Litt om oss

Det er helt utrolig hvor fort tiden går.... I 2020 vil det være 30 år siden vi fikk vårt aller første valpekull. Da hadde vi hatt flat i 5 år og det var utrolig artig å forsøke å ha et valpekull. Siden da kan vi vel trygt si at vi har vært bitt av basillen (-:

I 1990 hadde vi kennelnavnet "She-raz ", men etterhvert fant vi ut at vi ville ha et navn som var mer knyttet til oss, og da kom navnet "Fosliskrenten" rekende på ei fjøl. Passer godt det, her vi bor oppi åsen på Røyse med utsikt over Tyrifjorden og omliggende  steder.

I den spede begynnelsen var det bare så gøy å ha valper at tanker rundt avlsstrategier og avlsmål ikke var så veldig viktig. Men etter hvert ble vi jo mer og mer bevisste dette og i dag har vi et klart mål om å legge vekt på å avle frem sosiale og sunne hunder, med rett temperament og gode arbeidsegenskaper.

Vi har siden 1990 vært veldig glad for alle flotte valpekjøpere som har aktivisert og tatt seg av "våre" valper som familiemedlemmer og det setter vi stor pris på.

Vetle og Maya p tur 06.10.11

 

Retrieveren er en allsidig hund og det er med stolthet og glede vi kan slå fast at "valpene" våre hevder seg godt innenfor både jakt, lydighet, agiglity, brukshundkonkurranser, sporprøver, som reddningshunder og ikke minst som søkshunder på narkotika i politiet.

Men dette er ikke mye verdt om ikke hundene fungerer godt til det som er aller viktigst, nemlig som et familiemedlem, turkompis og treningskamerat. Valpekjøpere opp igjennom disse 26 årene skal ha all ære for at det har gått så bra med "Fosliskrenterne"

 

I 1990 var vi veldig aktive i retrieverklubben. Vi drev med "alt". Både lydighet, jakt, spor, agility, bruks og utstilling. Vi har mange års erfaring fra trening med hund, men i de siste årene har aktiviteten gått noe ned. Det skyldes rett og slett av vi også fikk tre tobeinte "valper", nå er de ikke valper lenger men har blitt flotte voksne karer.

Vi er godkjente trinn I instruktører i NKK begge to og har holdt mange dressurkurs for retrieverklubben opp igjennom årene. Da agilitysporten blomstret opp i Norge på slutten av 1980 tallet, var vi også og tok utdanning som agility instruktører, men det har vi ikke holdt ed like. Så i dag er agilitysporten ganske forandret fra den spede oppstarten. Men at det fortsatt er utrolig artig ?? Ja, bare spør de som driver på. 
Vi trener lydighet med egne hunder, men mest rettet mot jakttreninger og jaktprøver.

I dag, 2019, har vi to flattisper boende hjemme her, g seks flattisper ute hos kjempeflinke forverter/deleier. Tidligere har vi også hatt en labrador hanne. 

Gjennom disse 29 årene som har gått har sosialisering av valpene i valpekassa vært en kjepphest for oss. Vi er veldig opptatt av at valpene skal få det beste mulige grunnlag til å møte verden utenfor valpekassa som trygge, nysgjerrige og sosiale valper. Vi har alltid valpene inne i huset vårt, og de venner seg til lyder av støvsuger, vaskemaskin,TV, radio, unger som løper inn og ut. Vi legger også mye vekt på at mange ulike mennesker skal komme for å besøke valpene når de er blitt store nok til det. For valpen er det avgjørende for resten av livet dens at den blir godt preget på mennesker før den forlater valpekassa og skal erfare verden utenfor.
Alle som har fulgt med i våre valpedagbøker gjennom årene har sett at valpene ikke akkurat blir understimulerte (-:
En annen kjepphest er at vi alltid er her om det er noen som trenger hjelp til noe. Ikke noe problem er for lite og ikke noe er for stort. Vi gjør alt vi kan for å følge opp og hjelpe til med våre valper. Selvfølgelig er det individuellt hvor mye kontakt hver enkelt valpekjøper vil ha, men vi stiller så gjerne opp.

Har du lyst til å vite mer om oss eller kommende valpekull, ta kontakt med oss på e-post : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vetle Maya_Sissel_Wilma_hstferien_06.10.11 God kontakt_med_Wilma_06.10.11 Rune Ronja_Xi_07.10.11