Valpedagbok for K-kullet 
SØNDAG 01.12.19
Jippi !! Da har november blåst forbi uten at jeg har tenkt for mye på det, og nå er det desember og masse lys overalt. Deilig med valpene som har gjort at vi ikke har blitt arbeidsledige akkurat :-) 
I dag ble Karsten hentet også. Så nå er han vel instalert i Sverige, og vi håper virkelig at han får mange fine år der. For Japp og Balto har dagene gått fint, med unntak av litt biting ;-) Vi regner med at det går seg til etterhvert. Karsten får lære seg svensk , også er alt som det skal være.
Når Karsten hadde reist i dag tok vi turen til Adventsapportering i retrieverklubben. Det var koselig. Alle hundene fikk apportere hver sin gave, pakke den opp og gjerne spiste litt / leke litt med den. Bixit møtte broren sin og fikk leke litt med ham. Det var stor stas. 
Vel hjemme her igjen så gikk det opp for oss at vi har en "liten" jobb å gjøre etter at valpene har dratt. Først kunne vi "ta tilbake" kjøkkenet. Vi fikk ryddet bort valpebingen som har okkupert kjøkkenet de siste ukene. Da ble det stor plass her gitt. Så var det jo jammen med første søndag i advent i dag, så jeg fikk rotet frem fire lys til en provisorisk advenstsstake. Da fikk vi i hvertfall tent det første lyset. Så får jeg heller ordne den rette adventsstaken til neste søndag :-D Vi har funnet et juletre som skal stå ute, men det ligger fortsatt bare foran huset og venter på å få lys på seg.
Jeg har fortrengt i flere uker at det er masse klær her som skal vaskes, men i kveld måtte jeg ta det inn over meg.... Jeg tømte vaskerommet for aviser og valpeleker, og da kom det veldig tett på at det var masse klær som venter på å bli vasket. Hm, jeg blir nok ikke arbeidsledig neste uka heller.
Som regel pleier jeg å avslutte valpedagboka med mange tall. Men det har jo blitt så små tall denne gangen, siden det var så få valper. De ble mer en del av familien vår og flokken, enn de ble et kull. Så jeg har ingen kontroll på hverken hvor mye for de har spist, eller hvor mange aviser vi har brukt, eller hvor mange liter vaskemiddel jeg har brukt :-D Det har gått i samme sluket. 
Det jeg ser som har vært spesielt med dette kullet er nettopp gleden de har hatt av å være en av flokken. De var ikke gamle før de tok initiativ til lek med de voksne og taklet alle signaler fra de andre hundene. Det de har likt best har nettopp vært å være ute og leke med de voksne. Veldig fornøyd med at flokken her er så inkluderende og snille også, og veldig flinke med valper og unge hunder. Så jeg tror denne gjengen har blitt ganske signalsterke og flinke til å "snakke" med andre hunder. På en litt annen måte enn når de er mange. Vi hadde et kull en gang med bare en valp, og hun var jo en del av flokken fra hun klarte å orientere seg ut fra moren sin. Hun har også fått et godt språk og en god fungering. 
Vi vil gjerne følge valpene fremover og høre hvordan det går med dem. Vi gleder oss til å se dem igjen. Vi kan alltid nås, enten på telefon, sms, mail eller messenger. Vi er tilgjengelige stort sett døgnet rundt. Ta heller kontakt en gang for mye enn en gang for lite.
Nå tar vi en liten pause fra det å ha valper. Med flere unge hunder så skal vi trene de og bruke tiden på de som allerede er her. Men kanskje er vi tilbake en gang i 2021. Vi har noen veldig spennende planer, som vi gleder oss veldig til. Vi oppdaterer hjemmesiden etterhvert, så følg med :-D
Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig fin adventstid, håper den kan bli litt rolig og fredelig også, ikke bare stress. Kos dere med valpene, de blir så fort store. Takk for følget !

LØRDAG 30.11.19
Her renner dagene unna gitt :-D
På fredag var det klart for at Japp skulle flytte hjem til Mokka. Her hadde det snødd så inmari og ingen hadde vært her og brøyta, så da avtalte vi likegodt å møtes i Sandvika. Da ble det en kjøretur på hele gjengen, og alle var stille og veldig flinke. Ada, Japp, Karsten og Emma var med i bilen. Bixit var med Rune på jobb, og Jubi go Svea var igjen hjemme. Vi møttes på en bensinstasjon, og der skjedde det masse som var spennende å følge med på. Japp hadde absolutt ikke noe imot å bli med til familien sin. Der møtte han igjen Mokka, og en golden , og noen katter. Så Japp får en stor flokk å forholde seg til. 
Veien hjem gikk like fint, og vi reiste og hentet Bixit også, så hun ble med hjem. Rune skulle på julebord med jobben på kvelden, så det var ikke noen vits i at Bixit var der. 
Vel hjemme var vi masse ute. Til slutt ville alle inn, og inne sovnet alle sammen. Da ble det stille gitt. På kvelden skulle jeg ut å spise med en kollega som skal slutte i jobben. Da var det Vetle som måtte trå til som hundevakt igjen. Kvelden ble ikke så sein, så jeg rakk en tur ut med hundene etter å ha kommet hjem også. 
Vi var jo spent på hvordan Karsten ville takle å være alene valp nede på valperommet der han skulle sove som vanlig. Han fikk Svea med seg som selskap, i håp om at det skulle hjelpe litt på ensomhetsfølelsen. 
NOT,- kvart på fem i dag tidlig satte han i gang med en voldsom konsert :-D Det var en "minikonsert" da, for til slutt sovnet han nok igjen. Da var det stille frem til klokka 07,- men da var det morgen. Ingen gadd å sove lenger da nei. I dag har jeg vært og kjøpt litt julegaver, og hundene har vært med i bilen. Nyttig trening på bilkjøring. Lettere å kjøre når man er flere, og det kom ingen sutrelyder i det hele tatt. Ada var med, sammen med Karsten, Emma og Bixit. 
Karsten er en oppmerksom fyr. Han har allerede begynt å reagere på navnet sitt, etter at Japp reiste i går. Når jeg lokker på ham ute her, så kommer han og tar kontakt. Får han litt ros da, så går han nesten ut av sitt gode skinn så glad blir han. En herlig fyr som det blir artig å følge med videre. 
I morgen blir han hentet, og skal da reise til Sverige. Litt langt da, men i disse internett tider er det ikke vanskelig å holde kontakten.
301119i farta karsten Medium Web view
Karsten i farta
301119 vakkert trekløver bixit karsten og ada Medium Web view
Fine farger på retrieverne <3
301119 snø er gøy Medium Web view
Snø er veldig gøy
301119 må jeg leke mer med de flatta Medium Web view

IKKE si at jeg må leke mer med de "flætta' " nå ?!! De slutter jo aldri.......

ONSDAG 27.11.19
Karsten og Japp er liksom ikke for seg selv lenger. De er sammen med de andre hundene hele tiden og leker og koser seg. Det beste de vet er å være ute sammen med de andre. De graver og ordner i alle blomsterbed, og trener til å bli gartnermedhjelpere etterhvert ;-) Etter en time og litt til ute, så sovner de veldig godt inne. De er ganske slakke en stund, før det bærer ut igjen. Jeg har også tatt vekk all snøen på verandaen så det blir lett for dem å gå ut.
I kveld har de vært i valpebingen nede, og sovet godt. Ganske rolige etter masse lek ute gitt. 
Jeg har kost masse med dem og de elsker å bite i skoa mine og håret og hendene. Blir litt jobb med å stoppe den bitinga etterhvert ;-)
271119Japp Medium Web view
Japp
271119 Karsten venter på familien sin Medium Web view
Karsten
271119 Karsten og Japp Medium Web view
Karsten og Japp liker å bite på alt
271119 Japp slapper av Medium Web view
Japp slapper av
271119 Karsten spiser sko Medium Web view
Karsten har veldig lyst til å spise på den skoen.....
TIRSDAG 26.11.19
8 UKER GAMLE !! Så var de jammen meg 8 uker, denne tida har gått så altfor fort ! Sånn er det alltid. De som venter synes det går sååå sakte og vi som koser oss med valpene synes det går altfor fort. Det som alltid er godt, er at valpene er så klare til å få nye opplevelser og nye flokker (familier). Ganske så viselig laga :-) 
Valpene fikk mat på morgenen, og etter å ha rast i fra seg sovnet de igjen, så morgenen var ganske rolig og stille. Etter å ha sovet en lang stund, så var de veldig klare for å gå ut. Ute snødde det kjærringer, men valpene ville ut. De lekte ute lenge sammen med Bixit, Ada, Emma, Jubi og Svea. De er over hele tomta, og noen ganger er det så jeg lurer på hvor de har blitt av. Men så dukker de opp igjen :-) De kommer seg ikke ut av tomta, så jeg er veldig rolig på det. De synes selvfølgelig det er mye artigere å være rundt på hele tomta, enn bare bingen nede. Etter en time med lek ute så gikk vi inn. Da sovnet alle sammen og det ble helt stille ! VEldig uvant at ikke noe skulle skje, så jeg ble nesten litt frustrert over at alle sov :-)
I kveld har de spist og kost seg og vi har sittet sammen med dem oppe i bingen og kost masse med dem. De elsker det. Så det er bare å forbedrede seg på å måtte kose mye når valpene kommer :-)
Nå har vi klipt klør på alle syv hundene og et er på tide å støvsuge gulvet...... :-D
261119 gutta krutt hvl hhl Medium Web view
Fine gutta 8 uker gamle i dag, Karsten bak og Japp foran :-D
261119 hvl Medium Web view
Karsten
261119 hvl ser på meg Medium Web view
Karsten
261119 gutta sover 8 uker Medium Web view
Så var det natta, Karsten og Japp
MANDAG 25.11.19

Jammen ble det en begivenhetsrik helg. Phu !  Jeg dro på fredag som planlagt, og Rune og Vetle styrte hjemme her med valper og hunder. 
Fredag reiste Mokka hjem, det hadde gått veldig fint. Den andre hunden de har der Mokka egentlig bor ble veldig glad for å se Mokka igjen. Godt for henne å få en uke fri før Japp kommer og terroriserer henne igjen ;-)
Lørdag kveld kom jeg hjem igjen. Da var det selvfølgelig bra med alle hundene, men det var litt rart at Mokka ikke var her. Hun er så rolig og så snill og tar ikke stor plass, men hun har personlighet så det holder, så det merkes når hun ikke er her.

Søndag morgen var det klart for at Balto skulle reise og forlate flokken. De kom ganske tidlig, og Balto var veldig fornøyd med å gå ut porten her på vei inn i sitt nye liv. Det blir veldig bra tror jeg.
Rett etter at Balto hadde reist, reiste Ada på valpeshow. Endelig et valpeshow der hun kunne få delta. Alt var jo avlyst før i høst pga denne hundesykdommen. På valpetreffet kom også broren til Ada, Fokus, og en hanne fra kullet til Jubi, Fido. Han bor ikke så langt unna her så han har vi sett noen ganger og trent litt sammen med.
 
Vel på plass i Rakkestad var det gutta som skulle i ilden først. Det var ikke mindre enn 8 valper i klassen så litt konkurranse var det. Både Fokus og Fido gjorde en god jobb. Fokus ble ikke plassert i går men det gjorde Fido. Han ble nummer tre med en kjempefin kritikk og HP. (hederspris, som deles ut til hunder som dommeren liker ekstra godt.) Fokus fikk også en bra kritikk og han har en fin ramme, men han må hjem og spise mere mat ;-) All ære til både Iris og Vilde, begge stilte selv og det er nok et stykke utenfor komfortsonen til begge to. Kjempebra!!  I Ada sin klasse var det bare to valper. Ada ble plassert som nummer en med fin kritikk. 
Nesten det viktigste med sånne valpeshow er miljøtreningen. Det å tåle å være inne i en hall med veldig mye folk, masse hunder, mye lyder og veldig mye som skjer, det er utrolig god trening. Så Bixit hadde sneket seg med hun også. Ikke akkurat for å stille på valpshow, mer for å miljøtrene. Det var jo også så mange som syntes at Bixit var "såååååååå nydelig" , så hun fikk masse oppmerksomhet, og utrolig mye kos. Det ble en perfekt dag for henne som hun fikset veldig bra. Vanskelig å holde fokus på Rune da kan du si, så konsentrasjonen og kontakten datt ut hele tiden ;-). 
Karsten og Japp var hjemme her og koste seg ute sammen med Jubi og Svea. De leker så fint og elsker å undersøke alt som undersøkes kan. Nå blir det så bra for dem også å få sin egen familie i løpet av denne uka.
I dag har valpene igjen vært ute, vi er heldige nå som ikke har kuldegrader. Til helga skal det bli minus 10, truer Yr med. Det blir litt klinete da,når det er varmegrader,så valpene måtte ha et lite bad i dag. Men det gikk fint. Ekstra stas når de var ferdige. 
Jeg har ikke rukket å ta noen bilder, men skal gjøre det i løpet av kvelden. Eller ta en filmsnutt og legge på FB. 
Lysforholdene ute er ikke akkurat på fotografens side nå når det snart er desember. Det er skikkelig mørkt og trist.....

251119 fire fine Bixit Emma Karsten og Japp Medium Web view
Fire fine, Bixit, Emma, Karsten og Japp
251119 Svea makulering og lek er gøy medium web
Mkulering og leking er veldig gøy
251119 Svea Bixit og Emma medium web
Trøttinger, Svea, Bixit og Emma
251119 trøttinger Medium Web view
Tre gode venner <3
251119 labradorer Medium Web view
Litt av en sovestilling.
TORSDAG 21.11.9
Alltid spennende når valpene har fått vaksine, om de får noen reaksjon på den. Disse gutta her reagerte ikke i det hele tatt. De er veldig klare for egne familier nå, for det eneste de vil er å være sammen med oss og de andre hundene. De synes det er skikkelig dårlig gjort når de må stå i bingen på kjøkkenet og ikke kan gå fritt. De får være nede i gangen sammen med de andre hundene, men ikke løse på kjøkkenet. De storkoser seg med resten av gjengen og de er så sosiale. Det blir så bra for dem å komme til sin egen familie/flokk og få masse oppmerksomhet. De protesterer høylytt når de må være nede på valperommet hvis vi ikke er hjemme. Så da må vi passe på å slite dem ut først, sånn at det er greit å ta seg en lur.
I dag hadde jeg med meg alle 8 hundene på tur, i pøsende regnvær. Det var vått. Men valpene elsket det. De løp med de andre og hadde det som plommen i egget.  Kliss våte kom de inn igjen og gangen så ut som et svømmebasseng en stund. Da måtte valpene gå i bingen på kjøkkenet, Jubi og Svea måtte være ute og Ada , Bixit og Mokka var på kjøkkenet sammen med meg.
Når valpene er i bingen på kjøkkenet øver de på å være makuleringsmaskiner. De river i filler alle aviser og elsker å dra de utover.  Det er nesten umulig å ta bilder av dem lenger, for med en gang de oppdager at jeg bøyer meg ned, så kommer de i full fart. Dermed er det bare uklare bilder med valper i farta. Mye bedre å filme dem, ute, når det ikke regner.....
I morgen skal jeg en liten svipptur bort. Jeg drar i morgen og kommer igjen på lørdag. Mens jeg er borte reiser Mokka hjem. Veldig rart at hun ikke skal være her mer. Den store kosebamsen vår. Siden jeg er borte kommer det ikke til å bli skrevet noe i valpedagboka, så da får jeg oppdatere dere på søndag. Da skal Balto flytte til sin familie, og det kommer til å blir veldig bra.
 211119 makuleringsmaskiner Medium Web view
 Beste makulerings gjengen.
ONSDAG 20.11.19
Dagen i går ble tilbragt mest mulig i ro, med benet høyt. Utpå kvelden gikk det fint å gå ned i garasjen med en og en av valpene.Jeg fikk tatt en liten filmsnutt av valpene og sendt til Sverige, til eieren av Buddy. Ikke lett å sitte der å velge valp... Det er jo ingen "gærninger" her, så dermed ble valget vanskeligere enn først tenkt. Alle gutta fikk apportere nede i garasjen også, en hadde ikke så lyst, en kom tilbake med ballen, men løp ikke så langt ut, mens den siste løp ganske langt, tok ballen,- og ville ha den selv :-D Det var hanne merket venstre lår. Det er han som blir svenske :-D Det kommer til å bli veldig bra. Eva, som skal ha ham, er superdyktig på å trene hund så tror hun kommer til å fikse det kjempebra med venstre lår,- som da blir "Karsten". Enerhannen og hanne merket høyre lår er ganske like Mokka. Vi tror det er hipp som happ hvem av dem man velger, det er så lite som skiller dem. Kanskje enerhannen er litt mer kontaktsøkende og vil bare være hos deg, og ikke dra så langt av gårde på egenhånd. Men det er nyanser som kan endre seg med oppvekstvilkår. Da tok vi en avgjørelse i går på at hanne merket høyre lår blir med Mokka hjem, og blir "Japp". Enerhannen reiser til Drammen, og blir "Balto". Dette tror vi blir en bra fordeling, og vi gleder oss til å følge valpene videre. 
I dag tidlig var det klart for avreise til veterinær. Siden vi skulle dra så tidlig, fikk valpene bare litt melk av Mokka før vi dro. Tok ikke sjansen på å gi de mat rett før bilturen da jeg var redd for at de skulle bli dårlige i magen eller kaste opp. Som sist startet bilturen med en flatcoatblues ut av en annen verden alle de 62 km frem til veterinæren. Folk tror jeg er gal som kjører så langt, vi har en flott klinikk 10 minutter unna..... Men hva gjør man ikke for å komme til fin "favoritt" veterinær ? Dessuten tenker jeg at det er bra for valpene, for som regel er de stille på veien hjem, for da har de kjørt langt nok :-) Det samme skjedde i dag. Etter å ha blitt sjekket og lyttet på og fått vaksine og chip var det tre fornøyde gutter som sovnet baki bilen, og sov de 62 km hjem :-) Veldig fornøyd jeg også, da alt var bra med alle tre valpene. Glade og fornøyde spiste valpene mat når vi kom hjem, og nå sover de litt igjen. Etterpå bærer det ut for å leke med de andre hundene.
 
MANDAG 18.11.19
I dag hadde Vetle fri fra skolen, og hva er vel bedre enn å bruke dagen til å stå opp tidlig og passe valper for moren og faren sin ? :-D :-D Snille Vetle som stod opp altfor tidlig og gjorde en kjempejobb med valpene i dag. De sov og var så fornøyde når jeg kom hjem. 
Snø + is+ meg , har aldri vært noen god kombinasjon. Aldri. Så ei heller i dag. Parkerte bilen på en stor plass, hvor hele plassen var dekket av nysnø. Ikke før jeg hadde tenkt tanken på om det kunne være blank holke under søen, lå jeg og kavet på isen..... Med en ankel som fort hovnet opp og ble blå og fin. Heldigvis ikke så vond at jeg trodde det var brudd, men vond nok å gå på .....  Så nå sitter jeg her med benet høyt og skal ta livet med ro en dag eller to. Satser på at det er mye bedre i morgen og at jeg kan få tatt med meg valpene ut i garasjen og se på en og en i morgen. Tenkte å legge kabalen med hvilken valp som skal hvor. 

Nå er det tre sosiale og veldig nysgjerrige valper alle tre. Den mest " gærne" skal vi sende til Sverige, til hun som eide Buddy,- så da er det best å velge rett ;-)  

I stedet for å gå ut og klatre over alt i garasjen, så kunne jeg sitte på en stol og ta noen bilder av trekløveret. De må jo vise seg litt frem :-) Valpene har fått sine daglige navn også, de skal hete Japp, Karsten og Balto. Det blir tre flotte eksemplarer av flat <3 
For morroskyld veide jeg de nå i kveld. De er store og flotte alle tre. Enerhannen veier 6595g, hanne merket venstre lår veier 6395g og hanne merket høyre lår veier 6705 g.  De har hatt det veldig godt sammen med Mokka og melkebutikken ;-) 
Mokka kommer til å reise hjem til familien sin på fredag. Den av valpene som blir Japp, reiser etter mammaen sin torsdag i neste uke. Den som blir Balto reiser på søndag 24.11, og til slutt reiser Karsten til Sverige søndag 01.12.
181119 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
181119 hvl Medium Web view
Hanne merket venstre lår
181119 hhl Medium Web view
Hanne merket høyre lår
SØNDAG 17.11.19
 Etter en lat morgen var det klart for å ta med valpene ut. De elsker å være ute, og det ser ut som om det er det beste de vet, etter det å få kos. Valpene blir mer og mer klare for å få sin egen familie, det merkes godt at de egentlig bare vil være en og en. De får liksom aldri nok kos. Tre ivrige valper som er med på alt vi inviterer de på av aktiviteter. Etter å ha vært ute en stund måtte de inn og ta en liten lur og lade litt. 
Etter å ha sovet en stund, fikk valpene besøk og da var de ute litt igjen før vi gikk inn. Vel inne ble det mer kos før valpene sovnet godt. 
For dere som vil kjøpe inn for til valpene har de altså spist Eukanuba Puppy Large Breesd. Valpene får med seg litt for men det kan være greit å ha en sekk på lur. Jeg har sett at Eukanuba har hatt 20% på foret sitt nå, så det kan hende det lønner seg å kjøpe det nå. Det er selvfølgelig andre for som er like bra som Eukanuba. I starten når valpen flytter, kan det være greit at den spiser samme for. Men etter en stund kan man gjerne bytte til et annet fullverdig for, som Purina, Royal Canin el. Ta det som er lett å få tak i.
Mokka begynner å bli ganske ferdig med valpene sine. Hun leker litt med de ute, men de vil bare ha melk og hun er ikke så interessert i det. Hun løper gjerne foran valpene for å få de til å la være å drikke melk. Tror hun synes det skal bli godt å komme hjem til familien sin igjen. Det er så godt at det er sånn det fungerer med hundene. Som regel når valpene nærmer seg 8 uker, så er tispene ganske ferdige med dem. Her er de heldige da som har flere andre å leke med. Det er artig å se på og Jubi som er eldst av gjengen her er den som leker mest med valpene og med Bixit. Hun blir som en valp igjen selv :-)
 171119 enerhannen Medium Web view
 Enerhannen
 171119 hvl Medium Web view
 Hanne merket venstre lår
 171119 hhl Medium Web view
 Hnne merket høyre lår
 171119 gjengen Medium Web view
 Fineste gjengen
171119 leke er gøy Medium Web view
Leke er veldig gøy !
LØRDAG 16.11.19
I går var valpene masse ute. Vi hadde deilig temperatur, og Rune hadde dem ute mens jeg var på Dogs For All på Lillestrøm. Der stilte en Vilde en valp fra oss, Fido, på valpeshow. Med fri fra skolen og debut på valpeshow må jeg si jeg ble imponert over hvor fint det gikk. Fido og Vilde skal stille igjen på valpeshow neste helg også. Det blir spennede. Da skal Ada også på samme valpeshow. 
Vel hjemme igjen var det deilig å kose litt med valpene igjen. De er så utrolig glad i kos, og er superglade når det kommer noen inn til dem. 
I dag har de også vært masse ute. Selv om det har lavet ned med snø her. Høydeforskjellen bare fra Røyseveien og opp til oss gjorde at vi fikk våt snø, mens på Røyseveien var det bare vått. Uflaks for oss. Men valpene likte snøen veldig godt, og etter en lang tur ut sovnet de og sov sin beste søvn lenge. Når de våknet tok jeg de opp på kjøkkenet. Det er litt kjedelig å være der nå, for bingen synes de er altfor liten og gir lite eller ingen utfordringer. Men i kveld har de vært veldig rolige og bare villet kose. Når Bixit kommer oppi til dem blir de veldig fornøyd og leker og herjer med henne. I starten var det hun som kunne sette de litt på plass, men nå leker de mye mer likeverdig og jammen kan de kjefte på henne også når de synes hun går for langt.
Valpene er ikke så veldig ivrige på å spise, men de ser altså ikke tynne ut, så da tenker jeg at de får nok i seg nok allikevel. I dag har jeg blandet inn til VOM valpefor, som er et våtfor som alle valper pleier å elske. Det syntes de var veldig godt og all maten gikk fort ned på høykant.
151119 ut på biltur Medium Web view
Gutta på biltur
151119 enerhannen Medium Web view
Enerhannen gnager på fingeren til Marius
TORSDAG 14.11.19
I dag var det heller ikke greit å være på valperommet nede etter frokost, så det var bare å gå ut. Rune ble med valpene ut på morgenkvisten og lot de brenne av litt krutt. De voksne fikk også være med så det var mange til å leke ute her. Etter en times tid gikk de inn igjen, men det var ikke bra nok. Jeg har et fleece teppe som de får søke etter godbiter i, så da var det bare å prøve å få de slitne ved å la de søke litt. Men i dag var nok overskuddet veldig stort, så de holdt et leven uten like helt til klokka var 11 ! Helt utrolig. Da ble det stille og så sov de ( lå på lading ) en times tid. Da var de klare igjen. Så da bar det ut igjen. Det har vært nydelig temperatur her så det var nok deilig å være ute. Etter en stund ute tenkte jeg at jeg skulle ta de med meg på en aldri så liten kjøretur. Tenkte at det ville gå veldig greit med bare tre valper...... Jeg satte et bur i bilen og tok valpene med i buret. Ada og Bixit var også med, men de satt i et annet bur. Det ble en skikkelig konsert i bilen og alle tre holdt et svare leven. Det var " flatcoatblues " på høyeste plan og noen volumknapp var det ikke på de tre baki bilen. Jeg hadde planlagt å handle på kjøreturen, men den planen skrinla jeg ganske fort, jeg kunne ikke akkurat gå ifra de" tre tenorer" i bilen. :-D De hadde holdt gratiskonsert for hele parkeringsplassen. 
Så vi får ut å kjøre mer, ikke noe tvil om det. 
I kveld har de endelig sovet godt. Rune reiste på siste kvelden på dressurkurs med Ada, og jeg dro med Bixit til en trening som var innendørs. Veldig kjekt. Hun er jo så liten, så vi satt og var observatører en times tid. Da måtte hun være rolig hele tiden og det passet perfekt.
I morgen skal Fido fra I kullet stillet på valpeshow på Dogs For All. Det blir veldig spennende. Hun som skal stille har fått fri fra skolen og har ikke stilt før, så det blir en ny opplevelse. Jeg skal inn og se på dem mens Rune er her og har hjemmekontor. :-D
121119 vensre lår og enerhannen Medium Web view
Venstre lår og enerhannen
121119 enerhannen og høyre lår Medium Web view
Enerhannen og høyre lår
121119 gøy å leke med Ada og Bixit Medium Web view
Gøy å leke med Ada og Bixit
121119 hanne merket venstre lår leker Medium Web view
Hanne merket venstre lår
121119 herjelek Medium Web view
Herjelek
ONSDAG 13.11.19
Nå merkes det godt at valpene begynner å bli eldre. Ikke snakk om at det var greit å bli avspist med valperommet nede eller bingen på kjøkkenet. Så i dag lukket jeg opp døra ut fra valperommet nede. Det var skikkelig gromt å gå ut der og få stor plass å løpe på. De kan også gå helt ut i fra den bingen, så dermed bar det ut på det som var snø i går, men var blitt is i dag..... Det var ikke noe problem for valpene, de taklet isen like bra som et vanlig gulv, så det var ikke noe problem. Ganske vått da siden det var blitt varmegrader i dag.  Etterhvert ble de slitne så da gikk vi inn igjen. Da sovnet hele gjengen og sov en god stund. Når de våknet var det klart for ny tur ut, og nå var vi ute en hel time. Mokka hadde uteservering, og denne lille gule faren som har kommet hit, klarte å snike til seg en skikkelig sup. Det var så godt ! Gårdsplassen ble undersøkt og de koste seg veldig. På sommeren kan de jo være ute fra tidlig morgen til langt på ettermiddagen, men det går ikke nå. Så da er det ut å leke så lenge de orker å holde koken og når de blir slitne må de inn igjen. Etter en time bar jeg valpene inn igjen oppe på kjøkkenet. De fikk mat også sovnet de og sov leeeenge. Utrolig hva litt frisk luft gjør med valpene, da blir de slitne på en helt annen måte.
Ikveld har vi kost masse og valpene har lekt. De leker ganske så hardt nå, og det er ganske mye lyd når de setter igang. Det hander Mokka kommer og forteller at de får roe seg litt.
131119 hhl meduim web 
 Hanne høyre lår
 131119 i hundegården hhl og Bixit Medium Web view
 Bixit og hanne høyre lår
 131119 matservering Medium Web view
 Uteservering
 131119 noe spennende å snuse på Medium Web view
 Snø er spennende
TIRSDAG 12.11.19
6 UKER!! I dag er valpene 6 uker gamle ! Det er ganske forunderlig hvor tida blir av. Nå er de virkelig små hunder med egen bestemt vilje. Alle tre har utviklet seg i litt forskjellig takt, men nå er det tre fine hannhunder, som er supersosiale, kosete og nysgjerrige.Vi pleier å teste valpene litt når de er 7 uker for å se litt på forskjeller. Når de går sammen så har de støtte av hverandre. Når de kommer hver for seg, gjerne på et sted de ikke har vært før, så ser vi ulike reaksjoner. Det er ganske interessant. Vi har hatt politiets hundetjeneste her mange ganger for å teste valper til bruk som søkshunder på narkotika. Noen ganger når de kommer for å teste blir jeg overrassket, når kanskje en av de jeg tror er skikkelig frampå, viser seg å være ganske forsiktig når den kommer alene. Så man kan av og til bli litt lurt. I løpet av uka tar jeg med meg en og en og ser på reaksjoner. Så ser vi når de er 7 uker hvordan de reagerer. Vi skal også ut å kjøre bil, så får vi se hvrdan de reagerer på det :-)
Ada, Bixit og valpene leker masse. De har hatt to runder i dag hvor alle er sammen oppe i valpebingen, og leker som bare det. Rene hundebarnehagen :-) Jeg må alltid være med dem når de er sammen, for det er litt aldersforskjell som gjør at reaksjonene fra Bixit kan bli litt for voldsomme for sjokoladebollene. Men de elsker å leke og med de supersosiale flattene så blir det MYE lek.
I dag har jeg lagt ut en liten videosnutt på FB Fosliskrenten's K kull, "Valpekullet minutt for minutt " :-) Hvertfall to minutter da.
Vi har fått en del snø her nå, så det er ikke så kjekt å være for lenge ute, men en liten tur ut og så inn igjen blir det flere ganger om dagen.
121119 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
121119 hanne merket h lår med leke Medium Web view
Hanne merket høyre lår
121119 hanne merket venstre lår Medium Web view
Hanne merket venstre lår
121119 hundebarnehage Medium Web view
Hundebarnehage
121119 tre mot en Medium Web view
Tre mot en 
121119 vippe er gøy for alle Medium Web view
Balansebrett er gøy for alle
SØNDAG 10.11.19
Rune og Marius kom tilbake fra Trondheim sent i går kveld. Da var de ferdige med elektrikerjobben, og de hadde rukket alt de skulle. 
I natt hadde ikke Bixit så veldig lyst til å sove, så Rune hadde litt av en jobb med å få henne til å sove. TIl slutt kapitulerte han og tok henne opp i senga , hehe.  Da sovnet hun med en eneste gang på hode puta til Rune.
Vi får prøve igjen til natta, så går det seg nok til etterhvert. Ikke noe stress. Må kose oss litt også ;-)
Mokka sine sjokoladeboller var kjempeflinke som vanlig og sov hele natta, uten noe særlig lyd fra dem.  Etter å ha spist på morgenen fikk de komme ut for å lufte seg. Det er litt kaldt for dem, så det tok ikke lang tid før de ville inn igjen. Det ble høylydte protester når de måtte stå i bingen på kjøkkenet. Det hadde vært så utrolig mye mer gøy å være løs på kjøkkenet...... Men det går ikke veit du, for da vil de bare være løse hele tiden, så da må de være i bingen sin.
De har sovet godt i flere omganger, Jubi, Svea, Ada og Bixit har vært oppe i bingen og lekt med dem. Det er det beste de vet. De er så sosiale og blir så ivrige når de får besøk, både av to - og firbente.
Etter mat ble det en ny tur ut, og snø er ganske spennende, dog kaldt ;-)
I kveld har det vært feiring av farsdag, og litt vafler til alle, både på to og fire bein. Det blir mørkt ganske tidlig så de har ikke vært ute flere ganger.
Jeg fant frem et fleeceteppe med frynser på hele teppet. Det puttet jeg godbiter oppi, også kunne de søke litt på det. Falt i smak, men de trengte litt tid på å skjønne at det var forkuler de skulle lete etter. Neste gang går det nok mye fortere.
 101119 enerhannen web medium
 Enerhannen
 101119 hvl Medium Web view
 Hanne merket venstre lår
 101119 høyre lår Medium Web view
 Hanne merket høyre lår
 101119 leke er gøy Medium Web view
 Leke er veldig gøy
LØRDAG 09.11.19
Natta gikk veldig fint med både valpene og Bixit. Valpene bar jeg ned til vaskerommet der de er vant til å være, og skrudde av lyset. Da tok det ikke lang tid før de sov. Litt usikker på hva jeg skulle gjøre med Bixit, men lot det være litt opp til henne. Bixit, Ada og Mokka sovnet godt på kjøkkenet, så da la jeg meg der også. Bixit sov til klokka var 05:30, før hun måtte ut. Så sov hun litt til før hun fikk mat klokka 07:30. Da fikk sjokoladebollene også frokost, og dagen var i gang. Veldig bra synes jeg da. Var forberedt på at det kunne blitt mye værre :-D
Bixit er veldig glad i kos, så hun fikk litt kos på morgenen, og da sovnet hun på fanget mitt. Da var et bare å sitte stille til hun våknet. 
Valpene var veldig fornøyd nede på valperommet. De lekte med hverandre, og etter en stund med lek sovnet de og sov en liten stund. Når de våknet fikk de komme opp og særlig Bixit var glad for det. Det merkes godt at Bixit er 14 dager eldre, så jeg følger med på henne hele tiden. Hun er jo bare snill, men 14 dager eldre, så litt tøffere ,det merkes. Det skjer mye på 14 dager. Bixit har fått en bestevenn i Ada, og de to leker veldig fint sammen. Ada er utrolig flink til å leke med Bixit. Det skal hun egentlig ikke være , hun er for ung til det. Men Svea som er mamman til Ada var også sånn, så det går i arv. :-)
Litt utpå dagen fikk alle komme ut i snøen ! Det var litt spenennde, litt skumelt og litt kaldt. Det ble ikke så lange turen ut, for det  er litt for kadt  desverre ...
Vel inne igjen fikk valpene, Ada og Bixit mat, og det var deilig. Så sovnet hele gjengen.
Etter en ny runde med kos, har alle nå sovet ganske lenge. Litt mer kos og lek også er det natta ! :-)
091119 Ada og Bixit i full fart Medium Web view
Ada og Bixit i full fart
091119 blomsterbed er spennende Medium Web view
Blomsterbed er veldig spennende
091119 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
091119 hanne merket hlår Medium Web view
Hanne merket høyre lår
091119 kom a så leker vi Medium Web view
 
FREDAG 08.11.19
Spennende dag...... Det er 17 år siden Rune hadde labrador. Varro,- en "lakrisreim med ABS bremser " sa en dommer en gang på en jaktprøve. Varro hadde så stor fart inn til føreren sin, at de fleipet med at han hadde fått ABS bremser. Varro kom til oss i 1994, så det begynner å bli veldig lenge siden. Han ble 8 år. Da fikk han en skade i nakken, og den ble han aldri frisk fra og til slutt var det bare en vei ut av det.
I dag 17 år senere, har Bixit kommet til oss. En utrolig kontaktsøkende og ivrig frøken. Hun har kommet rett inn i en flokk på fire voksne og tre valper, og fikset det veldig bra. Hun og Ada er allerede veldig gode venner, og Ada stjeler senga til Bixit som hun fikk med seg. Bixit får så vidt plass hun også da om Ada er litt velvillig ;-)
Guttegjengen til Mokka syntes bare det var veldig spennende med en ny "søster" . De har lekt masse, og jeg må bare følge med litt, for Bixit er 14 dager eldre enn valpene til Mokka, og i den alderen har det mye å si.
Artig å se hvordan Ada reagerte når Bixit tøffet seg litt overfor de små. Da kom hun og stilte seg mellom Bixit og valpene, og dermed var all antydning til å tøffe seg avsluttet. To ganger måtte Ada gjøre det, før Bixit tenkte at ok, vi får leke fint da :-) Veldig gåy å se hvordan de "snakker sammen" og takler signaler som de andre gir.
Nå er jeg spent på natta, om Bixit kommer til å gråte etter søsknene sine, eller om hun slår seg til ro. Foreløpig ser det veldig lovende ut, hun går og legger seg i senga si, og der blir hun :-)
Jeg har lagt inn en ny film på facebook siden til K kullet i kveld. Der leker valpene med Bixit :-)
081119 Bixit hilser på en av valpene Medium Web view
Bixit hilser på gjennom bingen
081119 Bixit i boksen Medium Web view
Hun går overalt, her i kassa med aviser
081119 den som sover II Medium Web view
Sliten, møkkete på kjakan etter å ha lagt ved i ovnen sammen med meg :-D
 081119 Bixit leker med valpene Medium Web view
 Full lek
 081119 Bixit og Ada Medium Web view
 Bixit og Ada gode venner allerede
TORSDAG 07.11.19
Alle burde hatt tre brune sjokoladeboller å kose med om dagen :-D De utstråler så mye glede og iver og nysgjerrighet og kontaktvillighet at det er bare å smelte. Nå jeg kommer mot bingen er de overlykkelige for at de får selskap og når jeg setter meg oppi hos dem så er de høyt og lavt i voldsom iver. Lykken blir komplett om en eller to av de voksne hundene også kommer oppi til dem og gir dem oppmerksomhet og koser med dem. Halen til Svea er den aller beste leken å jakte på for den slutter aldri å logre. Når de biter seg fast i den blir de løftet opp fra gulvet i bingen, og det synes de er så gøy. Når Jubi og Ada kommer er det bare lek, og bytting av leker de bærer på. Når Mokka kommer da er det M-A-T. Ingenting kan forstyrre dem fra melkebutikken  :-D
Det ble desverre ingen tur ut i dag, men vi prøver å ta det igjen i morgen. Da skal Vetle og jeg hente Bixit også, så dette blir veldig spennende. Hun har litt av en flokk å finne plassen sin i. Vi får ta det pent i morgen og se hvordan hun fikser det. Men valpene og Ada kan hun sikkert hilse på.
ONSDAG 06.11.19
Valpene har en fin rytme på morgenen. De sover overraskende lenge, og når Mokka ikke gidder å vente lenger så går hun inn til dem og gir dem litt melk. Da står jeg også opp og alle hunder og valper får frokost. De store tar seg ent ur ut, og jeg vasker og bytter aviser inne hos valpene. Da er de i skikkelig god form, så da er det bare å sette seg ned og kose litt med dem og ta noen leker å invitere dem til lek. Det varer ikke så lenge før de sovner igjen da, og det gjorde de i dag også.
Etter å ha sovet en stund var sola kommet frem, og selv om det ikke varmet så mye, så tok jeg sjansen på å ta valpene med ut. Jeg har lagt en liten videosnutt av dette på Fosliskrenten's K kull sin side på facebook. Ta en titt der. Det var tre valper som syntes det var spennende å komme ut på plenen. De andre store hundene var også med, og det var stor stas. Først ville de benytte seg av sjansen til en liten melketår i uteserveringen som Mokka stod for. Når den var fortært var det ut å sjekke omgivelsene. Ja de gikk ikke veldig langt, men  sjekket det som var rundt dem, og tok initiativ til lek med de store. Jeg blir like imponert hver gang når jeg ser hvordan de store og valpene kommuniserer. Det er helt fantastisk. Den gleden valpene viser, og måten de voksne tar i mot de små, jeg blir aldri lei av å se på det.  Flatter er utrolig sosiale og snille med hverandre, og den flokken som er her nå er så snille med hverandre og så glade i hverandre at det er bare en fryd. 
Etter en liten stund ute, var det inn i varmen igjen. Da tok jeg de opp på kjøkkenet. De var ikke spesielt  fornøyd med å være begrenset av bingen, men etterhvert sovnet de og sov en godt stund. Når de våknet var det Vetle som tok en aldri så liten koserunde med valpene. 
Ada er veldig glad i å være sammen med valpene så i kveld har hun vært oppe i bingen hele tiden. Hun har lært bort noen triks, som feks å rive i stykker avisene og makulere dem ;-) Ennå har ikke valpene begynt, men det tar vel ikke lange tida før de er igang.
061119 Ada leker med Jubi Medium Web view
Ada leker med Jubi
061119 uteservering Medium Web view
Uteservering
061119enerhannen Medium Web view
Enerhannen
061119 hhl Medium Web view
Hanne merket høyre lår
061119 hvl Medium Web view
Hanne merket venstre lår
061119 oppdagelsesferd Medium Web view
På oppdagelsesferd
061119 ute er gøy Medium Web view
Ute er gøy
TIRSDAG 05.11.19
5 UKER !! Fy søren så fort tida går. Jeg blir litt bekymret for at det er så kort tid igjen til de skal dra. Samtidig vet jeg av erfaring at når levering nærmer seg så er valpene så klare for å knytte seg til sine nye familier at det er bra at de reiser fra oss.Litt rart å skrive det akkurat nå kjenner jeg...... Litt for tidlig :-)
På kvelden får valpene masse kos når de er våkne. Vi prøver å få de til å bli slitne, sånn at de skal sove god ttil natta. Når jeg bærer de ned, må Mokka gå inn til dem og gi de litt påfyll med melk. Når hun har gjort det, så skrur vi av lyset og lukker døra inn til valpene. Da blir det mørkt og det signaliserer at "nå er det natta". Da sover de overraskende lenge, gjerne helt til 07:30 og det er ganske lenge uten å begynne å bråke. På morgenen får de mat igjen av meg, og de leker og koser seg masse. 
I dag hadde jeg et lite håp om å ta de ut i sola, men det var 5 minusgrader her så det ble ingen tur ut. Så da måtte de klare seg med kjøkkenet, mere kos og masse lek med de store hundene som elsker å gå oppi til valpene. Særlig når de akkurat har spist. For da er det alltid litt igjen :-)
Rune reiste til Trondheim i dag. Der skal han jobbe litt, og så skal han til Sondre for å legge om det elektriske anlegget i leieligheten Sondre kjøpte i sommer sammen md kjæresten sin. Heldig at både Marius og Rune er elektrikere, så de kan gjøre en jobb hos Sondre. Marius kommer etter på torsdag kveld, så da blir det fart i jobbinga. Brødrene Helgesen, som er Marius sitt arbeidssted, har jobben, så da gjør Marius og Rune den :-) Bra for Sondre det. De kommer vel ned igjen på søndag tenker jeg.
Vetle og jeg skal kose oss med valper og hunder så lenge. På fredag skal Vetle og jeg også hente Bixit, så det blir veldig spennende.
051119 enerhannen fem uker Medium Web view
Enerhannen
051119 hvl fem uker Medium Web view
Hanne merket venstre lår
051119 hhl fem uker Medium Web view
Hanne merket høyre lår
MANDAG 04.11.19
De tre gutta har gode sovehjerter :-) Selv om Rune stod opp tidlig og reiste på jobb i dag, var det helt stille for valpene. Ada også sov som bare det. Så da latet vi oss litt og tok livet med ro. I dag har jeg vært borte hele dagen, så Mokka og valpene var hjemme alene til Vetle kom litt utpå formiddagen. Det hadde gått veldig fint. Mokka kunne gå inn og ut til valpene som hun ville, og alle fire lå og sov når Vetle kom hjem. 
Nå er farta høy og koseviljen stor hos valpene. De vil gjerne leke med alle og er veldig glade for besøk. Når jeg setter meg hos dem kommer de krabbende opp i fanget og skal kose. Fortsatt er batterikapasiteten liten da, men det kommer seg. 
Maten er de veldig glad i når den blir servert. De er ikke sånne matvrak som kaster seg over maten, men spiser pent og ordtlig til maten stort sett er spist opp. 
De har en veldig fin pels, nesten som å kose med Newfondlands valper, så de har mye pels. Mokka har jo også det, og det samme hadde Buddy, så ikke så rart egentlig.
I morgen er de fem uker, og jeg skulle så gjerne hatt de ut en tur. Men det er ganske surt og kaldt her, så vi har liksom ikke fått til det ennå. På onsdag skal vi få full sol og ikke noe vind, så kanskje jeg kan ta de ut en tur i sola da :-)
031119 hhl Medium Web view
Hnne høyre lår 
031119 Jubi vil også leke Medium Web view
Jubi vil gjerne leke
031119 leke med Ada og Svea Medium Web view
Kom inn i bigen og lek med oss !!
031119 trøttinger Medium Web view
Trøttinger
SØNDAG 03.11.19
Nok en stille natt, og jeg tror Mokka koste seg veldig i senga si nede i gangen. Hun kunne gå inn til valpene om hun ville, men jeg tror hun synes det var deilig å sove hele natta. Late valper på morgenen, så alle fikk vi sove litt lenger enn vi pleier. Det var ganske deilig :-) Rune måtte jobbe litt i dag ,så han forsvant og kom ikke igjen før på kvelden. Jeg koste meg veldig med valpene før jeg skulle møte en tidligere valpekjøper for å trene litt til utstilling, Dogs For All som er på Lillestrøm 15.-17-november. En skikkelig happening, med utstilling i tre dager til ende. Har du lyst til å få med deg en gigantisk hundeutstilling med masse aktiviteter, salgsboder og ting som skjer, så ta en tur til Lillestrøm :-)  "Fido" fra kullet til Jubi og Pontus skal stille for første gang, så det blir artig. 
Han stiller i 6-9 mnd valp. 
Vel hjemme her igjen lå valpene og sov. Når jeg snakket til dem, var det full action med en gang. De er så kontaktsøkende og glade for kos at det var bare å sette seg opp i bingen og kose med dem. De kan lekesloss temmelig hardt nå og jammen synes jeg de er hardhendte med hverandre innimellom. Men alle tre er like ivrige med leken, så det er ingen som er tapt bak ei vogn. I kveld har vi kost, lekt og hatt alle de andre hundene oppe i bingen sammen med dem. Valpene blir så glade når de voksne kommer at det er en fryd å se på.
021119 vi vil leke Medium Web view
Vi vil leke
021119 kan vi leke hvl Medium Web view
Kan vi leke sammen ?
021119 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
021119 hvl så fin Medium Web view
Hanne venstre lår så fin
LØRDAG 02.11.19
Etter en helt stille natt og ganske lat morgen tok jegvalpene opp på kjøkkenet og de fikk frokost. Mokka er ikke så ivrig på å gi dem melk lenger, og det passer jo helt perfekt i forhold til at hennes melkeproduksjon nå skal ned. Valpene spiser nå bare valpefor, og får en liten påtår av Mokka etter hver gang de har spist. Mokka kan også gå inn til dem og leke litt og hente seg noen leker, men utover det overlater hun gladelig lek og oppdragelse av trollungene til "leketantene". Jubi, Svea og Ada tar gledelig jobben. Valpene elsker "leketantene" sine og vil gjerne ut av valpebingen for å klatre rundt på dem. Svea og Ada er hyppige gjester utenfor bingen hvor de ligger og slikker inn på valpene som står innenfor og gjerne vil ut og ha kontakt.
I dag fikk venstre lår lov til å komme ut av valpebingen og leke alene sammen med de store. Han klatret over de store og fant mamma'en sin og håpet på en liten ekstra tår. Men da gikk Mokka. Det skulle hun ikke ha noe av.
I dag har jeg laget en Facebook gruppe for K- kullet. Søk opp Fosliskrenten's K kull og bli medlem. Det er så enkelt å legge ut bilder og filmsnutter der i forhold til her på hjemmesida, så jeg tenkte vi kunne ha litt på begge steder. Når valpene har reist til sine nye hjem kan man jo også bruke gruppa til litt bilder og oppdateringer og info om noen skulle ønske det. Noen ganger er det vanskelig å finne gruppene, men om dere søker så skal det komme opp en hjelpelinje øverst på FB hvor ett av valpene er Grupper. Klikker man på den og søker igjen så bør den komme opp.  
Valpene har hatt besøk igjen i dag, og de tar kontakt på en helt annen måte enn bare for en uke siden. Ada og Mokka var også veldig glad for besøk, det ble masse kosing !
021119 enerhannen biter gjerne på deg medium web
Enerhannen biter gjerne på deg :-D
021119 hhl vil så gjerne leke med Ada Medium Web view
Hanne høyre lår vil gjerne leke med Ada
021119 hvl leker Medium Web view
Hanne merket venstre lår
021191 vann er godt Medium Web view
Vann begynner å bli godt
FREDAG 01.11.19
Jeg er litt usikker på om jeg er så glad i denne måneden her. Den er ganske trist og mørk og den jeg kjenner at jeg sliter mest med. Men denne gangen her er det jo valper her og de skal få være her nesten hele måneden ! Så da blir det veldig bra. Da slipper jeg å tenke på at det er så mørkt og trist. Så får jeg tenne litt ekstra lys når vi går over i desember og da blir alt bra :-D
Valpene har sovet HELE natten uten å gi lyd fra seg. Det tror jeg må være første natten uten noe som helst lyd. Mokka lukket opp døra inn itl valpene rundt klokka 06:00 så da var det bare å stå opp. Når Mokka vil gi melk er det bare å la henne få det :-) 
Vetle hadde fri i dag også så ha har gjort en stor innsats med valpene. De har fått mat og masse kos. Rune og jeg reiste for å besøke labradorvalpen til Rune. Neste fredag skal hun få komme hjem hit og det blir veldig spennende. Hun skal trenes på jakt og stille på jaktprøver, så Rune har en liten jobb å gjøre for å trene henne fremover. Det kommer til å blir veldig bra, det er jeg ganske så sikker på.
Vel tilbake igjen fra besøket så måtte jeg få stilt mine abstinenser med å kose med valpene. Tror de ble litt lei av meg, og til slutt sovnet de av all kosingen fra meg. 
De har vist sto og fin utvikling i lek med hverandre og med leker. De bærer på lekene og småsloss og trener på bitehemmingen. Det er veldig gøy å se hvor fornøyde de blir når Jubi , Svea og Ada kommer for å leke med dem. Da er det full rulle og masse logring. Jeg blir like imponert hver gang jeg når valpene klatrer over de fire som de oppfatter som voksne hunder. Det er så fint å se på. Jeg gleder meg veldig til å kunne ta de ut på "oppdagelsesferd" etterhvert.
011119 høyre lår Medium Web view
Hanne merket høyre lår
011119 venstre lår Medium Web view
Hanne merket venstre lår
TORSDAG 31.10.19
Halloween,- valpene er ikke spesielt opptatt av det :-) Når gutta var mindre var det veldig gromt å gå sammen med kamerater og ta "knask eller knep", men gutta har blitt store, og interessen for Halloween er ikke spesielt stor. I håp om å få besøk så hadde jeg et lite lager her med godis, men alle ungene her oppi har blitt store, så det har ikke kommet noen gitt.... Litt trist og litt deilig. Har skjønt at det er ganske mye besøk der det bor mange barn. Her er det bare valper ;-) 
Valpene har begynt med mange "knep" for tida. Leksadferden utvilker seg fra dag til dag, og nå kan de gå ganske hardt på hverandre og bite og knurre til en hyler. Det er viktig det de driver med nå. De skal lære seg bitehemming, og det gjør de ved at broren hyler når de biter for hardt. Hvis hylingen ikke stopper kommer både Mokka, Jubi og Svea og lurer på hva det er som skjer, da skal de inn og stoppe det. Så fort det roer seg, så bryr de seg ikke om herjelekingen mer.
Vetle har hatt OD-dag i dag, så han har vært hjemme her og gjort en jobb i dag. Valpene har fått masse kos, og det er ordnet opp i både aviskasser, for og ved, så deilig å ha en sterk ungdom som kan trå til.  Jeg har også stort sett bodd i valpebingen på kjøkkenet når de ikke sover. De  er veldig kontaktsøkende og vil gjerne ha besøk. Leker har også blitt mer spennende, og alle sammen turner rundt på vippebrettet fra Biltema. Mye rart der som kan brukes til hund gitt ;-)
311019 vippebrett er gøy Medium Web view
Vippebrett er gøy
311019 veldig gøy med vippebrett Medium Web view
Det kan ligges på også
311019Jubi koser seg med valpene.medium webJPG
Jubi koser seg med valpene
311019 Svea vil ogås være med Medium Web view
Svea vil også være med....
311019 Svea fikk være med Medium Web view
...så det fikk hun selvfølgelig :-)
ONSDAG 30.10.19
Disse dagene er veldig fine med valpene. De er kontaktsøkende og kosete, men tenna har ikke blitt så store ennå at de biter vondt. Uka fra 4-5 uke er veldig bra. Bare om noen dager har tenna blitt større og da blir det værre :-D
Valpene er flinke til å sove nede på natta, også tar jeg de opp på morgenen.Hele dagen er de på kjøkkenet og får med seg alt som skjer. Vi har et helt hus, men alt som skjer, skjer på kjøkkenet. Vi hadde i grunnen ikke trengt hverken stue eller loftstue. De står for det meste tomme.
I dag har jeg registrert valpene i NKK. Så nå har de fått tre registeringsnummer i NKK, sammen med tre navn. Hvilken valp som heter hva er ikke koblet, det skjer ikke før de skal til veterinær når de har passert 7 uker.
Som jeg har skrevet til dere i infobrevet skal valpene ha navn på K. De skal være på engelsk og ikke mer enn 19 stavelser, inkludert mellomrom. ( Regulert av reglene i NKK) Vi ville så gjerne at navnene skulle inneholde "Buddy",som en liten gest til en fantastisk flott og dyktig pappa til dette kullet. Hun som eide Buddy og jeg la våre hoder i bløt. Lett var det ikke, men det er utrolig hva som kommer frem når man bare mørner hjernen litt. Så vi kom frem til disse tre navnene: 
Fosliskrenten's Keep Up With Buddy
Fosliskrenten's Keep Track Of Buddy
Fosliskrenten's Keep Close To Buddy
Håper Buddy har videreført alle sine gode egenskaper til sønnene sine. Det artige er at det ikke blir vanskelig å holde kontakt med alle tre. En skal være med Mokka hjem, en skal hjem til hun som eide Buddy og en til Drammen. Veldig fint for oss.
Mengden med mat som de spiser til hvert måltid øker litt jevnt og trutt. I starten var det en teskje om gangen, nå har de nok kommet opp i 30-40 g ca til hvert måltid. Ikke godt å vite sånn helt på grammet, men alle tre får hver sin kopp med tilmålt mengde og det er ikke mye igjen når maten er spist :-)
301019 trøttinger Medium Web view
Trøttinger
301019 litt av en sovestilling
Litt av en sovestilling
301019 hhl
Hanne merket høyre lår
TIRSDAG 29.10.19
Fire uker !!  Dette har vært den beste uka til nå. Valpene har hatt så flott utvikling og nå er de skikkelige små hunder. Det er artig å være sammen med dem for de er kontaktsøkende og ivrige og kommer for å få kos. De begynner å skjønne at fløyta varsler mat, og de skjønner at MAT er godt !. Det tok noen måltider før de ble overbevist om at valpeforet til Eukanuba var like godt som startermoussen til Royal Canin, men nå har de skjønt det. Bare de siste måltidene i dag har virkelig gått ned på høykant og de koser seg med maten sin.
Det er veldig fint for meg at de bare er tre. Jeg får virkelig med meg hver eneste lille ting som skjer med hver enkelt og det er så artig. Det er akkurat som om uke 4 er den uka de "kommer på plass", og alt fungerer som det skal. Nå skal de liksom bare vokse og utvikle mer sosiale ferdigheter, og forstå mer og mer av språket dem i mellom og med de voksne hundene. De får veldig mye bra sosialisering av Mokka, Jubi, Svea og Ada. Jeg tror valpene kommer til å være ganske så signalsterke når de reiser fra oss. Så får de sikkert hilse på en liten labradorfrøken også i noen uker før de skal reise, og det kan være bra. Blir spennende å se. 
Jeg har glemt å skrive om tenna. De har jo kommet ut, og foreløpig er de ikke så ille, men om en uke og to til har det blitt pirajatenner.... Det er vondt ! og de biter på alt ! hæler, hender, klær , sko , you name it !
Valpene har også hatt nytt besøk i dag. Det liker de veldig godt, men batterikapasiteten er fortsatt veldig lav, så de varer ikke så lenge. Når de er slitne så sovner de. Uansett hvor de er. Greit sånn da, de legger seg bare ned og sover. Nå skal jeg registrere dem i NKK, så får de regnummer og etter at de er id-merket hos veterinæren får vi tilsendt eierbevis og stamtavler. Vi skal til veterinær og få id-merking, vaksine, og helseattest når de har passert 7 uker. Da blir det en kjøretur på dem. 
Vi tok nye bilder i dag av en og en. Fire uker gamle og nydelige, smelt.....
291019 enerhannen 4 uker Medium Web view
Enerhannen
291019 hvl 4 uker Medium Web view
Hanne venstre lår
291019 hhl Medium Web view
Hanne merket høyre lår
291019 kbooooring hvl Medium Web view
Boooooring , (hanne venstre lår)
291019 hvilken bordskikk Medium Web view
Hvilken bordskik ! :-D
MANDAG 28.10.19

Valpene begynner å få en rytme på dagene sine nå. De våkner rundt klokka 06:00 og forteller tydelig at de er våkne :-) Da står vi opp og valpene får mat, og litt melk av Mokka. Etter litt kos sovner de , batteriene holder ikke så lenge, så de må "lades" ganske ofte. I løpet av dagen kommer de opp på kjøkkenet og er med der vi er hele tiden. De leker mer sammen og biter litt på hverandre og på lekene. De reagerer på fløytelyden og skjønner at da skal noe skje. Det gjør jo Ada også, så hun må få litt mat hun også når jeg bruker fløyta. Hvis ikke blir hun veldig forvirret. Om hun er et annet sted når jeg gir valpene mat, kommer hun med en gang jeg fløyter og forventer jo å få litt godis :-)
I løpet av dagen spiser de tre ganger, og de får siste maten litt utpå ettermiddagen, for at de skal holde mest mulig gjennom natta. De får også en liten melketår av Mokka rett før vi legger oss. 
Mokka klager fortsatt på matrasjonene. Hun synes hun får for lite mat, og i dag har hun rett og slett spist meiseboller hun fant i en pose nede. Det kan umulig ha vært noe godt, men borte var de, alle sammen.  Vi får se om det har noe å si for magen hennes. Så lenge ser det bra ut, men vi får se i løpet av natta :-) 
Jeg har ingen nye bilder, men satser på noen i morgen, når de er 4 uker :-)

SØNDAG 27.10.19
I natt sov valpene nede på et vaskerom som vi bruker til valperom. Der har de dør så de kan gå rett ut i en binge utenfor, og ennå større plass enn her på kjøkkenet. Der har vi satt inn et bur som de kan velge å sove i på natta, og en seng som det er plass til både dem og Mokka. På denne måten venner de seg til å være flere steder og oppleve flere ting. Greit når det er dårlig vær ute at de kan oppleve andre ting og ikke bare bingen på kjøkkenet.
I dag tidlig når jeg stod opp lå Mokka i gangen, og valpene sov i buret. Mokka hadde vært inne og gitt dem mat en gang i løpet av natta. Tror jeg snart må lukke døra inn der de er om natta, for de kan godt vennes fra å skulle ha melk om natta. 
Nå er stort sett alt de får av for, valpefor. Ikke mye annet godis oppi, og da synes de maten er litt kjedelig :-D De spiser, men ikke som gærninger, og kan de velge så foretrekker de melka til Mokka. Mammadalter ;-)
I dag har valpene hatt besøk to ganger. Det var veldig hyggelig med besøk, og valpene holdt seg våkne en liten stund før de sovnet. Mokka var veldig glad for besøk. Det samme var Ada og hun fikk jammen trent litt hun også. For de kom en på 4,5 år og det var skummelt syntes Ada, han var jo så liten. Men det gikk fort å overbevise henne om at han var verdens beste, etter at hun fikk noen godbiter av ham. Godt at han snart kommer på besøk igjen. 
De neste som kom er de som har Mokka. Gjett om hun ble glad. Hun var veldig fornøyd med masse kos, og valpene holdt en liten stund igjen før de måtte sove litt igjen. De fikk mat litt senere og etter det har de stort sett sovet. Lekt litt med Ada, men dagen har nok vært full av begivenheter som gjør at de sover godt. 
271018 Ada viser frem ny leker Medium Web view
Ada viser frem nye leker
271019 god plass under magen på Ada Medium Web view
God plass under magen på Ada
271019 hvl Medium Web view
Hanne merket venstre lår
271019 leke sammen Medium Web view
Leker sammen
LØRDAG 26.10.19
Nå er det artig å følge valpene. De utvikler seg kjempefort, fra dag til dag. De blir mer sosiale og kontaktsøkende, og leker mer. Både med hverandre og med de voksne hundene. Ja, for her er det jo 3 leketanter som elsker å være sammen med valpene. Ada har vel egentlig nesten flyttet inn og ligger sammen med valpene og storkoser seg. Når Jubi og  Svea skjønner at de får lov til å gå oppi til valpene da er det julekvelden og bursdag på en gang. Svea har alltid hatt en veldig forkjærlighet for valper, og det ser ikke ut til å gi seg. Valpene er heldige da som har så mange vokse hunder å ta modell etter.
Nå har valpene fått vanlig valpefor blandet med valpemoussen, og det går ned på høykant. De kjenner at det lukter og nesa begynner å gå med en gang jeg kommer med maten.
For noen år siden hadde Rune en labrador hannhund. Rune trente jakt med Varro, som han het, og Varro hadde bra premiering fra jaktprøver. Rune er egentlig veldig glad i labradorer og nå kommer det en ny i hus. Denne gangen blir det en gylden tispe, og ikke en svart hannhund. Det var noen som spurte om det ble en "tjukklabrador eller en formel 1" . Det blir helt klart en formel 1 labrador. Så nå får Rune ut og trene og stille på jaktprøver igjen. Så får vi se om "Bixit" klarer å fylle potene til Varro,- det blir som å hoppe etter Wirkola..... :-D
261019 tantene på besøk Medium Web view
Tantene på besøk. Jubi kommer med tennisball
261019 beste leketante Medium Web view
Beste leketante
261019 Ada på besøk.medium web
Ada kommer også på besøk
261019 nydelig Medium Web view
Finingen
TORSDAG 24.10.19
Natta forløp rolig og fint. Litt sutring var det, men ikke mye. Så jeg gikk ikke opp for å se. Mokka gikk opp for å sjekke men kom ned igjen ganske fort, så det var ikke noe å bekymre seg for. 
Valpene fikk mat i dag tidlig, og de spiste av hjertens lyst. De lukter at maten kommer og blir ganske så ivrige.
Jeg har begynt å bruke fløyte hver gang de skal få mat. Jeg blåser to støt i fløyta for at de skal assosiere lyden med mat. Når de så kommer ut senere og jeg blåser i fløyta kommer de løpende i full fart og tror de skal få mat :-) På den måten får vi trent på innkalling også.
I tillegg til frokosten har valpene fått mat to ganger til i dag. Så nå er de oppe i tre små måltider om dagen. Mengden øker etterhvert som de blir klare for det. Vi har også begynt å introdusere valpene for leker. I dag la jeg oppi et vippebrett, så får vi se hvor lang tid det tar før de mestrer det. Alle tre har prøvde seg på brettet, og det var ikke noe skummelt i hvertfall :-)
040817 alle spiser sammen Large Web view
Gjesp, her var det kjedelig
241019 tre trøttinger
Tre mette og trøtte
241019 balansebrett er gøy
Balansebrett var spennende
ONSDAG 23.10.19
I natt sov jeg nede i senga mi for første gang siden valpene ble født. De klarte seg jo helt fint uten meg, selvfølgelig, bare jeg som er like tullete hver gang. Jeg var oppe hos dem en tur da, bare for å se at alt var bra, og det var det jo :-D Mokka sov hos valpene nesten helt til morgenen, da kom hun ned og la seg ved siden av senga mi. Kanskje hun syntes at jeg skulle stå opp snart ;-)
Nå reagerer valpene når vi snakker til dem, og de begynner å skjønne at vi tar kontakt med dem. De har fått mat et par ganger til i dag, og det går ned på høykant. Bare en teskje om gangen nå i starten da, men på fredag tenker jeg at jeg begynner å blande inn litt valpefor. 
Det var ingen reaksjon på ormekuren i går. Det hender av og til at de kan få litt vondt i magen av ormekuren, men det var ikke noe å se til det i dag. Så da har det nok gått veldig fint, selv om de ikke synes at den smaker noe særlig godt.
211019 trøttinger Medium Web view
Trøttinger
211019 full fart Medium Web view
Full fart, så mye bevegelse at bildet ble uskarpt ;-)
211019 mamma med melka Medium Web view
Mamma og melkebutikken
211019 mt er godt Medium Web view
MAT!! ,- er alltid godt.
TIRSDAG 22.10.19
TRE uker i dag ! Nå flyr tida fort, det er alltid like rart når vi har valpekull, for ukene bare raser avgårde.
Jeg sov oppe med valpene i natt også. Det var mye roligere i natt. De sov og fikk vel mat av Mokka bare en gang. Det var Mokka selv som bestemte det. Hun har nå helt tydelig protestert på mengden med mat hun får her. Hun klarte å lukke opp to dører inn til der vi har foret, lukket opp dunken og forsynte seg selv. Maken til dårlig servering har hun nok ikke vært borti. Vi prøver å holde melkeprodusjonen litt nede, så hun får vanlig mengde med mat, og det er hun ikke noe glad for. Nå er Mokka over middels glad i mat fra før, så jeg tror nesten hun hadde vært litt misfornøyd uansett jeg..... 
I dag har valpene fått smake litt valpefor. Royal Canin har en veldig fin startermousse som passer veldig godt til å begynne med. Etterhvert blander jeg det med oppbløtt Eukanuba valpefor, og når de reiser fra oss spiser de Eukanuba valpefor. I kveld har de fått en liten smak, så skal de få litt mer i morgen. Så sakte men sikkert skal magene venne seg til vanlig hundefor og ikke bare melk fra Mokka.
I tillegg ble det ny kloklipp og ny ormekur i dag. Klørne hadde ikke vokst så mye, men greit å bare klippe bittelitt for at de skal venne seg til det. Nye bilder har vi også fått tatt av en og en. 
221019 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
221019 venstre bak Medium Web view
Venstre lår
221019 høyre bak Medium Web view
Høyre lår
MANDAG 21.10.19
I dag har Marius hatt bursdagen sin :-) Utrolig hvor åra har blitt av, nå er han jammen meg 22 år han også. Det er litt rart for jeg har jo ikke blitt eldre. Det er bare de rundt meg som blir det , hehe.
Natta var litt urolig for valpene. Det var litt gråting og litt uvant å sove et annet sted, men i dag har det gått veldig fint. De sier ifra når de er sultne. Mokka vet også når de er det så da kommer hun tuslende. Hun ligger gjerne litt oppe i valpebingen sammen med dem også, før hun vil ut igjen. Tror hun koser seg med at de har større plass, og at hun kan gå som hun vil.
Nå sitter vi mye oppi hos valpene for å kose med dem også. De er glad for selskap og kos, og etterhvert får de mange leker oppi bingen og kan begynne å leke med det når de forstår det. I morgen skal de få smake på mat for aller første gang. Ikke fordi Mokka ikke har melk nok til å fore dem, men de trenger jo etterhvert litt annet enn bare melk. Så da har vi god tid til å venne dem til å spise valpefor, ikke noe som haster akkurat.
I kveld har jeg veid dem bare sånn for moroskyld. Det er jo ikke nødvendig lenger, men artig å se hvordan de vokser siden de bare får melk av Mokka fortsatt. Nå veier alle tre  mellom 2400g og 2700 g. Det er kjempebra. De har fått den beste starten en valp kan få med masse råmelk og videre så mye melk de bare kunne drømme om. Det er flinke Mokka det :-)
Siden valpene sutret såpass mye natt til dag , ligger jeg å sofaen på kjøkkenet en natt til. Da har jeg full kontroll. Men i morgen flytter jeg tilbake i min egen seng. Sofaen på kjøkkenet er ikke spesielt god å sove på. Men hva gjør man vel ikke ? :-D

SØNDAG 20.10.19
 Det ble en lat morgen og en sen frokost etter dagen i går. Det er deilig med sånne morgener hvor det ikke skal skje noe etterpå. Man kan bare sitte og late seg, og virkelig stresse ned :-) Jeg våknet til tre våkne valper, som stod på sine fire ben i valpekassa ! Ikke det at det varte så lenge, men i noen sekunder hadde de kontroll før det var slutt på det og de tippet på siden igjen. De har nå så vidt begynt å lekebite litt i hverandre og i avispapiret i valpebingen. Tror ikke helt de skjønner hva de driver med, men de har utholdenhet i ca to minutter også sovner de igjen. Eller ligger på lading :-) Etterhvert som de blir eldre tror jeg egentlig de bare ligger til lading for å orke å finne på mer bøll. Men det er et par uker frem i tid. Siden de var så pigge i dag fikk jeg Sondre og Vetle til å hente valpebingen, også satte vi den opp på kjøkkenet. Så nå har de flyttet ut av valpekassa og inn i valpebingen på kjøkkenet. Det var mye surving i starten over at de ikke var i kjente omgivelser, men nå går det fint. Jubi, Svea og Ada var i himmelen når valpene kom inn på kjøkkenet og alle tre var rett opp i bingen for å kose med/hilse på / slikke på valpene. Mokka tok det hele med stoisk ro, og syntes det var helt ok. Hun ville egentlig bare ligge i den lille valpesenga som er i bingen. Ser litt rart ut med store Mokka i den lille senga :-) I kveld har Sondre reist tilbake til Trondheim, og roen har senket seg. Så nå er vi klare for en ny uke.
201019 mye større plass Medium Web view
Mye større plass
201019 Ada på besøk hos valpene Medium Web view
Ada på besøk
201019 fininger Medium Web view
Fininger
201019 her er vi Medium Web view
Så utrolig ogssine
201019 liten melketår Medium Web view
En liten melketår før flyttingen 
LØRDAG 19.10.19
I dag har det vært klart for litt av en dag. Det skulle feire dobbel bursdag, både Rune sin som var 8 oktober og Marius sin som er 21.oktober. Så dermed ble det litt jobbing med å få huset rent og bakt noen kaker.
Valpene har begynt å komme litt mer opp på bena, og kan nå stavre seg avgåre til det meste. 
Etter litt sen frokost var det klart for Hytteplanmila. Et supert arrangement som startet i Hole for 15 år siden med 85 deltagere. I dag var det 3800 som stod på startstreken,- utrolig gøy. Sondre og Vetle skulle løpe fra oss. Så vi dro ned rett før det skulle starte. Sondre sitt mål var 40 minutter og Vetle sitt var 60 minutter.Sondre klarte det nesten, 40,21 ble tiden hans. Så surt med de 22 sekundene.... Etter 6 kilometer kunne vi se at Vetle fikk opp farten og bare økte på.Han løp med en fartsholder til 60 minutter men kom i mål på 57:30 Veldig bra. Ada var også med, men fikk "bare" hilse på alle menneskene og hundene som var der.
Vel hjemme igjen var det klart for mer rydding, pussing av et par vinduer , og litt matlaging før det ble bursdag. 
Valpene har hatt mange som har stått og sett på seg, men de sov så søtt at det ikke var noe særlig å hente der. Trøtt gjeng :-)
191019 nattlig idyll Medium Web view
Nattlig idyll med mamma
191019 trøtt gjeng Medium Web view
Slækk og trøtt gjeng
300919 valpekasse
Godt å sove inntil
trøtting medium web
Skikkelig trøtting
 Fredag 18.10.19
I dag har det vært masse aktivitet her, rydding og vasking. I morgen skal det feires dobbel bursdag, for både Rune og Marius. Marius har jo egentlig flyttet for seg selv, men det er sååå hyggelig at han vil fortsette å feire dagen sin hos oss, sammen med Rune. Sånne mammahjerter blir veldig glade for det ;-) 
I morgen skal det også være Hytteplanmil her i Hole. Så her skal det løpes :-) Hytteplanmila startet for 15 år siden med 85 deltagere. I år er det over 3800 så det får man si en en bra økning. Ekstra omtale fikk den nok i fjor nå Filip og Henrik Ingebriktsen løp her. I år kommer de jammen igjen to av de, Jakob og Filiph denne gangen. Sondre har også kommet hjem fra Trondheim i kveld og det er skikkelig koselig. Han skal løpe hytteplanmila i morgen sammen med Vetle og jeg og Ada  skal være hejagjeng.
På kvelden i morgen blir det bursdag og masse besøk så det blir trivelig.
Valpene har virkelig begynt å vise at de har fått hørsel. Når jeg kommer i døråpningen, eller det blir noen lyd, så er de på pletten med en gang. De reagerer og lurer på hva som skjer. Plutselig kan de stable seg opp på beina sine og rase i en retning før de mister balansen og dette sammen som en bunt. De reagerer på kos og vil gjerne kose masse, hvertfall de tre minuttene de er våkne :-)
Det har skjedd så mye i dag som ikke hadde med valpene å gjøre at noen bilder det har jeg desverre ikke. Får komme strekere igjen i morgen :-)
Torsdag 17.10.19
Kan ikke melde om annet enn god utvikling i dag også :-)
Det skjer ikke altfor mye når valpene bare skal utvikle seg og vokse.Blir litt mer å skrive om når de blir litt større og det skjer litt mer. 
I natt sov Mokka litt hos valpene og mye på gulvet ved siden av. Med en gang de ble litt urolige så kom hun og ga de litt melk, eller vasket litt på dem. Siden de bare er tre stykker er de fortsatt i valpekassa. De tar ikke så stor plass når de ikke er fler. Men rett over helgen skal de få flytte inn på kjøkkenet i en annen valpebinge. Da blir verden veldig stor en liten stund :-) 
Mokka er utrolig tålmodig og hun lar de andre hundene få gå inn til valpene sine. Jeg sitter med beina i valpekassa, og da kommer Svea, Ada og Jubi og skal være med på matesituasjonen de også.  I dag var valpene oppe på fanget en og en og alle fikk hilse på både Jubi, Svea og Ada. Blir den fine gjengen når valpene kommer seg inn på kjøkkenet da.
171019 vi vil også være med Medium Web view
Kan ikke vi også få være med da ?.... Svea, Ada og Jubi
171019 fine Jubi Medium Web view
Mokka er tanta til Jubi. Veldig fine begge to. Søskenbarn til valpene da.
171019 hhl Medium Web view
Kjekt å komme opp og få hilse. Se de nydleige øynene <3 smelt...
Onsdag 16.10.19
HURRA for Mokka som er 6 år i dag !! Full bursdagsfeiring, med "selskap" og det hele. Jubi og Svea inviterte seg selv, og Ada sneik seg med som vanlig. Det ble boller og vann :-). Mokka var godt fornøyd med gavene som var grisehale, griseøre, og en leke fra Jubi som de kan kappes om å få tak i ;-)
Jeg vet ikke om jeg tør å veie disse valpene mer jeg...... De får så mye god mat av Mokka at de vokser i rekordfart. Til nå har Mokka fått valpefor for at melka skal bli mest mulig næringsrik. Nå har vi gått over til vanlig adult for, så håper melkeproduksjonen kan gå litt tilbake.
Mokka sover nå største delen av natta utenfor valpekassa. Hun merker med en gang noen skal gjøre fra seg eller trenger en liten vask så da kommer hun oppi til valpene. De er jo så gamle nå at de klarer seg fint om natta uten mammaen sin, men de blir helt i hundre når hun kommer da. Neste tirsdag er de tre uker gamle. Da åpner vi opp for besøk, så det er bare å avtale med oss, så blir valpene veldig glade for besøk. ( Vi også :-D )
Ada er bare så glad i å være her inne. Gjerne mens Mokka ligger og gir valpene melk. Da skal hun ligge så nærme som mulig og snille Mokka lar henne få lov av og til.  Når hun vil at Ada skal holde seg unna forteller hun det på en veldig hyggelig måte. Ada selv er ikke helt sikker på om Mokka mener at hun ikke kan få gå oppi kassa, men begynner å skjønne tegninga.
I kveld har Vetle vært valpevakt, mens vi har vært og hilst på en gjeng med labradorvalper. De var veldig gossine da. 
161019 Ada hos valpene sammen med Mokka Medium Web view
Ada følger nøye med mens Mokka har sittende bufe :-)
Tirsdag 15.10.19
2 uker gamle i dag !
Klart for ny kloklipp og første ormekur. De skal får ormekur nå ved 2 ukers alder, 4 uers alder, 6/7 ukers alder.
Jeg synes de er litt trege med å åpne øynene, men de er jo i farta. Helt åpne ble de alikevel ikke til i dag. Det har jo ikke noe å si da, bare jeg som er så utålmodig :-) I dag kom de mer opp på beina og beveget seg ganske mye i kassa. Jeg tok bilder av en og en, men det var ikke lett. De lå ikke akkurat stille, men forsøkte å bevege seg rundt der jeg la de for å ta bilde. Hanne merket høyre lår syntes alt var så kjedelig at han sovnet med rompa til meg :-D
151019 enerhannen Medium Web view 
 Enerhannen
 151019 hanne merket venstre lår Medium Web view
 Hnne merket venstre lår
 151019 høyre lår Medium Web view
 Detta gidder ikke jeg
 151019 høyre lår gjesper Medium Web view
 Men er du ikke ferdig snart ?....
 151019 hanne merket høyre skulder Medium Web view
 Endelig, - hanne høyre lår :-D
Mandag 14.10.19
For en nydelig dag. Først var det Ada som fikk en tur alene i skogen i solskinnet. Hun er bare 5 mnd og trenger å gjøre ting på egenhånd for å blir en trygg og selvstendig frøken. Lett å gjemme seg bak de store i flokken om hun ikke får egne opplevelser. Vel hjemme igjen var det tur for resten av gjengen også.
Vi har så store fine jorder rundt her som er tresket, og det finnes ikke noe bedre enn å gå ned på jordet å slippe alle hundene løse. Der har jeg jo stålkontroll på om det kommer noen også, så det er ikke noe problem. Jeg har alltid med meg godbiter i lomma, og vi trener innkalling mange ganger på alle sammen.Når de har kommet i full fart og fått godbiter tar jeg ikke på de bandet igjen. Jeg lar de bare løpe videre, sånn at det å bli ropt på ikke blir det samme som at det er slutt på moroa. For da blir det jo ikke så interessant å komme når noen roper. Etter masse løping på jordet og en liten omvei på veien hjem igjen var hundene passe slitne og godt fornøyde i en stund i hvertfall. Mokka var også med på tur og storkoste seg med det. 
Hun har fortsatt mengder med melk, og jeg må følge nøye med så det ikke blir jurbetennelse. Disse valpene her kommer ikke til å ha spist valpefor før de drar herifra :-D Jo de skal nok det, men kanskje Mokka må få ennå litt mindre mat og mere tur, så vi kan få ned melkeproduksjonen litt. Snakk om luksusproblem. Heldige valper. I dag er øynene nesten åpne, så i morgen tenker jeg de har åpnet seg helt. De er så nydelige, helt til å spise opp :-)
141019 hanne merket høyre lår og enerhannen
Hanne merket høyre lår og enerhannen
141019 hanne merket venstre lår
Hanne merket venstre lår
Søndag 13.10.19
Dagen opprant med sol og deilig temperatur. For en flaks. I går var det også fint vær så lenge vi hadde valpetreff, og det ble det jammen meg i dag også. I dag var det H kullet sin tur til å treffes, det skulle også vært i september men ble utsatt pga denne hundesykdommen.Mamma Klara kom også på besøk og det var ekstra hyggelig. Hun var blitt så fin igjen etter å ha mistet all pelsen etter valpene. Nå var hun skikkelig fin :-)
Treffet i dag var hjemme her, så da kunne jeg gå litt til og fra, og følge med på valpene også. Det var egentlig ikke nødvendig for de koste seg veldig med Mokka.  Mens vi hadde treffet, måtte Rune reise til et annet "valpeskue" ikke langt herifra. Han skal kjøpe seg en jaktlabradorvalp og de er nå 4 uker. I dag var det invitert til  "valpeskue", så da må man stille opp.  Dele seg litt da, og ha noen her og noen der. I kveld har det vært bursdag for svigerinna til Rune, så da var han der, mens jeg har vært hjemme med valpene. 
De får nå stadig vekk besøk av Jubi, Svea og Ada. I dag sa faktisk Mokka ifra når hun syntes det begynte å bli nok, med tre andre hunder inne hos valpene hennes.  
Mokka er en velgig leken og glad flat. Hver dag tar hun med seg nye leker inn til valpene sine i valpekassa. Hun legger fra seg baller og andre leker oppi hos valpene, men de skjønner ikke mye ennå. Så da leker hun med lekene mens hun ligger og gir valpene melk. Det er flinke mammaen sin det tenker jeg :-)
131019 kose med mamma Medium Web view
Kose med mamma er det beste i verden
131019 sover godt på kanten Medium Web view
Ikke så værst å klemme seg fast mellom sidebeskyttelsen heller :-D
Lørdag 12.10.19
Her går det unna, valpene fortsetter å spise godt og legger på seg. Nå er minste valpen godt over 1300g og største godt over 1600 g. Den tredje valpen er midt i mellom :-) I dag kan jeg så vidt skimte litt av et vakkert øye innenfor der øynene skal åpne seg. Vi er veldig utålmodige og gleder oss veldig til de åpner seg. Liksom en milepel det :-) De blir mer aktive nå, og beveger seg mer rundt. De reagerer når Ada kommer oppi kassa til dem og tar hodene opp. Tenker de troe det kommer noen med litt mat til dem :-)
I dag har valpene vært hjemme sammen med Mokka og Vetle, mens Rune og jeg har vært på valpetreff sammen med valper fra I og J kullet. Det var jo planlagt valpetreff litt før, men så kom jo denne hundesykdommen og stoppet alt av aktiviteter. Dermed måtte valpetreffene utsettes, og nå kommer de på løpende bånd. I morgen er det valpetreff for H kullet :-) Det var veldig trivelig å møte igjen valpekjøpere og valpene. Det ble en veldig trivelig gjeng som tilbragte noen timer med valpene først på tur og siden med litt kontakttrening, innkalling osv inne på Kartverket. Der er vi gjerdet inne, så der er det så kjekt å være. Vi gleder oss allerede til neste treff. Kanskje vi også møter noen av dem på utstilling i løpet av høsten. Det er jo lov å håpe på det. Det triste var at jeg hadde rigget meg til med kamera og det hele, også viste det seg at minnebrikken i kameraet ikke fungerte, så det ble ikke noen bilder fra treffet. Det var kjedelig.
121019 mett Medium Web view 
 Mett og trøtt
121019 Mokka med valpene Medium Web view 
Fine Mokka med valpene 
Fredag 11.10.19
Altså, ikke mye nytt under solen her. Mokka er i kjempeform og den beste mammaen man kan ønske seg. Valpene spiser og sover, akkurat som de skal når de er snart to uker. Jeg venter og venter på t øynene skal åpne seg, men ikke en bitteliten sprekk en gang ennå. De skal holde meg på pinebenken det er helt klart. De blir bare så nydelige når øynene har åpnet seg. Da er det små flatter med en gang. Det blir sotrt når et endelig skjer :-) 
Denne helgen skal vi ha vapetreff for I og J kullet i morgen og for H kullet på søndag. Gjett om vi gleder oss. Vi skulle egentlig hatt det for noen uker siden, men denne hundesykdommen satte en stopper for det. Men nå er vi klare itl å prøve igjen. Det blir så artig å se mange av valpene igjen. Vi er så heldige at Vetle skal være "valpevakt" for Mokka og treerbanden, så det blir veldig bra.
111019 begynner å bevege seg mer Medium Web view
Vaklpene vokser, og begynner å bevege seg mer og mer
111019 gode og mette Medium Web view
Men så ble de helt utslitt :-)
Torsdag 10.10.19
Jeg sover fortsatt sammen med Mokka og valpene om natta og det er skikkelig koselig. Det er så stille og fredelig i kassa og valpene er så fornøyde og rolige. Det er nesten så jeg gruer meg til de skal flytte inn på kjøkkenet og jeg må sove på soverommet igjen :-) Men sånn er det alltid når vi har valper, jeg blir litt for engasjert alltid.
Ada er så glad i å være inne hos valpene til Mokka. Mokka er tålmodigheten selv, og lar Ada være med på det som skjer.I dag satte Ada seg oppi kassa, mens Mokka lå og ga valpene melk, og det var helt greit for Mokka.
Ada er snart 5 mnd, så hun skjønner ikke helt hva det er som er inne på valperommet, men så nysgjerrig, og så vennlig, så det blir nok artig for henne når valpene er noen uker eldre. Jubi og Svea er også supre leketanter når valpene blir litt eldre, så det blir mange å leke med. Svea pleier egentlig å ligge på dørstokken til valperommet fra første dag valpene er født, men det har hun ikke gjort denne gangen. Hun hadde jo valper selv i sommer, og har hatt Ada som har "torturert" henne de siste månedene, så kanskje hun har fått dekket sitt behov for å vise sin omsorgsevne :-) 
Valpene vokser så det knaker fortsatt, nå venter vi spent på at øynene skal åpne seg. De beveger seg mer og løfter hodene innimellom og krabber seg rundt. Utviklingen går i stor fart.
101019 Ada hos valpene Medium Web view
Ada tar seg til rette.....
101019 mat er det beste
Mat er fortsatt alt her i livet
101019 nydelige
Ivrige når melka kommer
Onsdag 09.10.19
Mokka og valpene sover godt stort sett hele natta. Det hender at Mokka legger seg utenfor kassa, det blir nok litt varmt oppi der. Det er viktig å holde temperaturen hos valpene oppe, da de ikke kan regulerer sin egen kroppstemperatur spesielt godt fra de er nyfødt og en stund fremover. Kroppstemperaturen er gjerne rundt 32 grader og da er det viktig at de har det lunt og godt. Når Mokka ligger der er det jo ikke noe problem for da er det veldig godt og varmt. Så kan det jo ikke være altfor varmt heller, for da blir det ikke spesielt behagelig for Mokka. 
I dag la jeg merke til at valpene begynner å reagere på luftstrømninger i rommet. Når jeg lukker opp døra, så reagerer de på at temperaturen endrer seg, og begynner å bevege seg. I går når det var kloklipp var det utrolig enkelt.Alle tre lå stille og pent og lot meg klippe. Håper det fortsetter sånn :-)
Mokka har fortsatt mye mat, og valpene spiser av hjertens lyst. De legger på seg så man nesten kan se det. Særlig etter at de har spist for da faller de i koma :-) En av hannene er så glad i å ligge på ryggen etter at han har spist, og magen hans er full !! Ta en titt på bildene :-)
091019 høyre lår Medium Web view
Så mett at han nesten sprekker :-D
091019 første kloklipp vl Medium Web view
Første kloklipp var ikke no' big deal
091019 ikke mye stress med kloklipp hlår Medium Web view
Ikke veldig stresset av kloklippen denne heller 
091019 komatose Medium Web view
Stapp mett, nyvasket og sovende for natta
091019 trøttinger Medium Web view
Slappfisker
Tirsdag 08.10.19
Noen ganger går det over stokk og stein, og ammetåka tar en fullstendig :-D Det var da ikke i går valpene var en uke, det er da i dag !  Ja, ja , er ikke problemene større enn at man tar en dag feil, da skal jeg slettes ikke syte over det :-) Ny veiing i dag ( nå har jeg vært flink og ikke veid på to dager, så i dag er det lov. Unnskyldning også da, nå jeg må veie akkurat når de er en uke gamle. Første kloklipp er også gjort og vi har tatt bilder av dem en og en. 
Vekta viste at enerhannen veier:  1130g, venstre lår veier: 1010g og høyre lår veier: 1250g. Tre flotte valper som utvikler seg helt etter boka. 
Her er bilder av gromgutta :
081019 enerhannen II
Enerhannen
081019 venstre lår
Venstre lår
081019 høyre lår
Høyre lår, akkurat ferdig med en gjesp
Mandag 07.10.19
Dette er selvfølgelig de vakreste valpene noen noen sinne hadde sett :-D. Vi begynner å bli ganske gode på "guttevalper" nå , 3 tobeinte og bare i år to kull med bare hanner, tilsammen 10 stykker :-) Ikke noe er bedre enn gutta. Det har jeg alltid sagt, hvis jeg en dag ikke skal drive med avl, ja da blir det hannhund på meg. Hvor sannsynlig det er at jeg ikke skal drive med avl, se det har jeg ikke fundert så mye på men det er bare å slå fast at det er blitt en slags syke..... Det er det beste jeg vet, og det som gir meg mest overskudd, ennå så mye tid det egentlig tar <3. Jeg blir aldri lei, og natta er den aller beste tida. Da er alt stille, alle andre sover, og jeg kan beundre valpene.  Det blir en slags "greie". Jeg klarer ikke la være.
Nå skulle vi egentlig ha "pause" fra valpekull etter det kullet her, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Rune bare rister på hodet og tror jeg er gal. Kanskje jeg er det også :-) Jeg "fant" nemlig en fantastisk nydelig hannhund i Sverige når vi parret Svea i vår. Han har krabbet langt inn i hjertet mitt og jeg drømmer om valper etter ham. Men jeg vet jo ikke hva eieren tenker om det....... Så det er spennende tider. :-) 
Mokkas flotte sjokoladepuddinger har nå doblet fødselsvekta si alle tre !  De forteller høylydt når de er sultne og når de synes Mokka er for treg med serveringen. Mokka er tålmodigheten selv og har bestemt seg for at før mat, skal alle vaskes. Til guttas fortvilelse. Det er rene Kardemommeby, med tante Sofie som stiller krav til røverne sine ;-) Det er bare det at her kan ikke røverne trille Sofie hjem i nattens mulm og mørke, de må slite med henne noen uker til. Hurra for Mokka! ;-)
071019 beste gjengen Medium Web view
Fineste gjengen , en uke gamle
071019 her var det fint å sove Medium Web view
Under halen var det fint å sove :-D
Søndag 06.10.19
Ja, da ble det ny rekord.... etter 6 dager har to av gutta mer enn doblet vekta si. Hvor skal dette ende ? :-D
Trenger ikke valpefor denne gjengen her, før de skal reise fra oss sånn som Mokka serverer fløte til dem hver dag , hehe. Mokka får naturlig nok litt mindre mat enn om hun hadde hatt mange valper. Selv tror jeg hun synes det er skikkelig kjedelig for hun er alltid klar for noe å spise.
Denne fine K-gjengen har jo noen søsken fra tidligere. De som har lyst til å lese om dem, kan gå tilbake til E-kullet sin dagbok. Der er historien fra det forrige kullet Mokka hadde, med Buddy som pappa de også. Det var 6 flotte valper. I dag er de ogdt over året, og de vi har hilst på i ettertid har vært utrolig trivelige. Heldige er vi som også har fått holde kontakt med de som bor langt unna med snap og sms. 
Som alltid må jeg advare dere som lester dagboka, jeg er et skikkelig C menneske, og liker natta godt. Da får jeg gjort mye. I starten av en dagbok prøver jeg å få skrevet den så tidlig at folk kan lese den på kvelden. Men etterhvert så blir det altfor sent og folk går over til å lese den morgenen etter i stedet. Det kan være like lurt ;-)
061019 mat er forsatt godt medium web
Mat er fortsatt veeeeeldig godt
061019 hhl hvl i kassa Medium Web view
Hanne høyre lår og hanne venstre lår
061019 mokka vasker og ordner Medium Web view
Mokka vasker og ordner
061019 nattlys Medium Web view
Utsikten fra senga der jeg sover om natta. Ikke gæli den :-D
Lørdag 05.10.19
Mokka er en utrolig snill og uproblematisk tispe. Hun er veldig rolig til flat å være, og jeg tror aldri jeg til dags dato har hørt henne bjeffe. Hun er alltid glad, og MÅ hilse deg med en leke i munnen, uansett om du har vært borte i fem minutter på do, eller har vært ute en lengre tur. Hun er så utrolig snill med alt og alle, om det er valper, eller andre voksne hunder, tisper eller hanner, hun er bare snill. De gangene hun girer seg opp det er når det er MAT i nærheten. Hun synes alltid at jeg er fryktelig kjiiip med maten hennes. Hun fortjener litt mer, uttrykker hun med hele seg :-) Som valpemamma er hun veldig flink. Såå rolig, og flink med valpene. Hun vet akkurat hva som må til når det må til :-) Hun er ikke spesielt voktende på valpene sine og kan gå i fra dem litt for å lufte seg selv eller være med på en liten tur. Det er jo forskjell på tispene når de har valper, og Mokka er helt klart av de som har en god ro i seg selv, og er tryggheten selv. Tror dette smitter over på valpene og at det er godt for dem med en sånn mamma. Det bilr så artig når de bare blir noen uker eldre, da skal de ut å oppleve litt mer enn bare dette rommet. De skal få komme på kjøkkenet, og der blir de nok veldig godt ivaretatt av både Mokka, Svea Jubi og etterhvert Ada. 
Foreløpig holder de seg til soving, spising og å gjøre fra seg. Noe mer er ikke på tapetet ennå. Når de er 12-14 dager pleier øynene å åpne seg og da blir de til å spise opp. Så utrolig nydelige. Fortsatt ikke noe galt med hverken matlyst eller melkeproduksjon, alle har lagt på seg ca 75 g fra i går til i dag.  Vi pleier jo å si at dersom vekta er doblet på to uker så er det supert. Her blir den nok doblet på en uke..... 
051019 mokka med valpene Medium Web view
Mokka koser seg med valpene
051019 Mokka slapper av Medium Web view
Deilig å ta livet med ro
051019 enerhannen Medium Web view
Enerhannen
051019 hanne høyre og venstre lår Medium Web view
Hanne merket høyre og venstre lår
051019 mokka og enerhannen Medium Web view
Mokka sammen med enerhannen
Fredag 04.10.19
Jeg sover jo sammen med Mokka og valpene hver natt. Jeg har valpekassa rett ved siden av senga så jeg kan følge med hele tiden. I natt våknet jeg jo med jevne mellomrom, og jeg er sikker på at valpene hadde vokst mellom hver gang jeg våknet ;-D . Man kan nesten se at de vokser, så det knaker. I dag når jeg veide de hadde alle tre lagt på seg 125 g siden i går. 
Ada har sneket seg inn til valpene et par ganger i dag. Hun synes det er kjempespennende men skjønner ikke noe av det der at de er små og at hun sksl være forsiktig. Det er for tidlig. Hun snuser på de, og er bare blid med de, men skjønner ikke hvorfor de piper når hun tråkker på dem. Mokka sier ingen ting og er så tolerant, så det får bli vi som sørger for at Ada ikke er her inne annet enn når vi kan styre det. Enn så lenge i hvertfall. Når valpene blir større er det jo en helt annen sak. Jubi og Svea derimot er veldig klar over at det er småvalper inne på valperommet. De skulle gjerne vært der og vasket og fikset og vært litt tanter. Men det får vente en stund til. Jeg vet ikke om noen som er så snill og grei som Svea med valper, hun vet akkurat hvordan hun bør gjøre det for å være best mulig sammen med valpene. Jubi er også veldig snill, men hun er litt mindre opptatt av dem, litt mer for fri barneoppdragelse, og "learning by doing". Så gutta skal få mye erfaring med ulike typer hunder før de reiser herifra.  
041019 får ikke nok av disse Medium Web view
Får bare ikke nok av å se på disse :-)
041019 koser seg Medium Web view
Høyre og venstre lår koser seg veldig 
Torsdag 03.10.19
Her går det veldig bra med alle. Mokka er i kjempeform, skulle ikke tro hun hadde valper i det hele tatt. Hun tar seg tid til å gå ut og leke med de andre hundene og leke med baller og leker som ligger rundt her. Det varer ikke så lenge før hun vil inn igjen til valpene sine da, men noen minutter tar hun seg tid til. Hun er veldig glad i mat og den går ned på høykant. Hun produserer masse melk, og valpene drikker masse og legger veldig på seg. I dag gjen har de lagt på seg mellom 50 og 100 gr alle tre. I går kveld var det litt mye melk i noen av puppene, så de måtte jeg tømme. Viktig at det ikke blir jurbetennelse og det kan jo være en utfordring med få valper og masse melk. Så får følge nøye med. Foreløpig er det ingen fare for det. 
Jeg sitter nå her jeg da, og stirrer på disse nydelige valpene. De gjør igrunnen ikke så mye annet enn å spise, sove og gjøre fra seg, så det er jo ikke så mye å se på. Men klarer jeg å gå herifra? ,- nei. SÅ det blir mange bilder av sovende valper. Men vi kan vel være enige om at de er nydelige ? 
021019 gutta krutt Medium Web view
Sover gjerne i haug
021019 hhl Medium Web view
Høyre lår
021019 sover mens de vokser Medium Web view
Vokser mens de sover
021019 sover veldig godt Medium Web view
Absolutt ingen bekymringer
021019 vlår sover på enerhannen Medium Web view
Venstre lår sover på enerhannen
Onsdag 02.10.19
Første døgnet har gått helt strålende. Her er tre nydelige hannvalper som helt klart har arvet matlysten til mammaen sin. De eneste gangene det kommer litt misfornøyde lyder, er når ikke melka kommer fort nok. Eller melk... det er vel heller mer fløte. Jeg veide alle tre igjen i dag og alle har lagt på seg nærmere 50 (!) gram. Det er ikke værst. Som regel går de litt ned det første døgnet for så å rase oppover igjen. Mokka har masse melk allerede, og valpene drikker alt de kan få.
Alltid når vi har valper merker jeg dem ettersom når de blir født. Første hannen som blir født merkes alltid i halerota og kalles bare for enerhannen når jeg skriver videre i dagboka. Hanne nummer to har nå fått merket sitt på venstre lår, og kalles da venstre lår. Siste mann i gjengen har merket på høyre og lår og dermed kaller vi han det. Jeg lurte på om jeg skulle gjøre det litt anderledes denne gangen og bare kalle dem for Kasper, Jesper og Jonatan, fra Kardemomme by, men det ble helt feil for meg :-D. Da blir det bare rot i alt av system som jeg har laget meg når vi har valper, både på kloklipp, ormekur osv.
På noen av bildene vil dere etterhvert se at jeg har merket dem med hvit tip-ex. Det er fordi jeg legger merke til alt de gjør , hvem som gjør det, når, og i hvilke situasjoner. Lettere å kjenne igjen på bilder også. Her kan dere nyte noen bilder fra første døgnet :
 021019 enerhannen medium web
 Enerhannen
 021019 venstre lår minste hanne Medium Web view
 Venstre lår
 011019 de tre musketereer Medium Web view
 De tre musketerer
 021019 ett døgn gamle Medium Web view
 Nydelig trekløver
 021019 fineste gjengen Medium Web view
 Fineste gjengen
 021019 ligger i haug Medium Web view
 Liker å ligge i haug
021019 lykken er når melka kommer Medium Web view
Lykken er når melka flommer
021019 sover godt Medium Web view
Sover godt etter måltidet.
Tirsdag 01.10.19
Mokka er en liten luring hun :-) Jeg hadde ikke før skrevet ferdig i valpedagboka i går før hun viste tydelige tegn på at oppblokkingen var i gang. For første gang har jeg hatt en hund som IKKE hadde temperaturfall i det hele tatt før valpene kom. Det ble jeg nesten lurt av. Men med alle andre tegn hun viste bestemte jeg meg for å ikke vente på noe temperaturfall og det viste seg jo å være greit. Rundt midnatt kom veene og med tanke på hvordan Mokka hadde født sist, regnet jeg med at dette var over på noen raske timer. Den gang ei. Veene var for svake til å få noen fremdrift på fødselen. Så etter 8 timer med uregelmessige, svake veer reiste vi til veterinæren. Der fikk Mokka en vestimulerende sprøyte, men lite skjedde på en stund. Det ble bestemt keisersnitt, men da var det som om Mokka bestemte seg for at det skulle det ikke bli :-D
Rett før hun skulle inn til operasjon så trykket hun ut en stor og kvikk hannhund. Rett etter kom en litt mindre hannhund. Så tok hun en liten pause før siste valpen kom. Resultatet ble tre hannhunder. Ingen tisper. Det var trist. Vi hadde jo tatt denne kombinasjonen en gang til fordi vi ønsket oss en tispe. Det samme gjorde de som har Mokka. Da var det å gå i tenkeboksen......  Nå har det løst seg, og desverre er det flere flotte valpekjøpere som ikke får valp denne gangen. Det er alltid så trist å måtte sende beskjed til de som ikke får. Men naturen får vi ikke gjort noe med. Nå skal vi se fremover og kose oss med guttegjengen !
Mokka og valpene er i kjempeform og alt ser veldig bra ut. Mokka har allerede vært ute og lekt med de andre hundene og er i kjempeslag. Melka flommer, så her blir det et luksusproblem, og valpene kommer til å bli tjukke og runde :-)  Det er alltid en liten sjanse for at ting ikke skal gå bra etter noen dager, men så langt ser det veldig fint ut.
011019 styrte unna keisersnitt Medium Web view
Så nært keisersnitt.....
011019 første valpen ute Medium Web view
Første valpen ute
011019 fine gjengen Medium Web view
Fine gjengen
011019 Mokka er stolt av valpene sine Medium Web view
Mokka er veldig stolt av valpene sine
011019 førstefødte Medium Web view
Førstefødte 
 
Mandag 30.09.19
I dag er det 63 dager siden første parring. I teorien kan valpene komme når som helst. Men foreløpig er det lite som tyder på at Mokka har det travelt. Det eneste som er anderledes er at hun nok er småkvalm. Hun vil ikke ha mat, og når hun fikk kyllingfilet kastet hun opp. Temperaturen er stabilt normal, og foreløpig lite som tyder på noen nært forestående fødsel. Tålmodighet er den største utfordringen for meg akkurat nå :-) Har sååå lyst til at Mokka skal avsløre hemmeligeten sin. 
Hun er fortsatt med på tur, elsker å leke med alt av leker og leker gjerne med de andre hundene. Hun har blitt valpedig glad i valpekassa si, og legger seg gjerne oppi der. Tydelig at den har falt i smak. 
Så, da er det vel ikke annet å gjøre da, enn å trekke pusten dypt, senke skuldrene og vente .......
300919 valpekasse Medium Web view
Valpekassa er klar :-)
Søndag 29.09.19

I dag fikk vi en veldig trist nyhet. Buddy som er faren til valpene er død. Eieren hans fant ut at han hadde fått kreft, og desverre var utgangen fatal. Veldig trist, flotte hunden, utrolig snill, dyktig og en så behagelig flat. Stor medfølelse til eier Eva og resten av familien. Buddy krabbet rett inn under huden din med en gang du ble kjent med ham. Veldig spesielt at valpene hans blir født her om noen dager <3
Mokka er fortsatt helt rolig. Ikke noe stress der i gården. Det kan se ut som om matlysta går noe ned nå, men hun spiser når hun får konkurranse av de andre hundene. Hun bærer rundt på lekene som hundene har her og er fortsatt like blid og fornøyd.
Nå når det nærmer seg at noe skal skje, begynner jeg å ta tempen på tispa. Kroppstemperaturen må gå ned, gjerne til under 37, det skjer mens det er oppblokking. Når oppblokkingen er ferdig og fødselen setter i gang, går temperaturen opp igjen til normaltemperatur som for hund ofte er rundt 38- 38,5 grader. Det kommer ingen valper før etter temperaturfallet. Som regel da. Noen ganger kan det være anderledes men da er det andre ting jeg holder øye med for å se hva som er i ferd med å skje.

180518 Svea Jubi og Mokka Medium Web view
Et bilde fra sist Mokka hadde valper. Her er hun sammen med Jubi og Svea,
Mokka selvsagt med en leke i munnen
180718 nydelige enerhannen og høyre skulder med Svea
Må bare mimre litt, her er Svea sammen med en av valpene til Mokka fra forrige kullet 
180718 gullungene
Sist var det 6 valper i kullet. Her er fire av dem på samme bilde. Til å spise opp !!
Lørdag 28.09.19
Det går jammen fort mot at valpene til Mokka skal bli født ! 
Nå er det snart 14 dager siden Mokka kom hjem til oss, og hun skled rett inn i flokken som om hun alltid hadde bodd her. Det er deilig når det er sånn. Jubi og Svea viste stor gjensynsglede, og Ada syntes det var kult med en ny lekekamerat.
Mokka er uforskammet sprek og er med på turer og løper og leker som vanlig. Hun elsker mat, så det å få mat tre ganger om dagen, det er veldig populært. Hun og Ada får mat en tredje gang hver dag, og gjett hvem som er ganske så misunnelige på det.....
Nå bare venter vi på at Mokka skal begynne å vise noen tegn på at valpene vil komme ut. Foreløpig er det helt rolig og ikke noe stress. VI må bare smøre oss med tålmodighet. :-)