VALPEDAGBOK R OG S KULLET 
Fredag 11.05.12
HURRA !!- for Q kullet som har bursdagen sin i dag. De er ett år gamle, og i dag må det bli kake på Freia. Hun har allerede hatt en liten seiersrunde med Ronja ute her hvor de har lekt noe aldeles fryktelig. De holdt på utrolig lenge også, skjønner ikke at ingen av dem ble slitne.

Nå har Messi akkurat reist og er på vei til Bergen. Han var utrolig aktiv på morgenen i dag, akkurat som en spent unge tidlig på julaften. Han var så klar for å møte de som kom for å hente ham. Løp dem i møte når de kom og ville gjerne leke og bite. Han har vært en aktiv krabat, men i dag slo han nesten kolbøtte på seg selv her. Han har en lang kjøretur foran seg, men det tror jeg skal gå bra, han har kjørt såpass mye bil at han roer seg nok fort tipper jeg. Det var mye godis inne i bilen også, og det skjønte han fort, så han lar seg nok lett bestikke litt.
Messi er en fyr som elsker å bruke hodet sitt. Det beste han vet er å søke etter maten sin. Han er ikke så glad i det oppbløtt, men tørre kuler går ned på høykant. Det beste av alt er om jeg slenger noen kuler  opp i valpebingen, eller ute på plenen så han må søke etter dem. Det elsker han. Dette har jo resultert i at han er en kløpper til å bruke nesa si og søker som bare det. Så han vil nok elske å få jobbe med hodet sitt og ikke bare være i fysisk aktivitet. 

Da har jeg kommet til det punktet at det er naturlig å avslutte valpedagboka. Jeg kjenner at jeg vegrer meg veldig for det,- det er artig å skrive litt her hver dag, men når det ikke er noen valper her , er det jo ikke så interessant med en dagbok heller.

Jeg får vel gjøre som jeg pleier, å avslutte med noen tall. Jeg prøvde meg på å ikke gjøre det i en valpedagbok, men da fikk jeg stryk, så det er bare å holde seg til gode gamle vaner :-)

Når Vita og Tilda ble parret spiste de vanlig for frem til vi hadde konstantert drektighet rundt 21 dager. Etter det startet de på Starter foret til Royal Canin, for at tispene og valpene skulle få best mulig næring.
( Ingen tvil om at det funket, jmf Vita som fikk 4 kg med valper, fordelt på 8 stykker :-) )

Frem til valpene ble født hadde begge spist hver sin sekk med dette foret, tilsvarende 30 kg med for.
Frem til Vita reiste hjem hadde de to spist 5 sekker med Starter for, tilsammen 75 kg for. Tilda var jo her lenger enn Vita, men hun spiste valpeforet til valpene de siste ukene etter at Vita hadde reist. Så tilsammen spiste nok tispene ca 90 kg for på disse ukene !
Valpene fikk masse god melk frem til de var 3 uker gamle, da startet vi med foring. Denne herlige gjengen på 17 valper har spist 8 sekker med valpefor, tilsammen 120 kg for ! 
Denne gangen var det 17 valper , med totalt  306 klør som klippes 7 ganger i løpet av den tiden de var her. I tillegg fikk Saga og Messi henholdsvis en og to ganger ekstra klipp siden de var her lenger. Det blir totalt 2196 klør som er klippet.

Det blir unektelig mange tisseflekker og mye å tørke når man har valper. Vi har brukt 13 papirruller med 120 m papir på hver. det blir tilsammen 1560m med papir.
På valperommet og i valpebingen kjørte vi dobbelt med aviser en periode på 3 uker. Vi har skiftet aviser 2 ganger om dagen, ca 20 aviser hver gang etter at de flyttet ut av valpekassa. Det blir totalt 10 uker med skift av aviser to ganger om dagen, 40 aviser x70 dager skulle bli 2800 aviser. Noen som skjønner hvorfor jeg er så glad i Aftenposten som kommer med flere aviser inne i en ;-)
Hvis vi anslår lokalavisa vår, Ringerikes blad, til å komme ut ca 300 dg pr år, så har vi brukt opp 9,3 ÅR med daglige utgivelser av Ringerikes Blad ! ( 6 dagers uke og minus noen helligdager).
Hvis jeg regner i Aftenposten og sier at den har gjennomsnittlig 3 aviser i en, da blir det 3,1 års utgivelser av Aftenposten (dag). Helt utrolige mengder med aviser altså !
Det skjønner vi jo når vi ser på mengen med søppel som vi kjører bort etter valpekullene ! Vi har kjørt vekk 75  100 liters sekker med søppel.
Valpebingen ute og inne har vært vasket to ganger pr dag i 8 uker. Jeg har brukt opp 10 liter med Handy vaskemiddel. ( Hvor mye håndkrem jeg har brukt fordi jeg blir så tørr på hendene av all vaskingen, si det vet jeg ikke ;-)  )

Antallet bilder jeg har tatt har jeg heller ikke helt styringen på. Men jeg har tatt minimum 50 bilder i gjennomsnitt hver dag. Noen dager har det vært 300-400 bilder, særlig når vi tar hode- og ståbilder. Men hvis vi regner et snitt på 50 i de ukene vi har hatt valper her så blir det 12 uker x 50 bilder, tilsammen ca 6000 bilder. Takk og pris for digitalt kamera ! Det Nikon kameraet jeg har hatt nå i snart seks, sju år holder fortsatt koken og nærmer seg nok 75000 bilder i forbindelse med hunder og private ferier ol ! tenk hvor mange jeg har slettet...

Det er vel ingen tvil om at 17 valper tar sin tid. Det er veldig mye jobb med dem, og jeg har tenkt mange ganger når jeg plukker bærsj og vasker møkk og tørker tiss, at dette skulle dere sett :-) Særlig valpekassa klokka 06:00 om morgenen, i et valpekull på 10 valper som nærmer seg 6-7 uker...... Synet som møter deg, og lukta, ikke minst, det står i stor kontrast til bildene av valpene som koser seg i sola ute, eller ligger på rene fine tepper inne i valpekassa og spiser mat av mamman sin.
Det er jo om å gjøre å finne en måte som gjør at valpene får spist og gjort fra seg i god tid før de skal legge seg for kvelden, for da slipper man mye av den fæle morgenen, men det også krever jobbing og planlegging og strukturering altså.
Selv om det er mye jobb, ville jeg ikke byttet det bort for noe i verden. Jeg storkoser meg med valpene. Det er masse som skal gjøres med dem i forhold til miljøtrening og sosialisering også, men det er jo bare kos og utrolig interessant. Så artig det er å følge dem og se de utvikle seg som individer, og så forskjellige de kan være. Nå er vi så heldige som driver med denne flotte rasen som nesten uten unntak er en sosial, nysgjerrig, kontaktsøkende, glad og lykkelig rase. De er så utrolig lette å være sammen med, og selv om de gjør alt de kan for å bite hull i meg, så er de uimotståelige :-)

Noe av det som er mest koselig med valpene er jo også valpekjøperne. Denne gangen har det vært så mange som har kommet langveis fra, så det har ikke vært så mange besøk som det pleier når vi har valper. Alikevel har det vært  mange valpekjøpere innom her. Vi hatt 33 besøk av bare valpekjøpere. I tillegg har det vært 12 besøk av andre, som Vita og Tilda sine eiere, farmorer og farfar, og  sånne som har lyst til å se på valpene.I tillegg har vi levert 4 valper på Gardermoen.
Så 45 besøk på såpass kort periode har tatt sin tid det også, men er så utrolig viktige for valpene da, de trenger å hilse på mange forskjellige mennesker. Også synes vi det er veldig hyggelig å snakke flat, og veldig trivelig med farmor og farfar besøk da :-)
Det er jo også en liten forklaring til dere som ikke har kunnet komme akkurat når dere har ønsket da, siden det har vært noen besøk å tilpasse :-)

Nå bare gleder jeg meg til neste gang det kommer valper her. Det er bra med en pause nå så alle andre også får litt oppmerksomhet. Marius skal konfirmere seg i begynnelsen av juni, så jeg får vel bruke alle krefter på å forberede det kanskje. Kan trygt si at det foreløpig ikke er helt i rute, hehe.
Ikke glem at vi gjerne vil ha oppdateringer på hvordan det går med dere. Vi hjelper gjerne til med spørsmål dere måtte ha, 24/7 (dvs døgnet rundt syv dager i uka) send sms, mail eller ring så tar vi det.
Vi gleder oss til å se noen av dere igjen på valpetreffet 17.juni !

Takk for følget gjennom denne valpedagboka,- også håper jeg dere vil følge med i neste valpedagbok når den kommer.
 


Torsdag 10.05.12

I dag skulle jeg kjøre faren min til Ullevål sykehus for en øyesjekk. 
Heldigvis hadde Sondre lesedag til spanskeksamen så det var jo noen hjemme hos Messi.

Vi er så heldige å ha vedig greie besteforeldre, så mens jeg reiste til Ullevål kom Rune sine foreldre hit og malte vinduene i stua og beiset gjerdebord og ordnet ute. Snakk om luksus ! Så Messi hadde opptil flere han fikk kos og oppmerksomhet fra :-)
Stua vår har vært sånn halveis malt de siste to årene, så det var igjen å male karnapp vinduet og heve/skyvedøra i stua. Det har sett så utrolig dumt ut at det har stått sånn halvmalt. Så takk til  snille besteforeldre som forbarmet seg over oss og gjorde jobben for oss. Utrolig deilig altså ! Karnapp vinduet ble jo så utrolig anderledes også, mye finere når det var malt da gitt.

Messi har ellers regjert på kjøkkenet i ettermiddag. Han er en utrolig sjarmerende fyr, som nok kan sette sine vakre øyne i hvem som helst og få det akkurat som han vil. Ja, ikke med Rune da, for han er streng uansett. Det er nok derfor Messi ikke biter på ham en eneste gang......

I kveld har Messi vært sammen med de store hundene. Det går veldig fint. Han må lære seg til å ta signaler fra de andre også. Xi er veldig god på å sette grenser for valpene. Når Messi prøver seg på å lete etter mat, gir hun en klar advarsel om at det liker hun ikke. Når han like freidig prøver seg igjen, kommer det som et "brøl" fra Xi , og Messi sitter pent ved siden avhenne og har aldri tenkt tanken en gang på å lete etter melk :-) I allefall ikke på en bitteliten stund,- tror Messi tenker at "brølet" fra Xi betyr "prøv igjen senere",- men da har han misforstått bittelitt, og det forteller nok Xi ham, hehe.

Nå er det veldig rart å tenke på at det er siste kvelden det er valper her på lenge. Denne gangen har det vært en lengre periode en vanlig med valper, og i steden for å gå lei, synes det bare det er artig. Det er utrolig mye jobb, men det blir rett og slett en måte å leve på som jeg koser meg veldig med.
Når det er sagt tror jeg de voksne hundene gleder seg til mer oppmerksomhet og at gutta gleder seg også midt oppe ialt til at det blir litt roligere her :-)
Vetle sine kamerater er ganske misunnelige på Vetle når vi har valper her, mens Vetle synes det er helt greit når valpene drar. Små doser med valper er ok synes han.Onsdag 09.05.12
Messi var klar for at noe skulle skje i dag. Han kjedet seg litt på morgenen, men vi tok en tur ut, så han fikk brent litt krutt :-)
Det hjelper godt det å gå opp i skogen, da tar han seg en lur når han kommer hjem.

I dag har Messi vært utrolig flink. Jeg skulle en tur til Drammen, og tok ham med meg i bur baki bilen. Med det samme begynte har å lage litt "flatcoatblues", men med en gang jeg satt på radion ( P4 , selvfølgelig ;-)  ) , så ble det stille. Da var han så flink og sov hele veien ! Vel fremme fikk han seg en liten luftetur, før han måtte inn i bilen gijen. Men med en grisahale og et okseøre var det mulig å bestikke ham. Når jeg kom tilbake til bilen sov han som en stein. han våknet når jeg kom og  da ble det en liten luftetur igjen, før vi reiste hjem igjen. Da var det heller ingen lyd og han sovnet igjen etter en liten stund. Flink er han !! Morsomt at det var så greit å ha ham med seg.

Vel hjemme her igjen har han lekt med de store hundene. Ja, ikke alle på en gang da, men Freia og Ronja er gode "leketanter"

Freia har virkelig blitt en av flokken her nå. Hun er så grei og veldig snill så vi lurer på om vi snart skal sette henne opp til omplassering. tenkte bare å HD røntge henne først, hun blir ett år den 11.mai så etter det er det fritt frem :-)

I dag kom det mail fra Solveig i Tromsø. Hun har fått en liten "kvise" på øyekanten. Det er ikke uvanlig at valper kan få dette, og det går som regel bort av seg selv. Det skal ikke være nødvendig med behandling i de fleste tilfellene. Jeg har faktisk ikke vært borti noen hvor ikke "kvisa" har gått bort av seg selv. Så så lenge dere tenker at valpen ikke har noen plager, eller at den vokser og blir kjempestor, eller irriterer på øyet, så smør dere med tålmodighet, dette går over :-)

Noen har også spurt etter registreringsbeviset. Alle papirer ligger nå hos NKK og venter på å bli behandlet. Så fort NKK sender registreringsbevisene til oss, så sender vi de ut til dere. Tålmodighet er en dyd ;-) og den blir satt på prøve når det gjelder NKK........

Her er det litt flere bilder som vi har fått tilsendt. 
 
CIMG1672 Medium Web view
Rago
CIMG1678 Medium Web view
Rago kunne tenke seg å støvsuge litt
CIMG1685 Medium Web view
Den var fiiin
CIMG1687 Medium Web view
Godbitsøk ?
IMG 2015 Medium Web view
Fine Lotta fra S-kullet koser seg i skogen 
IMG 2099 Medium Web view
Lotta i sandhaugene, skikkelig jordfreser
IMG 2141 Medium Web view
Lotta
 
 
Tirsdag 08.05.12
Messi har kommet godt inn i rutinene her nå. Han sover alene hele natten, og våkner ikke før han hører vekkeklokka vår. da er han helt i hundre og vil så gjerne ha selskap. Når jeg gir ham maten sin da, er det mye grommere å få kos enn det er å spise maten sin. Så han er litt småspist, men jeg tror han spiser det han trenger da. For å si det sånn, det blir litt godbiter, griseører osv i tillegg til maten :-)

I dag har Messi vært masse ute. Der trives han veldig godt . Det er ikke fritt for at han graver ganske mye der han står..... Han ser noen ganger ut som en liten moldvarp når han dukker opp skikkelig full av jord i nesa. Det synes han er skikkelig gøy å drive på med. 
Messi har vært på tur i skogen i dag også, sammen med Vetle. De tusler seg en tur innover og messi dilter etter. Han er ikke like glad i å gå alene uten flokken sin, men blir nå med. hvis jeg er med og har med noen av de store er det ennå grommere. Da løper han etter og vil gjerne være med de store og holder koken ganske lenge.

I ettermiddag og kveld har han vært sammen med oss på kjøkkenet. Han er en helt typisk valp som spiser på / biter på alt han kommer over. Han vil gjerne gnage på stolbena, smake på ledningen til dataen, dra i jakka mi som henger over stolen.... I stad tok han fart og hoppet etter armene til Sondre for å tygge litt på dem :-D. Så han trenger å være med på det meste som skjer, sånn at han får brukt seg litt. Hvis ikke blir det veldig kjedelig for ham.
Nå er det natta, så nå ligger han nede og sover. Jeg lufter ham igjen før jeg legger meg, og så sover han til morgenen. Det blir bra om det fortsetter når han reiser til familien sin på fredag. Det blir foressten fryktelig rart og tomt, da er 15 uker med valper over, og det er så trist og stille og rart de første dagene etter at siste valpen har reist.

Jeg har lagt over på hjemmesiden noen av de bildene som har kommet fra dere valpekjøpere. Bilder som har hengt som vedlegg til mailer har jeg fått over. Ikke bilder fra wordokumenter eller fra mms på telefonen min. Vi vil gjerne ha flere bilder, det er veldig koselig! Sharik i Tyskland har også egen hjemmeside, dere kan se den her : www.Flatattacks.de 
 
 023 Medium Web view
Sharik in his home in Germany
088 Medium Web view
Sharik in his bed
2441 Medium Web view
Iris
2531 Medium Web view
Iris , F Rock'n Roll Lady
Bamse 003 Medium Web view
Bamse
bilde 3 Medium Web view
Buddy
Resten av bildene kommer i morgen ;-)
Mandag 07.05.12

Messi var superflink i natt også. Han sov hele natten alene inne på valperommet uten så mye som et pip.
Men det er klart at når vi står opp, da er han også veldig klar og så utrolig selskapssyk da. Vil så gjerne ha litt kos for alle de timene han har sovet alene :-)

I dag har det vært deilig vær og Messi har vært mye ute. På ettermiddagen har jeg fått beiset/ oljet litt av verandagulvet vårt. Jeg er så i tvil på om det blir for kaldt til natta og om det venter lenge nok med å regne..... Ett år oljet jeg for tidlig, så da måtte jeg gjøre alt en gang til. Satser påa t det går bra denne gangen.

I kveld er Rune og Vetle på fotballkamp. Skal bli spennende å høre resultatet. Jeg hår vært på ekstraordinørt årsmøte i Norsk Retrieverklubb avdeling Ringerike og omegn. Ikke akkurat rekordstort oppmøte kan man si når det kom 8 personer. Men men, sånn er det i mange lokalklubber rundt om kring har jeg forstått.

Messi har vært hjemme her og kost med Sondre som forbereder seg til flere tentamener.
De siste dagene har det kommet mange gode tilbakemeldinger fra valpene som har flyttet. Lotta, Buddy og Saga har det som plommen i egget. Det går strålende med dem alle tre. Sharik i Tyskland har virkelig  funnet seg til rette og koser seg som tysker :-)
Jeg har fått mange fine bilder også, skal legge dem inn her etterhvert.  

 
Søndag 06.05.12
Tenk å sette på vekkeklokka på en søndag )-: Det er kjipt. Men det var bare å komme seg opp for vi skulle til Flesberg og hente et brukt kjøleskap. Endelig har jeg fått byttet ut kjøleskapet fra 1990, som er bitte lite og veldig overfullt hver gang jeg har handlet for en uke....

Det var lurt å få tak i kjøleskapet nå, for da har jeg et ekstra kjøleskap til konfirmasjonen og kakene (-:
Til Sondre sin konfirmasjon satte jeg en oreokake utenfor kjøeskapet og det skulle jeg jo ikke gjort... Kaka var veldig god den, men veldig "flytende". Så når tante Bente kommer med oreokake denne gangen, er vi bedre forberedt :-) 
Jeg hadde store planer om at Messi skulle få sove ved siden av senga mi i natt så han slapp å sove alene. Men Messi hadde andre planer. I går kveld ble han litt urolig på kjøkkenet så jeg lurte rett og slett på om han ville ned på valperommet. Akkurat det ville han,- jeg tok ham ned og han sovnet på gulvet der omtrendt før jeg hadde fått gått ut. Så da fikk han jo gjerne sove der siden han ville det da.
I dag tidlig våknet Messi av vekkeklokka og fikk seg en skikkelig kjøretur til Flesberg. Han gråt litt i starten av turen, men griseøre og grise hale var gromt, så da gnagde han på den og til slutt sovnet han.  
Vel hjemme her var han og Vetle ute og koste seg i sola. Det så veldig deilig ut når vi var inne og så ut. Blå himmel og sol, men når vi kom ut var det ikke spesielt varmt akkurat.
Men Messi koste seg ute lenge. Til slutt tok jeg ham inn på kjøkkenet sammen med meg. Endelig har jeg fått ryddet kjøkkenet. Det var så utrolig mye her som ikke  skulle være her etter valpekullene. Så mye papirer og ting som hadde hopet seg opp. Nå har masse gått i søpla og noe er på plass på toppen av garasjen. Så da er det bare å fortsette å rydde i alle andre rom som ikke har vært prioritert på mange uker.
I kveld har Messi vært sammen med oss på kjøkkenet og kost masse. Han fikk kveldsmaten sin som godbitsøk, og jobbet som en helt. nå sover han skjønnhetssøvnen sin nede på valperommet igjen og ser ut til å kose seg der selv om han er alene.
 
 
Lørdag 05.05.12
I dag var det bare å stå opp når valpene våknet. De er ganske klare på morgenen nå :-)
Veldig spennende da, for i dag skulle Saga, nakketispa, F. Shadow Lady reise til sin familie. De kom på formiddagen, og jeg tror Saga smeltet dem alle med en gang. Kjøreturen hjem hadde gått over all forventning, og Saga har funnet seg godt til rette i sitt nye miljø. Så nå krysser vi fingrene for at dette fortsetter :-)
Vel hjemme her ble nok Messi litt trist når han oppdaget at han ble alene ! Men etter litt ekstra omsorg har det gått helt fint. Han har vært med Vetle og en kamerat som har overnattet her , ut på en bitteliten skogtur for deretter å få sparke fotball sammen med dem + en kamerat til. Messi synes ballen er kjempespennende og bryr seg ikke om de harde lydene når ballen sparkes lenger.
Messi spiste ikke all maten sin i kveld. Det var ikke noe sjokk for jeg har jo sett at Saga har spist en del av maten til Messi og at han har vært ganske fort mett.
Jeg har benyttet sjansen til å få beiset en hylle som jeg skal fylle med blomser på verandaen. Men tenkte at jeg måtte beise den sånn at den ikke blir så fort ødelagt av vind og regn. Så kom Hedvig og hentet Goya som har vært her siden i går på et bittelite besøk. Hun koste seg med resten av gjengen,- deilig når de er så gode venner.

Ny tur ut i kveld, denne gangen sammen med Marius. Nå ligger Messi på kjøkkengulvet og sover, mens jeg sitter på dataen og skriver. Han har roet seg fullstendig og koser seg med å være ene hund inne her.
Jeg er mer spent på natta jeg da....... 
 
IMG 8233
Saga koser seg.
IMG 8238
Når villdyret våkner......
IMG 8260
Saga er såååå trøtt
IMG 8264
Nettmaskene skal tas !
IMG 8269-2
Pinne er godt
IMG 8277
Messi i farta
 
 
Fredag 04.05.12
Messi begynner å bli helt klar over når vi står opp. Det nytter ikke å liste seg i trappa når klokka er halv sju på morgenen, da vet han at noe skal skje :-) Det er bare å komme seg inn til dem og gi dem mat ja, ellers blir det mye "flatcoatblues" Tror egentlig at Messi er ganske så musikalsk og jeg gru/gleder meg til uka som kommer, for da må han sove alene..... Nakketispa blir hentet i morgen, så da må han klare seg på egen pote
Da flytter han inn på soverommet og i et bur ved siden av senga mi på natta. Satser på at gråtingen er over i løpet av et par netter. Jeg har utstyrt meg med sov i ro, så jeg håper det skal gå greit ;-)
Været i dag har vært grått og trist og regn. Valpene har vært litt inn og ut mellom regnet, men det er ganske kaldt også så de har ikke kost seg så veldig. Men de har lekt ute da. Brent av litt krutt:-)

Jeg tok med meg valpene og Wilma på en ny skogtur i dag også. Denne gangen gikk vi litt lenger enn sist, og valpene fulgte supert med. Det var jo litt spennende at Wilma også var med da, selv om hun er stor og svart og kommer veeeeldig fort. Det pleier å være rådyr oppe i skogen her, men i dag fant jeg helt fersk elgbæsj, det er jeg ikke så glad for. De er svære, og ikke så artige å stumse på med en haug med hunder, enten hundene er løse eller i bånd. Får håpe det bare var et streif dyr og at det er på vei til andre beitemarker nå. Den er jo ikke akkurat stor den skogen oppi her, så den har ikke plass til mange elger og rådyr heldigivs. :-)

Men med rådyra kommer flåtten. Husk på å følge nøye med om dere ikke gir valpene en dose med expot mot flåtten. Enkelte områder er veldig utsatt for flått, og den kan overføre sykdommer til hunden, så vi anbefaler alltid å gi expot i nakken på hunden noen ganger i løpet av sommerhalvåret. Det dumme er at den går litt lett ut om hunden bader mye, og det gjør jo flatten. Voksne hunder kan prøve flåtthalsbånd,(Scalibor) men vi anbefaler ikke det på valpene. Som mye annet kan både expot og Scalibor kjøpes uten resept i Sverige, der er det også ganske mye billigere. 

I kveld har Messi og nakketispa vært travelt opptatt med å makulere alle avisene som ligger på gulvet. Det er jo en vits med de avisene nå, de ligger ikke der de skal ligge , og de er bare i tynne strimler.
Her er flere av bildene fra Therese: 
 
IMG 8087-2
Messi i farta
IMG 8092
Dummy er gøy
IMG 8190
Gode venner
IMG 8201
Messi
IMG 8207
Messi slapper av ved fotballmålet
IMG 8222
Nakke tispa og Messi ble ganske varme i sola
IMG 8229
Messi har gått seg bort i fotballnettingen :-)
 
 
Torsdag 03.05.12

Det er så utrolig deilig med dager som denne hvor sola skinner og alt er fryd og gammen :-)
Jeg fikk en forespørsel her om dagen om jeg kunne stille opp med noen hunder /valper for at de skulle bli tatt bilde av. Nå vet jeg litt om den personen som spurte fra tidligere felles kurs, og ville veldig gjerne stille, siden hun er en skikkelig god fotograf. Så det var artig å bli spurt.

Nå er ikke svarte flatter det letteste å ta bilder av da, og enda vanskeligere er det når sola skinner og gjør flatten om til en svart klump......
Jeg hadde bestemt meg for å ta med meg Wilma og Xi og valpene. Xi ser jo ut som en brunbjørn med tilsvarende tjukk pels, så hun måtte klippes litt først. Wilma røyter som en gal, så hun hadde jeg badet og børstet og børstet og børstet i går, så hun var grei. Vi kjørte ned til Helgelandsmoen, der er det en fotballbane vi skulle bruke.  Therese kom og tok masse bilder, men vi var vel litt i tvil når hun dro om det var blitt noen hun kunne bruke. Solen stekte fra skyfri himmel og gjorde forholdene ganske vanskelige. I tillegg er disse flattene såååå sosiale at de helst ikke går fra meg , eller synes det er greit at jeg går fra dem, og det var jo ikke jeg som skulle være med på bildene.

Etter fotograferingen var det noen ganske slitne hunder som sovnet rett ut i bilen. Da var det greit å benytte sjansen til å kjøre en liten ekstra tur til bestemor og bestefar. Valpene sov i bilen mens jeg var inne og ordnet litt der. 
Så reiste vi hjem igjen. Etterpå i dag har valpene vært ute og kost seg i sola. Det kom ikke noe regn, selv om det var spådd det. Så de kunne være ute helt til i kveld. Nå sover de sin beste søvn og lader seg opp til i morgen :-)

Nå i kveld kom bildene fra Therese. De ble veldig fine, her er en liten smakebit :-) 
Gå gjerne inn på hennes side :www.tnafoto.com   eller her
 

IMG 7998
Wilma og nakketispa
IMG 8039
Messi og nakketispa vil gjerne ha samme fuglevinge
IMG 8041
Men atte, jeg vil ha den....
IMG 8045
Dele da ?
IMG 8046
Skikkelig gode på å dele....
IMG 8071
......men jeg vant :-)
IMG 8179
Wilma og Xi på nærsøk
 
 
Onsdag 02.05.12

Nå har vi bestemt dato for valpetreffet for R og S kullet. Det blir søndag den 17.juni klokka 12:00 med oppmøte på Statens Kartverk i Hønefoss. Hensikten med treffet er at de skal få treffe hverandre igjen, og at vi skal få se hvordan det går med dere alle. I tillegg så skal vi forsøke å gi noen råd om både det ene og andre, vi snakker også om foring og klipping. Kanskje får vi tatt noen bilder også :-)
Det kommer egen invitasjon på epost. Men hold av datoen allerede nå ! 

I dag har det vært varmt og godt igjen. Messi og nakketispa har storkost seg ute stort sett i hele dag. Det har vært ganske så varmt i sola, så skyggen ved snekkerbua har vært flittig brukt.
Valpene har lekt sammen med Freia og Wilma, og de blir jo bare tøffere og tøffere i lekingen altså :-)

I ettermiddag var det klart for Vetle sin første fotball kamp så da var det bare å komme seg av gårde.
Både Messi og nakketispa ble selvfølgelig med på turen. Da fikk de kjørt litt bil, og prøvd seg ute blandt mange ukjente mennesker og en del lyder og heiing og roping.
Jeg hadde med meg en stolsekk som jeg satt på. Da måtte valpene være ganske rolige rundt meg. Jeg hadde med meg litt bestikkelser og slengte ut bittesmå pølsebiter som de kunne søke etter mens vi satt der . Det var skikkelig gromt. Til slutt fant de "lageret" oppe i sekken også, så da kunne de egentlig tenke seg å spise den også :-) Etter en og en halv time på fotballbanen var begge to så slitne at de sovnet midt oppe i alle menneskene og alle lydene. Deilig at de er så greie å ha med seg.
Det ble en liten kjøretur hjem igjen også, da var de helt stille begge to for de var antagelig helt mettet med inntrykk :-)
I kveld har de vært inne på valperommet og i hundegården utenfor. Vi har fått startet med opprensk ute etter vinteren, det er jammen litt å gjøre med plener og bed for at de skal se vettuge ut utover sommeren. Jeg har startet en egen krig, den heter " bekjempelse sukkermaur " Nå skal ikke den få utvikle seg utover sommeren som den fikk i fjor......

 
Tirsdag 01.05.12

I går var det klart for at "Toya" , tispe merket høyre foran skulle reise til Korgen. Laaaangt å kjøre gitt. De skulle bruke to dager på turen, så nå håper jeg hun er hjemme :-) I allefall hadde turen opp til Stjørdal gått fint i går, så da håper vi at resten av veien også har gått fint. Norge er jammen et langstrakt land !
Etter at Toya hadde reist var det klart for handletur. Det var ganske tomt i kjøeskap og matskap så da var det bare å komme seg avgårde.Valpene var med for da fikk de seg en kjøretur.
Været bedret seg utover dagen og valpene fikk være ute masse. På kvelden var det klart for fotballtrening for Vetle, og da ble valpene med på tur igjen. Gjett om de fikk masse oppmerksomhet når vi kom dit. Det var mange som ville kose med og hilse på valpene. "Messi" (hanne merket halen) og nakketispa tok det på strak pote. Det var jammen en annen hund der også som de fikk hilse på. Det var skikkelig kult.

Tror de synes det er litt rart at de nå bare er to. De er litt ensomme i sin tosomhet gitt. Men de koser seg og leker veldig med hverandre da.

Idag har det vært nydelig vær, og de har vært ute i hele dag. Vetle har hatt en kamerat på overnatting, og de har lekt med valpene. De har også sparket fotball rett ved valpebingen, og det har vært nyttig. I starten var den smellingen når de sparket til ballen litt skummel, men etterhvert ble de bare nysgjerrige.
"Messi" klinte til med litt ballferdigheter, så han lever allerede opp til navnet sitt (-:

I dag har vi også vært på besøk hos bestemor og bestefar. De har i alle år hatt hund, men mistet sin siste flat nå for bare ne uke siden, den var blitt 10 år gammel. De skal ikke ha igjen hund og synes det er veldig trist. Men koselig var det å få hilse på valpene. Det tror jeg de syntes også for de fikk masse godbiter og kos, før de sovnet ute på verandagulvet til bestemor og bestefar. Vel hjemme her igjen har de bare kost seg ute.
Freia har lekt sammen med dem og de er ganske slitne av dagen tror jeg.
Nå skal de inn og det blir nok ikke så gøy....... 

Søndag 29.04.12
På fredag reiste "Sango" til Lesja. Han hadde oppført seg eksemplarisk stort sett hele veien i bilen. Han var så flink at han lå i eget bur til og med.

Etter at Sango hadde dratt , kjørte Sondre, Rune og meg til bussen. Deilig å ikke behøve å tenke på parkering inne i Oslo gryta. Bussen stoppet rett ved der vi skulle bo så det var helt perfekt.
Lørdag opprant med deilig sol og varmt ! Helt utrolig. Vi var ca 9000 som skulle løpe Sentrumsløpet. I utgangspunktet skulle liksom Rune og jeg løpe sammen, men jeg hadde jo min tvil til akkurat det.
Jeg kjenner ham ganske godt, så jeg vet at når han begynner å løpe sammen med andre våkner konkurranse innstinktet, og da er det ikke nok å løpe med meg.Han har et rimelig velutviklet konkurranseinnstinkt ......
Jeg fikk helt rett,  etter å ha passert start så jeg bare hæla på ham, og jeg så ham ikke igjen før jeg passerte mål ! :-)  Løpet gikk fint det, jeg klarte målet mitt som var å gjennomføre ute å stoppe, klarte til og med en langspurt siste km :-)
Moro, masse folk og mye liv, frister helt klart til gjentagelse ! Det får bli en årlig foretelse :-)

I dag tok vi bussen hjem igjen og snille Sondre hentet oss på Vik, og vi kom hjem tidsnok til å se "Lotta" vel avgårde. Øre tispa "F Shadow Beauty", reiste til Elverum. Vi fikk to så fine tegninger av Andreas og Sindre, som hadde gledet seg så veldig til at Lotta skulle komme til dem. Tusen takk for de flotte tegningene ! 
Hjemme her har helga gått veldig fint. Sondre har ingen problem med å holde styr på hundene, så de har fått sine turer og har kost seg masse. Han har ikke tatt med seg valpene på tur, men de voksne har fått sin daglige dose.  Valpene var ute i hele går, og i dag tok vi de ut når vi kom hjem. Det var veldig godt å komme hjem igjen til dem. Reaksjonen når de skjønte at vi var tilbake var overveldende. Det var fire valper som ikke kunne komme nærme nok når jeg koste med dem. Nydelige personligheter altså :-)
Veldig rart at det bare er tre igjen her nå..... I morgen skal neste mann ut å kjøre helt til Korgen. Det er jammen langt !

 
Det er stadig noen barn på besøk hos valpene 
Det er stadig noen barn på besøk hos valpene
enerhannen hva skjer der a
Buddy ( enerhannen) hva skjer der a?
Grublende og funderende øretispe
Lotta (øretispa) grubler og funderer
Jeg vil uuuut
Jeg vil uuuuuuut
vi vil også ut
Vi vil også ut !
Nå tar jeg deg
Nå tar jeg deg
toerhannen
Sarek "toerhannen"
se jeg fant en måkevinge til deg
Luca (venstre foran) fant tilfeldigvis en måkevinge ;-)
 
 
Torsdag 26.04.12

I dag tidlig var det bare å komme seg opp. Valpene er veldig sultne på morgenen og vil gjerne ha mat.
Det elendige været gjorde sitt til at valpene ikke fikk vært ute, men de fikk herje litt inne i vedskjulet da. Der kunne de klatre litt i veden og holde på mens jeg vasket og vasket og vasket.
Jeg tenkte at egentlig burde jeg tatt bilder da, der jeg stod med en tom salmiakk kanne, høytrykkspyler og Rune sine høye gummistøvler. Skikkelig baksiden av medaljen, og i ganske stor kontrast til de "hyggelige" bildene vi tok ved vannet her forrige dagen..... Det var bare å brette opp armene og sette i gang. Heldigvis er det godt lagt til rette så vi får vasket ganske greit, det er utrolig hvor mye valpene griser altså....
Utover dagen kom Rune hjem og tok med seg to av valpene til Gardermoen. I løpet av dagen ble også Buddy og Luca hentet. Så nå er det bare 5 valper igjen her. I morgen reiser også hannen som er merket på venstre siden, F.Shadow Defender henter han. Han flytter til Lesja. De skal hente ham ganske tidlig på formiddagen, så de må tidlig opp i morgen. Men da blir tiden de kan være sammen med valpen på ettermiddagen litt lenger. Da får han gjort seg kjent før han skal sove på fremmed sted.
Tilbakemeldingene fra de som har reist har så langt vært lovende. Litt gråting de første 20 minuttene, også har valpene sovnet. Flyturen til Tromsø gikk også bra.
I morgen reiser Rune og jeg til Oslo. Vi meldte oss på Sentrumsløpet før vi visste at Tilda skulle få leveringsklare valper akkurat denne helgen. Tilda skulle jo hatt valper for lenge siden...... 
Treningen har ligget litt nede av en merkelig grunn ( :-) ) de siste månedene , men vi får ta det som en tur og satse på å gjennomføre løpet . Det er jo artig å bare være med da. Vi kommer hjem på søndag formiddag.
Det betyr at jeg ikke kommer til å skrive i valpedagboka før på søndag når vi kommer hjem. Sondre skal styre hunder og valper, og det er han veldig god på. Men han vil ikke skrive i valpedagboka da. Det kan jeg skjønne så da får han slippe det. Men på søndag er den tilbake igjen ;-)

Onsdag 25.04.12

Nå ligger det 9 permer på spisestuebordet, som er klare til å følge med hver sin valp. Det er ganske mye papirarbeid, men nå drar det seg til og alt er klart til valpene begynner å forlate oss i morgen.
I dag har alle forsikringer også kommet i orden, så da får dere snart forsikringspapirene i posten.

Når de kommer er det greit å gå igjennom papirene og sette seg litt inn i det. Det er mange valg man kan ta og det er hele tiden mulig å endre forsikringen om man vil det. Betalingen kan man også endre på, om man vil betale en gang i mnd eller en gang i året, det avtales med Agria. Dersom noen av dere er medlemmer i Norsk Kennelkubb må dere si ifra til Agria for da får dere prosenter.

Valpene har hatt en heller kjedelig dag.  Det har vært vått og grått  ute i hele dag, så de har måttet klare seg  med valperommet og hundegården utenfor. Det er K J E D E L I G. Uten tvil. De makulerer alt som kommer i deres vei og de småkrangler som søsken flest, særlig på en dag som denne ;-)
Ikke har det blitt noen nye bilder heller.
I morgen tar Rune med seg to av valpene, høyre bak og toerhannen, til Gardermoen. Da skal høyre bak reise til Tyskland. På papiret heter han F. Son of Shadow, og i det daglige skal han hete Sharik. 
Toerhannen skal til Tromsø. På papiret heter han F Shadow And Light. Daglignavnet vet vi ikke ennå. Det får vi nok vite i morgen.

Hjemme her kommer det spente valpekjøpere og skal hente enerhannen, Buddy. På papiret heter han F. Shadow The Buddie. Litt senere kommer også forvertene våre som skal hente F. Shadow Dancing, jeg er spent på hva hun skal hete :-) Så da minker flokken med 4 stykker allerede i morgen når de er 8 uker.

Det er ganske trist at de skal reise, det betyr at det nærmer seg slutten på tiden disse to valpekullene har vært hos oss, og nå blir det veldig tomt og rart etterhvert som de drar. Tida har gått så utrolig fort !
Men det er uten tvil det beste for valpene, for nå trenger de så mye miljøtrening og sosialisering at vi ikke klarer å gi hver enkelt så mye som de trenger. Men vi satser på at de har fått en god start i hvertfall. 

 
 
Tirsdag 24.04.12
I dag var valpene helt i 100 når de våknet. De hadde et skikkelig leven inne på valperommet og ute i bingen. Heldigvis var det ikke regn i dag, så da var det greit å være ute. 
Sondre og jeg fant ut at vi skulle ta med valpene ned på Onsakervika. Da fikk de en liten kjøretur og de fikk prøve noe nytt. Der er en nydelig sanstrand og vakre Tyrifjorden, så da kunne de duppe tærne sine også.
Som tenkt så gjort. Vi puttet valpene i Caravellen og kjørte ned. Valpene synes det var stas med sand !! Det var skikkelig artig å base rundt i sanda. Når de oppdaget vannet travet de rett uti og syntes det var kult også. Jeg måtte se om de ville følge meg over til en bitteliten sand"øy" ute i vannet. Så jeg tok av meg skoene og vasset utover. Ikke var det dypt og ikke var det langt, men de måtte stole på at jeg ikke lurte dem ut i noe skummet. Alle som en kom i full fart over til den bittelille øya og der fikk de selvfølgelig masse kos. De så ut som de koste seg masse og ikke ville opp igjen av vannet.

Vel oppe på stranda fant en av valpene en stor måkevinge. Den ble veldig fort kjempepopulær og stolt var den som kunne løpe forrest med vingen i munnen og halen rett i været ! :-)
Sondre måtte hjem for å pugge til tentamen så da måtte vi avslutte besøket på stranda.

Vel hjemme igjen var det fortsatt fint vær så valpene er nå ute. Sola skinner og det er godt og varmt !! Jeg har vært ute et par ganger og satt alle valpene tilbake i bingen for nå er de ramme på å finne seg en vei ut av valpebingen. De er så herlige da for når jeg bare lager litt lyd tyter det frem ni valper med en gang som lurer på om det skal skje noe. Ingen av dem skjønner at det hadde vært lurt å ikke komme når jeg roper for da blir de jo bare satt i bingen igjen.....

Jeg har også kost masse med dem i dag, og jeg jobber hardt med å få de til å slutte å bite ;-) Det er vanskelig å slutte, men de får ikke lov.... jeg kan ikke ha 9 pirajaer som skal bruke meg som tyggeleke, da orker jeg jo ikke å være sammen med dem. Så det må de bare værsågod slutte med :-)
Etter tur, mat, lek ute ( inkl to rømminger) og masse kos, så endelig sovnet de. Nå er det vel stille en liten stund tenker jeg før de er full ladet igjen.......
 
Se så flinke 240412 
 De er så gode på å følge etter :-)
 Gøy på tur 240412 Medium Web view
Litt vanskelige lysforhold.... 
vann var spennende 240412 
Vann er spennende 
vasse var gøy 240412 
 Såååå flink, Øret tispa
 ut på tur aldri sur 240412 Medium Web view
 Flinke til å komme
følger etter 240412 
Så går vi tilbake 
Så utrolig flinke medium web 
Alle følger hakk i hæl :-) 
Se hva vi fant 240412 
 Se hva vi fant
 den tar jeg og gjett om jeg er stolt venstre foran 240412
 Den tok tispe merket ventre foran og gjett om hun er stolt....
 Vi kan godt hjelpe deg litt 240412
 Flere vil hjelpe til
 Nå vil jeg bære litt 240412
 Nå vil jeg bære litt !

 

 

Mandag 23.04.12
Ny uke, nye muligheter :-)
Valpene var helt klare for å få mat når vi stod opp klokka 06:30. De merker veldig godt at vi står opp og da er det fullt liv inne på valperommet. De spiser veldig godt nå og koppene er tomme på veldig kort tid.

Det regnet ganske godt på morgenen, men med en gang det sluttet tok jeg med alle valpene ut.
Alle ni gikk sammen med meg på tur bort i skogen. De er så utrolig flinke, de følger etter og er hakk i hæl hele tiden hele gjengen. Som regel er det jo en eller to som ikke kommer, eller går en annen vei, men disse følger hele tiden. Jeg løp foran og de løp som bare det etter meg. Jeg forsøkte å løpe fra dem sånn at jeg kunne få tatt noen bilder når de kom løpende, men de var for raske for meg gitt. Et par av dem løp som bare det og holdt nesten følge. Men resten fikk jeg tatt bilde av da. De koste seg veldig ute i skogen og klatret over og krabbet under røtter og kvister og greiner. Vi gikk ikke så veldig langt, men de koste seg veldig og så ut til å ha det som plommen i egget.

På vei hjem igjen hørte de at de voksne hundene bjeffet. Så da tok de en liten snarvei og kom rett bort til hundegården der de andre stod. De samlet seg ved gjerdet da, så jeg kunne løfte de over og inn på vår tomt.

Etter turen ble det stille lenge og jeg tror de sov veldig godt. Nå er det full rulle igjen så det er vel bare å gå ned til dem og aktivisere dem litt tenker jeg ;-)
 
Ut på tur aldri sur
Ut på tur i full fart
Godt å gnage på
Pinner er godt å gnage på
Her var det mye kvist og kvas
Her var det mye kvist og kvas
vent på meg jeg kommer
Vent på meg da
Stor rotvelt og små valper
Små valper og stor rotvelt
Tispe merket øret koser seg med en stor pinne
Tispe merket øret koser seg med en pinne
Toerhannen
Toerhannen
vent på meg
Tispe merket nakken kommer i full fart
her var det noe vi må undersøke
Her var det mye vi måtte undersøke
 
 
Søndag 22.04.12
I dag startet dagen veldig dårlig. Naboene på nedsiden av oss startet med å brenne store hauger med granbar og rester etter nedhugging av noe skog. Gjett om det røyka !! Det kom tjukk fæl røyk rett opp til oss som omfavnet hele huset vårt. Når jeg så ut kunne jeg tro at det var tjukk skodde utenfor ! Døra til valpene stod jo oppe sånn at de kunne gå inn og ut som de ville, men den måtte vi lukke igjen med en gang, for masse av røyken kom jo rett inn. Jeg ble rimelig frustrert, og til slutt gikk jeg til naboen og sa hva jeg syntes om brenningen.... De var veldig hyggelig og beklagde, de skulle forsøke å gjøre brenningen unna så fort som mulig. Men alikvel tok det noen timer. Etterpå har det vært så sur lukt ute har at jeg har rett og slett ikke tatt valpene ut før i kveld. I steden har de fått være oppe i stua sammen med oss og kost seg der.

På ettermiddagen kom jammen meg farmorene på besøk igjen ! Jeg er så imponert over at de orket å ta turen fra Sandefjord og hit en gang til. De sa de var glad for at de gjorde det, for valpene hadde utviklet seg så bra og blitt ennå finere :-)   ( ..... det de ikke har skjønt er at valpene er verdens fineste og flotteste, så det går egentlig ikke an å bli noe særlig bedre ;-)    hi,hi.) 
Vi så på alle valpene igjen og farmorene hjalp oss med å se på hver enkelt og styrker og svakheter eksteriørt. Vi kan jo si noe om hvordan de fungerer og ha en oppfatning av hvordan de ser ut, men det er alltid greit med litt innspill fra andre mer erfarne damer :-)

Nå jobber vi med å få til kabalen med å fordele valpene. Dette er veldig sosiale og kontaktsøkende valper. De følger deg veldig og er ikke sånne som flyr veldig langt avgårde. De er veldig glad i kos og oppmerksomhet, og er veldig nysgjerrige. De er aktive og fine alle sammen, ingen pyser som ikke vil være med på ting. Vi tror de vil være fine å trene og flotte turkamerater. Så vi gleder oss til å følge dem videre.
I kveld har de vært ute, når det var mørkt. Det var også kult. De snuser rundt og er like ivrige da som når det er lyst. Det er ingen grunn til å bremse nei :-) 
 
hanne merket høyre bak 200412
Hanne merket høyre bak 
hanne merket venstre side 200412
Hanne merket venstre side
jeg kommer jeg kommer øret 200412
Jeg kommer, jeg kommer! (Øret)
jeg vil også være med 200412
Jeg vil også være med
kom a så går vi 200412
Kom'a så går vi
lurer på om det blir noen planter igjen her til sommeren 200412
Lurer på om det blir noen blomster her til konfirmasjonen til Marius ??
 
 
Lørdag 21.04.12
I dag er det to år siden N-kullet ble født ! Gratulerer så mye med dagen. N kullet har samme mamma som Qkullet,- nemlig Xi. På tirsdag feiret vi Xi sin bursdag og i dag var det N-gjengen sin tur. Håper alle har fått litt ekstra oppmerksomhet i dag. :-)
Dagen startet med at valpene var i farta ganske tidlig, som vanlig. Det var bare å komme seg opp og fore og vaske. Det går ganske mye vaskemiddel til denne gjengen her altså ;-)

På formiddagen kom eierne til Tilda for å hente henne. Hun ble like jublende glad i dag som sist. Valpene fikk komme ut for å si hadet til mamma'n sin men Tilda var ikke så veldig opptatt av dem egentlig. Hun bare håpet at hun skulle få være med hjem tror jeg, og dro i vei nedover mot bilen når de skulle gå. Hun hoppet inn i bilen med den største selvfølge og var nok veldig tilfreds med å komme hjem. Hun har veldig lite melk nå, så det byr nok ikke på noen problemer.

Etter at Tilda hadde dratt kom valpene fra Q kullet til valpetreff. Pappa Gustav dukket også opp, og det var ganske gromt. Gustav er narkohund, og han søkte etter bittesmå gjenstander som Geir Ove hadde lagt ut som hadde vært i nærheten av hasj. Gustav slo på selv den minste plastikkbiten, det er ganske så imponerende. Vi fortsatte opp i skogen og gikk litt spor og grillet pølser. Det ble også tid til å snakke litt om videre foring. Til slutt en liten demonstrasjon av rundering ute i skogen.
Det fine var at alle valpene her fikk hilse på alle menneskene og hundene som kom på treff. Etterpå var det flere valpekosere som gjerne kunne tenke seg å flytte inn i valpebingen og bli der en dag eller to. Det er supert for valpene. Vi var veldig heldige med været , det ble opphold og litt sol, etter både snø og regn. Så det var litt flaks. 

Valpene blir også ganske slitne etter en dag som denne, og nå sover de fredelig nede i valperommet.
Vetle har to kamerater på besøk som skal overnatte til i morgen, så da blir det nok litt ekstra kos på valpene i morgen også :-)
Nå er det klart for pizza , namnam. 
 
ELin Stella og Rune
Elin, Stella og Rune
Fiine Stella
Fiiiine Stella
Maya Øyvind gry og Joakim
Maya, Øyvind, Gry og Joakim, en kjempeflink valpekoser
Geir Ove og Ella
Geir Ove med Ella ( ikke fra Q kullet) og Karoline (også en super valpekoser)
valpekoser
Camilla, super valpekoser :-)
Fiine Freia
Fiiine Freia
Freia koser seg
Freia koser seg
Masse kos å få
Masse kos å få
Geir Ove
Geir Ove
Bål og pølsegrilling hører til
Ikke et valpetreff uten bål og pølsegrilling :-)
Fredag 20.04.12

I dag var det bare å komme seg opp. Detvar en gjeng med aktive og sulte valper som tydelig forklarte at det å dra seg noe særlig etter 06:30, det var forkastelig :-)

De har blitt noen storspisere og maten forsinner ganske fort. Jeg tror nok kanskje at det er konkurransen som gjør at de spiser som de gjør, så de kan nok bli litt mer forsiktige i spisingen når de drar herfra.  Etter at alle oppgavene i morgentimene var gjort unna, var det klart for å reise på Røyse skole, på kunstutstilling. Alle elevene hadde laget ulik kunst, også skulle det nå selges til foreldrene. Pengene går til fadderbarn som skolen har.

På vei hjem fikk jeg handlet for neste uke, også var det bare å få ryddet bort alt før valpene fikk komme ut. I dag har det vært ganske ok vær, så de fikk endelig rase litt rundt ute. det satte de veldig stor pris på. De er ganske uredde og er ikke redd for å oppsøke nye steder de ikke har vært på tomta her.
De er utforskende og flere av dem syntes det var veldig kult å hoppe ned fra en liten kant vi har her. De tok sats og hoppet ut. De ramlet ikke bare ned nei :-)

De fikk spise begge de to siste måltidene ute. Jeg skulle forsøke å få tatt et bilde av alle ni mens de spiste. De var litt mer urolige enn valper på 4 uker når de spiser ute for første gang ja. Stjele fra naboen er skikkelig inn for tida !

I morgen skal Tilda reise hjem )-:. Jeg tror hun er veldig glad for det :-) Det blir mye kjefting nå for å få valpene til å gjøre noe annet enn å forsøke å drikke melk av henne. Hun har ikke så mye melk igjen heller så produksjonen har gått fint tilbake. Leketante Freia er helt klar til å ta over lekingen med valpene. Hun får selskap av både Wilma, Xi og Ronja, så jeg tror nok at de skal få masse sosialisering med voksne hunder. 

I morgen er det også klart for valpetreff for Q kullet. Det siste treffet skulle vi hatt rett før vinteren kom, men da var det så få som kunne og Rune ble syk, så vi valgte å flytte det til nå. Så det skal bli koselig å treffe noen av Q kullet igjen i morgen. Pappa "Gustav" kommer også, så det blir veldig trivelig.
 

 litt kaos før de spiser ordtlig 200412
Litt kaos før de klarer å spise ordtlig :-)
men de kommer seg veldig 200412
....men det kommer seg, det kommer seg 
kanskje jeg kan stjele noe der 200412
Kanskje jeg kan stjele noe der
mat er bare så godt 200412
Mat er bare så godt !!
 
 
Torsdag 19.04.12
Jeg rekker akkurat å skrive i valpedagboka mens det ennå er den19. Men det er bare med noen minutters margin gitt :-)

I dag har valpene vært på kjøretur til veterinæren. "Vår" veterinær var på jobb i dag, også ikke før etter at valpene er leveringsklare, så derfor tok jeg  de med i dag. Jeg kunne jo gjort som med R kullet, kjørt hjem til veterinøren, men det var litt ekstra papirarbeid denne gangen siden den ene valpen skal til Tyskland. Så da var det best å ta det der det var mulighet for utskriving av diverse papirer også.
Først var valpene masse ute og koste seg før vi skulle dra. De er veldig opptatt av å følge etter meg, og de blir med selv om det er nye steder vi går. Jeg tok med meg alle og gikk ned til bilen. Da er det ofte at noen står igjen oppe eller snur og går opp igjen når vi har kommet halvveis. Men ikke denne gjengen. De kom så fint etter meg og stod pent utenfor bilen og ventet på å bli løftet opp. De hadde jo selvfølgelig ikke snøring på hva de skulle,men når jeg stoppet og stod stille stod de der sammen med meg. Artig å se på.

Disse er nok mye mer musikalske enn R kullet er jeg redd..... Det var ganske mye "flatcoatblues" på vei til veterinæren. Det var sånn at jeg egentlig lurte på hva folk tenkte når de gikk forbi bilen min i lyskryssene i Hønefoss.
Vel fremme hos veterinæren hadde vi igjen for at vi har øvd masse på å stå pent på bord. Alle skulle nusse litt på veterinæren og bite litt i ham. De logret og hadde det helt kult, hvertfall helt til id-merkingen skjedde. Som vanlig var hannene mer pysete enn tispene.De hylte alle fem. Tispene var mye tøffere og brydde seg egentlig ikke noe særlig om sprøyta med id-chipen.
Alle fikk sjekket øyne, ører, bitt, navle, knær, og lyttet på hjertet. Alt så veldig fint ut. Alle hannene hadde begge testiklene på plass i dette kullet også, og det er veldig kjekt.
I bilen på vei hjem var det ikke mer batteri igjen. Så det ble ingen "flatcoatblues" i det hele tatt. Jeg tror egentlig at de sov. Jeg kunne til og med stikke innom en matbutikk for å handle poteter og gulrøtter til middag !

Vel hjemme igjen fikk de være ute i det deilige været. De var fortsatt ganske slitne, så de spiste maten sin og så sovnet de. Naboen har vært her i dag og kost litt med dem, så det har vært en begivenhetsrik dag i dag.
Så fikk vi vite at nabokatten som har gått sammen med valpene sannsynligvis er overkjørt. Det var så trist. Verdens snilleste og mest kosete katt )-: Den var snill med alle og ikke redd for noen ting.
Nå har stillheten senket seg og valpene sover som bare det. Det ser ikke ut til at noen har reagert på vaksina heller. 
 
hele gjengen påvei ut av kassa
Hele gjengen vil gjerne ut av kassa
kunne kanskje vi få komme ut da
Men vi tre kunne vel kanskje komme da, så snille vi er.....
men atte enerhannen 7 uker
Jeg er litt trøtt , jeg....

 

 

Onsdag 18.04.12
Fy for et vær vi har her nå. I dag tidlig lå snøen oppe i åsen her og det er ikke artig når det er sommerdekk på bilene....
Jeg skulle ut og kjøre til Flesberg av alle steder og over skauen dit var det snøfast føre....
Jeg kunne jo tenkt meg om, og kjørt om Kongsberg, men nei da. Kjører i vei der man er vant til å kjøre og dermed havnet jeg oppe i snøen. Det gikk helt fint til jeg møtte en brøytebil og måtte stoppe for å slippe frem den. Selv stod jeg på en liten slette, rett før en oppoverbakke. Det er jo greit å komme seg oppover med sommerdekk når man allerede har farta, men ikke så lett når man skal prøve å få fart på en veldig liten slette før det går oppover.... Jeg sneglet og kjørte og med et skrik kom jeg meg opp. Vel oppe var det en liten meter som var bar, så da kom jeg meg helt opp. Men ikke så artig akkurat, mens det stod på. Jeg hadde ikke lyst til å skli ned igjen, for å si det sånn. Jeg hadde nesten ikke styring oppover, så hvordan det hadde blitt ned,- bakover,- ja det hadde bare stoppet ett sted det, og det er i grøfta :-)

Heldigvis var valpene hjemme og sov og koste seg så de led ingen nød. Værre er det at det har stort sett regnet i hele dag, så alt er vått og kaldt. Ikke noe allright å være ute i det hele tatt. De kan jo være ute i hundegården utenfor valperommet, men der regner det gjennom taket, så de blir ganske våte. Etter en lite tur ut er de veldig glade i å ligge oppe i valpekassa alle sammen og varme seg på varmekablene.

I går kveld var det besøk hos valpene igjen. De fikk masse kos. Da var Rune hjemme her , mens jeg var på møte på skolen. Vetle er i 5.klasse og 5.klasseforeldrene har ansvar for 17 mai på Røyse skole. Så da var det bare å møte opp, så man kunne bestemme selv hva man ville gjøre på 17.mai. Det ble leker på meg, og parkering og pølsesalg på Rune, så det ble fine oppgaver det da. Nå er det tredje og siste gangen ( jippi!!!!) , men skal ikke klage, for alle får gjøre sin skjerv også blir det så bra :-D. 

I kveld har jeg vært en tur med Freia og Tilda i skogen. Det regnet som bare det, men jeg hadde veldig behov for å røre meg litt , så da ble det en ekstra tur.
De som eier Tilda kommer til å få bakoversveis når de skal hente henne..... for å si det sånn,: Tilda får ikke bakoversveis, for hun har ikke noe pels å få bakoversveis av.... for tiden har hun tre hår og midtskill ;-) I regnet ble pelsen våt og da kunne jeg se inn på huden på ryggen hennes. Halen begynner å bli bar oppå, og pelsen detter av i stort monn. Lurte på om jeg skulle gått løs på henne med en furminator, men da kommer hun vel til å bli helt bar så jeg vet ikke om jeg tør... Men da hadde de som eier henne sluppet all pelsen på gulvet hjemme....
Sorry,- ingen bilder i dag heller , det er så dårlig fotovær ute. Men jeg kan jo prøve å ta noen inne. Skal se hva jeg får til i morgen.
 
Mandag 16.04.12
Igår ettermiddag kom broren til Rune med sin familie, så da ble det jammen litt ekstra kos på valpene før det var kvelden. 
I dag tidlig sov de sin mest uskyldige søvn når jeg kom inn til dem. Ingen hadde gjort fra seg inne, og når jeg åpnet døra gikk alle ut og tisset. De fikk maten sin, og i løpet av kort tid hadde alle spist og gjort fra seg ute i hundegården. Det er helt utrolig godt å ikke få bærsjen inne. Det hjelper mye på lukta i huset gitt.
I dag har været vært veldig uforutsigbart. I det ene øyeblikket har det regnet, så haglet, så snødd, også har solen skint. 
På ettermiddagen kom det mer besøk til valpene. De måtte opp på bord igjen og ble beskuet fra alle kanter :-) Artig med litt ulike uttalelser om hvordan valpene er og hva folk legger vekt på. Gjorde det ikke noe lettere for meg å velge hvem som skal på for da.......
Nå er valpene inne igjen for plutselig kom det en skikkelig haglbyge. Det ble helt hvitt på verandaen igjen her. Vi får håpe på mer varmt og stabilt vær utover i uka :-D
 
Søndag 15.04.12

Må bare starte med å sende de største gratulasjoner til Morten Kvammen og Gere. Gere (F. Man About Town) klarte lavinegodkjenning i NRH fredag den 13. Litt av en dato (-: Nå er Gere trippel godkjent, både reddning-, lavine- og ruinsøk ! Vi er utrolig imponerte over dette,- og morsomt er det at Gere er onkel til S-kullet. Han er broren til Tilda :-D Så denne S-gjengen har har mange flinke og vakre hunder å slekte på, får håpe de får med seg det beste av alle.

Jeg har jo glemt bort en viktig ting, og det er navnene til denne gjengen. De har vært "godkjent" av den ene farmora lenge, men jeg har jo vært så treg med å legge de ut. Siden Shadow er pappa'n og dette er S-kullet måtte navnene bli som følger : 

Hannene :
Fosliskrenten's Son Of Shadow
Fosliskrenten's Shadow The Hedgehog
Fosliskrenten's Shadow Defender
Fosliskrenten's Shadow And Light
Fosliskrenten's Shadow The Buddie
Tispene:
Fosliskrenten's Shadow Lady
Fosliskrenten's Shadow Beauty
Fosliskrenten's Shadow Dancing
Fosliskrenten's Shadow And Sunshine

I dag holdt Tilda på å gå ut av sitt gode skinn. Hun oppdaget plutselig at eierne hennes var her. Gjett om hun ble glad ! Hun er veldig glad til vanlig, men maken til jubel skal man lete lenge etter. Desto større var skuffelsen når de måtte reise igjen uten at Tilda fikk være med. Det Tilda ikke vet er at hun skal få reise hjem igjen neste lørdag. Det tror jeg hun synes er helt topp og jeg tror det er noen tobeinte også som er veldig glad for det. Både små og store :-)

Valpene har ikke fått vært ute i dag. Snøen har til tider lavet ned, men heldigvis har den ikke lagt seg på bakken. Kan tro vi er glade for at det ikke var sånn vær i går som det var i dag. Dagen i går var nydelig og det ville vært en helt annen opplevelse om vi måtte sett på valpene inne i går. i steden kunne vi være ute hele dagen i sola og kose oss med valpene. Utrolig flaks !! :-D 
I dag kom det flere bilder fra Anne Mette Sletthaug fra dagen i går, tusen takk for bildene, og jeg legger dem ut under her:

DSC 0032
"Onkel" Viper på besøk hos valpene
DSC 0029
Valpekosing
DSC 0036
Veldig stor altså.....
DSC 0041
Nysgjerrig Viper veltet meg omtrendt over ende :-)
DSC 0047
Trøttinger etterhvert
DSC 0049
Sove i haug i sola er godt
DSC 0199
Pappa Shadow sammen med Rune og valpene
DSC 0204
Hva slags dansetrinn er det Rune forsøker å lære Shadow her ???

 
Lørdag 14.04.12

Da var en lang og veldig trivelig dag til ende :-) Valpene snorker og sover nede i valperommet, Rune sover i stolen på loftsstua, og jeg kjenner jeg er ganske sigen sjøl òg. 

Dagen startet med at vi stod opp for å ordne med valpene, kjøre tilhenger som var stappfull med søppel etter valpene, og levere Marius i kirken til bryllupsforberedelser. Så reiste jeg for å hente valpekjøpere som hadde tatt den lange veien fra Bremen i Tyskland. Veldig spennende å hilse på noen man bare har hatt mailkontakt med.
Jeg kan jo ikke noe tysk, så det var godt at det var med en venninde som er norsk og som selv har hatt flat i mange år :-) Skravla gikk jo i en blanding av norsk, engelsk og tysk :-)

Vel hjemme her hadde Rune tatt ut valpene, så da var det bare å begynne å studere dem.
Det ble noen runder på hannhundene som måtte opp på bordet og vise seg frem. Etter litt studering ble det klart hvilken hanne som skal gjøre tysker av seg. Eller helt klart var det kanskje ikke, for som kjent skulle farmorene komme i dag, og ingen tør vel bestemme seg før de har hatt siste ordet ;-)

Valpene har verdens triveligste farmorer og når de kom ble de fulle av lovord over valpene. Det var veldig hyggelig.Pappa Shadow var jo også med, men syntes egentlig lekene til valpene var mer spennende enn valpene. Han burde egentlig hatt en lekedate med Xi. Så kunne de to kost seg veldig med bare å leke med alle lekene. Shadow var et par turer oppi hos valpene. De var litt forsiktige men ville gjerne bort til ham , men han var egentlig ikke så ivrig på å leke med dem. Kanskje ikke så rart når det eneste valpene gjorde var å lete etter melk.... Da er det vel egentlig forståelig at han ikke stod så lenge stille av gangen.
Med på turen var også bestemor til valpene. Hun er så utrolig vakker og har vært mestvinnende flat tispe på utstilling de to siste årene. Hun er nå 11 år og holder seg veldig godt. Ikke mye preget av alderen den flotte dama nei. 

Den andre farmora hadde med seg et par gule hunder. De må ha bleket i sola eller noe sånnt. Eller at fargen har gått av i regnvær. Iallefall syntes noen av valpene at de gule dyra var skikkelig skumle ! Det hadde de aldri sett før.
Den ene farmora glemte seg litt bort da.... Vi blåser jo i fløyta hver gang valpene får mat. På den måten har man jo gratis innkalling på valpene når de drar herfra. Når Shadow var ute og søkte etter noe blåste farmor to støt i fløyta ! Selvfølgelig med det resultat at ni valper stod pipende opp etter bingen og lurte på når maten kom......

Alle valpene måtte så en og en opp på bordet. De ble inspisert og sjekket på alle bauer og kanter.
En og en måtte de løpe mens farmorene så nøye på steglengder, overlinjer og vinkler. Superlativene kom ganske tett, med ord som flott, lekker,nydelig,kompakt, vakkert, og sist men ikke minst: "en kropp til å dø for " . Bare hundegale mennesker kan si sånt! Men jeg har nå tolket det dit hen at farmorene var fornøyd med barnebarna, og at all treningen har båret frukter. Det er bare en ting å gjøre når det kommer sånne erfarne damer på besøk, - det er å trene :-D

Det ble en veldig trivelig dag med masse latter og mye humor, jeg koste meg veldig. Artig at valpene virker lovende og at farmorene ble fornøyd. Så får bare fremtiden vise hva det blir av gjengen.
På ettermiddagen satte farmorene nesa mot Sandefjord igjen. Jeg håper de snart kommer tilbake.

På kvelden kjørte jeg valpekjøperne til Frøhaug Gård der de skal overnatte til i morgen før de tar fly tilbake til Tyskland. Etter foring på kvelden har valpene stort sett sovet. De har virkelig fått en skikkelig dose med sosialisering i dag, og masse kos. De er helt utslitt og må lades litt lenger til å møte morgendagen :-) 

I kveld har jeg gått løs på Wilma. Hun ble badet i går fordi hun røyter så fælt. Ved å bade henne håpet vi at vi skulle få løsnet masse pels. Gjett om vi gjorde ! Først fyllte vi badekaret i går og i dag har jeg fylt hele gangen med pels etter å ha gredd WIlma med en Furminator. Den er jeg veldig glad i. Den drar ut masse underull og gjør at jeg får bort veldig mye pels, så jeg slipper å få den inne. I morgen er det Xi sin tur, hun er ennå værre enn Wilma, så jeg gruer meg.......
Her er bilder som ble tatt av Anne Mette Sletthaug i dag: 

 tildakull 6u hener
Enerhannen 6 uker
 tildakull 6u hener hode
 Enerhannen 6 uker
 tildakull 6u htoer
 Toerhannen 6 uker
 tildakull 6u htoer hode
Toerhannen  
tildakull 6u hhb
Hanne merket høyre bak 6 uker
tildakull 6u hhb hode
Hanne merket høyre bak
tildakull 6u hvb 
 Hanne merket venstre bak 
tildakull 6u hvb hode 
 Hanne merket venstre bak
 tildakull 6u hhale
 Hanne merket halen
 tildakull 6u hhale hode
Hanne merket halen 
tildakull 6u tnakke 
Tispe merket nakken 
tildakull 6u tnakke hode 
Tispe merket nakken 
tildakull 6u thf
Tispe merket høyre foran
tildakull 6u thf hode
Tispe merket høyre foran
tildakull 6u tvf
Tispe merket venstre foran
tildakull 6u tvf hode
 Tispe merket venstre foran
tildakull 6u tvore
Tispe merket øret
tildakull 6u tvore hode
Tispe merket øret
Fredag 13.04.12

For en dato.... begynte ikke så bra da dataen min kræsjet når jeg forsøkte å oppdatere dagboka :-)
Vi får satse på at det var tilfeldig.

I går var valpene masse ute. De koste seg veldig med det. Farta begynner å bli ganske stor på dem nå, og de spiser stadig mer mat også. Nå er det ikke så ofte det står igjen noe mat etter dem. Kanskje det bare var jeg som lagde for mye mat, siden jeg jo lagde til de som var tre uker større også.
Hele gjengen er i hvertfall veldig sosiale og kontaktsøkende. Det er godt å se. Minste hannen er skikkelig i farta, i går travet han opp trappa ute som det mest selvfølgelige i verden. Utrolig gossin liten fyr.

Rago hadde fikset flyturen hjem i på onsdag også. Solveig hadde sovet fra 22.30 til 06.00 og det må man si var veldig bra. Iris har hatt en tur til veterinæren allerede. Hun hadde blitt rød i det ene øret og turen til veterinæren viste at hun hadde begynnende sopp i øret. Flatter får lett det, særlig om de er mye våre i ørene, etter slikking fra annen hund i øret, bading, for mye i snøen osv. Pass på å tørke godt om de har vært ute og blitt våte. Iris har også noen små hvite knupper på nesa. Det tror jeg Rago også har. Dette er nok bare små talgkjertler el. Jeg husker fra gutta våre var små så hadde de også sånt når de var helt små. Ikke gjør noe med disse knuppene om de dukker opp, de går bort igjen av seg selv. Skulle det bli sår eller verkende byller så er det noe annet, men ikke små hvite knupper. De forsvinner med tiden :-)

Unghund flatter har også ofte små kviser eller klumper rundt på snute/lepper. Dette er som oftest helt ufarlig og ikke uvanlig, og går bort av seg selv. 

I går fikk jeg brev fra Agria , overskriften var "Helsedeklarasjon for Fosliskrenten's Rag Doll." Dette har jeg opplevd at man får når man forsikrer voksne hunder, men aldri når man viderefører forsikringen fra forhåndsregistreringen i Norsk Kennel Klubb.
Så jeg ringte inn til Agria for å høre. Han som svarte hadde ingen gode svar på hvorfor dette hadde skjedd. Det viste seg at alt var feil med vår forsikring, så han rettet det opp han da. Men om dere andre får et slikt skjema må dere fylle ut slik det var når dere hentet valpen. Dere kan også godt ringe inn og si at dette er en videreføring av en valpeforsiking og at det ikke skal være karensdager. Det er viktig at det blir riktig i forhold til om det skulle skje noe nå de første 21 dagene etter at dere har hentet valpen.
Han på Agria kunne ikke svare meg på om flere av dere hadde fått dette brevet, men om dere har det så ta kontakt med Agria. Dere har jo også veterinørattesten som viser at det ikke var noe feil med valpen på hentetidspunktet. Det er fra det tidspunktet forsikringen skal gjelde. Han på Agria var enig i dette ,men all erfaring tilsier at om man ikke passer på kan det fort bli noe feil......
Dere som er medlem i retrieverklubben/ NKK skal også ha rabatt på forsikringen. Sjekk det, og ring Agria for å få det på plass. Ha medlemsnummer klart så går det fort.
I morgen skal Marius i kirken å ha "lekebryllup" Dette er en del av konfirmasjonsforberedelsene.Så da er det bare å hive seg rundt å få bakt litt kake til dette bryllupet da. De skal pynte seg, og gjennomføre hele seremonien i morgen så dette blir gøy for dem. Marius er i matgruppa han da, syntes det var best så han slapp å være noe særlig synlig ;-)

090412 Xi leker med valpene
Xi koser seg veldig med valpene
090412 Xi med valpene
Nå overfaller vi deg !
090412 Øretispa
Øretispa
090412Xi med ball og valp
Jeg vil ogås ha den ballen !
 
 
Torsdag 12.02.12

Turen til Tromsø gikk fint i går for Solveig. Jeg tror hun allerede tvinner sin "matmor" rundt lillefingeren ;-) Rago dro også i går, og vi venter spent på teilbakemelding fra ham.Han har fått en veldig reflektert

og godt forberedt eier, så det kommer til å gå veldig bra. :-)

Freia ble også med oss hjem i går. Freia viser seg som en utrolig snill flat. Hun er rolig og grei, snill med alt og alle på to og fire ben. Hun er ikke masete, eller stressa på noen måte. Hennes problem er at hun er, sånn vi oppfatter henne til nå i hvertfall, redd for alt av lyder. Vi møttes på en bensinstasjon i går og ut av bilen kom en flat som var redd for det meste av lyder. Trailere var veldig skummelt. Hjemme her har vi vært på tur i dag og da var det skummelt at naboen spikret, og det var skummelt at noen drev med en motorsag borti skogen. Hun viser det på den måten at halen detter ned og at hun ikke liker seg. Men i det øyeblikket vi går inn så er hun like glad og fornøyd igjen. Hun har oppnevnt seg seg til leketante for valpene og skulle gjerne lekt med Tilda hele dagen. I natt sov hun i buret i gangen og det var ikke et lite pip en gang, selv om det var første natta borte fra det kjente. Vi ble mildt sagt forbauset når vi så reaksjonene hennes på lyder og fremmed miljø. Hun har søsken som ikke bryr seg katta om hverken det ene eller andre og det burde ikke denne frøkna heller. Om jeg leser tilbake i valpedagboka for Q kullet så var hun den som alltid var først og øverst og tøffest. Så hva som har skjedd med henne er en stor gåte. 

Hun skal være her litt så vi kan bli bedre kjent med henne. Så vil hun etterhvert få en ny familie som hun skal bo hos. Hun vil være veldig ukomplisert å ha som hund, så om det er en familie der ute, gjerne med barn, for det er det hun er vant til, så ta kontakt. Freia er veldig god på å gå spor i skogen. Det liker hun veldig godt. Så om noen vil trene det er jo det bare et pluss.

I dag er det heldigvis litt varmere og det regner ikke, så nå skal jeg ta med meg valpene ut. De har vært bare inne nå i noen dager og det synes de er så kjedelig ! Mye artigere å være ute og herje og kose seg :-) På lørdag kommer pappa Shadow og farmorene, så nå må vi ta siste innspurten i å trene på å stå pent. Vi gleder oss veldig til besøket, og er så spent på hva disse erfarne og garvede damene sier altså!
Det skal bli gøy å se Shadow sammen med valpene sine også.

Overgangen til ny internettleverandør gikk smertefritt ! Gutta brukte 5 minutter på å koble på og etter det har alt fungert. Vi har hatt verdens tregeste bredbånd, særlig når gutta skal spille alt mulig. Det har falt inn og ut hele tiden og bare vært kluss. Men nå håper vi at Telenor leverer det de har lovet, det heter vistnok Superbredbånd 25/5, så da er det bare å krysse fingrene for at det holder hva det lover.......
Det er jo ganske lovende da når tre gutter sitter oppe og ler når de spiller i steden for at datamaskinen nesten går veggimellom, og det kommer ganske mange gloser som ikke egner seg på trykk ;-)

Værre enn det var kunne det ikke få blitt, da hadde vi ikke hatt bredbånd , for å si det sånn. 

090412 trøtting
Bittelitt trøtt... 
 090412 ute med hele gjengen
Full fart på hele gjengen 
090412 Xi flere vil være med å leke 
 Xi vil være med å leke
090412 Xi i herlig lek 
 Xi er flink til å leke med valpene
 090412 Xi koser med valpene
Gjensidig koseglede :-) 
 
 
Onsdag 11.04.12
Nå sitter vi på Gardermoen og har akkurat sett Soveig og eieren hennes gå inn i avgangshallen. Nå venter vi på at eieren til Rago skal komme og ta med seg ham til Stavanger. Solveig skal til Tromsø, en time og femti minutter lang flytur. Hadde de reist motsatt vei hadde de kommet til Paris i følge Soveig sin eier. Måtte vært mye varmere og bedre det da, enn å dra til snøfyllte Tromsø. Via sms er vi orientert om at Solveig sjarmerer alle på sin vei, så da håper vi at turen hjem til Tromsø går bra !

Litt senere i dag skal vi møte Freia på 11 mnd. Hun har vært trent med tanke på å utdanne seg til søkshund på narkotika. Men det viser seg at hun ikke er tøff nok, og har nok trøkk, så da skal hun tilbake til oss. Så får vi se om vi finner noen som kan tenke seg Freia da,- burde ikke bli vanskelig det da, hun er jo både renslig og kvitt valpetenner, så det må jo være en drøm å få en slik hund ;-) Hvertfall hvis du spør en som har en valp på tre mnd..... 
Freia er ikke miljøsterk nok for narkohundtreningen, men vil nok passe godt å trene mot redning feks. Så vi får se hvem som dukker opp som aktuell eier fremover. 

Hjemme regjerer S-gjengen sammen med Sondre. Han var tidlig ferdig på skolen i dag, så da har vi flink hundepasser til alle de andre. S gjengen blir mer og mer aktive og veldig morsomme. De er ikke matvrak på samme måten som R-gjengen. S gjengen står pent og spiser, kan ta en pause også spise litt igjen. de behøver ikke tømme koppene sine. Det skjedde aldri i R-gjengen sine matkopper. Der spiste de for livet i full fart, og forsøkte å stjele alt de kunne av naboen :-) Mye mer dannet denne gjengen her ser det ut til. 

I kveld skal vi bytte leverandør av internett hjemme så det blir veldig spennende.
Jeg håper at det skal gå greit, men kommer ikke oppdateringen i valpedagboka så er det bare pga av litt startproblemer med ny leverandør :-) 
090412 Gjøkunger i redet
Full aktivitet ute 
 090412 Gossin frøken
Tispe merket nakken 
 090412 leke med ball er gøy hanne merket halen
Leke med ball er gøy 
 090412 Så søt
 Artig å bite på
 
 
Mandag 09.04.12

Det snør det snør , tiddeligbom.... her rett og slett laver det ned store snøfiller. Så mye nå at det legger seg på bakken. Det var vel bare å regne med at det skulle komme noe dårligere vær etter det flotte været i mars, men nå kan vi få varmere vær igjen altså.

Nå er det så surt og kaldt at valpene har vært inne i hele dag. Det tar på humøret gitt, både for valpene og meg... De kjeder seg så veldig og kaldt er det, så vi må til og med lukke igjen døra ut nede i valperommet.

Rune satte opp en terassevarmer utenfor hunderommet i dag, men den hjelper ikke så veldig mye. Vi må nok henge den opp litt anderledes enn den er nå. Varmen går jo selvfølgelig opp, så det skal litt til å få det varmt nede på gulvet der valpene er.

Vetle har hatt en kamerat her på overnatting. Han og Vetle har vært veldig flinke til å kose med valpene , så de har til tider vært ganske mette på kos, og rett og slett sovnet. De store valpene oppe i stua kjeder seg mer, så de har fått gått fritt inne her, og det var skikkelig artig. Ikke så artig når de måtte opp i bingen igjen...

Heldgvis var det dårlige været spådd, så jeg tok 150 bilder i går, så jeg skulle ha litt å "gå på" Så her er noen bilder fra den fine dagen i går :-D

090412 Bite i tunnellen er gøy
Leke med tunnellen er gøy 
090412 denne var fin
Denne var fin
090412 den vil jeg ha
Den vil jeg ha
090412 Enerhannen i s-kullet
Enerhannen i S kullet
090412 hside tispe R kull Solveig 
 Solveig fra R kullet
Søndag 08.04.12
De to valpene i Rkullet synes nå det er veldig kjedelig å være inne i en binge uten at noe skjer.
De forteller ganske høylydt om hvor misfornøyde de er, så vi må bare komme og ta de med ut. Ikke er det så mye bedre å stå i en binge ute heller,- det er også kjedelig ! De vil ut og utforske og grave, og bite, og spise på alt som er i deres nærhet :-) Så det er bare å ta dem med seg ut og la de få oppleve litt sånn at de blir slitne etterhvert og kan sove litt inne igjen.

De er veldig flinke til å gjøre fra seg ute og det er svært lite uhell inne her. Men det forutsetter at vi går ut med dem relativt ofte da, og særlig når de har sovet, spist og lekt litt. 
Det går ganske fint med de to R valpene inne hos S gjengen nå. En av oss er der hele tiden da, for det kan jo bli litt urettferdig om de "store" skulle bestemme seg for at de skal bølle med de "små".
S gjengen har vært lenge ute i dag, sammen med R valpene. Vi hadde Xi oppe i bingen til dem også, det var spennende med en helt ny hund som ikke hadde noe mat som var klar til selvbetjening.
Tilda prøver så godt hun kan å si ifra at hun ikke vil at de skal puppe så fælt, men det er ikke lett for henne å få de til å stoppe. Så hun løper rundt i håp om at de skal gi seg. Det betyr at hun ikke får til så mye lek med dem ennå, men de får lek med de andre hundene våre så det går fint.

I dag har vi vært på sykkeltur i sola igjen. Det var ganske surt, men deilig allikevel. Vel hjemme var det å bære ut og fore valper, før Marius tente på et lite bål i bålpanna igjen og vi grillet pølser ute.
Det er veldig koselig å sitte ute og spise. Dog litt surt da, men det overlever vi :-)
 
 Alle i S kullet spiser 080412
Alle i S-kullet spiser ute 
jeg sniker til meg den 080412
Jeg sniker meg til å spise den
kan jeg stjele hos deg 080412
Kan jeg stjele litt hos deg ??
Mat er godt 080412 
 Mat er såååå godt 
 Enerhannen fra R kullet 080412
Enerhannen fra R kullet 
 enerhannen i R kullet i bevegelse 080412
Så flink til å trave ! 
Lørdag 07.04.12
I dag tidlig var det Rune som tok første skiftet. Det var utrolig deilig. Da kunne jeg skikkelig late meg på morgenen. Etter å ha spist frokost var valpene en tur ute. De spiste maten sin ute og koste seg veldig.

De to valpene fra R kullet kan ikke spise sammen med de andre, for de kaster seg jo over maten til S kullet så fort de er ferdig med sin egen mat. Og det går veldig fort.

I går kom det rapport fra Buster som bor i Sarpsborg. Han er allerede flink til å sove hele natta, og spiser godt til frokost og middag, men litt dårligere på kvelden. Han har hilst på katten og ser ut til å ha slått seg veldig godt til ro.
Toer hannen som reiste i går kom vel frem og har klart seg supert. Maten går ned på høykant og han er rimelig trygg og grei. Høyt utviklet tiggeradferd, for han er allerede god på "sitt" :-) Vi er spent på hvilket navn han kommer til å få til slutt ;-) 

Det er så godt å vite at det ser ut til at det går greit med valpene så langt og at overgangen har fungert veldig bra.

Etter at vi hadde tatt en sykkeltur rundt Bønsnes i dag, var valpene ute igjen. Rune laget middag, deilig innebakt lammelår, mens jeg var ute med valpene. Det var deilig å komme inn igjen til ferdig middag. Det er fortsatt kaldt og surt , men valpene fikset fint en tur til ute.

Det jeg har glemt å skrive er at S-gjengen nå har flyttet ned til valperommet der R-gjengen har regjert. På den måten får de mye større plass og de kan gå ut når de skal gjøre fra seg. R valpene er nå oppe, og de bærer vi inn og ut ettersom de skal ut og gjøre fra seg. Litt enklere å ha bare to oppe. Mye bedre med ni nede også venner de seg til å gå ut for å gjøre fra seg. Det er skikkelig bra, både for oss og for fremtidige kjøpere :-)
 
hanne merket halen
Hanne merket halen 
 Leke ute med større valper
To fra S gjengen i lek med R kullet 
 Ute med ener hannen fra R kullet
Veldig nysgjerrig på R-valpen 
 skikkelig slækk
Skikkelig slækk :-) Enerhannen fra R kullet 
Fredag 06.04.12
I dag tidlig våknet vi til snødekke ! Heldigvis ikke så mye, men nok til at det var blitt hvitt ute.

Det var bare å komme seg opp siden det kom valpekjøpere for å hente toerhannen. Han skal flytte til Bergen, så han hadde lang kjøretur foran seg. Vi var så heldige at det kom barnebarn sammen med valpekjøperne også, og dermed fikk valpene masse kos, og det syntes de var veldig flott !

Det ble et par turer ut også i løpet av dagen. Men det var så kaldt at det ble ikke så lenge. Siste gangen hadde vi de to siste valpene fra R-kullet sammen med valpene fra S-kullet. Det gikk ganske bra, men de fra R-kullet var litt kjepphøye og ville nok gjerne vise at de var eldst. Ikke det at S-kullet lot seg pille på nesen da.... de brydde seg absolutt ikke om at de var minst og yngst ;-) Det er helt klart ikke størrelsen det kommer an på !
Vi har øvd på å stille opp valpene, det er ikke så lett når de er så unge, men,- kjære farmorer , i dag har vi klart å få tatt bilde av alle sammen, så nå kommer S gjengen en og en nedover her.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de som har dratt. Iris ( nakketispa fra R-kullet) som til slutt skal bo i Haugsesund, og som har mellomlandet på Voss, klarer seg veldig bra. Hun har sovet til klokka 07 i dag, uten noe mas om å skulle ut. Hun har fått en ny bestevenn, en veldig snill dachs. Hun har fortsatt å gjøre fra seg ute, så det har ikke vært noen uhell ! Kjempebra spør du meg !

I kveld har Sondre laget taco, og jeg benyttet sjansen til å legge meg i deilig skumlagt badekar, med appelsin og krimbok. Manglet bare kvikklunsjen ;-) Det var veldig deilig. 
 
 Enerhannen hodet 060412  enerhannen profil 060412
 enerhannen stående 060412
Enerhannen fra S-kullet 
 Toerhannen hodet 060412  Terhannen hodet i profin 060412
 Toerhannen stående 060412
Toerhannen 
 hanne merket høyre bak hodet 060412  Hanne merket høyre bak profil 060412
 Hanne merket høyre bak stående 060412
 Hanne merket høyre bak
 Hanne merket venstre bak hodet 060412  Hanne merket venstre bak profin 060412
 hanne merket venstreside 060412
Hanne merket venstre side 
 hanne merket halen hodet 060412 hanne merket halen i profil 060412
 hanne merket halen 060412
Hanne merket halen 
Tispene:
 nakketispa hodet 060412
 Nakketispa stående 060412
Nakketispa 
 Tispe merket høyre side hodet 060412  Tispe merket høyre side i profil 060412
 Tispe merket høyre side stående 060412
Tispe merket høyre side 
 Tispe merket venste side hodet 040612  Tispe merket venstre side i profil 060412
 Tispe merket venstre side stående 060412
 Tispe merket venstre side
 Tispe merket øret hodet 060412  Tispe merket øret i profil 060412
 Tispe merket øret stående 060412
Tispe merket øret 

 

 

Torsdag 05.04.12

Heldigvis bare gode tilbakemeldinger fra valpene som har flyttet. Litt gråting på natten har det vært hos noen men det er jo bare å forvente. Noen har litt dårlig matlyst, men det er også veldig normalt.

Selv om valpene spiser litt lite eller ikke noe til et måltid, så fortsett med måltidsrytmen og gi dem oppbløtt mat. Det er litt tidlig å gi dem tørre kuler. Om noen bruker noen dager på å komme i rute med spising og soving er det helt normalt. Vær obs på at valper spiser på alt, også ting de ikke bør spise på, så det hender de er litt kvalme og ikke vil ha maten sin. Det går som regel fort over, så etter en dag er nok det meste i orden igjen.

I dag har vi hatt besøk av Chico. Han er halvbror til R kullet, de har samme mamma. Chico har hatt en uvane at han ikke vil gå trapper. Etter en liten konsultasjon hos Rune var det slutt på det ;-) Chico gikk trapper som bare det når han reiste herifra. Så håper vi at det går fint for de som eier ham å få ham til å gå trapper hjemme hos dem også. En herlig hund, som bare trengte litt tydeligere grenser og beskjeder, så ordnet det seg ;-) Det er rart hvor mye de kan få for seg av uvaner altså.

Chico hilse på S kullet også og det syntes de var veldig allright. Chico var bare snill og lurte veldig på de småttisene.
Ellers har begge kullene vært ute og kost seg i dag. De spiser ute og det gjør at de gjør fra seg mindre inne og det er deilig.

I dag er S-kullet 5 uker, så det er klart for ny ormekur. Den nest siste i rekken :-)
På ettermiddagen tok vi oss en sykkeltur og syklet innom bestemor og bestefar. Det er koselig å besøke dem en tur i påsken også da. Nå er alle valper inne, alle har spist dagens siste måltid, bingene er vasket og avisene er nye og fine, valpene sover, og vi er klar for pizza ! ( litt sent , men pyttpytt....)

Onsdag 04.04.12

I dag minket jammen valpeflokken fort.... 
Første frøken reiste til Asker klokka 10:00.Hun heter Ronja. Så fulgte de som perler på en snor. Iris reiste til Voss, for så å reise til Haugesund der hun skal bo. Buster kjørte til Sarpsborg, og Wilma dro til Valdres, på hyttepåske. Til slutt reiste Tarzan til Bergen. De skal kjøre deler av natten for å komme seg hjem. Tilbakemeldingene så langt har vært gode, og første kjøreturen alene har gått ganske bra.

Så nå er det bare tre valper igjen her fra R-kullet. Veldig rart da, de første dagene når valpene er borte.
Men de viser så tydelig t de er helt klare for å reise til hver sin familie. Det er rett og slett veldig bra for dem det.

Endelig har S gjengen fått vært ute ! I dag var det endelig slutt på den ekstremt sure vinden. Så i ly av snekkerbua, i sola, der fikk valpene være ute i dag. Det var mye bedre enn sist hvor alt bare var kaldt. De koste seg veldig og løp og lekte og hadde det topp. De var ute et par timer før jeg tok de inn igjen. De har rett og slett sovet som bare det siden jeg tok de inn igjen. Håper på like fint vær i morgen så skal de få komme ut igjen! I dag er nakketispa seg selv igjen og i full fart. Blir bittelitt hønemor når det er noe med valpene altså, men det er vel sånn det skal være.

I ettermiddag kom Rune og gutta hjem fra fjellet. Det er i grunnen godt å bli litt flere til å dele på alt som skal gjøres her. Det går i ett eneste renn med valpene , de voksne hundene skal jo også gjerne ha litt oppmerksomhet da.
De bøkene jeg så gromt skulle lese mens gutta var borte, ja de ligger der fortsatt.... Kanskje jeg rekker å lese litt i dem nå.....
 

lurer på om det blir noen roser igjen til sommeren
 Lurer på om det blir igjen så mye som en liten knupp....
var den min eller var den din toerhannen og høyre foran
 Dele broderlig
ok jeg tar en annen
Her var det mye fint å spise på 
mange grønne grinder. R kullet nærmest
Delte valpebingen i to 
hvem er du
 Hvem er dere ?
nysgjerrigper
Skulle likt å leke med de der.
 
 
Tirsdag 03.04.12
Nå skulle virkelig døgnet hatt flere timer altså ! Det er valpedagboka som lider under at det ikke er nok tid, det blir jo ikke oppdatert før langt på natt. Men men, jeg har jo lakenskrekk så da er det jo ikke noe problem.

I dag var det tur til veterinæren som var dagens eller kanskje jeg skal si kveldens høydepunkt.Veterinæren "vår" var på ferie på Beitostølen og skulle komme tilbake i kveld, så vi skulle møtes hos ham på Gulsvik klokka 18:00, nei det ble visst 19, og til slutt 19:30 :-)
Valpene og jeg var der litt tidlig vi da, så valpene fikk komme ut og gjøre seg litt kjent på gården der veterinæren har kontoret sitt. Der var det fjøs med sauer som brekte, og det var sauer ute og det var en person som drev med vinkelsliper, valpene ble fulle av inntrykk. De taklet det veldig bra, holdt seg i nærheten av meg, og det varmer et hjerte å se åtte valper som kommer så fort de kan på innkalling når jeg løper og roper på dem. Da er de så herlige. De kommer uten å nøle i full fart. Ingen sak å ha 8 løse valper da :-)

Når veterinæren kom oppførte valpene seg særdeles bra. Selvfølgelig ingen tissing og bærsjing inne ;-) Hannene var som vanlig større pyser enn tispene når de skulle få id-chipen sin, så alt var som normalt. Alle steiner var på plass og alle hjerter slo som de skulle. Så både jeg og veterinæren var veldig fornøyd. Jeg fikk med meg helsebok med veterinærattest inni. Men jeg ville også ha en egen på hvert sitt papir. Selvfølgelig hadde skriveren blitt ødelagt, så jeg skal få veterinærattestene på mail. Jeg er spent på om det skjer i kveld eller i morgen tidlig..... Hvis de ikke er klare til valpene blir hentet så ettersender jeg de bare. Det er jo veterinærattest det som er i helseboka også, så det er jo greit det. 

Det som imponerte meg mest på hele turen til veterinæren var hvor avslappet valpene var. Det var en som gråt til vi kom til Veme. Etter det ble det stille og da var det ikke noe mer sutring. Jeg hadde forberedt meg på at det ville bli "flatcoatblues" og masse hyl, men nei da, det ble nesten ingen ting. Ingen tisset og ingen bærsjet, - det var rett og slett veldig bra. Vi reiste hjemmefra klokka 17:30 og var tilbake klokka 22:00. På den tiden hadde de vært ute av bilen i ca 1,5 time. Så dette gikk over all forventning.

S-kullet har kjedet seg i dag. Det ble masse kosing på formiddagen, for da var de veldig utåmodige og ville at noe skulle skje. Det var jo selvfølgelig -6 grader her i dag så de kom ikke ut.
Tispa som er merket på nakken er ikke i slaget stakkar, hun har nok spist noe hun ikke burde. Hun har kastet opp idag og er ganske kvalm. Vil ikke spise noe mat, men hun har drukket melk av Tilda da.
Jeg håper hun er bedre i morgen.
Ellers måtte jo da S gjengen klare seg alene de timene vi var borte. Slik det så ut når jeg kom hjem hadde de nok stort sett sovet hele tiden.
Nå flyter det over her av permer, bånd, tepper, forsekker, valpepakker, ja alt som skal leveres med valpene som starter flytting i morgen. det skal reise 5 valper i morgen. Det blir ganske travelt og veldig rart at det blir borte så mange på en dag.
 
R gjengen:
endelig fremme hos veterinæren
Endelig fremme hos veterinæren
kul veterinær har et helt gjorde med inntørka hestebæsj
Kul veterinær som har et helt jorde med inntørket hestebæsj 
ååå der var det sauer
Wææ,- der oppe er det sauer 
valpekobbler og fløyter
Kobbel og fløyter har kommet 
S-gjengen
litt for lang tunge
Slapper av og tar livet med ro  
trill rund i magen og sover godt
Skikkelig rund i magen og rimelig trøtt 
ikke særlig søøøøt
Går det an å bli søtere ?
jeg skal leke med apen
Nå kverker jeg deg 
Mandag 02.04.12
I dag kom endelig fløytene fra England. Det gjorde også valpekoblene fra Sverige, så nå er alt komplett :-) Teppet fra Mittet kom for lenge siden, så det har vi fått kuttet opp i tepper på 100x75cm.

Det er masse papirarbeid som må til før valpene hentes. I kveld har jeg drevet på med permene til hver og en av valpene og det tar jammen mye tid. Kjøpekontraktene er gjort ferdig og all informasjon NKK trenger for å registrere valpene har jeg også fått oversikt over :-) Phu,- nå er jeg passe lei av å sitte ved dataen !

Valpene har det helt topp. R gjengen har vært mye ute i dag, på tross av at det har blåst ganske godt. Det ble en fin temperatur borte ved snekkerbua der som valpebingen står. Der skinte sola, og valpene var litt i ly for den sure vinden. De fikk hilse på Goya som kom på besøk sammen med Hedvig og Asbjørn. Det var skikkelig koselig å hilse på dem igjen,- det begynte å bli lenge siden sist.
S-gjengen kom ikke ut i dag heller pga det sure været. Så nå håper jeg virkelig på litt bedre temperatur så de også kan få komme seg ut. Jeg fikk hjelp av Hedvig til å holde en og en av valpene da, så jeg fikk klippet klør på dem.

Jeg har begynt å øve litt på å stille opp S-gjengen da,- farmor kommer og skal inspisere valpene om et par uker, og da er det best at de er flinke til å stå på bordet. Det er ikke nok med at det kommer en farmor,- det kommer jammen to ! Sånn er det når pappa'n til valpene har to eiere. Så da er det bare å skjerpe seg......

Jeg har ikke rukket å gjøre noe med bildene jeg har tatt i dag, så jeg håper på bedre tid i morgen..... Selv om jeg ikke helt tror på det. For da skal R gjengen til veterinæren. Da får de en lang kjøretur,- vi skal til Gulsvik denne gangen for å få kommet til "vår" veterinær. Er så sær på det , at det kun er en veterinær som er bra nok så da får jeg bare kjøre dit han er :-) da skal valpene id merkes, vaksineres og få en sjekk for å se at alle er friske og raske. Det satser vi på :-D
Jeg lurer bare på om jeg skal satse på ørepropper.... eller om jeg bare får høre på den "flatcoatbluesen" som kommer....
 
Søndag 01.04.12
For en dato , nå er det godt gutta er på fjellet ellers hadde jeg blitt rund lurt gang på gang :-) 

Nå er det nesten umulig å vaske i valperommet til R-gjengen med dem tilstede. Det har gått fint før, men når henger de i filla og biter og er så voldsomme at det ikke går lenger. Jeg må lukke dem ute mens de spiser også vasker jeg inne.
Når de har gjort fra seg er de også så hjelpsomme med å skulle ta opp bærsjen sammen med meg at jeg rett og slett må slippe de helt ut og lukke døra til hundegården. Da står de utenfor og hyler fordi de ikke får være inne og "hjelpe" meg :-) De får lov til å gå litt fritt på tomta her og nå er de overalt. Inni busker og kratt og løper og koser seg veldig. De elsker å være sammen med Wilma og der er gleden gjensidig. Hun elsker å være sammen med dem også, men får av og til noen rapptusser som gjør at jeg må roe henne ned. 

S-gjengen begynner også å bli veldig mye flinkere til å leke med hverandre. De småsloss og øver veldig på bitehemmingen for tida. Den ene biter til den andre hyler og så stopper de. Det er viktig at de lærer seg til å stoppe med bitingen når den andre sier ifra. Noen ganger synes jeg de reagerer litt sent da men..... I dag hadde jeg planer om å ta de ut i en egen binge, men nå er jeg litt i tvil for det er fortsatt ganske så surt vær her.
I dag har S-gjengen hatt besøk igjen. Det er like trivelig når det kommer valpekjøpere på besøk. R gjengen var heldige og fikk litt kos de også, men de er ikke så lett å kose med alle sammen samtidig. For da blir du rett og slett spist opp :-) Skikkelig "pirajaangrep" fra 8 på en gang som kjemper om oppmerksomheten, det er ganske vanskelig å håndtere :-)
 
S-gjengen:
er jeg ikke søt
Må du ta bilde av meg akkurat nå ?
hva driver du med
Hva drivfer du med da ?
trollunger
Vi skulle ikke akkurat til å finne på noe spik....
verdens søsteste
Jeg øver på sittt og bliiiiii 
vi sitter her og ser vi
Vi venter på at det skal skje noe gøy 
Lørdag 31.03.12
Det var veldig uvant at ikke Vita var her i dag tidlig. Når jeg lukket opp inn til valpene var de helt klare for å ta imot henne, også kom hun ikke. De virket litt forundret, helt til maten kom, da fikk de noe annet å tenke på. Tilda har vært inne hos dem noen ganger i dag, men hun er ikke så flink til å snakke til dem når de vil ha melk, så da blir det litt slitsomt for henne.
Tilda har vært så rar i dag, skulle nesten tro at hun sturer fordi Vita ikke er her. Jeg var jo redd for at noe var galt, men tempen er normal og det finnes ingen kuler i puppene så da satser jeg på at hun savner Vita og at det går over i løpet av noen dager. 

På formiddagen fikk valpene besøk fra Drøbak i dag. Det var veldig koselig og det satte de stor pris på. De var passe slitne etterpå og sov lenge og vel.
Da benyttet jeg sjansen og tok med meg hundene og gikk "lille Røyse" En fin runde som vel er ca 5 km, også må jeg gå halvannen km for å komme bort til runden så da ble det en fin tur. Med musikk på ørene og sol og blå himmel var det deilig å gå. Men det blåste ganske kaldt da. Så kaldt at i dag har valpene bare vært litt ute. I forbindelse med at de spiste så hadde jeg dem ute løse og lot de gå hvor de ville. De begynner å bli veldig trygge nå og går på større og større område. Når den ene valpen var på vei ned til garasjen fant jeg ut at det var best å få de inn igjen :-)
S-kullet har ikke vært ute, det har rett og slett vært for surt og kaldt.

I kveld har Wilma og Ronja vært sammen med valpene. Både S og R gjengen. Ronja storkoser seg sammen med dem og vil helst ikke ut av bingen. Til slutt måtte jeg kommandere henne ut.

Jeg hadde planlagt å lese flere Liza Marklund bøker mens gutta er på fjellet,- jeg har ikke rukket å begynne i dag, så jeg er spent på om jeg kommer igang i det hele tatt. Det er jammen meg full dags jobb å kose med valper og gå turer med de voksne, og fore og vaske og for ikke å snakke om å sitte på dataen :-)


R-gjengen:
 
blader er godt 300312
Blader er godt
sjekke alt 300312
Snuse og sjekke alle steder
sjekker alt 300312
Denne kosten har jeg ikke sett før
toerhannen knasker og smaker 300312
Toerhannen knasker og koser seg
 S-kullet:
mett i magen og trøtt i trynet 300312
Veldig mett og veldig trøtt ;-)
overtrøtt 300312
Orker ikke no'
Trøttinger 300312
Sover i haug
 

 
Fredag 30.03.12
Åååå - der startet påskeferien ! Stillheten har senket seg over Åsbakken 66,- Vetle, Marius og Sondre ble med Rune på hytta på Haglebu. Der skal de være sammen med bestemor og bestefar til onsdag ettermiddag. Da blir jeg her helt alene,- og det er deilig det ;-)

Eller, helt alene er vel å ta litt hardt i når jeg har 17 valper og 4 voksne hunder her da..... Men jeg skal kose meg veldig og har stablet opp en stabel med bøker og skal grave meg ned i Liza Marklund. Kanskje blir det for skummelt på kvelden når det blir mørkt......

Det var en til som også reiste på fjellet og det var Vita. De som eier henne har hytte på Haglebu de også, så Vita er herved permitert fra jobben som verdens beste lekekamerat, grense setter og melkemaskin. Nå er valpene 7 uker og de klarer seg fint uten Vita. Hun på sin side har lite melk igjen og kommer nok til å synes at det er utrolig deilig å komme på fjellet og bare kose seg. Hun kan virkelig gastilere seg i påsken også hun da, hun trenger en aldri så liten "fetekur" for å legge på seg litt etter at all den gode foringen av valpene har gjort Vita veldig tynn.
Valpene har heldigvis voksne hunder som står i kø for å leke med dem og oppdra dem. Ronja og Wilma vil gjerne leke, og Xi vil gjerne oppdra dem. Tilda vil også egentlig lek, men hun har for tiden nok med sine egne ser det ut for. Ikke så rart egentlig. Det er nok jeg som kommer til å savne Vita mest..... )-:
Før Vita skulle reise i dag var vi hos veterinæren for vaksine. Veterinæren pleier jo alltid å sjekke hundene før de får vaksinen sin. Så også denne gangen. Vita var frisk som en fisk :-) Men det visste vi jo da.

Nå er tispene i R kullet fordelt. Hannene er nesten helt klare. Enerhannen gikk fort å fordele, siden det er en som vil drive litt med utstilling reiser han til henne. De tre andre har jeg hatt sammen og hver for seg ute i dag for å se etter forskjeller. Det har ikke vært lett å finne, og jeg tror det er som med tispene at det ikke betyr så mye hvem som kommer hvor. Men mail sendes til alle i kveld.
Navnene på tispene har fordelt seg som følger:
Nakketispa: F. Rock'n Roll Lady, Venstre foran: F. Rag Doll, Høyre foran: F Right By Your Side og øret:
F. Rythm Of My Heart.
Navnene på hannene :  Ener hannen  er F. Roll Over Beethoven, toerhannen blir F Ready To Run, venstre bak blir F Rock Hard, og høyre bak blir F Reaction To Action.

S-kullet har vært ute en liten tur på verandaen i dag. Det var ikke så varmt og det blåste godt. Valpene var ikke særlig begeistret. De sutret og syntes dette var skummelt. De var bare ute en liten stund. Men det skal bli mer om været tillater det. Jeg tenker at de kommer til å elske det etterhvert.

 
R-kullet:
kan vi finne på noe 260312
Wilma digger å være med valpene 
koser seg
 Koser seg ute
nå spiser jeg av deg øret 26.03.12
 Nå drar jeg av deg øret
Wilma med valpene 260312
 Wilma er kul
Wilma slaååer helt av 260312
Ganske avslappet inne i valpebingen 
Torsdag 29.03.12
I går var det nok en dag med nydelig vær.
Jeg vurderte å prøve en tur ut med S kullet, men jeg bestemte meg for å vente litt til. R kullet derimot var ute flere turer i går.

Bitinga begynner nå å bli ganske intens og særlig Vetle synes det er plagsomt med de spisse tennene.
Når jeg sitter i valpebingen er det ingen som får bite på meg, og det går fint. Men det har jeg jobbet litt med da. Jeg sitter helt stille og når de begynner å bite i fingre og tær så snakker jeg til dem ganske tydelig. Så da går det fint. Det er fullt mulig å få de til å ikke bite.

I går var det dagen for å hente for. Jeg lempet og bar 20 15 kg's sekker. Først fra butikken og inn i bilen,. Så var det bare å komme seg hjem og bære alle sekkene inn på toppen av garasjen der vi har et eget for rom. Så det ble dagens styrketreningsøkt :-)

Etterpå skulle jeg kjøre Marius på karate trening og da ble Vetle med og hjalp meg med å hente flere aviser. Vi fyllte hele Lancer'n med aviser. Når vi lukket opp bakluka når vi kom hjem raste det ut masse aviser :-) Etter å ha ryddet og stablet var resultatet at vi hadde klart å få med oss nok aviser til å fylle ti banankasser ! Herlig,- da har vi aviser en stund til. Det var masse Aftenposten denne gangen og det liker vi. Mange aviser i en :-)  

I dag skal Karin komme og hjelpe meg å plukke ut den tispa som vi skal ha på for. Hun skal også hjelpe meg med å se på hannene. Denne gangen tror jeg at forskjellene er så små at vi kunne puttet alle valpene opp i en hatt og bare trukket ut en og en valp. Disse valpene er veldig tilfredse og behagelige. De er sosiale,trygge, nysgjerrige og utforskende. Ingen er stille og forsiktige, men jeg opplever ingen som skikkelig krevende og overaktive heller. Men obs obs, det betyr ikke at dere får hjem en daff og rolig flatvalp,- for det er det ingen som gjør ! Det skal bli masse å jobbe med, vi snakker om en valp og en FLAT så det blir nok å henge fingrene i :-) Vi har hatt alle oppe på bordet flere ganger og alle logrer og synes det er så kult oppå der. Noen ganger trenger valpene å øve på å stå på bord for å skjønne at det ikke er skummelt, men ikke denne gjengen. Det var artig med en gang. For ikke å snakke om når leverposteien kom frem, da ble de helt gira :-)
Så da får jeg skille litt på valpene ved å se mer på eksteriør. Vi har jo noen som vil stille ut, og det skal vi jo selv også. Så da får vi gå på ekteriøre detaljer da for å skille denne gjengen.... 

Det ser ut til å bli en nydelig dag i dag også, så det er bare å gjøre seg klar til å gå ut :-)
 
S-kullet:
skikkelig trøtting 290312
For en sovestilling
nesten hele gjengen i farta 290312
Nesten hele gjengen. En ligger fortsatt og sover. 
Akkurat våknet 290312
Akkurat våknet 
skjer det noe snart 290312
Skjer det noe snart ? 
så søte 290312
Utrolig søte trøttinger :-) 
 
 
Tirsdag 27.03.12
Natta forløper nå helt rolig for alle valpee. De sovner ved 00 tiden og våkner ikke igjen før ved 06:00. Ja, kanskje er de våkne litt, men det er ingenting å høre til dem i hvertfall. Ikke er det mye de har gjort fra seg heller, så jeg synes de er veldig flinke alle sammen. 

S gjengen får nå mat tre ganger om dagen de også.De er like matgale som den andre gjengen, og maten er borte på kun kort tid. En dag skal jeg ta tida på R gjengen for de tømmer matkoppene på noen sekunder :-) Det er ikke så mye som en smule igjen..... Koppene er blankskurte og det er ingen rester igjen til Vita. Snakk om matvrak. 

R-gjengen har vært ute flere ganger i dag. Sondre hadde de ute så de fikk rast fra seg litt på formiddagen. Det er jo superkjedelig å være inne nå, så derfor passet det helt supert at han ahdde mulighet til å være ute med dem. Etter en liten stund blir de slitne og vil sove , men det er fortsatt så rått i bakken at de ikke skal ligge der særlig lenge. Så når de ville sove, tok Sondre de med inn igjen.
I kveld kom pappa Cox på besøk, sammen med eierne sine. Cox var veldig grei med valpene sine, og det så nesten ut som om Vita kjente ham igjen. Hun var helt i hundre når han kom, og til slutt måtte vi ta henne inn, fordi det ble altfor mye herjing inne hos valpene når både hun og Cox var der samtidig. Cox har også en "bror" som heter Kane. Han fikk komme inn og hilse på valpene også. Han ville gjerne snuse og leke med de, og valpene hadde veldig godt av å hilse på to så flotte hanner som var så fine med valpene.

Når Cox skulle dra fikk Vita lov til å gå ut til ham igjen. Da hoppet hun likegodt inn i bilen sammen med Cox og kunne tenke seg å være med kjæresten sin hjem til ham ;-) Men det gikk jo ikke, - mammapliktene kaller,- er ikke mulig å komme seg unna de :-) Både Cox og Vita var skjønt enige om at de hadde verdens flotteste valper, og vi andre er jo helt enige i det ;-)
 
 R-kullet:
 inspeksjon av valpene 260312 Cox
Pappa Cox på inspeksjon 
 sammen med pappa Cox 27.03.12
 Cox fikk fort en tilhengerskare
 Kane var skikkelig kul 260312
 Så kom "onkel" Kane
Kan var skikkelig kul 260312
"ÅÅÅÅ, jeg liker deg veldig godt ! "
snille kane 260312
Snille Kane 
leke 270312
 Leke sammen er gøy !!
Mandag 26.03.12

I dag var den store Mat og helse eksamensdagen for Marius. Ikke lett å være 14 år og skulle ha eksamen i praktisk matlaging. Vi holdt på i går kveld med planlegging av bordkort, pynting av bord, duk, blomster og det hele. Litt flaut å komme på skolen med en blomstervase full av påskeliljer og gåsunger (-: Så da måtte taxi sjåføren trå til og kjøre Marius til skolen :-) Utrolig hva man ikke gjør for disse unga. Heldigvis kom han helskinnet gjennom eksamen, kålstuingen ble god og sausen ble ikke svidd, så han klarte å karre til seg en 5'er. Tror han skal være veldig godt fornøyd med det :-) Nå er det bare den teoretiske oppgaven som skal leveres. Næringsinnholdet i retten han lagde skal analyseres og så skal han se på hva han må komplettere dagen med for å få de næringsstoffene han trenger på en dag. Mye jobb altså, oppgava til nå er på 15 sider :-)

Lykkelig uvitende om all jobbingen er denne gjengen med valper :-)
Nå sover S gjengen kjempefint gjennom hele natta også. Det er ikke noe liv i dem før vi står opp om morgenen. Vi gir de mat litt sent foreløpig, men det går veldig bra. Jeg er ikke den som krabber til køys veldig tidlig, så da får jeg tatt bort litt bæsj så det ikke blir liggende til morgenen etter. For det blir en smule vond lukt.... S gjengen har blitt mer stødige på beina nå og kommer seg utrolig fort frem. De har begynt å leke litt med hverandre,- ikke det at jeg helt tror på at de skjønner hva de driver med ennå, men aktiviteten øker for hver dag.
Plystrelyden har de allerede et forhold til og med en gang jeg lager lyd reagerer de med å forsøke å lokalisere lyden. Så kommer de i full fart.
Det er nydelig vær for tiden, men jeg har ikke villet ta de ut ennå. Jeg synes fortsatt at de er litt små. Men det går vel ikke så mange dagene nå før jeg skal prøve å se hvordan de reagerer.

R-kullet var rimelig frustrerte når de endelig fikk komme ut ved 14:00 tiden. Det var altså så kjedelig å være inne. Ute var temperaturen helt nydelig så vi storkoste oss ute. Fant frem bålpanna og tente bål i den og grillet oss pølser når gutta kom hjem fra skolen. 

Wilma fikk være ute i hele dag. Hun har vært "barnehagetante "for valpene. De elsker å leke med henne og er ikke spesielt forsiktige selv om hun er stor. De biter i halen og henger i pelsen hennes og skikkelig koser seg sammen med henne. Wilma er tålmodigheten selv og legger seg gjerne ned for å leke med dem når hun skjønner at de er små. Valpene har godt av å venne seg til andre hunder, og hilse på ulike individer. Det gjør de ganske trygge når de skal møte andre hunder dit de flytter til.

S-gjengen:
 deilig å kose s kullet
Kose er veldig deilig
 R-gjengen:
 260312 leker ute
 Wilma leker med valpene
 Grille pølser+
 Grille pølser er veldig allright
Søndag 25.03.12
For en fantastisk dag, med sol og godt og varmt. Vi har da vært utrolig heldige med været denne gangen. Det pleier da virkelig å ligge en diger snøhaug på plenen som ikke er smeltet før etter påske her. Nå er det både bart og tørt på hele plenen. Jeg savner ikke snøen jeg altså, selv om jeg synes det er veldig deilig å være ute på ski en liten del av året, så synes jeg det er best med litt varme og sol.

I dag var det Rune som hadde "tidligvakt" så han måtte opp og for og lufte valper og voksne ganske tidlig. Jeg kunne ligge og dra meg litt og det var deilig. 

Etter foring av hunder var det klart for frokost før det var frem med syklene etter vinterlagring.

Etter en liten stund fikk vi og valpene veldig hyggelig besøk av "gamle" valpekjøpere som skal være forverter for en tispe i kullet til Tilda. Det gleder vi oss veldig til.
Valpene var helt klare for besøk, men de gikk fort tom for energi og måtte legge seg til lading, dvs at de måtte sove litt igjen.

Da var R-gjengen veldig lei av å være inne og fortalte det med store bokstaver. Så da var det bare å få de ut i sola, og gjett om de koste seg ! De fikk maten sin og masse kos, til de også ble slitne etter en ganske lang stund, og sovnet så uskyldige. Den som sover synder ikke har jeg hørt.

Vi fikk ferdig middag i dag også, siden Marius driver og øver til mat og helse eksamen sin som er i morgen. Det ble en veldig vellykket middag, så det går nok bra med ham i morgen. Mens han lagde maten benyttet Rune og jeg sjansen til å ta noen bilder av R kullet en og en. De er jo 6 uker i dag, så det passet jo bra. Valpene var veldig flinke på bordet, fotografen var ikke like heldig med alle bildene, men jeg setter de inn her så får dere se de nydelige valpene. De har så utrolig mye pels de fleste av dem at det er vanskelig å se hvordan de egentlig ser ut.
Tror jeg får ta bilder av dem våte neste gang ;-)
R-kullet:
HANNENE:
enerhannen stående 250312  enerhannen hodet 250312
Enerhannen   
toerhannen stående 250312 terhannen hodet 250312
Toerhannen  
hanne merket høyre bak stående 250312 hanne merket høyre bak hodet 250312
Hanne merket høyre side  
hanne merket venstre bak 250312 stående Venstre bak stående
Hanne merket venstre side  
TISPENE : 
 250312 nakketispa  tispe merket nakken 250312
Nakke tispa  
 tispe merket v foran stående 250312  tispe merket venstre side 250312
Tispe merket venstre side  
 tispe merket høyre side 250312 stående  tispe merket høyre side hodet 250312
Tispe merket høyre side  
 øretrispa 250312  tispe merket øret 250312 hodet
Tispe merket øret  
 
 
Lørdag 24.03.12
Alle valpene er nå flinke til å sove hele natten. R-kullet har
utviklet tenårings tendenser, de sover til langt på dag, mens S gjengen fortsatt er for små til det :-) De er klare for mat ved 06:00 tiden. Siden de ikke sover nede hos oss er det bare å komme seg opp og fore. Tilda trives veldig godt med å sove hos oss om natten, og på den måten blir det mye mindre tråkking hos valpene også, og de sover bedre.
Tilda har fått det for seg for tiden at hun skal gå til naboen og lete etter noe som kan være spiselig. Hun har funnet noe der et par ganger og nå benytter hun en hver mulighet til å smette ut og løpe opp dit i håp om å finne noe. Det er ikke så vanskelig å vite hvor hun er da,- det er bare å tusle opp til naboen og hente henne ned igjen.

I dag er første dagen vi slipper inn besøk til S-gjengen. Det var mange som gjerne ville besøke :-)
Først veldig trivelig besøk fra Oslo. 
Deretter langveisfarende besøk fra Bergen. Det ble delt ut masse kos til alle som ville ha, og valpene var ganske mette av inntrykk når disse to besøkene var over.
Til slutt kom det koselig besøk fra Lesja. Da var valpene ganske trøtte, og sov ganske mye.
Det er så bra for alle valpene at det kommer så mye besøk. Særlig S gjengen som er inne i 3-5 ukers perioden trenger mye god sosialisering med alle typer mennesker nå. Vi er veldig imponert over at valpekjøpere kjører så langt for å hilse på en liten valp i noen timer. Det er veldig hyggelig og vi er veldig glade for å få hilse på dere før valpen hentes !

R-gjengen har vært masse ute i sola i dag.Det har vært mye lyder for de store valpene å forholde seg til. Naboen har drevet med motorsag og tatt ned masse trær, det har fløyet helikoper over hos oss flere ganger, og unger har lekt og sparket fotball rundt ved valpene. Det er masse nye inntrykk som skal fordøyes. Det er ikke så rart at de blir ganske slitne av å sortere alle disse inntrykkene.

I dag har jeg ikke rukket å ta noen nye bilder, så da får det bli nye bilder i morgen i stedet :-)
Fredag 23.03.12

Slettes ikke noe latmannsliv med unger og 22 hunder :-) Det var bare å komme seg opp med sola og sette igang med dagens gjøremål. S gjengen hadde sovet hele natten , jippiiii!!!!. De har vært veldig sutrete på natta siden de flyttet opp så i går gjorde jeg bare en liten vri. De fikk siste maten rett før vi skulle legge oss, og det gjorde at de sov helt til klokka var 06:00!! Det var deilig,- jeg blir ganske trøtt av å måtte opp tre ganger i løpet av en allerede kort natt, for å legge Tilda til valpene. Hun er jo trøtt hun også, så hun vil helst sove :-) I natt fikk hun også sove nede hos oss, og da fikk alle skjønnhetssøvnen sin.
Så i dag tidlig var det bare å komme igang og fore, og vaske hos S -gjengen.
Rett over til kjøring av unger på skolen, før jeg benyttet sjansen til å handle for neste uke. Så før klokka var 08:30 var jeg hjemme igjen med alle varene. Da var det bare å komme igang med å få gitt R gjengen mat også. De fikk først litt melk av Vita før de kastet seg over foret som de er utrolig glade i. Det ble litt vasking der også gitt, før jeg gikk ut og fikk båret ut flere grønne grinder til å lage valpebinge med ute. Jeg fikk utvidet den som er der allerede og festet grindene sånn at valpene ikke kommer seg ut. 
Da var det klart for at valpene kunne komme ut og kose seg i sola. Det er en nytelse å sitte sammen med valpene i solskinnet og bare kose seg og slappe av. Jeg tok med meg en og en litt også. Fikk stilt de opp litt, og det er utrolig hva de gjør for litt leverpostei :-) De er jo bare så nydelige nå at de er til å spise opp. Egentlig tror jeg at jeg vil ha alle 8,- men det går jo ikke )-:

Mens R gjengen var ute kom det jammen en pusekatt på besøk også. Den satt plutselig på gjerdet og kikket på valpene. Når jeg kom for å passe på og se hva som skjedde, ville den ha kos. Den var så fin. Valpene ble veldig nysgjerrige. Tispa som er merket på nakken skulle leke med katten, og forsøkte å stikke nesa helt bort til den. Da snuste jammen katten på nakketispa også ,- de var så gossine !
Men når alle valpene kom for å hilse på katten, ja da gikk den sin vei. Det ble litt for mye på en gang.

I kveld har det vært ganske rolig i valpebingene. S kullet sover veldig mye fortsatt, mens R kullet er ganske fornøyde med dagen tror jeg. I morgen er det klart for mer besøk, denne gangen til S-gjengen.
Det skal vel ikke bli så vanskelig å få de besøkende til å kose litt med R gjengen heller tenker jeg....

I dag har jeg sendt ut en mail til alle som skal ha valp fra R-kullet vedr henting osv. I mailen lovet jeg å sette inn et bilde av teppene som vi selger. Det er de teppene som det også er bilde av på noen valpebilder, der valpene sover. Teppene er supre, kan vaskes på 90 grader i vaskemaskinen og tørkes i tørketrommel. Størrelse 100x75cm. 

R-kullet:
pusen på besøk 23.03.12
 Pus på besøk
Vetle koser med valpene 21.03.12
 Koselig å leke med Vetle
teppe 230312
Bilde av teppet til valpene, kan kjøpes hos oss.
S-kullet: 
sove er deilig 220312
 Sover i de merkeligste stillinger
sover i haug 220312 
 Sover i haug
 så fiiin 220312
 Så gossin !
Torsdag 22.03.12

I dag er det jammen meg tre uker siden valpene til Tilda ble født.
Hvor har de tre ukene blitt av ?
Tida går så altfor fort når man har valper. Jeg både gruer og gleder meg til de skal flytte. Når de blir 8 uker så skjønner man ganske godt at de trenger hvert sitt hjem å flytte til, det er liksom ikke nok utfordringer og nok stimulering om alle skulle fortsatt å bo her. De trenger å komme til sine egne familier og utvikle seg ennå mer mot trygge og selvstendige individer. De trenger ikke valpeflokken så mye lenger enn til de er 8 uker. Da trenger de den nye menneskeflokken i steden.

S-gjengen har slukt en større mengde mat i dag enn de foregående dagene. De var ikke vonde å be når jeg satte ned maten. Det tok ikke lange tiden før matfatene var renvasket av ivrige valper nei.Ormekur nummer to er også fortært.

Her har det jammen meg vært 18 gode varme grader i dag, så R gjengen har fått være masse ute. Døra ut i hundegården har stått oppe i hele dag, og valpene har kunnet løpe inn og ut som de vil.
De fikk også en tur ut hvor de fikk gå helt fritt. Først fikk de maten sin også kunne de gå hvor de ville. Noen var så tøffe at de gikk helt bort til hundegården der Ronja, Wilma og Xi står om dagen.

Vi jobber med å se på forskjellene mellom valpene.I dette kullet synes jeg ikke det er så lett.Fellesnevneren for alle er at de er veldig tilfredse. De er ganske stille og de kobler så godt av. Det trenger ikke skje noe hele tiden. Men når jeg da kommer og de veldig fort oppdager meg, så er de jo skikkelig i hundre. De er veldig kontaktsøkende og super sosiale. Nå pleier jo flatter være veldig sosiale da, så det er ikke så rart. De er nysgjerrige og utforskende, samtidig som de har med seg hodet og ikke gjør ting som kan være farlig for dem. Det skal bli gøy å ta med seg en og en på tur, kanskje de står litt mer frem som individer da.....

 

R-gjengen:
leke er gøy hele tiden  
 Deilig ute i sola
nakketispa
Nakketispa koser seg ute med leke
Tispe merket øret
Øretispa har jammen fått låne leken hun også :-)
S-gjengen:
Med stua full av valpebinge 220312 
Med stua full av valpebinge :-) 
vi spiser og spiser 220312 
Spiser til de blir trillende runde  
nam nam 220312
 Bordskikken til disse to kan ingen klage på 
 sovner snart 220312
Nå sovner jeg i matfatet snart 
 Mat er godt 220312
 En liten melkesup til slutt, så er de stappa mette 
Onsdag 21.03.12

I dag fikk endelig S-kullet større plass :-) Jeg tok vekk valpekassa, og dermed var mulighetene så mye større! det var veldig uvant med så stor plass, så valpene ble ganske sutrete. Regner med at det gir seg fort når de opplever hvor deilig det er å ha større plass. 
Tilda har vært oppe i valpebingen og gitt valpene sine mat. Bare det gjorde at det ble mye mindre sutring allerede.

S-kullet har spist mat i dag også, og koste seg veldig med det. De liker veldig godt Norwegian Polar, men i morgen tenker jeg at jeg skal begynne å halvblande med valpeforet de skal spise fremover.Det er ikke alltid at valpene liker tørrforet like godt som NP, så det er greit å få de over på valpeforet tidlig.
Nå er jo flatten et matvrak da, så det går nok veldig bra.

R gjengen har vært masse ute i dag. Det har vært veldig deilig vær, og døra til valperommet har stått oppe hele tiden, så valpene har gått inn og ut som de har hatt lyst til. Det igjen betyr at valpene har vært kjempeflinke til å gå ut og gjøre fra seg. De har fått masse kos, og alle sammen er så utrolig kontaktsøkende.  

Rune har vært i Stavanger i et par dager. I kveld kom han hjem igjen. Ganske deilig det gitt, det er litt mye å gjøre når man bare er en voksen. Da er det greit med god hjelp fra store gutter :-)
 

R gjengen:
 Flink til å gå tunellen
Veldig flink til å gå tunell 
 hanne merket venstre bak
 Hanne merket venstre bak er skikkelig god på apportering
 kose seg ute i sola
Kose seg ute i sola 
 leke er gøy
 Gøy å leke med Vetle
S-kullet:
Endelig større plass 
Endelig større plass 
nakketispa er på farta 21.03.12 
Nakke tispa 
vaske og pusse vesle brumlemann 
 Vaske vesle brumlemann med klut og kost og såpevann......
Tirsdag 20.03.12
Tilda har heldigvis vært i fin form i dag også. Fiskebollene hun fikk i går kveld har hun beholdt, og i dag har hun fått flere fiskeboller, sammen med vanlig for. Så nå i kveld har hun fått vanlig dose med mat og hun får drikke så mye hun vil. Det er deilig når man ser at alt er bra igjen. Ikke ser det ut til at det har plaget valpene heller. Det er ingen reaksjon hos dem på melka til Tilda i hvertfall.

I dag har S gjengen fått mer mat. De koser seg veldig med det. I tillegg har vi flyttet valpekassa opp i stua, så nå er de i den, midt i stua. I morgen tar jeg bort kassa så de får litt større plass. Det tror jeg blir bra for dem. De trenger å få plass til å gå å gjøre fra seg litt lenger unna enn de får gjort i valpekassa. På den måten venner de seg til å gå unna når de skal gjøre fra seg. Så håper vi at denne tilretteleggingen gjør dem like flinke som R gjengen, som heller ikke i dag har gjort fra seg inne ! ( joda, de har tisset inne altså :-) )
Heldigvis var vinden som blåst bort idag, så R gjengen kom seg ut. De elsker å være ute og skikkelig koser seg den stunden de får være det. I dag hentet Vetle frem leker og andre ting de kan kose seg med ute. Det var skikkelig gromt. Alt av nye leker skulle bæres på og undersøkes.

På vei inn igjen fikk alle valpene gå på egen pote, og siden vi hadde med Vita ut også så var det ikke så vanskelig å få med valpene inn igjen. Da begynte Vita å leke så fint med dem, og valpene storkoste seg med det.

Endelig er navnedebatten for R-kullet over :-) Her kommer de:

Hannene:
Fosliskrenten's Reaction To Action
Fosliskrenten's Ready To Run
Fosliskrenten's Rock Hard
Fosliskrenten's Roll Over Beethoven
 
Så følger tispene:
Fosliskrenten's Rag Doll
Fosliskrenten's Rock'N Roll Lady 
Fosliskrenten's Right By Your Side
Fosliskrenten's Rythm Of My Heart 

Da er det bare å starte på jobbingen med S kullet sine navn... faren heter jo Shadow,- kanskje kan vi få til noe rundt det :-)
Her er noen bilder fra i dag: 
S-kullet
mamma på besøk i valpekassa 20.03.12
Tilda på besøk i valpekassa i stua
jammen ble det liv når Tilda kom 20.03.12
Jammen ble det liv når Tilda kom
endelig ble det mat å få 20.03.12
Endelig ble det mat å få
R-kullet:
høyre bak med piggsveis 20.03.12
Høyre bak med piggsveis
Toerhannen 20.03.12
Toerhannen
nå skal jeg ta deg 20.03.12
Nå skal jeg ta deg
vent på meg hva skjer a 20.03.12
Vent på meg,- hva skjer 'a ?!
Mandag 19.03.12

Helgdigvis forløp natta helt rolig. Tilda fikk sove godt, og sluttet heldigvis å kaste opp. I dag har hun fått to liter med vann med honning oppi, fordelt i små mengder utover dagen. Det har heller ikke kommet opp igjen. Så i kveld fikk hun litt fiskeboller, og regner nok med at det er over for denne gang. Da får vi bare bruke litt tid på å vennen henne til å spise foret sitt igjen. Det går nok veldig greit,og hun har veldig lyst på i hvertfall. Når Vita får mat er hun kjempemisunnelig. Ikke så rart kanskje......

Valpene til Tilda har det helt fint. De har ikke merket noe til Tilda sin utskeielse i det hele tatt.
De har fått litt mer mat i dag, og de blir helt ville når de lukter at det er mat på gang. De slurper og sutter og får i seg maten  utrolig nok. Det blir veldig mye søl, men det går seg jo til etterhvert det da.
De er også veldig glad i mat, så problemet blir nok ikke å få i dem nok mat, heller motsatt tenker jeg.

Vita sine valper er fortsatt like flinke. Bare jeg er flink nok til å ta de med ut, kommer alt av bæsj ute nå. 
De leker ganske hardt med hverandre og det er en del hyl og skrik nede i kassa. Når leken går litt over stokk og stein kommer Vita og roer dem ned litt. Det er så artig å gå inn til dem for med en gang de merker at jeg kommer, så stuper de bort til meg og skal ha kos. Det er trivelig det når disse pelsdottene så tydelig viser at de vil ha kontakt.

Det har vært den store "Blåsbortdagen" i dag. Det betyr at ingen har fått være ute, og det er kjedelig. Overgangen fra alt som skjedde i går til denne kjedelige dagen i dag var stor.... Vi får håpe på bedre vær i morgen sånn at de kan komme ut en liten stund i hvertfall. Det er utrolig hva litt frisk luft gjør med små valper.

I går så jeg et flott bilde av felix på Facebook. Felix er broren til denne gjengen her. Han er ifra Vita sitt forrige kull, en veldig fin hanne. Marianne og Svein, som har ham, er flinke å trene, og i går var det vilttrening som stod på agendaen. Det ble lagt ut et flott bilde av ham når han apporterer, og det har jeg "tjuvlånt" av Svein og legger det ut her.

Felix med vilt 18.03.12

Felix ( F.Poker Face) var ett år 28.desember, det er utrolig hvor fort tiden går !

 

 

Søndag 18.03.12
Nå sover valpene i R-kullet veldig godt. De har hatt masse besøk i dag, og har storkost seg med det.
Det startet litt før kl 11, da var det nytt besøk fra Haugesund. Litt ekstra kos før det var klart for en lang kjøretur hjem. Nå er det bare å vente på å kunne hente :-)

Etter dette besøket fikk vi et overaskende besøk av Nino og Are. Nino er "valp" etter Xi og Wilson. Nino og Are hadde vært på Filefjell og B godkjent lavine denne uka med Norske Redningshunder ! Kjempeartig var det da, og vi gratulerer jo masse !! Det var så gøy å se Nino igjen, jeg fikk lov til å klippe litt på ham også ;-) Det ble skikkelig bra, det kom en flott kjekkas ut av all pelsen.

Så var det klart for et nytt besøk hos valpene. Denne gangen var valpene ute og fikk spise maten sin ute også. Det var deilig vær og sola tittet frem så da fikk de være ute en times tid. 
Etter besøket sov valpene veldig godt en stund. Da var de skikkelig fornøyde og sov som bare det.
Så var det klart for ny foringsrunde, og dagens siste besøk. Det var 8 valper som var ferdig ladet og klare for mer kos :-) Dette satte de stor pris på !

I dag har ingen av valpene bærsjet inne. Joda, noen hadde gjort det i løpet av natten, men fra foring på morgenen og til nå, har ingen gjort fra seg inne i valpebingen. De gjør fra seg ute i hundegården, eller ute der de spiser på plenen. Det er så deilig å slippe å få den lukta inn i valperommet, da lukter det bedre i hele huset. Jeg synes de er flinke som trekker vekk fra der de sover for å gjøre fra seg, og er vi flinke så blir det ikke så mye møkk inne fremover. I kveld har de fått ormekur nummer tre. De slafset og smattet og spiste den i seg som det skulle vært godis .

Stakkars Tilda har ikke vært i form i dag. Hun har kastet opp i hele natt og hele dagen. Jeg har kommet ut av tellinga med hvor mange ganger jeg har tørket opp etter henne. Hun var med på tur i går og løp løs oppe i skogen. Der må hun ha funnet noe hun har spist for hun er så dårlig stakkar. Nå har hun ikke fått hverken vann eller mat i hele dag. Vi ga henne litt å drikke på morgenen men det kom i retur med en gang. Så nå skal hun få bittelitt vann med honning i, også får vi se om hun klarer å holde på det, og at det værste har gitt seg.
Valpene har heldigvis ikke blitt preget av at mamma'n ikke har det så bra. De har fått smake mat for første gang i dag, og det var veldig populært. Med en gang de skjønte at det var spiselig jafset de i seg. Det ble ikke så mye på hver da, greit at magene tilvennes maten før det blir større mengder.

Nå er bingen kommet opp i stua, og vi har gjort en liten omprioritering. Vi lar R gjengen være nede på valperommet siden de er så utrolig gode på å gå ut i hundegården å gjøre fra seg. Så tar vi S gjengen opp, for foreløpig er de litt små til å gå ut ennå. Når de kommer så langt kan vi venne de til å gå ut over verandaen. Foreløpig blir de nede da, siden de ikke er tre uker før på torsdag.

I kveld var den store kloklippe kvelden. Rune holdt en og en til jeg hadde fått klippet 17 valper. Det ble ikke mindre enn 306 klør det gitt :-D

Jeg har jo glemt å skrive at jeg fikk en veldig trivelig telefon på torsdag. Det var Marianne Warøe som har Gizmo ( F. Great Ball's Of Fire) som ringte. Hun kunne fortelle at Gizmo hadde regodkjent som lavinehund i politiet, og at Marit Silli med Vilje ( F.Little Nice Devil) hadde fått sin godkjenning som lavinehund i politiet. Det er aldeles strålende.
Som om det ikke var nok fikk vi jammen en mail om at Jesper ( F. I'm The One) og eier Oddbjørn Klingenberg også hadde regodkjent på lavine i Norske reddningshunder.
Utrolig morsomt med så flinke eiere og gode hunder !Vi gratulerer til alle sammen !! 
 
 Jeg fikk tatt et par bilder av Nino også. Det er bilde av ham øverst til høyre på hjemmesiden vår. Der er han bare en søt valp. Nå er han blitt en voksen flott hund :-)

 
 Nino, F. Nougat On My Mind
Nino 180312 Medium Web view
Fiiiiine Nino
Nino hodet 180312 Medium Web view
Lørdag 17.03.12


I dag var det klart for mer besøk til valpene. De sier ikke nei takk til kos og oppmerksomhet nei.
Ikke hadde jeg rukket å bli ferdig med vaskinga heller, før besøket kom, men det taklet de veldig sporty.
Marius hadde akkurat tømt hundegården for søppelsekker, så da var jeg i full gang med å vaske ute i hundegården. Det blir ganske bøssete etter sånne valper kan man godt si :-)

Vetle skulle til Ringkollen i dag på speidertur. Så da måtte jeg kjøre ham dit utpå dagen.
Deretter var det handletur, før jeg reiste hjem og foret valper igjen. Marius og Rune var hjemme her og spylte vekk masse grus og skitt etter vinteren. Har et lite håp om at det ikke skal bli så grusete og møkkete inne i gangen når det blir litt renere ute.

På ettermiddagen var det klart for langveis besøk fra Haugesund. Jeg er utrolig imponert over valpekjøpere som reiser så langt for å besøke valpene. Valpene storkoste seg da også :-)

I løpet av neste uke skal vi ta med oss valpene en og en og se litt mer på dem og se litt på personlighet og sammenfatte det vi har sett disse ukene. Da håper vi at vi etterhvert får dannet oss et bilde av hvilken valp vi anbefaler hvor.
Det er i hvertfall sikkert at det ikke er noen utrygge, veldig forsiktige valper dette her..... det passer bedre å beskrive dem som super sosiale, nysgjerrige, kontaktsøkende og trygge. I kveld åpnet jeg helt ut i den ytterste hundegården, og da tok det ikke lange tiden før de var der ute. Selv om det var både ganske mørkt og rått uti der. Valpene er ganske lave når de går ut, men når de får undersøkt så går halene opp igjen og de er like i farta. Fornuftig, spør du meg, å være litt forsiktig når de ikke vet hva som finnes der ute. For så å bli superfornøyde når de skjønner at det bare var artig der også.

S gjengen utvikler seg også flott. De beveger seg nå kjapt som bare det rundt i kassa, og Tilda har sin fulle hyre med å få lagt seg ned til dem. Det er valper over alt !
Noen ganger kapitulerer hun og sitter og gir dem melk. Det er nesten lettere så hun ikke legger seg på dem. For det er hun veldig forsiktig med. Hun prøver å bevege seg rundt i kassa så hun får "ryddet" plass til å få lagt seg men noen ganger går ikke det. 

I kveld har Rune satt opp bingen i stua,så nå får vi se om vi ikke får flyttet noen opp. Rune hjalp meg også så vi fikk tatt et par bilder av S valpene igjen. Tispene for seg og hannene for seg. Ikke lett å få med alle på samme bilde, samtidig som de skal se samme vei :-) Men dere kan se at de har fått nydelige øyne !!

S-gjengen:
gutta 17.03.12
Gutta
tispene 17.03.12 
Tispene
R-kullet
venstre foran 16.03.12 
Tispe merket venstre side 
tispe merket øre 16.03.12 
Tispe merket øret 
Tispe merket venstre foran16.03.12
Skikkelig god til å gå trappa
hva skal vi finne på 16.03.12
Hva skal vi finne på ?
Fredag 16.03.12
S-gjengen har sovet veldig godt i natt. Det merkes godt at de begynner å bli større. Nå er det på tide at de får en litt større verden enn valpekassa.Så i løpet av helgen flytter de inn i en litt større "residens".  
De har skikkelig matvett, og er veldig klare på at de vil ha mat når de merker at Tilda nærmer seg. Da er de helt i hundre og forflytter seg helt utrolig lett over hele kassa. Dog fortsatt noe ustøtt da.....

R-gjengen klarer seg selv hele natta og de sover som små uskyldige babyer :-)
Allikevel er det vel helt uten tvil at de er våkne en tur i løpet av natta, for det er foreløpig en ganske deilig odør som møter oss når vi står opp.... Så da er det bare å kaste seg over valperommet,  og få gitt valpene mat ute i hundegården.Mens de spiser får jeg tatt av alle avisene og vasket gulvet inne i bingen. Etterpå legger jeg på nye aviser. Da blir det så fint, - og det varer kanskje i 2 minutter.....
Når de er ferdige med å spise ute, er det klart for vasking av matkopper og stativ, samt gulvet ute i hundegården. Prøv å vaske gulvet med 8 super nysgjerrige valper hengende i vaskekluten.... Det er en skikkelig utfordring :-) Men de må lære seg etterhvert at det å henge i filla ikke er noe allright, og at de skal gi seg med det.

I finværet i dag var R gjengen ute i sola en stund. I dag fikk de være løse på en litt annen del av tomta. Jeg vet jo at det egentlig er dumt, for da blir de en smule bortskjemt, og når jeg da setter de inn i en binge igjen, ja da kommer hylinga. 
Men de må få lov til å utforske litt da.

I dag har jeg ikke rukket å ta noen bilder av S-gjengen men her er noen av R-gjengen:
 
 fine gjengen 16.03.12
Koser seg veldig ute 
 her  kommer jeg 16.03.12
Her kommer jeg, vent på meg ! 
 her var det høyt ned 160312
 Wow, her var det høyt ned
 høyre foran 160312
Høyre foran 
nakketispa 16.03.12
Nakketispa
Torsdag 15.03.12
Nå har øynenetil S kullet endelig åpnet seg ! De er så utrolig nydelige. De begynner å bli ganske gode til å sove om natta, og Tilda er ikke oppe i kassa så mye på natta. Hun legger seg sammen med valpene rundt 01:00 og så sover de helt stille til Tilda kommer og gir dem mat igjen ved 06 tida.
Nå skal vi snart flytte dem inn på valperommet og R gjengen opp i stua. Det blir veldig spennende å se hvordan det blir..... Håper at R gjengen slår seg til ro i stua, og ikke bråker for mye om natta. 

R-kullet sover nå hele natten uten at Vita er inne der i det hele tatt. Hun sover inne hos Tilda og valpene hennes hun, der er det så kaldt og godt på deler av gulvet.

I dag tidlig var det skikkelig mye tåke her. Men etterhvert lettet tåka, og sola kom ! Da var det ut med valpene. De fikk mat ute og koste seg veldig. Nå skjønner de at de skal ut og er ivrige som bare det etter å komme seg ut. De logrer og leker og koser seg.

Nå i kveld har jeg lukket opp døra ut i hundegården, så de har kunnet gå inn og ut som de har ønsket. De begynner å bli ganske gode på å gå ut i hundegården å gjøre fra seg også nå.

I kveld har valpene vært litt alene hjemme her. Bestemor har bursdag i dag, så da var det bursdagsfeiring for henne :-)
 
 R-gjengen
 Mat er godt 15.03.12
 Maten går ned på høykant
 Nakketispa15.03.12
 Nakketispa
 toerhannen15.03.12
 Toerhannen
 S-kullet:
 Jammen er det fullt 15.03.12
 Jammen fullt i melkeserveringa :-)
 øynene kommer 15.03.12
 Nå kommer øynene !


Onsdag 14.03.12
I dag har vi fortsatt å tulle med navn. Gutta i R kullet kan jo hete Rambo 1 Rambo II Rambo III osv, er det ikke ganske mange Rambo filmer da ?? Eller Rocky filmer :-) Dårlig forslag fant vi ut.....

I dag har Rampete gjengen vært ute igjen. De er ikke så rampete da, men det starter på R :-)
Litt bøllete er de da. Særlig med hverandre. De biter og leker ganske hardt nå. De biter på hverandre til den ene hyler også stopper de med en gang det blir for mye hyl.
I dag når jeg satt utemed valpene tenkte jeg på at jeg ikke bedre kunne ha det. I sola, godt og varm sammen med 8 flotte valper, som logrer bare jeg snakker med dem. Det er skikkelig avkobling det. Da er det ikke noe annet som betyr noen ting.  

Tilda og Vita var ute sammen med valpene og jeg tror de koste seg ganske godt de også. tilda lå på "verandaen" og koste seg i sola. Vita åpnet melkebutikken, så valpene fikk litt ekstra foring mens vi var ute. De forsøkte seg på å få en ekstra sup av Tilda også, men hun var ikke så veldig interessert i det :-)

Nå begynner jeg å se øynene til S gjengen også. Nå gliper det så jeg ser øyet innenfor. De er så nydelige. De har kommet seg mye mer opp på beina også og kan forflytte seg i kassa i full fart. Aldeles helt uten styring , og  så ustødig som bare det.  Men det blir bedre og bedre hver dag !
 R-kullet:
 koser seg ute 14.03.12
Koser seg ute 
 Mat fra bufeen er veldig godt 14.0312
 Matbufeen er åpnet :-)
 Tilda koser seg ute 14.03.12
 Tilda koser seg ute
 Vita og Tilda ute sammen med valpene 14.03.12
Vita og TIlda ute med valpene 
 
 
Tirsdag 13.03.12
Nok en nydelig dag med stor SOL, blå himmel og mange varmegrader !
Vita var heldig i dag og fikk besøk av eieren sin en tur. Rune var hjemme og Vita var veldig glad for å få besøk ! Valpene fikk være ute litt i sola sammen med mamma'n sin og spiste maten sin ute i finværet.
Det er ikke så lenge de kan være ute om gangen da, for det er jo ganske kaldt i bakken. Så når de slutter å leke og undersøke og legger seg for å sove, da må vi ta dem med inn igjen. det blir for kaldt for dem å ligge stille.

Nå i kveld har de lekt masse i valpebingen og de går nå inn og ut som de vil så lenge døra står oppe ut i hundegården. Der ute har vi et vedskjul. Der er det helt mørkt og ganske skummelt for en liten valp. Men i dag hadde tre av valpene masjert inn der. De hadde lukket opp døra helt av seg selv og kommet seg inn. Nå er det absolutt ikke noen vanskelig dør. Det holder lenge at de får snuten sin innenfor døra også vipper de den opp. Men utrolig artig å se på utforskertrangen og nysgjerrigheten de viser.

S gjengen skjer det jo ikke så mye med ennå da. De gjør som R gjengen gjorde for to uker siden, sover,- spiser og skiter ;-) Nå har det kommet bittesmå sprekker der de nydelige øynene kommer , og jeg gleder meg til øynene åpner seg helt. De blir liksom mer hunder da.

Vi driver for tiden å jobber med å finne navn til disse to kullene. Gutta her kommer med de flotteste forslag, Vetle synes godt at en kunne hete Rune og en kunne hete Sissel, siden det var R kullet og S kullet. Det blir nok ikke akkurat det...... Vi får tenke litt mer og se hva vi bestemmer oss for. Siden kennel klubben har strenge regler for lengden på navn kan ikke våre valpenavn ha mer enn 18 stavelser inklusiv mellomrom, så da kan vi ikke ha for lange navn heller :-)
 
R-kullet:
Stående bufe 130312
Stående bufe
Vita ute med valpene 130312
Vita ute med valpene
tispe merket nakket 120312
Tispe merket nakken
tispe merket venstre side 120312
Tispe merket venstre side
øretispa etter å ha badet i maten 120312
Øretispa etter å ha badet i maten :-)
 S-kullet:
 snuser på broren sin 130312
 Snuser på broren sin
Spede starten på lek 130312
Spede starten på lek
Mandag 12.03.12
I natt ble det dårlig med søvn. Ikke det at valpene holdt meg våken, men jeg fikk bare ikke sove.
I dag har jeg satset på litt ekstra hard trening så kanskje jeg sovner lettere til kvelden. Det kjennes sånn ut akkurat nå :-)

Vita var inne hos valpene sine siste gang ved 01:00 tiden, også var hun ikke inne der igjen før jeg stod opp 06:30. Men da var hun ganske utålmodig også. Valpene tok det hele med stoisk ro, de er så veldig avbalanserte og fine. De minner oss om et goldenkull vi hadde for noen år siden. Ikke noe mas og så behaglige og trygge. Fin gjeng dette her altså.
Valpene har vært ute for første gang i dag. Med så mange gode varmegrader var det helt umulig å ikke ta dem ut. Bak huset vårt tiner det fort nå, men akkurat i dag var det veldig vått og kaldt i bakken der. Så da tok jeg med meg valpene bort til "verandaen" på snekkerboden, der var det tørt, sol og ikke noe særlig vind så der var det supert.De lurte veldig til å begynne med, men så danset de formelig rundt og koste seg. De var ikke ute lenge da, det er jo fortsatt så vått og kaldt på bakken. Men det ble tid til et lite måltid i det fri og litt lek med søsknene. Det ga iallefall mersmak, - ingen tvil om det.  

Tilda sine valper fikk ikke gå ut ;-) De måtte ligge inne i valpekassa naturlig nok. Men det blir fint for dem også det etterhvert at det blir mulig å være ute. De bruker tiden på å utvikle seg, sove og spise og skite. Så dagene er veldig like. De begynner å få mer pels nå, og det er ikke lenge før vi kan se at øynene begynner å åpne seg. De blir helt nydelige når øynene har åpnet seg.
spiser ute for første gang 12.03.12
Her spiser hele gjengen. For en bordskikk :-)
 det er tomt jeg vil ha mer hbak 120312
Det er tomt ! jeg vil ha mer, - se den piggsveisen. Utrolig mye pels på denne gjengen her
Hanne merket høyre side. 
 kjenner på vinden hanne h bak 120312
Kjenner på vinden med nesa si,- det var så rart. Hanne merket høyre bak 
Søndag 11.03.2012
I dag sov Vita sine valper til klokka var 09:00, som noen skikkelige murmeldyr ! De våknet ikke før jeg kom inn til dem for å gjøre klar frokost til dem. Skikkelig greie valper,- ikke mye mas med dem nei :-)
I dag lukket jeg opp døra ut i hundegården som er på utsiden av valperommet. Det var veldig skummelt og spennende på en gang det gitt. Noen gikk ut og ennå flere fulgte etter når Vita gikk ut dit. Det var jo selvfølgelig i håp om at det skulle bli en melkeskvett det da :-)
Det var veldig spennende å være der ute, nye lukter og nye steder. Men fortsatt litt skummelt også da. I løpet av noen dager løper de vel inn og ut som de vil tenker jeg, så lenge døra står oppe.

Valpene til Vita har hatt masse besøk i dag. Det kom langveisfarende helt fra Bergen, og det var veldig koselig. Det blir jammen meg to av disse valpene i R gjengen som reiser til Bergen, så kanskje det må bli et familietreff der borte en dag ;-) Det bor noen fine Fosliskrentere fra før i Bergen, så det hadde jo vært skikkelig artig.

Tilda sin valpegjeng sover ikke så lenge som Vita sin ennå..... De har spist mat flere ganger i natt og Tilda er flink til å komme å legge seg hos valpene når de signaliserer at de er sultne. Hun synes nok det er for varmt oppe i valpekassa, så hun ligger på kalde gulvet ved siden av kassa i stedet. Der har hun full kontroll over hele gjengen sin.

Tilda var heldig idag, hun fikk besøk av de som eier henne. Gjett om gjensynsgleden var stor. Tilda viste stolt frem sine søte små, noe hun nok ikke hadde gjort om de hadde vært fremmede de som kom. Når de skulle reise så Tilda sitt snitt til å ta seg en tur på egen pote borti skaugen her. Hun ville nok gjerne finne seg et sted å grave hule, men Rune fikk hentet henne før hun kom så langt, så da måtte hun bli med hjem med uforrettet sak. Det var kanskje greit at hun fikk det for seg, for da ble det ikke så ille at eierne dro....
R-gjengen:
skikkelig trøtting 110312 
Skikkelig trøtting, venstre bak
tispe merket venstre øre gnager 110312 
Tispe merket venstre øre gnager på matkoppene 
 venstre bak over ventre fram 110312
 Hanne merket venstre bak går over tispe merket venstre fram
S-kullet: 
 sover godt 110312
 Sover godt
 sååå trøtt 110312
 Sååååå trøtt

 
Lørdag 10.03.12
Deilig med en fridag, når alle i huset skal sove lenge :-)
Valpene til Vita spiser nå tre ganger om dagen, og i dag var første matrunde klokka 08:00.
De er veldig glad i mat og kaster seg over den med en gang den kommer. Den varer ikke spesielt lenge :-) 
Neste fore runde er ca klokka 14, og i kveld var siste foring klokka 18:00. Vita tusler inn og ut som hun vil til valpene og de kaster seg over henne med en gang "melkebutikken" kommer inn. Ligger de og sover våkner de med en gang Vita setter snuten innenfor kassa !

I dag fikk Wilma , Ronja og Xi hilse på valpene også. Xi tar mammarollen med en gang og skal stelle og ordne. Wilma, som egentlig er ganske spinnvill, blir så rolig og fin med valpene og vil leke forsiktig med dem. Ronja er veldig i tvil på hva hun skal gjøre og er litt mer usikker, men prøver seg forsiktig med litt lek hun også. Valpene er såååå nysgjerrige og håper og tror at alle de voksne som kommer inn er nye melkebutikker :-) Men det er bare når Tilda kommer inn det at det går an å lure seg til en liten sup.

Tilda sine valper har sovet godt i natt, og spist to ganger av Tilda. Tilda sin temp går litt opp og  ned nå, så vi lurer litt på om det er noe på gang, eller om det bare er litt normale svingninger. Tilda tok en crp prøve og den viste ikke noe feil, så da satser vi på at det bare er litt naturlige svingninger :-) Ikke så artig å starte med antibiotika heller, det gir ofte valpene løs mage. Så da ser vi det an litt. Hun spiser og er i slaget så vi håper at det går helt greit. 
 
 R-kullet: 
 mat er veldig godt 10.03.12
 Mat er godt !
 Smuler er også brød 10.03.12
 Smuler er også brød
sover i haug 10.03.12
 Sover i haug
toerhannen sover 10.03.12
 Toerhannen sover godt for seg selv i hundesenga
 S-kullet:
 en haug med trøttinger 10.03.12
En haug med trøttinger
 søtnoser når kommer øynene 10.03.12
Gossine ? - når kommer øynene da tro....
 
 
Fredag 09.03.12

I dag er den store dagen under Crufts hundeutstilling i England. Dette er dagen alle Gun Dog rasene skal stille. Flatten går inn under Gun Dog gruppen og ble stilt i dag. 
Crufts er vel verdens største hundeutstilling, og det er en skikkelig event hvert år hvor veldig mange reiser for å se på også, ikke bare for å delta. Faren til valpene til Tilda er i England sammen med eierne sine. Han ble ikke plassert i klassen han stilte i, men bare at han var kvalifisert, er jo skikkelig moro. Jeg kom over en film på You Tube som viser en oppvisning som var på Crufts i dag av Gun Dog hunder ; dere kan se den her : Gun Dog oppvisning

Valpene til Tilda fikk jammen litt løs mage av ormekuren gitt. Heldigvis ser det ut som om det gir seg nå, men det lukter ikke noe godt )-: , og detta skal jeg sova i ....... Men heldigvis ordner Tilda opp da så det blir orden og system igjen. Nå har snart alle ni valpene doblet fødselsvekta si, så da ser det ut til at alle i denne gjengen klarer seg også. Det er alltid litt spennende det da. Men heldigvis er det ikke ofte vi har opplevd at valper som lever når de er født, dør de første dagene, men det skjer jo av og til. 

Valpene til Vita har hatt besøk i dag. Det var skikkelig koselig. Valpene er veldig kontaktsøkende allerede og alle ville gjerne ha kos. Det er supert at de får mye besøk så de får masse sosialisering. I morgen skal Vetle ha en kamerat på overnatting, så da satser jeg på at de også kommer til å sitte sammen med valpene masse.
Fikk et lite tips om ar Dagfinn Lyngbø har et bra humornummer rundt det å ha hund;- "Ka' e vitsen"
heter det. Ta en titt på det,- ganske beskrivende. Særlig det der med at hunden følger etter deg uansett hvor du går...... ligner veldig på en flat , hehe.

Nå har valpene til Vita fått egne matkopper å spise fra. De er såååå glad i mat og ligger oppe i koppene sine og nyter maten. Lover godt for fremtiden,- veldig lett å trene opp en matglad hund. Da er det så lett å finne en god belønning :-) 

 

Torsdag 08.03.12
08.mars ja, kvinnedagen,- lurer på om det er noen i det mannsdominerte huset her som reflekterer noe over det jeg..... Har jeg vanskelig for å tro egentlig :-D

I går ble en veldig travel dag, så jeg rakk rett og slett ikke å skrive i dagboka.  Rune var hjemme her i går men han aner ikke hvordan han skal gjøre det en gang, så det er ikke noe hjelp å få fra den kanten :-)
På ettermiddagen skulle vi til fotograf hele "storfamilien" både min søster og hennes familie, mine foreldre og oss. Så vi var 10 stykker som troppet opp klare for å bli tatt bilder av. Det ble tatt mange bilder og vi hadde mye moro, så det skal bli spennende å se bildene om en uke.

Valpene kunne ikke være her alene så lenge, så da var det foreldrene til Rune som kom og var barnevakt. De skulle egentlig vært i en bursdag på Sokna, men kom til oss og var barnepike før de reiste dit. Da kom de for seint da men, utrolig snillt av dem å stille opp !
Valpene hadde hatt det helt topp, og jeg tror Vita og Tilda hadde kost seg veldig også, så da var alt bare fryd og gammen når vi kom hjem. 

I dag er valpene til Tilda en uke gamle. De vokser og utvikler seg veldig fint.  I natt var det litt sutring fra den ene valpen men det tror jeg var fordi den hadde litt mageknip. Den roet seg ganske godt når jeg masserte magen og holdt litt rundt den. Da stoppet den værste klynkingen i hvertfall.
Tilda er flink til å legge seg hos valpene når de trenger mat og stell. Ellers på natten ligger hun på rommets kaldeste punkt, så hun syns nok det er litt varmt oppe i valpekassa.
I dag har valpene fått sin første ormekur og når Rune kommer hjem skal vi klippe klør for første gang. Prøvde å ta noen bilder av hannene og tispene hver for seg, men det var ikke helt lett. De ville ikke høre på meg når jeg sa "Bliiiiiii" gitt. Jeg får prøve igjen med litt assistanse senere :-)

Vita sin rølpegjeng er jo blitt så store, de leker og biter og herjer, og er så artige å se på. De er veldig kontaktsøkende og kommer med en gang vi kommer til valpekassa.
Hver gang vi gir dem mat lager vi en plystrelyd. Den lyden assosierer de allerede med mat, så når jeg lager den lyden kommer de i full fart og leter etter maten. Senere kan man bruke den lyden til innkalling, og er man flink til å vedlikeholde den så har man innkallingen helt "gratis". Men det betyr at man må være flink til å belønne når valpen kommer, og ikke vanne ut signalet ved å ikke gi noe. For da vil valpen begynne å ikke komme hver gang.

S-kullet:
 
frøknene 08.03.12
Siden det er kvinnedagen starter vi med frøknene først :-) 
 Gutta boys 08.03.12 en uke gamle
 Noen av gutta
 tre av gutta 080312
 Gutta
 hele gjengen spiser 08.03.12
Hele gjengen spiser 
R-kullet:
enerhannen er en liten linselus 08.03.12 
Ener hannen er en skikkelig linselus.
Han stod stille i den stillingen her til jeg hadde fått tatt bildet. Da gikk han :-)
skal vi leke noe 08.03.12 
 Skal vi leke noe ?

 
Tirsdag 06.03.12
På tross av kakespising i går, har ingen vondt i magen i dag :-)

I natt har det vel kanskje vært målet for valpene til Tilda å øke melkeproduksjonen. De har vært så sutrete og Tilda ga dem melk fire ganger i løpet av en og en halv time. Så i dag var jeg ganske trøtt. Men bytte vil jeg ikke, for det er skikkelig trivelig å ligge i senga mi og følge med på valpene. De er så fine og vokser seg til dag for dag.

Vi følger ikke bare med på vekta til valpene men også tempen til Tilda. Det hender jo av og til at tispene kan få infeksjoner etter en fødsel og da er tempen ofte en indikatør på at noe ikke er som det burde. Men Tilda sin temp er helt som den skal og den har stabilisert seg allerede på et helt vanlig "hundenivå" som jo er litt høyere enn hos mennesket.

Vita sine valper blir nå mer og mer artige. De har virkelig utviklet seg masse og leker og driver på. De er så glade når det kommer noen og setter seg ned i valpekassa hos dem og de koser og koser til de sovner. De sover jo masse, og det vil de gjøre også når de flytter herifra. En valp trenger masse søvn og noen ganger kan det nesten være litt kjedelig at den sover så mye.
I dag har jeg ikke fått tatt bilder av Tilda sine valper.
Men et par av Vita sine klarte jeg å få til :-)
 
Øretispa 05.03.12
Øretispa 
 leke er gøy 050312
Leke er gøy
 øretispa biter 05.03.12
Nå biter jeg deg ! 
 
 
Mandag 05.03.12
HURRA FOR TILDA ! - hun har bursdagen sin i dag sammen med resten av M-gjengen :-D
Det er jammen tre år siden fine Ragna, ( mamma'n til Tilda) var her og fikk valpene sine ! Morsomt at en av valpene til Tilda skal til Elverum. Kanskje treffer valpen bestemoren sin, og  "onkel" Nitro som også bor på Elverum. 

Tilda har fått gave i dag, og i kveld blir det ny runde med kake til alle de voksne hundene :-)
I natt sov valpene og Tilda veldig godt. Det var ikke mye uro i kassa akkurat. Tilda synes nok det er litt varmt oppi hos valpene, så hun har lagt seg litt på gulvet ved siden av kassa. Da har hun full kontroll og kan følge med valpene hele tiden.

Rune har fri noen dager nå og er hjemme med valpene disse dagene. Jeg liker da ikke å gi fra meg kontrollen gitt, og er veldig fornøyd når jeg kommer hjem og kan sette meg sammen med valpene og bare kose med dem. Tilda og Vita er så glade når jeg kommer hjem, så jeg liker å tro at de har savnet meg da.... Men de er vel egentlig like glade uansett hvem som kommer.....

Valpene til Vita har hatt besøk i dag også, og det er så flott for dem. Da får de masse kos, og sosialiseringen er godt i gang. Nå logrer de, og kommer når jeg lager lyd, og de elsker å spise mat.
De leker mer og mer, og nå har tennene som er som syler også kommet ! De blir bare værre og værre.... Små pirajaer blir de til slutt :-) Biter på alt, sokker, bukser, skolisser, langt hår osv.
 
R-kullet:
En skikkelig trøtting 050312
En skikkelig trøtting 
 Hanne merket høyre bak 05.03.12
Hanne merket høyre bak 
S-kullet
mat mat mat 050312 
 Mat mat mat
 Valpene vokser 05.03.12
 Vita steller og ordner, og valpene spiser og spiser
 
 
Søndag 04.03.12

I dag er valpene til Vita tre uker gamle !

Tida flyr utrolig fort, det er rart å tenke på at de om noen uker reiser til sine nye eiere. Apropo eiere, i dag har R kullet hatt besøk av de to første familiene som skal ha hver sin valp. 
Valpene satte pris på det, og var veldig glade for å bli kost masse med. De sov litt og var litt våkne, men kos satte de pris på uansett. Det var veldig hyggelig med besøk for oss tobente også, og jammen har vi fått forvert til en tispe i kullet til Vita også ! Det ble vi veldig glad for og gleder oss til å samarbeide fremover :-) Hun blir boende i Asker, ikke så langt fra mamma'n sin. R-gjengen har fått ormekuren sin i dag, og vi har klippet alle klørne så nå er vi i rute :-)

Tilda var mest inne hos valpene sine mens vi hadde besøk. Men en liten tur ut hadde hun tid til. Hun er også veldig glad for alt av kos hun kan få, så når det er noen som vil gi kos, vil hun gjerne være der.
Natta gikk veldig fint , og valpene gjør ikke noe annet enn å sove å spise. Tilda er like flink til å stelle med dem som hun har vært, så det går veldig bra.
Jeg veier jo denne gjengen også, og de legger på seg jevnt og trutt.  Men de virker jo så små da, når jeg kommer fra valpene til Vita og inn til valpene til Tilda...
 

 R-kullet:
 Tispe merket høyre side og tispe merket venstre side 03.03.12
 Tispe merket høyre side og tispe merket venstre side
 enerhannen 03.03.12
Enerhannen
S-kullet:
 Her sover hele gjengen 03.03.12
Her sover hele gjengen 
 tispe merket venstre side og øretispa 03.03.12
Tispe merket venstre side og øretispa 
Lørdag 03.03.12

Tilda er stadig like rolig og takler valpene sine på en veldig fin måte.
I natt sov jeg i sengen min ved siden av valpekassa, og Tilda lå pal hele natten sammen med valpene. Hun bli litt bekynret når noen av valpene kommer litt langt unna henne, så da sier hun fra til meg, også henter jeg valpen inntil henne igjen :-) Langt unna, - da snakker vi om cm, ikke mer enn det.

Jeg veier jo disse valpene også selvfølgelig og de går sakte men sikkert opp i vekt. Ikke samme farten som Vita sine, men det gjør jo ingen ting.  Minste hannen i gjengen er kvikk og kjapp, men han blir dyttet vekk av de store bøllene, så han taper litt i kampen om maten. Så da tok jeg frem litt geitemelk i går og gjett om han koste seg ! Det falt skikkelig i smak. Tilda var veldig nysgjerrig når jeg tok valpen ut av kassa og opp på fanget mitt, men hun godtok det greit da. Tempen holder seg helt normal og Tilda virker være i god form.
Vita går nå som hun vil inn og ut til valpene sine. I natt har hun vært inne hos dem to ganger. Det merktes på morgenen i dag. Da hadde hun så mye melk at hun hadde lekket på gulvet i gangen der hun lå. Hun lå lenge inne hos valpene sine på morgenen da og koste seg veldig med dem.

Vita sin gjeng har fått større plass ! Vi har åpnet valpekassa, så nå har de hele rommet å være på.
De har også fått et nytt måltid med mat, og de koser seg veldig. Morten minstemann, som ikke er minst lenger ;-) , er det største matvraket så langt. Han ligger i matfatet lenge etter at de andre er ferdige med å spise og bare storkoser seg. De ser ut som små griser når de er ferdige med spisingen, så da må Vita inn og vaske valpene og spise restene av maten. 

S-kullet
 Tilda med alle valpene sine 03.03.12
 Tilda med hele gjengen
 nakketispa 030312
 Nakke tispa
 verdens søteste mett og trett vf tispe 03.03.12
 Mett og trett, venstre foran
 R-kullet:
 Enern og Morten minstemann som ikke er minst lenger 03.03.12
Enerhannen og Morten minstemann 
 hanne uten merke er veldig matglad 03.03.12
Morten minstemann er mest glad i mat :-) 
mat er godt 03.03.12
Mat er veldig godt 
Fredag 02.03.12
I går kveld og natt kom valpene til Tilda. Det ble 5 hanner og 4 tisper. Store og fine disse også, så nær som den ene hannen som "bare" veide 350g. Ikke spesiellt lite det heller, men i forhold til søsknene var det litt lite.
Tilda brukte ganske lang tid på å føde alle valpene, tok seg ganske lange pauser innimellom. Mellom valp nummer 7 og 8 gikk det tre timer. Hun var rolig og fin hele tiden, jobbet jevnt og trutt , og til slutt kom den 8 valpen, den minste hannen. Rett etter kom en stor fin tispe, og da kunne jeg kjenne at det var tomt.
Det ble mange turer ut på Tilda og meg i løpet av fødselen. En liten luftetur  med litt løping fikk flyttet litt på valpene og fikk igang igjen prosessen. Så vi tok tiden til hjelp og det hele forløp veldig rolig og greit. Naboene måtte vel tro jeg var litt snål, der jeg gikk rundt med hodelykt og varmeflaske og håndkle i tilfelle Tilda skulle funnet ut at en av valpene kunne få komme ute. Xi som har hatt to kull, har vært veldig glad i å føde valpene sine ute. Men Tilda ville at alle skulle komme inne.

Tilda er veldig rolig, vasker og dier og ordner så bra med valpene sine. Det er hennes første kull, men jeg tror hun må ha tjuvtrent på Vita sine, for hun virker veldig trygg i situasjonen. Hun ligger inne hos valpene sine stort sett hele tiden, men sier i fra når hun vil ut. Hun skal raskt inn igjen da.

Den som vel hadde det værst i går var nok Vita. Hun lå utenfor døra til soverommet stort sett hele tiden mens Tilda fikk sine valper. Vita var sprekkeferdig av nysgjerrighet og når det begynte å komme valpelyder fra soverommet, ja da begynte hun å skrape på døra og skulle inn.
Jeg måtte gjøre meg streng og be henne gå og legge seg før hun skjønte at hun ikke fikk komme inn.
Men disse to tispene tror jeg blir verdens beste reserveforeldre for valpene til hverandre. De er så greie og liker så godt å være sammen, så disse tror jeg kommer til å gå om hverandre i valpekassene.
I dag fikk Vita sine valper smake på for,  for første gang. Gjett om det var noen som ble veldig fornøyd ! De ser jo nå ut som små flodhester i forhold til Tilda sine valper, og de spiste omtrendt til de sprakk når det kom en liten smaksprøve på for. de blir ikke spesiellt rene og pene etterpå, men bordskikken tar seg opp etterhvert.
S-kullet:
Tilda jobber og jobber mellom valp 7 og 8 01.03.12
Tilda jobber godt mellom valp 7 og 8
hele fine S gjengen 02.03.12
Hele S gjengen nyfødte og fine
Etter en halv dags spising 02.03.12
Etter noen timer med spising
R-kullet:
Mat for første gang 02.03.12
Mat for første gang
Noen spiser lengre enn andre 02.03.12
Noen spiser lengre enn andre.
Torsdag 01.03.12
I går når vi var på tur, begynte det å bli ganske bart enkelte steder oppe i skogen her så det gikk fint å gå. Værre på skyggeisden da, for der var det fortsatt bare holke )-:

Tilda var med på tur i går. Selv om hun ikke hadde samme farten som de andre og løp like mye, så det da ut som om hun koste seg. Vita var den som ville først hjem, det var vel kanskje ikke så rart.

Valpene vokser og vokser. Nå er det ikke lenge før vi tar vekk den lille valpekassa og lar de få være på hele rommet. Da pleier de å bli litt sutrete for det er veldig uvant i starten, men så synes de det er helt topp etterhvert med litt mer plass.

Tilda tilbragte mye av dagen i går nede. Hun sov og sov. I går kveld var tempen en tur nede i 36.7, før den tuslet opp igjen til 37.0 utpå natten. Nå er hun mer urolig og vil ut ganske ofte. Hun spiste ikke all maten sin heller på morgenen, hun gikk faktisk fra litt av den. Nå er også tempen nede igjen i 36.4 så at det er noe på gang er det vel ikke tvil om. Men det kommer ingen valper før tempen har gått opp igjen.... Så tålmodighet er det eneste som duger her.
Tilda er i super form og hadde akkurat en runde med å lage engler på stueteppet, så hun fikser dette bra :-) 
Her er noen bilder fra turen i går: 
 Tilda ute på tur 290212
Tilda på tur i skogen 
Tilda ute på tur i skogen 290212
Fiiiine Tilda 
Xi klar til å finne på noe bøll 290212
 Xi klar for å finne på noe bøll
 Vita koser seg med å lage engler i snøen 290212
Vita koser seg med å lage engler i snøen 
 
 
Onsdag 29.02.12
Skuddårsdag og all ting.Synes jammen Tilda kunne valgt denne dagen å få valpene sin på :-)
Men, nei da, hun sover som vanlig, kaster i seg maten og er like fornøyd og rolig som hun har vært. Vi begynner jo å bli litt spente vi også da på hva som titter ut av magen til slutt. Jeg har begynt å måle temperatur og den holder seg helt jevnt på 37,5. Så jeg må nok bare smøre meg med tålmodighet ja. 

Valpene til Vita er helt uvitende om at de snart får naboer på andre siden av veggen :-)
Vita gjengen blir bare mer og mer herlige med nydelige øyne og ustøe bevegelser oppe i kassa.
De er ganske vare for alt av bevegelser i rommet og håper nok at det er Vita som kommer hver gang det er noen som går inn i rommet. De er jo sultne støtt, men ser da virkelig ut som om de får nok
mat !  
Vita får tre store porsjoner med mat hver dag, men hun ser ikke ut som om hun får nok. Det tar på å produsere nok melk til denne gjengen og nå nærmer hun seg jo topp på hvor mye melk hun skal produsere også. Når valpene nærmer seg 3 uker skal de få smake på for, og da ser de ut som små griser etterpå. Bordskikk er det ingen som vet hva er og de bader gjerne i maten ;-) i starten. Men som regel er alle glad for maten og smatter og koser seg veldig. Vi får se hvor lenge vi venter før de skal få en liten smak.

Siden alt var så rolig her i går fikk Marius være hundepasser, også bevilget jeg meg en 90 minutter spinning i går kveld. Det er deilig å kjenne at man blir litt sliten av fysisk aktivitet også.

Nå er været så nydelig så det blir lang tur med hundene oppe i skogen. Den er ikke så stor den skogen bak huset her, men om man går litt på kryss og tvers kan det fint bli noen kilometer ;-)
 
 Her sover hele gjengen 290212
Her sover hele gjengen 
Her sover hanne merket høyre side 290212
Hanne merket høyre side 
Enerhannen sover godt 290212
Enerhannen sover godt  
 
 
Tirsdag 28.02.12
For en fantastisk nydelig dag ! Sola skinner og fuglene kvittrer, og på verandaen min , foran kjøkkenvinduet, der er det bare skygge men alikevel +11 grader !! Det er jo bare så deilig.
Gjett om hundene koser seg ute når det er sånn :-) Ja , jeg også da. Selv om jeg har vært så utrolig støl etter løpeturen på søndag. Jeg skulle liksom myke opp igjen med intervallsykling i går kveld, men det hjalp ingen ting....

På morningen var Marius og jeg i Hønefoss. Marius skulle klippe seg og kjøpe seg konfirmasjonsdress. Greit å passe på det når det er skoleferie alikevel. Det gikk veldig fort å bruke opp mange penger, men nå blir i hvertfall Marius en staut og flott konfirmant :-)
Tilda og Vita regjerte hjemme her mens vi var borte et par timer. Vita hadde full kontroll på gjengen sin, og Tilda sov. Tilda har endret seg litt, hun er veldig opptatt av hvor jeg er til enhver tid. Hun følger etter meg og legger seg der jeg er. I stad satt jeg inne hos valpene og klippte klør på de, og da satt hun helt inntil kassa og slikket og ordnet på valpene. Vita hadde tatt seg 10 minutter fri, hun lå i gangen og snorket , hihi.
Vi har laget klart kassa til Tilda også så nå er det både aviser og tepper og alt i den. Da har hun litt å grave i og litt å ligge på. Så får vi bare se når det passer henne å starte.
Nå har jeg akkurat målt henne og da måler hun 92 cm rundt magen og 82 cm rundt buken. Hun har fått en fin liten "sekk" med valper som henger under magen. Så får vi bare se hvor mange det er etterhvert. Hun spiser fortsatt som bare det, så det er ingenting å si på matlysten :-)
 
Tilda har en fin mage 28.02.12 
Tilda har fått en fin mage 
 Tilda hilser på nakketispa 280212
 Tilda hilser på nakketispa
 Tispe merket øret 28.02.12
Tispe merket øret 
Første spede forsøk på lek 28.02.12 
Første spede forsøk på lek :-) 

 
Mandag 27.02.12
Her kan dere ta en titt på Rollex og Ingrid :
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/829102/
Rollex er halvbroren til Vita. De har samme mamma, nemlig Emmy, Så dermed blir Rollex onkel til disse valpene :-) Det var bare en ting da, - jeg synes at Rollex kunne klippt seg litt før han skulle bli kjendis på TV ;-)
Rollex er broren til Harley, som også er en utrolig flott hund ! Han kan dere lese mere om her : 
http://passion-of-mind.webs.com/harley.htm
I dag er første dagen i vinterferien og det synes alle er deilig. Rolig start på morgenen, Vetle har fått en kamerat på besøk og de har allerede bakt brownies.
Det er lovende for resten av dagen ;-)

Vi har lagt om hjemmesiden for en stund siden, og nå sier de vi har kjøpt domene hos at hjemmesiden vår er blitt fryktelig treg å laste opp. Jeg blir veldig takknemlig om dere som er inne på siden her gir meg en tilbakemelding dersom dere opplever at det tar lang tid å laste siden. Jeg er nemlig litt usikker på akkurat det. Jeg har forsøkt det på andre sine PC'er som ikke har vært inne på hjemmesiden vår tidligere, og det går ikke veldig tregt. Men om noen opplever det , så gi meg beskjed. 
 
Det bukter og bølger seg i magen til Tilda nå. Hun gjør ikke så mye annet enn å sove. Hun og Vita var ute på tur i dag, og til deres store glede var det kommet litt snø oppå skaren, så da ble det masse kos i snøen og de lagde engler som bare det ;-) 
Søndag 26.02.12
Utrolig hvor deilig det er å kunne snu seg rundt og sove videre når andre i huset må stå opp .
Det var Rune og Vetle som skulle ta seg en tur på utstilling i dag, med Xi og Maya. Sondre var sjeleglad for å ha fått sitt førerkort,- sist det var utstilling måtte han øvelseskjøre :-) Han er ikke spesiellt glad i å stå opp tidlig, så han var glad han slapp i dag.

Vi andre dro oss til langt på dag ;-) Disse valpene her er jo foreløpig noen murmeldyr. Enten det, eller så har Vita sovemiddel i melka si. De er så rolige og fornøyde at det er en fryd. Ingen mageknip, ingen sutring. Bare sover , spiser og skiter. I dag er de 14 dager gamle og alt er bare fryd og gammen.
 
De har begynt å komme seg mer og mer opp på beina og vakler av sted uten helt styring med hvor de går da. I dag begynte den ene valpen å "leke" med Vita,- det var så artig å se på. Hun gapte opp og "bet" over mamma'n sin , tror ikke hun helt skjønte hva hun drev med.
Mens de andre var på utstilling fant jeg ut at jeg skulle ta meg årets første løpetur ute. Endelig har det værste av isen smeltet, så det går an å løpe uten å være redd for å skli hele tiden. Men etter 12,5 km var beina ganske støle, så det var greit å ikke løpe lenger. Men været var nydelig og det ble en flott tur.
 
I kveld var Tilda inne hos valpene til Vita igjen. denne gangen tok jeg med meg fotoapparatet og fikk foreviget det hele :-)  Tilda er fortsatt bare rolig, og sover mye. Men i dag klarte faktisk Wilma å få henne til å leke. Ikke så lenge da, men en liten stund var hun med før hun la seg til å sove på beina mine. 
I kveld var det jammen en Fosliskrent hund på TV :-) Det var Rollex sammen med fører Ingrid som var på Newton på NRK. Ta en titt på web TV om du har lyst til å se på dem.
 
 Tilda og Vita inne hos valpene 260212
Vita og Tilda inne hos valpene
Snuse på hverandre 260212 
 Snuse på hverandre
masse bevegelse 260212 
Nå beveger de seg litt mer rundt. Se øynene åpner seg 
Lørdag 25.02.12
En ganske lat lørdags morgen her. Vita og valpene sov og vekte ingen. Tilda lå på gulvet ved siden av senga mi og sov som bare det. Deilig å ha noen morgener hvor man kan sove litt lenger enn 06:15 :-)

I går kveld var det bursdagsfeiring her igjen. Tilda og Vita hadde veldig lyst på kake, men selv om kjøkkenbordet stod fult med kake, var det ingen av dem som rørte noen ting. Flinke var de ! De fikk derimot ikke nok av kos, så gjestene måtte fint finne seg i å kose med dem. Vita gikk noen ganger ned til valpene sine, men Tilda holdt koken og skulle ha kos hele tiden. Skikkelig kjelegris. Ingen fikk lov til å gå inn til valpene da. Det er en uke for tidlig.

Derimot fikk Tilda lov til å gå inn til valpene i går. Jeg oppdaget at døren inn til valperommet var åpen og at begge tispene var inne hos valpene. Jeg var litt spent på hva Vita ville gjøre, så jeg gikk ned for å se. Tilda stod og logret og snuste og sleiket på valpene og hadde det veldig fint. Vita stod en stund og så på henne, før hun gikk og stilte seg mellom valpene og Tilda. Da var det nok. Audiensen hos valpene var over for denne gangen. Tilda tok beskjeden med en gang og gikk rolig ut av valperommet. Artig å se på.
I dag klarte Maya og Wilma nesten å få Tilda med for å leke. Hun har så lyst, men det er litt begrenset hva hun får til. Men hun la seg på siden på gulvet og nislikket på Maya og de hadde det så fint :-) 

Wilma og Ronja har vært på spa i dag. De har fått klippt og badet seg :-) De ble så fiiine. 
Vi har vært ute i sola i dag og bare kost oss. Deilig med en tur i åsen når været er som dette :-)
Nå ligger det seks hunder på beina mine, litt trangt om plassen, men det er deilig når de slapper så godt av.
I ettermiddag var vi en tur ute og trente litt med Maya og Xi som skal på utstilling i morgen.
Nå er det klart for pizza :-)
 
 En skikkelig trøtting 25.02.12
En skikkelig trøtting 
 Sover og sover nakketispa 25.02.12
Sover og sover 
 Søsken kjærlighet 25.02.12
Søskenkjærlighet 
 Maya 25.02.12
 Maya skal på utstilling i morgen
Ronja hodet 25.02.12
Ronja
Wilma 25.02.12
Wilma

 
Fredag 24.02.12
Nå har det jammen blitt en vane at Vita og valpene klarer seg godt om natten. I dag tidlig vekte jeg både valpene og Vita. Hun sov oppi hos valpene sine og de så ut som om de koste seg veldig. Skikkelig familieidyll :-)

Tilda liker seg fortsatt best på varmekablene i gangen og ligger så lang hun er og snorker.
I dag var alle med på tur oppe i skogen. Det er litt av en røys å gå med 6 hunder, så det var greit å ha lommene fulle av godbiter om man skulle møte andre på tur også. Men alle er veldig greie da, og kommer stort sett når vi roper så da går det veldig fint.

Tilda ble ganske snurt når hun oppdaget at det var kommet skare på snøen. Hun også elsker å borre hodet ned i snøen og ake seg bortover. I dag fikk hun ikke en gang hodet ned i snøen, det var jo aldeles helt hardt :-)
Nå får det bli så mildt at skaren blir borte, og for ikke å snakke om holka !  
Nå er valpekassa satt opp inne på soverommet, og alt er gjort klart til at Tilda sine valper skal komme. Hun har foreløpig ikke begynt med hverken graving eller noe annet, så det er helt rolig på den froten, og godt er det for det er jo for tidlig med valpefødsel ennå.
Neste uke er det vinterferie. Uka etter skal Rune ha fri, så det blir veldig fint. 
 
 
Torsdag 23.02.12
Denne natten var det også veldig stille helt til morgenen :-)
Valpene snorket og sov når jeg kom inn til dem. De var akkuart nyvasket,- det var ikke vanskelig å se. Så Vita passer så utrolig godt på valpene sine.

I går kom Maja på besøk. da ble det liv her. Hun vil så inderlig gjerne ha med seg Tilda på litt lek og  herjing.... og jammen klarte hun å få igang Tilda en liten stund her i dag. Men er det noe jeg ikke liker så er det hunder som herjer inne, så det ble det brått slutt på. Vita gidder ikke å være med å herje, så hun går bare å legger seg. Maya synes nok hun har kommet til et kjedelig gamlehjem, så hun liker det best når hun får være ute og leke med Xi, Ronja og Wilma. De sier ikke nei takk til en skikkelig herjerunde :-)

Siden det har vært så mildt her, har det blitt bare holka. I dag tidlig var det så glatt at jeg ikke klarte å gå ned til bilen. Så da var det å klatre over gjerdet og gå i snøen langs gjerde ned til veien og bort til bilen. Etter å ha kjørt gutta på skolen kom jeg hjem igjen og da hang naboen over brøytekanten med sin bil. Den hadde sklidd rett av veien og ned mot naboen. Der ble den hengende til det kom noen med en traktor og strødde litt før den dro opp igjen bilen. Det er ganske bratt og av og til veldig glatt oppi her, men som regel går det greit. Men i dag gikk det ikke helt etter planen for naboen i hvertfall :-)
 
se jeg holder på å få øyne 230212
Se, nå sprekker øynene opp :-) 
 Sover i klynge 23.02.12
Sover i klynge 
Vita og valpene 23.02.12 
 Vita og valpene

 
Onsdag 22.02.12
I natt var jeg ikke inne hos valpene en eneste gang.
De sov så godt sammen med Vita og hele natten var helt rolig. Jeg ble litt overrasket over at jeg ikke hadde hørt dem, når klokka ringte 06:15, men alt var helt som det skulle inne hos dem. Vita har full kontroll på når hun skal gi dem mat, vasking og det hele.
Dagene er veldig like for valpene. De spiser- sover- skiter :-) De tre første ukene utvikler de både syn og hørsel så de trenger ro og fred til å utvikle seg på best mulig måte.

Tilda har også blitt veldig rolig. Hun sover for det meste og tar livet med ro. Ute på tur er hun med, men hun løper ikke først akkurat...... Hun går helst sammen med meg og lar de andre hundene rase som de vil. Hun begynner nok å merke magen selv om den ikke er av de aller største.... Det er en fin "pose" som henger og er nok litt i veien. I dag så jeg det buktet og sparket inne i magen hennes, så det er nok en fin liten gjeng der inne også som venter på å titte ut. I morgen er det en uke til "termin" så vi må bare vente......
 
Det begynner å bli ganske fullt i melkebaren 220212
Det begynner å bli ganske fullt i melkebaren ;.)
 toerhannen sover og koser seg mett i magen 220212
 Toerhannen sover og koser seg
trøtt gjeng 220212 
Skikkelig mett og  trøtt gjeng 
 
 
Tirsdag 21.02.12
I natt var jeg bare oppe to turer og så til valpene og Vita. De hadde det helt fint.
Valpene spiste og koste seg den ene gangen jeg var inne hos de og den andre gangen sov de så søtt (-:
Valpene var en uke på søndag, nå er de 9 dager og det nærmer seg at øynene skal åpne seg. Det er noen som har fått små sprekker , men det tar nok et par tre dager til før de er helt åpnet. Da blir de så gossine !
Det ser ut som om det går helt greit med magene også etter markekuren. Kan ikke si at jeg ser at det er noen løse mager her. Men nå er Vita så utrolig god på å holde det i orden, så det kan jo være at hun vasker så mye at jeg ikke legger merke til det. Ialle fall er alle valpene fine i farta og i super form med stor matlyst, så galt kan det ikke være.

Tilda er i samme fase som Vita var når hun kom. Nå sover Tilda veldig mye, helst oppå beina mine. Hun liker seg godt der det er varmt, for om natten legger hun seg på varmekablene i gangen og der er det skikkelig godt og varmt.
Tilda er super sulten og skikkelig klar for å spise alt hun får tak i.
I dag målte jeg henne og magen vokser, nå er hun 84 cm på det tjukkeste rundt magen og 78 rundt buken. Hun er veldig anderledes i fasongen enn Vita, hun er både større og lengre i seg selv. Så det er vanskelig å sammenligne de to.
Det skal bli spennende å se hva som dukker opp om 7-8 dager :-)
 
Mandag 20.02.12

Hurra for Vita som har bursdag i dag !! 5 år gammel er hun i dag gitt.
I natt sov jeg første natt i min egen seng etter at valpene ble født. Det er en overdrivelse å si at jeg sov godt, for det gjorde jeg ikke. Jeg lå på nåler hele tiden og lurte på hva som skjedde inne hos valpene.
Jeg hadde ikke behøvd å bekymre meg for Vita fikset det selvfølgelig helt topp. 
Jeg var jo inne og sjekket flere ganger i løpet av natten, og hun lå trofast sammen med valpene sine. Hun ga de nok melk når hun tenkte at de var sultne, og hun masserte og vasket og ordnet. Helt etter læreboka med andre ord :-)

Vita fikk vel sin beste bursdaggave da det kom besøk til henne. Det var eierne hennes som kom fra Asker på besøk til gromjenta si. Det vanket godbiter og masse kos. Vita ville til og med vise frem valpene sine og jeg tror hun var ganske stolt.
I dag har valpene fått sin første markkur. De skal ha det ca hver 14. dag frem til de reiser til de nye eierne sine. Så nå er jeg spent på om det kommer noen reaksjon på magene. Det kan være noen som får litt løse mager etter en markkur, men vi får bare følge med og se hvordan det utvilker seg.

Tilda nyter godt av at det er bursdag her i dag også. Det har jammen meg blitt masse godbiter og snadder til henne også.

I kveld var det skikkelig "party" i stua, da hadde Vita bedt inn til kakeslaberas :-) Alle fem hundene fikk kake og koste seg veldig. Jammen lenge siden de har vært såå lydige , hehe.

Her kommer noen bilder fra dagens begivenhet: 

Alle klare for bursdagsfeiring 200212
Xi ( den brune) , Ronja, Wilma, Vita og Tilda klare for kake ! 
Fine Tilda 20.02.12 
Fine Tilda 
 Nakketispa i merkelig sovestilling 20.02.12
Nakketispa i merkelig sovestilling 
 Smågrisen koser seg 200212
Trill runde og gode og mette :-) Toerhannen og tispe merket høyre side 
Vita koser med valpene sine 200212 
Vita er en skikkelig bra mamma :-)
 
 
Søndag 19.02.12
I dag har min kjære søster og min niese bursdag ! Gratulerer til både Bente og Ingrid :-)
Det betyr at vi skal i bursdag i kveld. Jeg skal reise til søsteren min og resten av gjengen reiser til Ingrid som blir 11 år. Jeg er spent på hvordan det går å reise fra Vita og valpene, men jeg har en god magefølelse. Vita er utrolig rolig og flink med valpene så jeg tror det kommer til å gå veldig fint et par timer.
Det eneste vi merker er at Vita og Tilda lettere bjeffer for å si ifra at noen kommer. Vita vil jo selvfølgelig passe ekstra på valpene sine så derfor er hun nok ekstra lettutløselig på bjeffingen akkurat nå.

Natta har gått helt rolig for seg. Vita vet akkurat nå hun trenger å vaske og ordne. Hun er også veldig flink til å legge seg til valpene når de trenger det. Valpene blir mer og mer aktive. Nå har de begynt å komme seg opp på beina og beveger seg litt rundt. De har en fantastisk radar som gjør at de vet akkurat hvor maten er å finne når Vita kommer og legger seg i kassa. Det er kjempeartig å se på dem. De klatrer gjerne over ryggen på Vita for å komme til riktig sted for maten :-) Øynene har de ikke åpnet ennå, så det er i hvertfall ikke synssansen de bruker :-)
En herlig gjeng ! 
hanne merket høyre side 190212
Hanne merket høyre side 
størst og minst enerhannen og hanne merket h bak 190212 
Største og minste hannen akkurat nå,- enerhannen og hanne merket høyre side 
toerhannen på full fart fremover 190212 
Toerhannen er ute og går  
 
 
Lørdag 18.02.12

Det var visst ikke bare E-kullet som hadde bursdagen sin i går. Litt sent oppdaget jeg at Silje , "matmor" til Vita hadde bursdagen sin i går også ! Gratulerer så mye på etterskudd.....

Tilda har slått seg godt til ro her. Hun er veldig nysgjerrig på hva Vita skjuler for henne, men det får hun ikke vite av Vita.
Vita vil ikke slippe noen firbente inn til valpene sine ennå og det er helt vanlig. De er for små til å ha besøk av både to og firbente ennå, så tålmodighet er en dyd.
Tilda har innlosjert seg på soverommet vårt. Dit inn skal vi sette valpekassa når det nærmer seg valpefødsel. Da har valpene til Vita blitt så store at de ikke har behov for at jeg sover sammen med de lenger. Da blir det Tilda sine valper som får nyte godt av det. Også jeg da, som slipper å sove på gulvet på en ufyselig madrass. Jeg kan få sove i min egen seng :-) Herlig.
Nå går det så bra med Vita og valpene hennes, at jeg tenker at det ikke er nødvendig at jeg sover der inne særlig mye lenger heller. Vita ordner opp og gir mat når valpene er sultne så det fungerer veldig godt. Hun er flink til å se seg for også, så hun ikke legger seg på noen valp. Denne gjengen vokser jo så det knaker også, nå har flere av de passert 800g , så de er store og flotte. Jeg veide de i går og da hadde alle lagt på seg over 100 g på ett døgn, så nå går det unna. 
I morgen er det allerede en uke siden de ble født !,- det er utrolig hvor fort tiden går.
Her har skiføret forsvunnet som dugg for sola. Det har vært ganske varmt her, nå er det +3 grader på kjøkkenvinduet mitt. Håper det blir litt kaldere igjen, og at det kommer mer snø så vi kan få gått mer på ski. Det er jo så flott å gå på ski her.

hanne merket_h_bak_og_tispe_merket_ret_18.02.12
Hanne merket h siden, og tispe merket øre
Morten minstemann_ikke_minst_lenger_18.02.12
Tror neimen ikke Morten minstemann er minst lenger.......
toerhannen sover_s_godt_18.02.12
Toerhannen sover godt
Vita koser_seg_med_valper_over_alt_18.02.12
Vita koser seg med valpegjengen sin. 
 
Fredag 17.02.12
GRATULERER MED DAGEN TIL E-KULLET ! Den flotte gjengen blir 9 år i dag ! Utrolig hvor fort årene går altså.

I går kom Tilda til oss. Nå er det 14 dager til hun venter sine valper, så da var det på tide å komme til oss. I følge en veterinær vi hadde kontakt med for noen år siden er det viktig at tispa kommer dit hun skal få valpene sine minst 14 dager før valpene kommer. Dette for at tispa skal opparbeide seg immunstoffer overfor den bakteriefloraen som finnes i den flokken hun skal inn i. På den måten blir valpene goså bedre beskyttet. Nå har nå Tilda vært her ganske mange ganger også over noen dager, så jeg tror jo at det går veldig greit.
Vita var ikke så glad for det nye familiemedlemmet. Hun fortalte Tilda tydelig at hun bare kunne holde seg unna den døra som går inn til valpene til Vita :-) Tilda derimot er kjempenysgjerrig på hva som befinner seg bak den døra.....
De er veldig gode venner da, og Tilda vil gjerne leke, men Vita er ikke så interessert. Hun vil bare passe på valpene sine.
Nå har alle sammen blitt ennå større, og gode og runde. De nydelige magene som er så trillende runde, det er bare herlig å sitte å se på dem. Vita har masse mat, så det blir viktig nå å passe på at valpene tømmer puppene godt så det ikke blir noen brystbetennelse her. Heldigvis er de så mange som 8 , så da får de tømt ganske godt alle gangene de spiser. 
Skal ta noen nye bilder litt senere i dag :-)
 
Her kommer de :-) 
valpene tar_stadig_strre_plass_17.02.12 
Valpene tar stadig større plass
enerhannen og_nakketispa_sover_ved_siden_av_hverandre_17.02.12
Enerhannen og nakketispa liker godt å ligge inntil hverandre
Ikke vanskelig_se_at_denne_gjengen_vokser_17.02.12
Ikke vanskelig å se at valpene vokser ;-)
 
Torsdag 16.02.12

Nok en rolig natt har passert. Valpene er flinke til å sove, og de sover ganske lenge mellom hver gang de drikker melk av Vita. Når de suger, slipper Vita melka innimellom og da synes det så godt på valpene. De små halene dirrer og valpene blir kjempeivrige i spisingen sin.
I natt tok Vita seg en liten tur inn på de kalde flisene på det lille badet som er ved siden av her. Hun syntes nok det var godt å ha det litt kaldere enn oppe i valpekassa. Det er varmekabler på gulvet og det blir nok litt varmt for henne.
Klørne vokser som bare det på valpene. Allerede nå er det klart for en kloklipp. De er ganske så små ennå men har allerede vokst så mye at de bøyer seg på tuppen, så det er bare fram med neglklipperen. Jeg bruker foreløpig en liten neglklipper som jeg bruker på meg selv. Etterhvert når klørne blir større er det greit å bruke en som er beregnet på hunder.

Vita spiser nå fire måltider om dagen.
Hun er like glad hver gang maten kommer frem :-)

I dag skulle Marius og Vetle til reguleringstannlegen i Sandvika, da var det veldig godt å ha en bestemor og bestefar å ringe til. Vi har ikke lyst til å la valpene være noe særlig hjemme alene ennå, så da er det utrolig kjekt å ha bestemor å bestefar som alltid er så greie og trår til :-) 

Vita koser_seg_med_valpene_sine_140212
Vita koser seg med valpene
Maten kommer_14.02.12
Melka kommer !
Minste hannen_14.02.12
"Morten minstemann"
Onsdag 15.02.12
Nå kan jeg formelig se at valpene vokser.... Det er tydelig at Vita har en god melk og at valpene koser seg med det. De er helt stille, og bare sover og spiser. De eneste gangene jeg hører dem er når de smatter og koser seg med maten sin. I natt var et par av valpene frustrerte når de ikke fant Vita og maten. Men de har en slags innebygd "radar" så de fant da mamman sin og kom seg til maten ;-)
Så matvettet kan ingen klage på.

Vita er veldig forsiktig og flink. Når hun skal legge seg oppi til valpene finner hun hele tiden det stedet der valpene ikke ligger. Hun blir litt frustrert hvis valpene har spredd seg godt utover og det ikke er igjen noen plass til henne da.

Det er vanlig at tisper som har født får forhøyet kroppstemperatur en liten stund etter fødselen. jeg har tatt tempen på Vita et par ganger om dagen for å følge med. Går den veldig høyt kan det være en infeksjon på gang. I dag var tempen til Vita 38,6 så nå er den på vei til å normalisere seg. Det er deilig, da er alt som det skal være :-)
 
Vita vasker_og_ordner_valpene_sine_130212
Vita vasker og ordner
Hele gjengen_130212
Hele gjengen med valper
Mat er_veldig_godt_130212
Enerhannen
tispe merket_venstre_re_sover_hos_mamman_sin_130212
Tispe merket venstre side
Sove sammen_er_godt_130212
Godt å sove på en søster eller bror
Tirsdag 14.02.12
Natten har forløpt helt rolig, valpene har spist og sovet. Ikke mye lyd i denne gjengen ennå. De virker veldig fornøyde.
Vita vasker og masserer og sørger for at valpene får gjort fra seg. Det er sånn at dersom tispa ikke slikker og masserer magen til valpene vil de ikke klare å gjøre fra seg. Da får de veldig vondt i magen og det blir mye gråt og hyl. Etterhvert som de blir noen dager eldre fungerer alt og valpen klarer å gjøre fra seg på egen hånd. Derfor er det veldig viktig at tispa er god til å ta seg av valpene sine.  

Vita er sulten igjen etter fødselen også, så nå går all mat ned på høykant. Hun får ekstra kraftig for som er beregnet på diende tisper. Sammen med tørrforet får hun også litt Norwegian Polar, som er skikkelig snadder for hundene. Et kraftig våtfor som gir veldig mye og næringsrik melk hos tispene. Iallefall er det vår erfaring da.
Etterhvert vil dere se hvite merker på valpene. Det er jeg som har merket hver og en når de ble født. Jeg har merket dem med korrektur lakk, da kan jeg skille dem fra hverandre ettersom de vokser.
Jeg veier alle sammen, flere ganger om dagen nå i starten. Etterhvert bare en gang om dagen og så etter behov. Det er så greit å følge med på at alle legger på seg og utvikler seg som de skal. Så langt ser det iallefall helt fint ut.
 
Vita med_hele_gjengen_13.02.12 
Vita med hele gjengen
sskenkjrlighet 130212 
Godt å ligge sammen
En klump_med_valper_koser_seg_med_mamman_sin_130212
En klump med valper
Mandag 13.02.12
12.02.12, det var jo en fin dato å blir født på da. :-) Bestemor Emmy ble født 02.02.02., så det er mange totall i fødselsdatoene til denne gjengen.Vita selv har bursdag 20.02, så snart må vi feire henne også!

Vita var veldig flink i går og fødte valpene sine helt uten dramatikk. Hun var rolig og fin og tok i mot valpene som om hun ikke skulle gjort annet i hele sitt liv. Det er så godt når det er sånn. Da er alt så rolig og stille i valpekassa. Vita vasker og ordner og holder styr på hvem som skal gjøre fra seg og hvem som trenger litt massasje. Når alle er vasket og pusset og stelt, så legger hun seg rundt dem og passer på valpene sine. Masse omsorg i den frøkna der :-)

Natta har gått helt rolig for seg. Jeg sover ved siden av valpekassa, på den måten har jeg full kontroll på det som skjer. Det er helt fantastisk å kose med , holde på og ikke minst lukte på de nyfødte valpene. De lukter så utrolig godt. Så jeg sover jo kanskje ikke så mye, men leser litt i en bok, og følger med på valpene og sover litt innimellom.

I dag dro vi oss ganske lenge Vita og jeg. Så var det opp og veie valpene for å se at alle legger på seg. valpene var ganske så store når de ble født, alle 8 veide rett rundt 500 g alle sammen. Størst var hannen på 550 g og minst var hannen på 475 g. Minst og minst fru Blom, det var også en ganske stor hanne da. Nå hadde alle lagt på seg litt så det tyder på at det er litt melk på gang hos Vita. 

Nå skal Vita og jeg bare ta livet med ro og kose oss med valpene :-) 

I går fikk vi en veldig trivelig mail. Det var en valpekjøper som kunne fortelle at det i helgen hadde vært tre Fosliskrenthunder på samling for Norske Redningshunder. To av Fosliskrenter'ne, Gustav og Jesper, er godkjente  redning/lavinehunder, men denne helgen var også Nino ( F.Nougat On My Mind ) med eier Are Paulsrud der og skulle gå opp til C-godkjenning. Denne godkjenningen gikk kjempebra og de fikk opprykk til B allerede i vinter. Så da blir det vel hovedkurs for Nino og Are i mars !! Vi gratulerer Are og Nino, og takker samtidig Oddbjørn Klingenberg for mailen ! 
 
Vita og_valpene_sine_120212
Vita med valpene sine
store fine_valper
Store fine valper
vesle frken_ventre_foran
Fiine frøken venstre foran
Søndag 12.02.12
Så er valpene født !!
Det ble 4 kg flotte flatvalper ! De fire kg'ene er fordelt på 8 valper, 4 tisper og 4 hanner. Alle er store og flotte og spiser som bare det. De er allerede runde og gode :-)
Vita taklet det hele med glans. Bare hun fikk komme ut litt mellom valpene og base i snøen så var alt bra ! De første fem ble født på under en time. De neste tre tok litt lenger tid. Den siste hannen brukte to og en halv time før han beæret oss med sitt selskap.  Åtte valper er perfekt :-)
Flinke Vita !! 
Bilder kommer i morgen, nå skal vi forsøke å  sove litt :-) 
Søndag 12.02.12
Jeg var veldig heldig og fikk en lang og god natts søvn.
Da jeg våknet var det Vita som vekte meg. Hun fortalte meg ganske tydelig at hun syntes at jeg hadde sovet for lenge og at nå ville hun ut.
Hun oppførte seg helt anderledes enn tidligere dager. Hun var veldig urolig og ville ut hele tiden.
Jeg tok tempen og den var 37.2.
Jeg ga henne mat, med skikkelig god Norwegian Polar oppi tørrforet,- men hun ville ikke ha.

Så nå tar vi det helt med ro. Hun graver , peser og er fortsatt urolig så oppblokkingen driver nok på. Når vi er ute vil hun bare til alle vedstablene til Rune for den synes hun det passer fint å få valpene sine :-) Jeg sitter med henne inne i valperommet, og nå har hun fått et ekstra teppe å grave i , så hun ordner veldig. Nå var tempen kommet ned til 37,1. Ennå skal den litt lenger ned mest sannsynlig før det skjer noe.
Tålmodighet er det eneste som duger nå,- vi venter spent på første valpen :-) ............
 
12.02.12 Vita_jobber_hardt
Vita slapper av i kassa si mellom all jobbingen....
 
Lørdag 11.02.12
I går kveld hadde Sondre en gjeng med ungdommer her på besøk, for å feire at han var blitt 18 år. Det var veldig koselig, det er utrolig hvor mye flott ungdom det er rundt her.... :-) Sondre visste ikke om at han skulle feires så det ble en aldri så liten overaskelse, men jeg tror han syntes det var veldig allright. Vi andre tok med oss Vita og reiste til bestemor og bestefar. Så hadde gutta huset for seg selv.

Det ble ganske sent før vi fikk lagt oss, så det var deilig for både to og firbente å sove litt lenge i dag. Men vi våknet til -10 grader, så det var bare å få kledd på seg noen lag med ull, for i dag var det Vetle sin tur til å feire sin bursdag med gutta fra klassen. De er en gjeng med 16-17 gutter og klok av skade, har vi lært oss til å avholde sånne bursdager ute. Så hele guttegjengen møtte på Røyse skole til ake og grille bursdag. Det er så deilig, da er vi ute hele tiden og aker og koser oss. Så slipper jeg at huset er bomba etter 2,5 timer med en haug med gutter hengende i taklampa :-). Det gjorde ikke noe at det ikke var varmere heller, det var bare å varme seg på bålet, så gikk det så fint.
Vita var igjen hjemme her. Hun trenger å ha det rolig og godt nå, så da slapp hun å være med. Jeg tok tempen igjen i dag tidlig og da var den 37,6. Mens vi var på skolen stakk jeg hjem en tur for å lufte henne og måle tempen igjen. Da var den 37,5. Magen har falt godt ned og henger som en sekk under ryggen hennes, så nå ser man godt ryggraden igjen. Hun er fortsatt veldig rolig, og spiser en bit nå og da, så kanskje får jeg sove til natta også :-)
 
Fredag 10.02.12

Noen har lurt veldig på hva dette med" R og S kullet" betyr. Det står  jo liksom at dette er valpedagboken til disse to kullene.
Vi har fra 1990 og frem til nå hatt valpekull som har fått navn etter bokstavene i alfabetet. Vita sitt kull kommer til å få navn som starter på R. Altså Fosliskrenten's Rock'n Roll, feks. Tilda sitt kull som kommer rundt 1.mars vil få navn på bokstaven S. Feks Fosliskrenten's Son of Shadow :-).
Hva dere som kjøper valpene vil at de skal hete til daglig, ja det bestemmer dere selv. De navnene vi setter på, blir valpen registrert med i NKK og det kommer på stamtavla. Men det er jo helt ubrukelig som daglig navn :-) 
I går var Vita i den syvende himmel. Hun fikk besøk av en av eierne sine og gjett om hun ble glad.
Det vanket godbiter både til henne og de andre hundene, så det var rene julekvelden her en stund.

Jeg tok tempen igjen i går kveld og da var den 37.8. Vita spiser fortsatt når hun selv vil, og er veldig rolig. Så hun ligger nok fortsatt bare til lading :-)
Alle valper som reiser fra oss skal være forsikret i Agria. Dere som kjøper valp overtar en valpeforsikring, og viderefører den på valpen.Forsikringen består av en veterinærforsikring og en livsforsikring. Dere kan lese mer om forsikring av hund på hjemmesiden til Agria,www.agria.no
I tillegg har Agria en app, som kan lastes ned til iphone eller androidtelefoner. Der kan man lese litt om hva som er lurt å gjøre når et uhell er ute. Kan være greit å ha på telefonen. Der kan man også få en oversikt over hvor nærmeste dyrlege finnes.

 
Torsdag 09.02.12
Dagen opprant med nydelig sol og blå himmel og -8 grader. Da var det egentlig bare en ting å gjøre  og det var å komme seg ut på ski. Vi er så heldige at Holeværingen IL kjører opp skiløyper rundt i bygda her, og det gir oss flotte skimuligheter rett utenfor døra. Det er bare så flott. Røysehalvøya er et vakkert sted, så det er balsam for sjelen å gå seg en runde her ute.

Vita fikk ikke være med på ski. Det passer bedre for henne å sove foran peisen akkurat nå :-)
Jeg tok tempen på henne igjen i går kveld og den  holder seg rolig på 38,1. Hun spiser også fortsatt, selv om det er delt opp i flere små porsjoner, så da regner jeg med at valpene holder seg i magen til Vita i noen dager til. Tispene slutter ofte å spise før fødselen starter, så det kan være et tegn på at noe er på gang. Men tispene er jo forskjellige, så man får bare følge med.

Det er morsomt å studere magen til Vita nå da. Det bukter og bulker og sparker rundt inne der, så det er ikke tvil om at valpene turner rundt.

I dag fikk vi verdens beste beskjed :-) Vi skal jo sette en valp på for fra hver av de kullene som kommer nå. Vi pleier å gjøre det på en eller annen måte med de fleste kullene. Det er jo fordi vi tenker at det er spennende kombinasjoner, og at man har en tanke bak hvert kull. Man gjør det for å følge en linje og en tanke man har hatt. Vi kan jo da ikke ha alle valper her hjemme, det sier seg jo selv, så da er vi avhengige av flinke forverter. I dag fikk vi da beskjed om at vi har fått forvert til valp i Tilda sitt kull og det er vi så jublende glade for. Det er tidligere valpekjøpere av oss som vi har så utrolig godt inntrykk av og som vi så gjerne ville at skulle få en ny valp etter at de mistet sin kjære Pepsi når hun var 10,5 år gammel. De valgte kullet til Tilda da, siden Tilda er barnebarn til Frida, og Pepsi som de hadde var datter til Frida. Vi er så utrolig glade for at de vil være forverter og vi gleder oss til samarbeidet :-)
Foreløpig er det ikke avklart forvert til valp fra dette kullet til Vita, så om noen skulle være interessert er det bare å ta kontakt.

I dag tok jeg bilde av Vita i sin favorittposisjon akkurat nå for tiden : 
Vita slapper_av_09.02.12
Fiiine Vita koser seg foran verandadøra
 
Onsdag 08.02.12
Selv om vi feiret Vetle på lørdag, så er det i dag han har bursdagen sin :-)
Så da var det bare å komme seg ut av senga, finne frem bursdagsgaver og vekke resten av huset, før vi travet inn til Vetle. Han var litt trøtt, men jeg tror han syntes det var litt ok å få besøk på morgenen :-) 

Jeg synes at Vita formelig vokser mens jeg ser på henne. Så i dag måtte jeg måle henne igjen. Rundt ribbenene målte jeg henne til 83 cm, mens den fine magen målte 93 cm. Så hun legger seg ut hele tiden. Hun er så blid og fornøyd og skikkelig kosete. Maten har hun sluttet å spise mye av på en gang. Matkoppen står fremme hele tiden, så kan hun spise litt når hun selv vil. Det er ganske trangt i magen, så det er vel ikke så mye mat det er plass til om gangen.
Alikevel elsker hun å tigge litt når jeg lager mat, særlig skolematen til guttene om kvelden. Så da får hun litt da ; en agurkbit eller en osteskive og det koser hun seg med.

Jeg har målt tempen på henne i dag for første gang. Den var 38,1 , altså helt normal. Hunder har ofte en kroppstemperatur rundt 38-38,5 grader. Når fødselen nærmer seg blir temperaturen litt ustabil og går gjerne litt opp ig ned, før den går helt ned på 36 grader. Når den da snur og går oppover igjen , så kommer valpene i løpet av noen timer.
Så det er spennende dager vi går i møte. Foreløpig er alt helt rolig og veldig greit.
 
Mandag 06.02.12
Hurra,hurra,- i dag ble det førerkort på Sondre ! 
Så i kveld skal han kjøre Vetle på fotballtrening mens jeg drar og spinner. Jeg skal hente Vetle igjen når han er ferdig med treningen sin :-) Litt av en luksus !

I går fikk Xi  Excellent på utstillingen, og ble plassert som nr 4 i vinnerklassen. Hun fikk trekk for at hun var litt trang bak. Ellers var kritikken fra dommeren bra.
Maya koste seg nok veldig på utstillingen, bare se på det bildet som ble tatt av Kathrine Gundstad, der koser Maya seg fælt på fanget til Sondre. Tusen takk for bildet !!
Sondre og_Maya_p_utstilling_05.02.12

For Vita er dagene ganske like. Hun sover mye, og spiser mye :-) I går kom det masse melk også, og Vita er flink til å vaske seg og styre og ordne. Jeg fikk målt henne i går og nå er hun 88 cm rundt den fine magen. Når vi er ute på tur går hun ganske rolig. Det er ikke så mange utskeielsene nå akkurat.
Det eneste hun ikke gir seg med, er å lage engler i snøen. Jeg lurer jo noen ganger på om hun kommer seg opp, men det går fint hver gang.

Noen av dere som har fulgt med på valpedagbøkene mine tidligere kan ikke ha ungått å lese litt om Harley. Harley er sønn av Emmy, altså halvbror til Vita. Han bor hos to flotte mennesker som er utrolig flinke med ham. Det har vært mange utrolig fine fortellinger om Harley og hans spesielle evner.
Den siste fortellingen har hun som eier Harley nå lagt ut på sin hjemmeside. Med hennes tillatelse legger jeg linken her, og jeg anbefaler alle å lese det hun har skrevet om Harley.
 http://passion-of-mind.webs.com/harleymydogmyhero.htm

 
Søndag 05.02.12

 Så er begge gutta behørig feiret. Overgangen fra å være 10 til å bli 11, og fra å være 17 til å bli 18 var nok ikke så stor allikevel :-) 

Tror egentlig det er værst for Marius på 14, som ergrer seg grønn over at storebroren nå kan spille hvilket spill han vil, uten at den strenge mora skal bry seg hele tiden, hehe.

Det gikk bra med kakene også, så nær som med en. Etter at jeg hadde vært på tur med hele den firbente gjengen på fredag, fikk alle være med inn. Det var så kaldt ute at det ikke var noe allright at noen skulle stå litt ute i hundegården. Særlig Maya var veldig glad for at alle skulle inn for hun fikk da fire stykker hun kunne herje med inne. Er det noe jeg ikke er glad i er det herjing inne, så hun ble litt slukøret når hun skjønte at det ikke var lov... 
Uansett hva jeg drev på med så fulgte alle fem meg hakk i hel, til og med inn på do,- så nær som en. Mens jeg var på badet hørte jeg en alarmerende lyd, og jeg løp inn igjen på kjøkkenet. Der stod Xi så blid og fornøyd og hadde spist opp hele midten på sukkerbrødet som jeg hadde laget. Tror ikke Xi var i tvil om hva jeg mente om det, for hun forsvant i full fart ned trappa og la seg nede i gangen. Dermed var det bare å bake et sukkerbrød til, og det ble heldigvis finere enn det første, så da var det ikke så ille allikevel. Men det fikk aldri Xi vite :-)
 

Xi sin_bltkake_Medium_Web_view

Uansett hva jeg drev på med så fulgte alle fem meg hakk i hel, til og med inn på do,- så nær som en. Mens jeg var på badet hørte jeg en alarmerende lyd, og jeg løp inn igjen på kjøkkenet. Der stod Xi så blid og fornøyd og hadde spist opp hele midten på sukkerbrødet som jeg hadde laget. Tror ikke Xi var i tvil om hva jeg mente om det, for hun forsvant i full fart ned trappa og la seg nede i gangen. Dermed var det bare å bake et sukkerbrød til, og det ble heldigvis finere enn det første, så da var det ikke så ille allikevel.
Men det fikk aldri Xi vite :-)

 Vita tar livet aldeles helt med ro.Hun sover mye og er ikke interessert i å leke med Maya. Det til Maya sin store frustrasjon. Når Vita ligger og ikke gidder å se på Maya en gang, gjør hun alle de kunster hun kan for å få Vita til å reagere.

I går la hun seg til slutt ned foran Vita i håp om at hun skulle reagere da. Men den eneste responsen hun fikk var at Vita reiste seg opp, og gikk og la seg et annet sted.

Magen vokser og vokser, så valpene har det godt de, som koser seg der inne. Da Vita var 6 uker drektig målte hun 70 cm rundt magen, etter en uke hadde hun vokst til 80 cm , og nå vet jeg ikke hva hun er. Skal se om jeg kan få målt henne i løpet av dagen.

 

Maya og_Vita_Medium_Web_view

I dag tidlig stod Sondre og Rune opp for å reise på utstilling i Tønsberg. Maya har stilt på valpeshow, og Xi er ikke ferdig i åpen klasse ennå. Maya var mest med for sosialiseringen sin skyld. Tror dommeren syntes at hun trippet litt mye når hun løp og at hun fikk litt trekk for det.
Xi har det tatt en evighet å bare få klar til utstillingen. Hun er brun, og har en vannvittig tjukk bamsepels, som er helt håpløs å få orden på. Det er så mye av den overalt at jeg får jo gnagsår på fingrene når jeg driver og klipper. Jeg må starte med klippingen 3 uker før, for at pelsen skal "gå seg til", også må jeg klippe henne i mange omganger, for det er så sykt mye jeg må ta av. Så i går kveld var siste finpussen. Det gjenstår å se hva dommeren sier da, men for oss er hun verdens beste Xi :-)

Fredag 03.02.12

Med -18 kalde kuldegrader ute, er det godt vi har masse ved inne :-)
I går kveld ble det produsert 75 sjokoladeboller og en gulrotkake.
Før guttene var kommet seg på skolen i dag var brownies'en i ovnen, og nå er det bløtkaka som står for tur. Jeg er ikke spesielt glad i eller flink til å bake, så jeg må har litt tid på meg... Kanskje noe må lages en gang til, hehe.

Vita bryr seg ikke noe om at det er -18 ute. Hun vil helst ikke inn igjen når vi går ut på tur. I dag tidlig gikk jeg og hutret og frøs, men Vita ville bare lage engler i snøen. Vi lagde et lite kompromiss da, så hun fikk være ute litt lenger.
Vita er også veldig sulten for tiden. Hun kan spise det meste og elsker å sitte ved siden av meg når jeg lager mat. Jeg søler jo litt, og gjerne litt ekstra, når hun sitter ved siden av, så da blir det noen ekstra godbiter. Litt tørre brødskalker sier hun heller ikke nei takk til.
Ellers tilbringer hun dagene med å sove mye og slappe av. Hun lader vel opp til det som skal komme.
Hvis hun hadde fått det som hun vil, hadde vi sittet på gulvet og klappet og kost med henne hele tiden :-)

Her er et bilde fra sist gang Vita hadde valper. Bildet er tatt rett etter at fødselen var ferdig, og stolte Vita koste seg med sine fiiiine valper: 
 
291210 allerede_full_fart_for__f_mat_large_web
 

 
Torsdag 02.02.12                                                 

Riktig fin dato i dag :-)
Ennå bedre var det for 10 år siden, den 02.02.02. Bra på flere enn en måte.
Da fikk Era, en herlig sprudlende og morsom liten flat, 9 fine valper i D- kullet. Det betyr at de i dag er
10 år gamle! Gratulerer med dagen ! Noen av dem lever desverre ikke lenger, mens andre forsatt er
spreke og holder koken ( les: gjør som de har lyst , hihi).

Tenkte at i dag måtte være rette dagen å starte en valpedagbok. Fortsatt er det kanskje 10-12 dager
igjen til valpene kommer, men det er jo artig å høre litt om forberedelser også :-)

Vita kom hit på mandag. Hun er alltid så glad og kosete og det er ikke noe unntak nå. Her er Hun og Xi utrolig gode venner, og de fant tonen igjen med en gang.
Ungjyplingene Ronja og Wilma skal bare leke hele tiden, og det kan tenkes at Vita synes det er bittelitt slitsomt akkurat nå :-)

På morgenen i dag var jeg og trente før jeg hentet hundene og det bar avgårde. De elsker å lage engler 
snøen, og Vita er ikke noe unntak. Selv om hun er ganske tung velter hun seg over ende og koser seg
i snøen.
Maja skal på valpeshow på søndag, så hun er også her på besøk. Hun hadde ikke tid til å gjøre 
fra seg en gang, så opptatt var hun med å leke med de andre.

Rune reiste til Stavanger i dag, og kommer hjem i morgen. Her skal vi forberede bursdag på lørdag.
Sondre er 18 år og Vetle blir 11, så det blir skikkelig bursdagsfeiring på lørdag. Tenk å ha en 18 åring
i hus ! Hvor har tiden blitt av ??? Gleder meg veldig til han får seg førerkort........