bittelitt bortskjemt. Hun går sammen med oss stort sett hele tiden, når hun ikke sover. De sover jo fortsatt mye, så det er lange perioder hvor hun bare koser seg. Men når hun er våken er hun ute med oss, eller inne på kjøkkenet og går der hun har lyst. Hun er kjempeflink til å gjøre fra seg ute, vi tar henne med ut hevr gang når hun har spist, så bærsje inne har hun ikke gjort på en stund. Det er ganske deilig.
081018 mille har blitt stor
Mille har blitt stor men er i full fart
081018 ettbarnsmoren har det bra
Ettbarnsmoren nyter tilværelsen
081018 jeg vil være med de andre
"Sunni", valpen til Jubi, vil være med de andre å leke
081018 Svea er og blir verdens beste leketante
Svea er verdens beste leketante fortsatt
081018 Sunni i farta Medium Web view
Sunni i farta !
G-kullet

Mille, (F. Xpensive Taste), som er mamma'en til B kullet ,er nå
parret med "Asbjørn" ,Rudskogs Crash Boom Bang.
For oss er dette en spesiell kombinasjon da Asbjørn er barnebarnet til vår kjære Xi, og sønn til
NUCH SE(u)UCH NVCH Fosliskrenten's Time To Play. Vi venter i spenning på å se 
hvor mange valper det er i magen til Mille. Går alt som planlagt kommer det valper rundt 08.oktober.

Rudskogs Crash Boom Bang
"Asbjørn"
HD: A
Øyne: ua
Utstilling: cert

Asbjørn
Fosliskrenten's Xpensive Taste
"Mille"
HD:A
AD:0
øyne: ua, juli 2018
utstilling: Excellent

DSC 0222 Large Web view
 2019
 Vi planlegger et kull på "Klara" , F. Zesty And Tasty. Det blir Klara sitt første kull, så dette er spennende.
Siden Jubi ikke får mer enn en valp med Fredrik, har vi vært så  heldige å få låne ham en gang til. Denne gangen til Klara. Klara venter løpetid rundt jul og med forventet fødsel i februar/mars.
Bilder kommer
 
 
Go to top