Valpedagbok for U og V kullet
 
Torsdag 160513

Veldig gode tilbakemeldinger både fra Ymer, og Vinnie i dag ! Natten hadde gått veldig bra.
Anton ( Bruno Mars) "has left the building" too. :-) Han reiste til Oslo i dag, og må si jeg savner ham,han krabbet liksom litt ekstra inn under huden på meg, lille knotten :-)
Tilbakemeldingene er gode også på ham. 
TIl slutt i dag reiste Chira og Gustav. Gustav var siste mann i U kullet.  iIlbakemeldingen fra Chira er bra, også får vi høre i morgen hvordan det har gått med Gustav. Når Gustavs eiere kom, hadde de med seg Chilli, som jo er forhunden vår :-) Hun bor rett ved Gustav så de kommer til å ha masse kontakt. Litt artig det da. Ser ut for at det kan bli 3-4 U valpene på kurset i på Ekeberg, så det er kjempebra !

Så nå har alle 18 valpene flyttet til sine respektive hjem, og det er aldeles helt stille her.....
Jeg har kastet meg over haugen med klesvask da, for ikke å bli arbeidsledig. I følge Rune er det visst noe rot og støv og skitt som godt kunne vært vasket bort også, så da antar jeg at jeg har noe å gjøre de neste dagene også :-)

Men før jeg går i gang med det må jeg gjøre noe som jeg alltid syne ser så vemodig. Det er å avslutte valpedagboka. Det er nesten litt trist hver gang jeg må avslutte den, for det betyr jo bare at det ikke er noen valper her og at jeg må trøste meg med å se frem til framtidige planlagte valpekull :-) Er man hekta så er man hekta :-)
Jeg har hatt en liten tradisjon med å avslutte valpedagbøkene ved hjelp av noen tall.
Det som har vært veldig spesiellt denne gangen, særlig i forhold til U kullet er at alle valpekjøperne er HER. Ingen er lenger unna enn Oslo, bortsett fra frøken Liva som flyttet til Sverige. Det betyr at veldig mange valpekjøpere har hatt anledning til å besøke valpene flere ganger. Det synes vi er veldig trivelig, men det har hendt at vi har slitt litt med å finne tid til alles ønsker. Det er ikke for å være vrange, men når jeg har telt opp i ettertid hvor mange ganger disse to valpekullene har hatt besøk av valpekjøpere eller andre besøk ,så har det kommet opp i over 45 besøk . Det er ganske mange, men det er veldig koselig og har vært veldig bra for valpene. 
I dag tømte jeg rommet innenfor valperommet for tomme forsekker. Det viser seg at denne gjengen med valper har spist opp 7 x 18 kg med valpefor. Det er 126 kg med for ! Wilma og Goya har tilsammen spist over 80 kg for  etter at de kom hit!! Kanskje ikke så rart at Wilma nå veier over 32 kg og er i kjempeslag, hun har spist desidert mest mat med rundt 1,2 kg pr dag i flere uker.
På valperommet og i stua har jeg brukt opp 3 liter med grønnsåpe og 5 liter med klorin.
( for ikke å glemme to tuber med håndkrem + deilig krem jeg fikk i gave..) Vi har også brukt en stor flaske med antibac for å ikke skulle dra med evt smitte fra det ene kullet til det andre.

Men vært av alt er nok forbruket av aviser......... Jeg har nok skiftet aviser 3 ganger i døgnet denne gangen, både nede og oppe. Det går da minst 20 aviser hver gang jeg skifter, dvs 120 aviser totalt oppe og nede pr døgn. Til sammen har jeg gjort det i 7 uker, dvs 49 døgn, noe som tilsvarer 120 x 49 = 5580 aviser. Ringerikes Blad kommer vel ut ca 300 ganger i løpet av et år, det vil si at jeg må spare den avisen i over 18 år for å få nok aviser !! Det høres jo helt villt ut. Ikke så rart at jeg har følt at jeg har stablet veldig mange aviser i banankasser og kjørt hjem... Vi må i hvertfall begynne å samle flere aviser igjen :-)

Med 18 valper har det vært 18 x 18 = 324 klør å klippe hver uke. Alle valpene har klipt klørne sine en gang i uka, dvs 324 x 8 = 2592 klør som har blitt klipt.

Alle bildene jeg har tatt har jeg nok ikke tall på. Men det ble ofte tatt mellom 50 og 100 bilder hver dag. I tillegg ble det noen dager tatt fra 250-500 bilder , så tilsammen er det nok tatt mellom 4000-5000 bilder.Størsteparten blir jo slettet , og hva skulle man vel gjort uten digitalt kamera ??
Til slutt kan jeg se at valpedagboka nå beår av 30999 ord,- for det teller dataen for meg.

I morgen er det klart for 17.mai feiring. Chilli blir nok med på den.

Så gjenstår det bare for meg å takke for følget. Det har vært veldig trivelig å bli kjent med dere alle. Nå gleder vi oss veldig til valpetreffet den 22. juni og håper jo å se så mange som mulig av dere der !!
Nå ble det jammen 31071 ord til slutt , hehe :-)

 

Onsdag 150513
I dag har Ymer reist til Tromsø. Tilbakemeldingen har vært god, og heldigivs gikk flyturen bra.
Så reiste Foss til Asker. Han hadde flaks som hadde så kort tur :-) Tilbakemeldingen der går også på at alt har gått fint. Han gråt litt i starten men ga seg fort. Maten sin har han spist også.
Siste mann ut var Vinnie. Han reiste nå i kveld. Skal bli veldig spennende å høre hvordan det har gått. 
I morgen skal de tre siste valpene reise og det blir veldig rart og tomt når alle har dratt.
Godt vi skal låne Chilli i noen dager, så vi får litt å henge fingrene i. Eller kanskje jeg burde rydde og vaske, og vaske klær osv osv.......

 
Tirsdag 140513
Jeg tror det må være første gang noen av våre valper har gått rett fra valpekassa til å bli co-sjef i en frisørsalong :-) Elmo er med på jobben til eieren sin, og den situasjonsrapporten vi fikk var helt utrolig. Der ligger han på et deilig skinn og sover. Rolig og grei :-) Herlig når det er sånn. Lå utenfor bur til og med og bare tok livet med ro. Han spiser all mat og tar alt med stoisk ro. Deilig.
Her er Anton bedre i magen, men når han var ute igjen i dag sammen med de andre, så er han jo ekspert på å tygge på jord og gress. Tror egentlig ikke at han får i seg så mye, men jeg flyr og tar det ut av munnen hans hele tiden. Anton har sovet i bur ved siden av senga mi i to netter nå. Han er et lite englebarn. Han sovner når jeg legger meg ved midnatt og sover til klokka ringer ved 06:00 tiden. Da har han ikke vært ute i løpet av natten, men når vi da går ut, så er det klart for både det ene og det andre :-) Veldig flink da. Han måtte sove ved siden av senga mi når han fikk vondt i magen sin, på den måten hadde jeg fullstendig kontroll :-)

Resten av den lille gjengen som er igjen her syntes det var deilig å komme ut i dag. Sola skinte og de fikk være ute og herje litt. Det er kjedelig for dem nå, det merkes så godt at det er på tide at de flytter til sine egne familier. Jeg har hatt de med meg på tur i skogen rett ved her, det elsket de. Det var under stokker og over steiner, vi kom ikke akkurat så langt da, men bedre enn å kjede seg inne :-)
I morgen reiser det tre valper og på torsdag reiser de siste tre. Da er dette eventyret over, og jeg gruer meg til det ikke er flere valper her. Jeg er veldig glad i å drive med dette og synes allerede det er trist at det er lenge til neste valpekull,- mange måneder faktisk.......
På torsdag blir siste dagen jeg skriver i valpedagboka også. Alltid vemodig å avslutte den.

Jeg har jo veid valpene jvent og trutt oppover, og Anton begynner å bli veldig vant til denne veiingen som jeg driver med støtt og stadig :-) I dag tok han livet veldig med ro når han ble puttet oppi bollen og satt på vekta. Det er liten tass som er vant til håndtering kan man trygt si, hehe.
140513 Anton klar i bollen for veiing
Anton klar i bollen for veiing :-)
140513Goya helt pelsløs
Goya rimelig pelsløs, man kan se huden gjennom pelsen.......
 


Mandag 130513
I dag er det Sondre som har hatt ansvaret for valpene. Han er jo russ i vår og har to rolige dager før det braker løs med å få vite hvilke fag han må ta eksamen i, skriftlig.
Han er en skoleflink gutt som heldigvis bruker mer tid på fag enn på russefeiring.... Det er jo hverfall mamma'n glad for ;-)
Valpene har vært ute en tur i dag og det er ingen overdrivelse å si at de spiser på absolutt alt. De kommer til å bli verdens beste jordfresere og mosefjernere dit de kommer.
Anton har kanskje spist noe han ikke har tålt for han kastet opp i går og hadde litt diare. Ikke godt å si  hva det skyldes, men han kan fint ha spist noe han ikke burde, han er ganske for seg ute i bingen :-) Siden han snart skal dra har vi sjekket ham litt ekstra i dag, men ingen finner noe feil hverken på det ene eller det andre.

Meldinger fra Viggo er ganske så bra. Flyturen hadde gått bra, og han er vel fremme. Han hadde sovet hele veien, og sov stort sett gjennom natten med en liten tur ut. I dag har han spist lite, men det er jo en ganske naturlig reaksjon på flytting. Denne V gjengen er ikke spesielt storspiste heller, så det henger nok sammen.

Nå synes jeg synd på Goya. Hun er så nedrøytet at man ser den hvite huden under pelsen. Det er sjelden jeg har sett en så nedrøytet hund altså. All underullen er borte og det er bare noen lange fjon igjen .... Det er godt det liksom skal bli bikinisesong og at man ikke skal trenge så mye utenpå kroppen...... ;-)

 060513 vann er godt
 Vann er godt
060513 trøtting
Trøtting I
060513 toerhannen i Goya sitt kull
Trøtting II
 


Søndag 120513
I dag var det klart for at Viggo skulle reise til Hammerfest.
Han virket som han var klar for tur og vi venter spent på tilbakemeldinger etter flyturen, som snart er over mens jeg sitter og skriver.......
Det er litt rart med disse som skal reise med fly, det gjør det litt ekstra spennende hvordan det har gått. 
Tilbakemeldingene fra Laika og Elmo i Stavanger har bare vært gode. Begge har sovet uten for mye gråt og ting har gått seg fint til. Så da håper vi på at det fortsetter sånn.
Her har det vært bare dårlig vær i dag, så det har ikke blitt noen tur ut for valpene. De voksne har vært i farta, og Wilma er virkelig tilbake til gode gamle Wilma:-) Hun vil leke og kose stort sett hele tiden, men er grei å legger seg når vi ikke gidder mer da.
Nå er det klart for å finne frem bunadskjortene og se om de trenger en vask før de skal stykes. Greit med alt som er klart til helgen :-)

060513 kongen på haugen
 Kongen på haugen
060513 nam
Gress og mose er godt
060513 pappeske er gøy
Anton elsker pappesker
060513 så fin
Fineste Vinnie
060513 tar med meg denne
Viggo vil også ha en pappeske


Lørdag 110513

I dag startet leveringen av "vaniljepuddingene" :-)
Første frøken ut som skulle fly til Stavanger var Laika. Hun er vel fremme i sitt nye hjem og reisen gitt fint. Neste mann ut var Elmo, han reiste også med fly til Stavanger. De to skal bo ikke så langt fra hverandre, så de får nok glede av hverandre fremover :-)
Elmo er også vel fremme i sitt nye hjem, og det tikker inn med fine bilder av de to valpene i hver sin familie. Nå er vi spent på hvordan natten går.... Om det blir noe søvn i det hele tatt
:-).

På formiddagen fikk valpene være ute. Men det var så kaldt at jeg tok de inn igjen etter en stund. De lekte og hadde det flott den stunden de var ute, men når de skulle sove måtte de komme inn igjen. Ingen vits å sove på den råe og kalde bakken. Det hadde regnet godt i natt så derfor var det ikke noe særlig å sove ute.

Inne kjeder de seg nå. Det er ikke noe artig å bare være inne,ikke noe å finne på. Annet enn å være makuleringsmaskin og plage broren eller søsteren da :-)
I kveld har Viggo hatt besøk her og nå ligger han bare og venter på morgendagen så han kan få ta fly til Alta og kjøre derifra og hjem til Hammerfest !!

 060513 mose er snadder tispe goya
Mose er snadder , Chira
060513 utbryterkongen
Utbryterkongen , Anton, (Bruno Mars)
060513 hæ har noen knabbet barken din det er ikke meg
Jeg har ikke knabbet noe..... 
060513 jeg kommer jeg kommer
Jeg kommer jeg kommer , Anton ( Bruno Mars)
 
Fredag 100513
Gårsdagen ble skikkelig våt og stusselig. Det regnet stort sett, men heldigvis lettet det på ettermiddagen så vi fikk tatt bilder av en og en i V gjengen også.
Valpene kjedet seg i går, et å ikke komme ut er ikke gøy )-:
Foruten å kose med valpene ( les:bli spist av valpene ;-) ) så var det den store "kontordagen" i går. Alle lister og registreringer og forsider til permer, innhold i permer osv ble klart i går. Så i dag skal jeg bare sette alt inn i sine permer.
Aya reiste til sin familie i går. Så langt er tilbakemeldingene litt delt. Hun vil gjerne være sammen emd dem, men hun bor midt i Oslo og alle lyder og mennesker og bråk er veldig uvant for henne naturlig nok. Overgangen må være utrolig stor fra stille Røyse til hektiske Oslo ja... 
I dag får alle valpene sin individuelle forsikring i Agria. For V gjengen så er også dette siste dagen de er samlet alle sammen. I morgen reiser det to og på søndag en. De skal ikke bare "borti gata" heller, for en skal til Hammerfest og to til Stavanger. Så da blir det flyreise på disse tre i løpet av helgen. Heldigvis er de så små at de får være med inn i kabinen. Det hadde vært helt umulig å sende dem med flyet dersom de måtte reist som cargo. Det fikser ikke jeg :-)
Nå er det full rulle nede på valperommet. Med sola som skinner ute akkurat nå får jeg bare se og få kommet meg ned til valpene og få de ut så lenge finværet varer. Ikke sikkert det er så lenge :-)

 Her er bilder av V-gjengen
Vkullets Anton hode Medium Web view
Anton, (Bruno Mars)
Vkullets mørke hode Medium Web view
Hanne merket venstre side
V kullets  Elmo hode Medium Web view
Hanne merket høyre side, Elmo
V kullets enerhanne Medium Web view
Enerhannen, Vinnie
Vkullets toerhanne hodet Medium Web view
Toerhannen, Viggo
Vkullets rygg hodet Medium Web view
Hanne merket ryggen
Vkullets svarte tispe hode Medium Web view
Svart tispe, Chira
Vkullets brune tispe hode Medium Web view
Brun tispe, Laika
 
Onsdag 080513
HURRA for Ronja'n vår som blir 3 år i dag, og for resten av O-kullet. De er bare 4 valper, men håper alle får noe ekstra godt i dag !! Tenk at hele Norge flagger for dem ;-) Tja kanskje ikke akkurat, men frigjøringsdag eller Ronja sin bursdag, det er vel ikke så nøye :-)

I dag var den store dagen hvor alle valpene i V kullet skulle til veterinæren. Jeg har alltid sommerfugler i magen når det skal skje, men det går jo alltid bra.... Det gjorde det heldigvis denne gangen også ! de ble kjent og sett på og lyttet på og undersøkt på alle bauer og kanter. ID-chipen sin og vaksinen fikk de, sammen med veterinærattest og pass. Ser av Norsk Kennel Klubb sine hjemmesider at det ikke finnes pass å oppdrive før om noen uker. Men heldigvis hadde "min" veterinær et lite lager ;-) Noen ganger er det en fordel å bo på bygda, hehe. Kjøreturen oppover gikk fint. litt gråting var det selvfølgelig men ikke så inmari mye. På vei hjem var alle stille og fredelige. Da hadde de vel opplevd så mye at de sovnet av ren utmattelse :-)Vi var kjempeheldige for jammen var Jakob 4 år der i dag også, og koste og lekte masse med valpene. Det var helt supert.  Valpene fikk løpe litt ute og hilste på en engelsk setter, så på geitene og sauene og koste seg med hestebæsj :-) Livet er så bekymringsløst for disse herlige firbente vennene !
Det var flere som ikke syntes det var så artig å få ID-chipen, det gjorde nok veldig vondt. Det kan jeg jo skjønne for sprøyta med chippen er ganske så grov.

Ellers i dag har de vært masse ute, helt til det begynte å regne på ettermiddagen. Da var det inn i full fart. Egentlig så syntes ikke valpene det var noe artig å komme inn,- det var mye morsommere ute !
I dag har Nemo reist til sin familie. Det blir veldig spennende å høre hvordan det går med ham. Nå har det gått bra med resten av gjengen i U kullet så jeg satser på at det skal gå bra med Nemo også. Vi gleder oss til grillvær vi to bente da ;-) Tusen takk igjen---- :-D
I morgen er det klart for at Aya skal reise, da er det bare en igjen fra U kullet. Det er toerhannen. Er spent på hvilket navn han skal få. På lørdag begynner valpene fra V kullet å reise, så nå kommer det til å minke fort her. Er ikke sikker på om jeg liker det gitt.......
Noen bilder fra dagen:
080313 fineste søskenparet ridge og mørke
Finingene
080513 flinkeste ryggen apporterer og avleverer hestebæsj
Jeg er best på apportering,- jeg kommer jeg kommer !!
080513 her var det mye spennende
På oppdagelsesferd
080513 hurra flere å hilse på
Flere å hilse på
080513 Jakob får mange nusser
Vi vil kose med deg
080513 kos er så gøy
Overfall av Jakob
080513 pinner er godt
Nye pinner å spise på er alltid kult
080513 snadder
Perfekt sted å ligge og kose seg
 
Tirsdag 070513

Nok en deilig dag :-) Rune har vært hjemme i dag for å rake og ordne opp litt ute. Det trengtes etter høsten og vinteren. 
Han har hatt med seg valpene ute, så de har vært ute i hele dag. Det har nesten vært litt varmt for dem ! De trekker til skyggen og trives veldig godt med det.
Wilma holder seg ute sammen med valpene stort sett hele tiden. Hun er ikke noe fornøyd med å ikke være sammen med dem. Det hender hun tar seg noen turer inn på verandaen til oss, men stort sett koser hun seg sammen med valpene. Hun skiller ikke på om det er sine valper eller Goya sine, alle er like kjære å være sammen med. 
I går fikk vi hentet for til resten av gjengen, så nå er det fullt opp av forsekker her til både små og store. Det er greit å ha fyllt opp lagrene litt igjen :-)

Tilbakemeldingene og alle de fine bildene vi får av dere valpekjøpere, viser at det går veldig bra med alle sammen. Noen hadde til og med forsovet seg i dag, så da må man si det er kjempebra ;-)

I dag kom det bekreftelse fra Norsk Kennel Klubb om at registreringen av valpene til Wilma er godkjent. Nå sender da NKK alle eierbevisene og stamtavlene til oss. Så skal jeg omregistrere hver og en valp over på dere som eier dem. Jeg sender stamtavla til dere, og NKK sender ut eierbevisene til dere. Så da skal alt være i orden. Håper dere får forsikringsdokumentene også etterhvert.

Nei , nå må jeg ut igjen i sola :-D

060513 Aya
Aya
060513 ball i pappeske er gøy
Pappeske var spennende, den må sjekkes
060513 deilig å slappe av i skyggen
Koser seg
060513 deilig å være ute i sola
 Deilig å være ute med Wilma
060513 fineste Bruno
Utrolig søt "Bruno Mars" :-)
060513 fineste Goya og Laika
Goya og Laika
060513 finingen halehannen i U gjengen
Fine Nemo
Mandag 060513
I dag var det jammen meg 20 grader når jeg hentet for i Hønefoss på ettermiddagen ! Helt utrolig. Men veldig deilig.

Det gikk veldig bra med V gjengen i natt. De sov så rolig og fint alle sammen når de bare hadde fått gjort seg kjent nede på valperommet. Ingen hadde gjort fra seg i natt heller, så når vi åpnet døra ut i dag tidlig var det 11 valper som var helt klare for å ut å gjøre fra seg.

Valpene har fått være ute ganske lenge i dag også. De er ikke så fornøyde når de må inn igjen for å si det sånn. De elsker å leke ute og graver og ordner. Bingen ute på plenen har vært sånn at når valpene blir store nok så bryter de seg ut i et lite hull som blir mellom bingen og veggen til snekkerbua til Rune. Så langt har ingen kommet på at de skulle gjøre det i disse kullene. Helt til nå :-) I kullet til Goya er det er liten hanne som alle har som favoritt. Han har til og med navn. Han heter Bruno Mars :-) Denne lille tassen han kom på at han skulle finne ut om det ikke gikk an å bryte seg ut, så han klarte det jo han da. Han er liten i størrelse, men en stor personlighet altså. Om det er fordi han er dyktig bortskjemt i forhold til de andre eller om det er sånn han er, ja det er ikke godt å si. Han er supersosial og veldig trivelig.Han er nok den som kommer mest distinkt når jeg plystrer på dem og han er så utolig kontaktvillig. Det er jo de andre også, men han syns så godt fordi han brøyter seg frem lille tassen, mellom søsknene sine og lar ikke dem stoppe seg. Noen av de andre er også litt mer selvstendige så de "skal bare" først de, før de kommer :-)
Nå jobber vi med kabalen med hvem som skal hvor. Det er alltid litt spennende det å ta med seg valpene en og en og se hvordan de er når de er helt alene. Blir jeg blendet av hvor fine jeg synes de er, eller klarer jeg å se hvordan de faktisk er.... Det er jammen spennende tider.
Men det begynner å dette litt på plass her. Vi skal jo til veterinæren på onsdag så rett etter det må vi jo være klare tenker jeg. Tispene er jo greie da, for den svarte skal til sin familie og den brune til sin.
I dag var det Goya sin tur til å komme på "spa". først klippet jeg ørene hennes, også tok jeg henne med ut og børstet henne. Jeg holdt på leeeeenge,- og resultatet var enormt. Det ble en diger haug med underull og Goya stod der nesten uten pels. Man kan se skinnet gjennom pelsen så nå begynner det å bli dårlig. Men fortsatt har hun pels igjen på halen da :-)

Litt flere bilder av alle valpene : 
050513 fineste lille Bruno Mars
Fineste lille "Bruno Mars" :-)
050513 finingene
Hva skjer der da ?
050513 gode venner og vel forlikte
Gode venner og vel forlikte
050513 går det an å bli nydeligere
Leker er gøy
050513 haha den ble min hanne merket h bak
Ha,- den ble min!
050513 halehannen
Halehannen i U kullet
050513 toerhannen i Goya sitt kull
Toerhannen i V gjengen
050513 verdens fineste halehanne
Tar livet med ro
 
Søndag 050513
For en nydelig dag ! Valpene fikk komme ut fra tidlig formiddag, og storkoste seg med det. Alle valpene ble satt sammen i bingen ute og det fungerte veldig godt. De er kjempevenner alle sammen. Wilma og Goya likte det godt, for da hadde de kontroll på alle valpene på en gang. Jeg synes også det var veldig greit, for da slapp jeg å ha dårlig samvittighet for de jeg ikke kunne være sammen med til en hver tid. :-)
Ronja ble hentet i dag, og turen hjem hadde gått ganske bra. Hun hadde sutret litt, men vel hjemme hadde hun spist og kost seg. Trygg og fin :-). Tothild: jeg gleder meg til å sitte med beina på en puff og kose meg i Pinsen ;-)
Vito som reiste i går hadde også klart natten veldig bra, og allesom har dratt spiser det meste av maten sin. 

I sola kom det flere barn på besøk og naboens chihuahua dukket opp igjen også. Lille store Pablo gikk sammen med valpene og de holdt seg respektfullt på litt avstand. Men noen av valpene i kullet til Goya gikk ikke unna med en gang,- de ville gjerne utfordre godeste Pablo litt :-) Men det gikk veldig fint da. 

Jammen fikk vi ikke startet grillsesongen i dag også. Det var så deilig å kunne sitte på verandaen og kose seg i sola og spise middag. Da hadde alle valpene fått komme opp på verandaen så da var de med der. Tror de syntes at det var litt varmt for de la seg til i skyggen og sov og koste seg. 
På kvelden fikk de maten sin der også. Deretter fikk de gå på hele tomta for å gjøre fra seg. Gjett om det ble hylekor når alle ble tatt inn etterhvert ! Det var jo helt nytt for V gjengen å komme ned i valperommet. De var ikke fornøyd med å være der, og det sa de klart i fra om. Det hjalp litt da når Goya kom og ga dem en liten trøstesup. Nå har det blitt stille og jeg tror de setter pris på å ha litt større plass. I går kveld var det den svarte tispa i kullet til Goya som var så urolig. Hun hylte og klatret på nettingen mot verandadøra i stua. Det så rett og slett ut som om hun ville ut. Jeg tok henne med meg ut og etter ett minutt hadde hun bæsjet ute. Det var jo kjempebra, så derfor tror jeg at det er veldig bra for dem å få større plass så de kan gå ut når de skal gjøre fra seg. Men jeg savner dem i stua da, så jeg må nok flytte ned på valperommet igjen :-)
 Noen bilder,- litt lett blanding av begge kullene:
050513 blir så trøtte av all sola og utelufta
Blir så trøtte og slappe av all sol og frisk luft
050513 deilig å sløve i skyggen
Deilig å sløve i skyggen
050513 bruker en liten som hodepute
Bruker en liten en til hodepute
050513 må leke litt
Må leke litt
050513 slaraffenliv
Slaraffenliv
050513brun tispe i Goya sitt kull
Brune tispa i V-gjengen
050513 denne vil jeg ha toerhannen i V kullet
Denne vil jeg ha, toerhannen i V-gjengen
050513 den minste og den største
Den minste i V-gjengen og den største i U gjengen
050513 halehannen i U kullet
Halehannen i U gjengen
050513 tror jeg tar den i steden
Tror jeg knabber den leken 


Lørdag 040513

I går fikk vi en god nyhet. Balder, F Jive Talking , og fører Henrik Seiffert godkjente som søkshund på våpen i går. GRATULERER SÅ MYE !!
Fra før er Balder godkjent søkshund på narkotika. Dette er den andre godkjente våpensøkshunden fra Fosliskrenten. Fra tidligere er det Gustav (F Gladiator) som har oppnådd dette sammen med at han også er godkjent søkshund på narkotika og godkjent lavinehund
:-)
Gudrun (F Time To Play) har vært på valpeshow i dag også, denne gangen i Ålesund. Hun endte opp som nummer to i klassen sin. Trygve, som er pappan til Wilma sine valper ble best i rasen igjen (BIR) og vi gratulerer Eirin og Hans Ole så mye nok en gang !!!

I dag reiste Vito til Oslo. Han så ut som om han var helt klar for en ny familie og oppførte seg eksemplarisk før han dro. Vi fikk nydelige blomster og det var veldig koselig,- igjen tusen takk !!
Turen hjem for Vito gikk fint og tilbakemeldingene har vært gode. Flere tilbakemeldinger fra de som har reist tidligere fortsetter i den samme gode tralten.
Minner alle som har reist på at det er ormekur som starter i morgen :-) OBS OBS :-)

Det har vært surt og kaldt i dag, men det måtte bli en tur ut for alle sammen. Det var rett og slett nødvendig for dem å brenne av litt krutt. Det gikk kjempefint å ha alle valpene sammen ute samtidig. De er veldig snille med hverandre. Det er ikke så vanskelig å se hvilke valper som hører til hvilket kull da ...... Litt størrelsesforskjell kan man si. Den minste valpen i V kullet nærmer seg 3 kg, mens den største i U kullet nok har passer 8 kg..... ( men han er diger og veldig glad i mat for å si det sånn ) De fleste i V kullet ligger rundt 4 kg, og de som er igjen fra U kullet er også ca 5 kg, så de er det ikke så stor forskjell på.

Etter å ha vært ute en stund og spist mat, ble det så kaldt at det var bare å gå inn igjen. I morgen håper vi på bedre temperaturer.....

 040513 deilig å sove
 Deilig å sove
040513 tar livet med ro
Enerhannen i V kullet tar livet med ro
040513 den brune tispa
Den brune tispa
040513 her ligger jeg svart tispe
Den svarte tispa
040513 jeg må klø
Det klør
040513 leke er gøy
Leke er gøy
040513 mat er godt
Mat er godt


Fredag 030513
Egentlig er jeg litt usikker på om det er mai... Jammen er det surt og kaldt ute for tiden. Satser på at det betyr at vi har veldig mange fine og varme  sommerdager foran oss. Vi har i hvertfall ikke brukt dem opp ennå, hvis det ikke var sola i påsken da.
I dag har Rune også styrt hjemme. Jeg har jo nesten abstinenser når jeg kommer hjem og må sitte litt hos alle valpene og bare kose og snuse litt på dem og klappe de gode valpemagene. Jeg gleder meg ikke til valpene reiser, og det blir tomt her. Kjenner at jeg gjerne skulle hatt de her litt til. Men så vet jeg at de har det mye bedre når de får komme til hver sin familie da.
Fortsatt er det bare gode tilbakemeldinger fra alle som har reist. Noen våkner litt tidlig da.......

Nå har jeg begynt å mobbe Wilma litt :-) For moro skyld tok jeg henne på vekta i dag og jammen veier "lille godklumpen" nå 32 kg ! Hi hi, hun er ikke så fryktelig tynn lenger, men begynner å bli veldig fin igjen. Men det skulle bare mangle for hun spiser fortsatt 800 g for + det hun sniker til seg fra valpene så hun spiser i hvertfall nok :-) Vi må nok redusere litt på formengden om ikke så lenge. Det virker som om hun kanskje får litt i overkant nå :-) Hun får nyte det så lenge hun kan !

Nå begynner V-gjengen å bli ganske aktive også. De synes det er kjedelig å være oppe i stua, så i morgen skal de få flytte ned til de andre valpene. Da får vi se om vi tar de andre opp, eller om vi lar alle være nede. Nå trenger V gjengen også litt mer utfordringer og det å være i stua er ikke spennende lenger. De bryr seg ikke om lyder eller at folk går forbi. de sover like herlig når de først er trøtte. Men det blir bra for dem å få større plass å utfolde seg på. Det blir kjedelig å "bare" være i stua også. Nå har alle fått være litt alene på kjøkkenet også, men det blir ikke det samme.
Goya har mindre og mindre melk. Nå tror jeg bare det er for kosen sin del at hun også er oppi hos valpene sine. Men hun er trofast med dem og er hos dem på natta også. Jeg tror hun synes det er kos å være sammen med dem når det er helt stille i hele huset og hun kan bare kose med ungene sine. Hun leker ikke på samme måte som Wilma men hun koser mye med dem. Hun er også flink til å oppdra dem og fortelle valpene at de ikke får lov til å ta melk feks når hun ikke vil at de skal det. I tillegg får de jo leke masse, for "tante Wilma" stoppes ikke så lett :-D
Heldigvis så har ikke den ene valpen i V gjengen diare lenger. Det ordnet seg heldigvis greit.Så bare han ikke spiser på for mye rart ute nå, så håper jeg at magen er i orden igjen.

Siden jeg ikke har vært noe særlig hjemme disse to dagene har det blitt dårlig med bilder.
Men jeg lover å komme sterkere tilbake :-)
 
 
Torsdag 020513
I dag er det Rune som har styrt hjemme her :-) Litt rart og litt deilig å overlate den hele og fulle styring til ham ;-) 
Det har vært en fin dag, men ganske kaldt fortsatt og valpene kan ikke være for lenge ute. De har kost seg i bingen, lekt og herjet, men så blir det kaldt og da må de inn.
Både U-gjengen og V-gjengen vært ute et par runder i dag. En av valpene i V-gjengen har vondt i magen og har litt diare men det er kanskje ikke så rart for de spiser jo på alt mulig hele tiden. Alt skal sjekkes ut og smakes på.
V-gjengen har hatt flere besøk i dag. Først langveisfra, fra Stavanger, også fra Asker. Det begynner å bli litt virkelig for de som venter på V-gjengen også nå.

Tilbakemeldingene fra de som har dratt har bare vært positive. Alle spiser maten sin og alle har sovet, kun avbrutt av en tur ut rundt klokka 02-03 på natta. Det lover godt.
Casper har fått en storebror og ikke tvil om at de har blitt gode venner allerede :-)
 
Marco og Casper
Bestevenner !!


 
Onsdag 010513

Veldig deilig med en fridag midt i uka :-) Gutta sov leeenge , mens vi sendte av gårde 4 valper på rappen. Balder, Chilli,Casper og Liva forlot hjemmets lune fred i dag. Til helgen reiser ennå flere .......
Det var så utrolig hyggelig i dag. Med så mange valper og så mye som skal rekkes, er ikke akkurat kakebaking det som har noen særlig prioritet her i huset. Jammen kom ikke eierne til Casper med en nydelig sjokoladekake til oss !! Vi er dypt takknemlig,- gutta og vi syntest det var veldig deilig å sette seg ned nå i kveld med beina på bordet og kake på asjetten !!
Nydelig !  - igjen TUSEN TAKK. Som om ikke det var nok fikk jeg en deilig håndkrem av eieren til Chilli. Hun hadde lest i valpedagboka at jeg fikk såre hender av all vaskingen. Omtanken varmer veldig,- tusen takk. Jeg gleder meg til å bruke kremen :-)
Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra de valpene som har reist. De fleste har grått litt i starten på bilturen for så å roe seg ned. Vel hjemme har alle slått seg til ro og er ganske nysgjerrige på å undersøke det meste. Luna som reiste i går hadde lagt seg ved midnatt. Så hadde hun vært ute ved 3 tiden og så sovet videre til 7 tiden. Mans hun ventet på at maten skulle bli ferdig hadde hun vært ganske så utålmodig :-) Men når maten kom hadde hun slukt alt sammen. Det er så godt med sånne tilbakemeldinger. Det gjør oss trygge på at valpene har det bra og takler overgangen fint.

Wilma har ingen reaksjon på at valpene reiser. Hun syntes det var gromt å få leke med en og en, men utover det tror jeg ikke hun reagerer noe mer på det. Fortsatt er det jo 5 igjen og i tillegg har hun Goya sine valper å leke med. Skal bli spennende å se når alle har reist om hun reagerer noe mer da, eller om hun synes det er deilig at freden senker seg igjen.

V-gjengen har også vært ute i dag. De koser seg ute, men er som jeg har skrevet tidligere en del roligere enn U gjengen. Urettferdig å sammenligne dem da, siden det ene kullet er en del eldre. Men det som merkes godt som forskjell er at V- gjengen ikke er så hibne på mat. De blir veldig ivrige når de hører at jeg begynner med maten og de kommer løpende når jeg skal sette den ned. Men så er det ikke så gromt lenger. De bare spiser pent og forsiktig også når de ikke gidder mer går de i fra. Så alt med mat går så mye roligere for seg enn med U gjengen som er hekta på maten sin :-) Men V-gjengen virker så mette og fornøyde da så det er jo greit. Bare litt uvant til flat å være :-)

 290413 så dlink til å apportere enerhannen
Enerhannen er så flink til å apportere
290413 nå tar jeg deg
Nå skal vi herje
290413 leke med mamma er gøy
Mamma vil du ha en smask ;-)
290413 så kul leke Medium Web view
Hei vi er flere som vil ha den leken
290423 nå skal vi ha den leka Medium Web view
ANGRIP!!!


Tirsdag 300413

Hver morgen har sitt rituale. Rune tusler inn til U gjengen og forer og vasker der, mens jeg går opp og tar med av V-gjengen. De er litt mer småspiste, men håper det tar seg opp etterhevrt. Når de har spist vekker jeg Vetle. Det skjer ved hjelp av den ene brune hannen som Vetle har som favoritt.Valpen synes det er veldig kult å komme opp i senga til Vetle og ser ut til å like oppgaven som vekkeklokke veldig godt :-)
Når valpene har spist og jeg har vasket og lagt på nye aviser er det på tide å vekke Marius. Han er en smule mer trøtt om morgene kan man si, så der går det bittelitt trengere....
Det hadde nok ikke vært nok med en liten valpe der, for å få liv i ham, heller et helt kull :-)

I dag har det vært fint vær og valpene har vært ute igjen. I dag var V-gjengen ute først, også var U gjegnen ute til slutt. De var ute i flere timer og spiste to av måltidene sine ute. De elsker å være ute og det beste de vet er når de får gå fritt på tomta. Da er de høyt og lavt og virkelig koser seg. V-gjengen er også veldig glad i å være ute, men ikke fullt så vidtrekkende som U gjengen.

I dag ble Luna hentet. Hun reiste som første valp i U gjengen til sin nye familie. Det er heldigvis ikke så langt unna, så det går an å følge med bitte litt.
Første tilbakemelding var ganske så lovende, hadde bare " grått " i 10-15 minutter før hun roet seg. Litt forvirret på nytt hjemsted, men hadde snust og gjort seg kjent og sovnet. 
Det er gode tilbakemeldinger. Heldigvis. U gjengen er en herlig gjeng så de tror jeg det kommer til å gå veldig bra med :-)

290413 jeg fikk den Medium Web view
Denne liker jeg
290413 jeg vil ha
Jeg vil ha
290413 nam
Leker er snadder
290413 nå spiser jeg deg
Nå tar jeg deg
290413 mamma mamma vent på oss
Mamma, mamma, vent på oss
 
Mandag 290413

Rart å tenke på at for Luna er det siste natt med gjengen. I morgen skal hun ut i den store verden !! Jeg er spent på hvordan det går og kan ikke si annet enn at jeg gruer meg litt....
Det er alltid litt rart når første valpen drar.

I kveld har det vært skikkelig jobbing her. Alt som skal i permene er ordnet og kopiert, helseattestene er kopiert, kjøpekontraktene like så, det er sjekket at alle regnr og id-chip nummer stemmer overens på perm, kjøpekontrakt, helseattest og pass :-)
Alle valpene får med seg hvert sitt pass. Dette er helt nødvendig dersom hunden skal forlate Norge. Det gjelder også om hunden skal til Sverige, nye regler fra 01.mai. Sjekk mattilsynet sine sider for reglene om dere skal ta med hund til Sverige eller andre land. Ta godt vare på passet, der skal alt av informasjon om hunden være. Alt av vaksiner, og ormekurer osv.
Så er det som hos oss mennesker,- det er dyrt å få et nytt , hehe.

I dag har alle valpene fått sin forsikring også. Jeg har kontaktet Agria og avtalt med dem hvordan forsikringen skal være. Se på forsikringsdokumentene når de kommer og sjekk om dere vil ha det noe anderledes. Forsikringen kan deles opp og betales en gang i mnd, og om dere er medlem av en hundeklubb får dere 10% avslag på premien. Husk å si ifra til Agria om dette.

I dag har det regnet, haglet og vært sol om hverandre. Marius har hjulpet meg i dag og tatt valper inn og ut, alt etter været.
Fikk tatt noen siste bilder av alle sammlet i U gjengen i dag da.

2904 Wilma igang igjen
Wilma er igang med lekingen igjen
290413 aller beste mamman
Verdens beste mamma
290413 begge vil ha
Jeg vil ha... nei, JEG vil ha....
290413 nå tar jeg deg  altså
Nå tar jeg deg !
290413 Got you
GOT YOU!!
290413 verdens beste leke Medium Web view
 Veldig grom leke !


Søndag 280413
Igjen er det på plass med noen gratulasjoner :-) Tobber klinte til på lydighetsprøve i dag også i pøsende regnvær og vant klasse I i Naustdal. I dag var det Arild Eriksen som var dommer. Gratulerer igjen til Stine og Tobber !!!
Som om ikke det var nok så vant Gudrun BIS på valpeshowet i Verdal i dag. I går plasserte hun seg som BIR, 4 BIS, i dag ble det BIR og BIS !! Flotte Gudrun,- Una ( eller les Rune) sitter hjemme her og er grønn av misunnelse ;-) Gudrun er nemlig søster til Una, og Una liker også godt å gå på utstilling :-)  ( eller var det Rune........)
Pappa Trygve var også på utstilling igjen i dag og ble BIR !! Kjempeartig. Gratulerer så mye til Eirin og Hans Ole. 

På morgenen i dag fikk valpene fra V kullet komme ut med en gang vi hadde spist frokost. De synes det er kjempeartig å være ute, så de fikk første økt der. Fortsatt er det stor forskjell på utholdenheten til denne gjengen og U gjengen. Så når de ikke orket mer, og bare la seg for å sove tok jeg de inn igjen. Det hadde vært kuldegrader på natta, så det var ikke så veldig varmt akkurat. De sov veldig godt inne også da.

Når de var kommet inn var det på tide å ta ut U gjengen. De er veldig flinke til å følge meg når jeg går med dem, så jeg slipper bare alle ut også går jeg mot valpebingen ved snekkerbua. Da kommer de i full fart og følger meg inn i bingen. Der leker og herjer de masse. Wilma var med idag også og hun leker og leker. I dag klarte hun å dra igang Goya også. Men Goya leker litt anderledes, hun vil ikke slippe seg helt løs. Hun kjefter litt på Wilma samtidig som hun jo gjerne vil leke, men ikke helt så gæli som Wilma.
Valpene til Wilma fikk besøk, og det var toppers. Valpene kastet seg over de som kom og spiste på buksebein, sko, fingre, hår og det som var å få tak i. På slutten av besøket fikk de mat, og Una fikk komme inn til valpene. Una er veldig snill men ganske voldsom med valpene. Når hun og Wilma satte igang å leke, ja da var det bare å ta band på Wilma. Hun hørte ikke med et halvt øre og skulle bare herje med Una. Den herjinga kan ikke foregå midt oppe i en gjeng med 7 uker gamle valper, det blir altfor mye av det gode.

Planen var å reise til veterinæren med valpene i U gjengen i morgen. Men så viste det seg at veterinæren skal til Langedrag i morgen og flytte en elg fra Langedrag til Bjørneparken på Flå. Så da passet det ikke at vi kom i morgen. Veterinæren var ikke værre ved, enn at han lurte på om vi kunne komme i dag, og det kunne vi jo. Så da var det bare å ta valpene i buret i bilen og kjøre oppover til Gulsvik.14 mil tur retur er bare "pice of cake" for denne gjengen her. Det var masse hyling til vi hadde kjørt ca en 1/2 time. Så ble det stille.

Vel fremme hos veterinæren ble det litt å vente. Men hva gjorde det ??,- valpene fikk komme ut og lekte og koste seg på gården der veterinæren har kontoret sitt. De fant tørket hestebæsj fra i fjor, geitebæsj, 4 gutter som elsket å leke med dem og masse deilige lukter som de ikke hadde luktet før. Det er jo perfekt å dra til veterinæren når venterommet er en hel gård som de kan tumle rundt på. 

Inne hos veterinæren gikk det veldig bra. Valpene sovnet nesten med en gang de var ferdige med sjekken. De fikk vaksine og id-chip. De har også fått hvert sitt pass som skal følge dem fremover. Veterinæren fant ikke noe galt med noen av valpene heldigvis. Et par testikler var ikke helt på plass, men det er sånnt som ordner seg etterhvert som valpene vokser så det er heldigvis ingen bekymring. 
Når alle valpene var sjekket var det bare å bære de ut i bilen og sette nesa hjemover. det var betraktelig mer stille i bilen hjem enn til veterinæren :-)
Nå har de spist og er ganske slått ut. De sover og sover. Så jeg satser på at det blir en stille natt. 

Valpene i V-gjengen hadde Marius passet så godt på. Når vi kom hjem måtte jeg sette meg oppi kassa og kose litt ekstra med dem. Onsdag 08. mai blir det samme turen for dem. Da skal de få snuse på litt hestebæsj også ;-)

 280413 enerhannen
Enerhannen
280413 for et herlig overfall Medium Web view
For et herlig overfall
280413 for et veterinærkontor
For et" veterinærkontor"
280413 hanne merket høyre lår II
Hanne merket høyre lår
280413 nakketispa
Nakketispa
280413 nå sakl vi fange deg
Nå skal vi fange deg
280413 oppdagelsestur med geiter i bakgrunnen
På oppdagelsestur
280413 tispe merket v øre
Tispe merket venstre øre
280413 tørket hestebæsj fra i fjor er godt
Nam, tørket hestebæsj
280413 vi følger etter
Kan vi finne på noe gøy ????
 


Lørdag 270413

Først må jeg bare gratulere Eirin og Hans Ole som eier Trygve, pappaen til U-gjengen. Miss Mallorys Favourite Delight ble norsk utstillingschampion i dag, og best i rasen på utstilling i Verdal !! Det var jo kjempeartig !!
Når vi først er i stimen så må vi også gratulere Stine Abrahamsen som ble nummer to i klasse I lydighet i dag. Tobber og Stine fikk 178 poeng i Naustdal, dommer var Hans Arne Marthinussen. Tobber ( F. Never By A Roumor) er broren til Goya, dvs onkelen til V- gjengen !

I natt bestemte U kullet seg for å våkne klokka 04:30 :-)
Men ikke søren om jeg stod opp for å gi dem mat da altså. Jeg slapp dem ut og tok vekk våte aviser også la jeg meg igjen. Ekke bra å spise frokost så tidlig da !
Når de roet seg ned igjen var de veldig flinke, da sov de til klokka var 09:00 ! 
Det har vært en fin dag i dag og valpene har vært ute store deler av dagen. Med en gang de kommer ut fungerer de som en magnet på nabolagets unger. Skulle tro ungene hadde en slags radar som slår ut når valpene kommer ut. Det går ikke mer enn ett minutt så er de der og spør om de kan få kose med valpene. Klart de kan det ,- det er jo super sosialisering for gjengen det da.
I dag kom Pablo på besøk også. En chihuahua hanne på to år. Han har vært ganske så usikker opp igjennom, men er egentlig bare snill. Så naboen puttet ham oppi til valpene. 
Han ble ganske stiv i bena og satte opp litt bust. Han var jo mindre enn valpene så når 4-5 stykker kom for å inspisere ham samtidig så sa han klart i fra at det likte han ikke. Det var jo en ren nytelse å se på valpene. De viste så gode signaler tilbake til Pablo og respekterte hans signaler veldig bra. Etterhvert ble Pablo tryggere også og da gikk det så fint. 
Når Wilma kom oppi til valpene brydde ikke hun seg mye om at han forsøkte å snakke til henne, men hun holdt respektfullt avstand. 
Wilma har ikke noe melk lenger og elsker å være oppi hos valpene sine i kraft av å være en "lekemamma". Hun går aldri lei, og leker og leker. Hun klarte til slutt å få Pablo til å leke med seg også hun. Da la hun seg flat ned for å tilpasse seg hans størrelse også krabbet hun rundt og lekte med ham. Skulle ønske jeg hadde hatt det på film, det er utrolig artig å se hvordan hun gjør det. Sånn har hun vært siden hun var liten og jeg tror aldri jeg har hatt en sånn lekende hund, som alltid tilpasser seg alle hun møter og er så utrolig grei og flink til å leke.

Valpene til Goya fikk også komme ut. De var sammen med Goya og Wilma på verandaen. Goya leker ikke på samme måten som Wilma. Goya er mamma og setter litt grenser og er litt mindre leken. Men hva gjør vel det når tante Wilma aldri blir mett på leking, så hun leker med Goya sine valper også :-)
V-gjengen holder ikke så lenge da, så de sovnet etter en liten stund. Da måtte jeg ta dem inn igjen for det er ikke noe varmt når sola går bak en sky.

Hos U-gjengen hadde jeg satt opp et stort tøy bur, i håp om at de skulle bruke det som en soveplass. Jeg la også et stort teppe på bakken så de skulle ligge der og ikke rett på den kalde bakken. Når alle hadde sovnet lå to inne i tøyburet og resten lå rundt på bakken :-)
Da bar jeg alle inn i buret og la de der. Da sovnet de der igjen og hadde det varmt og godt mens de sov. Det gjorde de veldig lenge for de holdt koken i nesten to timer før de sovnet som slakt. 
 260413 F Vanilla Caramel Pie Medium Web view
Fineste Vanilla Caramel Pie 
270413 hvilken regel var dette igjen 
 Hm, - hvilken regel var dette igjen da Rune ?? ;-)


Fredag 260413


Nydelig dag i dag ! Valpene har vært masse ut.
Først ut var V-gjengen. De fikk først være litt på verandaen, det likte de ikke så godt. Så da tok jeg de med ned på gresset. Der storkoste de seg. Faktisk så mye at jeg til slutt måtte ta de inn i valpebingen som står på plenen, for de tuslet jo rundt over alt, så jeg mistet helt oversikten. Det er ikke lurt å la valpene venne seg til å gå løse på tomta.......  for da blir det så mye hyl og misnøye når de ikke kan gå fritt hele tiden. Men det er så fristende å la de få kose seg og suse rundt her.
De spiste ute, også ble de veldig trøtte. Så da bar jeg alle inn igjen og de sovnet nesten før jeg fikk lagt dem ned i valpebingen i stua.
Så fikk U gjengen nede lov til å komme ut. De følger meg hvor jeg går, så jeg bare går til valpebingen ute, og da dilter de etter og inn i bingen. Hvis jeg lar den gjengen få gå fritt er de jo rundt overalt på null tid, så det kan jeg ikke gjøre.
De fikk herje fra seg ute og så spiste de maten sin. Mens jeg var inne for å vaske og legge på rene aviser nede hos U gjengen begynte det jammen meg å hagle. Så da var det ut for å hente valpene igjen. Når jeg går foran kommer de etter, men inn vil de ikke. Så for å lure dem kastet jeg mange forkuler på gulvet i gangen og sa "søk-søk" Da kommer de i full fart og begynner å lete etter godbitene. Så da fikk jeg alle inn med en gang og tok en og en over og inn på valperommet igjen.

Det er ganske mye vasking når man har en sånn gjeng. Så etter å ha hatt dem ute var det på tide å bruke høytrykkspyleren i valpegården som er utenfor valperommet. For å si det sånn, det går ikke an å være der om man ikke spyler og vasker der , minst en gang om dagen nå for tiden ! Den lille høytrykkspyleren som jeg har hatt fast i valpebingen har tatt kvelden, så jeg er veldig glad for at den store høytrykkspyleren Rune bruker på bilene fortsatt virker. Den tauet jeg inn i vedrommet, der står den når jeg ikke bruker den. Så når jeg trenger det kan jeg ta den frem og koble til og vaske og vaske og vaske.......

På kvelden kom det to besøk til U kullet. Både "Vito" og "Kasper" fikk besøk. Det er litt ekstra artig å besøke når man vet hvilken valp man skal få. Det var artig å se på "Vito". Når de som skulle ha ham koste med noen andre valper, klatret han opp på dem og skulle liksom si ifra at han var der han også :-D Det var jo selvfølgelig tilfeldig, men det så veldig artig ut. Ikke noen tvil om at valpene er veldig kontaktsøkende og kosete (og bitete).

V-gjengen
 250413 enerhannen
 Enerhannen koser seg
250413 leker er gøy 
Leker er gøy 
250413 verdens fineste toerhanne 
Verdens beste toerhanne

U-gjengen
 
250413 hæ gravd her har ingen gravd 
 Neiii,- jeg vet ikke hvem som graver !
 250413 vi graver og liker det
 Vi øver til vi skal grave opp blomsterbed


 
Torsdag 250413
V-gjengen er en relativt dannet gjeng.
Når de får maten sin er det absolutt ikke sånn som nede hos U gjengen. Nede hos bøllene på 7 uker er det krig om maten når den kommer og jeg får nesten ikke satt den ned før valpene kaster seg over koppene og spiser som gale.
De tømmer matkoppene på 20 sekunder og lurer på om det ikke er noe mer.

Nei, hos V-gjengen der er det nesten sånn at alle står og venter pent til alle skålene er satt ned.Så fordeler de seg pent rundt på skålene og spiser pent. De kan stå lenge og spise ut av sin egen skål. Det er ingen som kaster i seg maten, de bare spiser veldig dannet og pent :-)
Utrolig at det er sånn forskjell.

I dag var V-gjengen på verandaen sammen med Sondre, mens U gjengen var utenfor snekkerbua til Rune. Jeg tok med meg de tre svarte hannene fra V gjengen bort til U gjengen. De var veldig interesserte i hverandre og slikket på hverandre gjennom nettingen.
Til slutt satte jeg de tre hannene oppi til U gjengen og det gikk jo aldeles strålende. Det var ingen i U gjengen som viste noen som helst tendens til å skulle yppe seg mot de små. Når de store ble litt for slitsomme for de små, så bresket de seg litt og da sluttet de store med en gang. Helt herlig å se på. Til slutt var det nesten vanskelig å se forskjell :-) Da var de like fulle av jord alle sammen, hehe.

U gjengen begynner å bli utrolig flinke til å rote til, makulere og herje rundt som et uvær. Jeg pleier å kaste forkuler rundt på gulvet nede hos dem så de skal få bruke hodet sitt litt. Før jeg gjør det sier jeg søk søk. Nå når jeg gjør det begynner de å spinne rundt og lete etter godbitene før jeg i det hele tatt har rukket å kaste dem utover. Skikkelig driftig gjeng.De elsker å leke og setter du deg ned hos dem, ja da blir du spist. Da er det ti valper som setter tennene i deg, og drar og sliter i alt de kan få tak i. Begynner å merke at nå nærmer tiden seg hvor hver enkelt valp trenger hver sin familie :-)

 250413 Goya med fineste valpen sin
 Fineste Goya med valpen sin
 250413 halehannen med leke
Halehannen med leke 
250413 hanne merket ryggen 
Hanne merket ryggen 
250413 skikkelig slaraffenliv 
 Skikkelig slaraffenliv
 
 250413 kan ikke jeg få komme inn til dere
 Kan ikke jeg få komme inn til dere ?
250413 den lille og den store 
Den store og den lille 
 
 

Onsdag 24.04.13
Merker at valpene begynner å få en slags døgnrytme. De sover stort sett til 05:30-06:00 og da starter leken. De spiser frokosten sin og løper inn og ut, makulerer aviser og holder på. Herjer som søsken flest. Så når klokka blir rundt 09:00 så sovner alle igjen. Da sover de ganske lenge, gjerne til 11:30, før de leker litt igjen. De sover og leker til klokka blir 14:00 og da vet de at det er mattid :-). Da blir de ganske urolige og alle som våger å vise seg i døra til valperommet blir møtt av et forventningsfullt hylekor. 

Etter spisingen er det mer lek, før de sovner igjen. De er gjerne ute på ettermiddagen også, ved snekkerbua til Rune. Når de kommer inn derifra igjen etter å ha spist ved 18:00 tiden, da sover de veldig godt en stund. Så er det masse lek og herjing til klokka blir 23-23:30 og jeg slukker lyset og lukker døra. Da er det stille for natta.

Dette blir antagelig noen skikkelige P4 fans da, for inne på valperommet står en radio på hele dagen og den står selvfølgelig på P4 :-)

V-gjengen til Goya er foreløpig en smule roligere enn gjengen til Wilma. De sover ennå mer og holder det gående i kortere økter. I kveld var de ganske flinke, det kom ganske sent besøk, alikevel var det ganske våkne. Særlig den svarte tispa..... Det ser ut til å bli en ganske aktiv frøken :-D Sammen med den ene broren sin bar hun på nøkkelknippe også,- skikkelig stolt.

I går ble alle valpene til Wilma fordelt. Jammen klarte jeg å blande et par av bildene, så jeg sendte feil bilde... Heldigvis er det rettet opp i nå.Det var nok litt sent, og så¨gikk jeg nok bittelitt surr i de 250 bildene jeg hadde å velge i....

 240313 hva hvis jeg spiser denne
Jeg skal bare ha med meg denne bort her
240413 au det gjorde vondt
AUUU,- du biter meg i labben
240413 det gjorde skikkelig vondt
Nå har jeg veeeldig vondt i labben altså )-:
240413 løv er gøy
Tispe merket høyre øre
 

 
Tirsdag 23.04.13
Kanskje på tide å avsløre navnene på V-kullet. Nå skal de også registreres, så da må jo navnene være klare. Denne gangen har jeg fått hjelp av en tidligere valpekjøper, som er veldig glad i is ! Jeg sendte henne en mail om hun kunne hjelpe meg med navn på V, og foreslo at de kanskje kunne begynne med Vanilla. Da kom det raskt flotte navn tilbake og alle navnene var forskjellige typer is ! Hun er i USA noen ganger, så det må være der hun har smakt all denne gode isen :-) Men uansett, - tusen takk til Monika for alle de flotte navnene!

De brune hannene skal hete:

F. Vanilla Mocha Fudge
F. Vanilla Toffee Choc
F. Vanilla Chocolate Pie

De svarte hannene skal hete:

F. Vanilla Rocky Road
F. Vanilla Black Chip
F. Vanilla Black Bean

Tispene skal hete:
F. Vanilla Caramel Pie 
F. Vanilla Black Nut
Nå kan dere jo bare gjette hvem som er den brune og hvem som er den svarte tispa ;-)

Det er helt klart at når man har valpekull merker man hvor fort tida egentlig går ! I går var valpene til Goya 5 uker og i morgen er valpene til Wilma 7 uker. De skal jo begynne å flytte om litt over en uke !
I dag har det vært deilig vær, selv om det har blåst litt og Marius har hjulpet meg og hatt valpene ute på dagen. Så var jeg ute med dem nå i kveld. De koser seg veldig ute, og har nå startet et graveprosjekt. De driver å jobber seg nedover mot Kina :-) Fordelingen i U kullet begynner å bli klar. Det er ingen rolige og sedate flatter her, men alle er nysgjerrige og sosiale. Så det blir nok en liten nysgjerrigper som kommer rundt til nye valpekjøpere :-)

Her er en liten bildeserie som viser Wilma når hun leker med valpene sine. Hun er bare så utrolig god på den lekingen :-)

240413 kom igjen så leker vi 
 
 240413 leke med mamma
 
 240413 mamma er skikkelig kul
 
240413 WIlma og valpen leker I 
 Ivitasjon til lek
 240413 Wilma leker II
 Skikkelig halen i krøll over ryggen
 240413 Wilma leker III
 Se de herlige signalene på valpen
 240413 WIlma leker IV
Nå tar jeg deg 
240413 Wilma leker V 
Nå kan du leke død :-) 
 Jeg er sikkert mer enn middels interessert i leken som foregår mellom tispa og valpene. Men jeg tror den er så viktig for utvikling av signaler og sosiale ferdigheter når valpen blir stor.


Mandag 22.04.13
Dagene rusler og går i samme tralten. Det er rutinene som gjelder og det synes valpene er helt ok. 
I dag var det litt surere i været, så det ble bare to små turer ut. Begge gangene spiste U gjengen maten sin, mens V-gjengen fikk spise inne. Det er alt for surt for dem ute når det blåser sånn som nå og bare er 4 varmegrader.
Wilma synes det er kjedelig å bare være inne med valpene. Hun får liksom ikke lekt med dem som hun vil, og kunne nok gjerne tenkt seg å herjet litt mer med dem :-) Hun forsøkte til og med å få Goya med på lek i stua, men Goya var ikke helt villig til det. Hun liker godt å sove litt på gulvet i stua hun, ikke herje rundt :-D

Artig besøk til valpene i dag da. I 1985 kjøpte jeg min første flat hos kennel Fjell-Bjørn. I dag kom datteren til de som hadde den kennelen for å kose med valpene. Det ble litt mimring og litt snakk om gode gamle hunder som jeg husker som om det skulle vært i går, både Spotty, Gift, Isi, Ekka og Sara.... Det var tider det, og veldig flotte hunder :-)

I kveld kom det en mail om at en av de som har satt seg opp på hannhund i Goya sitt kull, trekker seg. Det var ikke full enighet om valpekjøpet i familien, og da er jeg veldig glad for at de trekker seg og heller venter til alle er enige. Det er helt klart det beste. Men det betyr at det er en ledig svart hanne i kullet til Goya.


 U-gjengen
200413 verdens søteste
Verdens søteste
 
V-gjengen
200413 toerhannen
Toerhannen
200413 tunell er gøy
Tunell er gøy
200413 øretispa
Øretispa


Søndag 21.04.13
HURRA for Goya og resten av det herlige N-kullet som er 3 år i dag !!
Håper hele den fine gjengen har fått litt ekstra godis og oppmerksomhet idag. :-)
Goya har som vanlig blitt "terrorisert" av 8 melkehungrige valper. De lot ikke Goya få ha litt "husmorferie" selv om hun hadde bursdag nei.
Goya fikk kringle som bursdagskake i dag. Den gikk ned på høykant, tror knapt hun smakte på den.....

Det ble jo nok en nydelig dag! I dag tidlig var det Rune sin tur til å stå opp og fore og vaske hos alle valpene. Han var litt flinkere enn meg, så han gikk ikke å la seg igjen når alt var ferdig. Men hadde heller ordnet nystekte rundstykker til alle når vi stod opp. Det var jo langt på dag, i følge Rune.
Vi skulle forsøke å få tatt litt bilder av alle i U gjengen til forsiden på permen, og det fikk vi jammen til. Ute i sola til og med. De stilte seg så fint og vi fikk tatt en del bilder. Vi har i hvertfall til permen om ikke annet :-)
Alle valpene har fått en tur ut i dag. V-gjengen var ikke ute så lenge, men koste seg desto mer.
U-gjengen var ute en times tid, og lekte og herjet. De fikk besøk av både Una, og to Jack Russel terriere. Den ene var en voksen hannhund og den andre var en valp på ti uker. Det var ikke noe problem. De lekte ute og koste seg veldig. Disse hundene tilhørte eierne av pappaen til valpene til Wilma,- Trygve. Alle valpene fikk nok en runde på bordet og alle ble beskuet og sett på. Valpene brydde seg ikke mye om det, og klarte seg ganske bra på bordet. Nå blir det spennende å se hvordan de utvikler seg fremover.

Valpene i U gjengen er veldig flinke til å grave og kose seg i bingen sin. Nå har jo bakken i bingen vært dekket av snø frem til for ikke lenge siden. Ingen andre hunder har vært der i vinter / vår, før valpene kom dit nå når snøen ble borte. Da dukket det jo frem sånn passelig oppgravde områder etter at Una og hennes søsken var der i høst, så gjett om det er et yndet område :-)

Wilma har ikke vært så mye sammen med valpene sine i dag. De kaster seg jo over henne med en gang hun kommer i nærheten og skal ha melk. Dermed starter jo Wilma produksjonen igjen. Derfor har hun fått en "hviledag" i dag, også kan hun få leke sammen med dem igjen i morgen, men da skal hun få ha på seg bodyen sin, så slipper hun at melkeprodusjonen øker igjen. Tror hun synes det var veldig surt å måtte være inne når det kom besøk, men hun og Goya fikk en laaaaang tur i kveld sammen med Xi og Una, så da har hun fått rast fra seg og snorker på bena mine akkurat nå :-)
 U-gjengen
200413 jeg skal viske deg en hemmelighet
Nå skal jeg hviske deg noe som du ikke må si bort......
200413 vi tar denne sammen
......du og jeg tar den også får ikke brutter'n lov å ta den !
200413 samler i haug
Bare jeg vil ha alle lekene
200413 tispe merket venstre øre
Tispe merket venstre øre
200413 tror rett og slett jeg tar en lur her
Tror rett og slett at jeg tar en lur inne her :-)

V-gjengen
200413 hanne v lår
Hanne merket venstre lår
200413 litt lav i starten
Tror jeg sniker meg bort her
200413 lurer på om jeg skal gå ut her
Jeg går rett og slett ut her
200413 må bare riste meg
Må bare riste meg
200413 skal vi leke sammen halen venstre foran
Skal vi leke sammen?


Lørdag 20.04.13
Nydelig dag det ble i dag !
Jeg lurte veldig på om valpene til Wilma ville tenke seg å sove litt lenger enn til 06:00 som er det klokkeslettet når Rune sin vekkeklokke ringer. Det var jo lørdag og mulighet for en lat morgen.....

06:00 var det ingen vekkeklokke som vekte meg, men valpene, dvs U-gjengen ! Da var konserten i gang. Det var bare å stå opp og slippe de ut. Det var ikke mange som hadde gjort fra seg inne, så når jeg slapp de ut var de kjempeflinke og gikk lengst mulig unna før de gjorde fra seg.
Så ble det frokost og den gikk ned på høykant.
Vel ferdig med foring, vasking og å legge på nye aviser var det klart for samme runden oppe i stua hos V gjengen. Når jeg var ferdig var fortsatt ikke klokka mer enn 07:00, så da gikk jeg rett og slett og la meg igjen. Et par timer til med søvn var ikke å forakte.

I dag var det V kullet som fikk første besøk. De var bittelitt trøtte da, men holdt en liten stund, selv om noen sov hele tiden. Det er sånn når de er små valper at er de trøtte så er de trøtte. Da nytter det ikke å prøve å få de til å holde seg våkne, da sovner de uansett. Heldigivs øker utholdenheten etterhvert som de blir eldre da.

Wilma har begynt å røyte. Hun skal miste det meste av pelsen sin nå etter å ha hatt valper. Så for og slippe å få så masse hundehår inne, tok jeg henne med ut og gredde henne med en Furminator.Den er utrolig bra på å dra ut underulla og gjør at jeg får av henne masse pels som skal av alikevel men da slipper jeg å få det inne :-)

Med det flotte været som var her i dag så var det helt klart at valpene måtte få komme ut. Så U gjengen fikk komme ut først. De er virkelig aktive nå, og holder det gående litt lenger. I dag holdt det i nesten en time før de var slitne og ville legge seg for å sove. Men da tok vi dem inn igjen, for å sove ute på den kalde bakken, det er ikke noe for små valper. Da er det så fort gjort å få urinveisinfeksjon, så det skal vi ikke ha :-)

Når U gjengen kom inn, fikk V-gjengen gå ut for første gang !! De så ut til å kose seg ganske mye og syntes det å være ute var skikkelig bra. Det var et par av valpene som var litt usikkre i starten, men de tødde fort opp :-) Tunellene som jeg kjøpte på IKEA for mange år siden gjorde stor lykke. De er egentlig beregnet på katter, men valpene storkoste seg med dem.
Vetle har to kamerater på overnatting, så valpene har stort sett fått kos hele tiden når de ikke har sovet :-) Det er så kjekkt med kamerater som kommer på besøk. De er så flinke til å kose med valpene, og valpene nyter det hele tiden :-)

I løpet av dagen har jeg også hatt valpene på bord flere ganger. Det er greit at de venner seg til det mtp at de jo snart skal til veterinæren. Dessuten er det greit at de kan stå på bord når eieren til pappaen til valpene i U kullet kommer i morgen for å inpisere valpene. Da er det best å være godt forberedt :-)

U-gjengen 
200413 gredd Wilma 
Her er en liten haug av det jeg gredde av Wilma :-) 
 200413 halehannen
Halehannen 
200413 halehannen apporterer 
 Apportering er gøy
 200413 her inne er det ingen som finner meg
Her inne er det ingen som finner meg 
200413 jeg kan ligge og apportere også jeg 
 Jeg kan ligge å apportere
 
V-gjengen
200313 ryggen 
Hanne merket ryggen 
200413 blide guttet på besøk 
Blide gutter på besøk 
200413 enerhannen går tunell 
 Ener hannen går tunell
200413 gøy med leke 
 Gøy med  leke
 200413 hanne merket h lår
Tunell er artig,- hanne merket høyre lår 
 


Fredag 19.04.13

I dag startet dagen med full rundvask som den pleier hos begge kullene, etter at de har spist frokost. Rune har en ufyslig lyd på telefonen sin når han skal våkne og gjett om valpene har lært seg den. Så når den setter igang tar det tre sekunder, også er det fullt liv og leven inne fra U kullet. Da skal de ut. Da er det bare å hoppe ut av senga og komme seg inn til valpene for hvis de kommer ut fort gjør de fra seg ute og ikke inne på rommet.
Det hender rett som det er at Rune er litt treg så da får han mer å gjøre nede hos U gjengen, hihi.
Jeg er så heldig at jeg går rett opp til V-gjengen og de ligger som regel og koser seg med Goya. De er ganske sultne og hiver innpå maten når de får den. Magene er skikkelig runde og gode.
I dag måtte jeg i en begravelse litt utpå dagen. Det var så trist, en kollega av meg gjennom mange år tapte kampen mot kreftsykdommen og ble gravlagt i dag.Sånne dager er alltid litt ekstra tunge og det blir mange tanker.
 
Men med 18 valper som ventet på meg, var det ikke lenge jeg kunne dvele ved det. Så vel hjemme igjen var det klart for ny runde med foring og ny runde med vasking. Her om dagen måtte jeg rett og slett gå til innkjøp av to par med gummihansker. Nå vasker jeg så mye at huden på hendene mine omtrendt forsvinner..... 
Det er ikke alltid like artig å vaske gulv nå 10 ivrige valper henger i vaskekluten... Men med inspirasjon fra Hellbillies gikk vasken som en lek. Wimp er brukendes til det meste og jeg er altetende når det gjelder musikk. Så jeg har noen spillelister på Wimp og i dag var det Hellbillies som var førstevalget. Gutta tror jeg er småsnål når jeg går her og svinser med vaskekosten, men det hjelper så godt med "musikk tel arbe" :-)
I kveld har U gjengen hatt mer besøk. Vi var heldige så sola stakk frem akkurat før det kom besøk og valpene fikk være bittelitt ute. Det er ikke så lenge om gangen da, for det er fortsatt ikke varmt, men en liten tur ble det. 
Nå har Rune laget pizza, så da blir det litt fredagskos foran Tv'n før det braker løs med mer fiksing og ordning med valpene,- alle klør skal klippes i dag :-)

 


Torsdag 18.04.13
Med regnvær blir alt så trist og grått..... for ikke å snakke om vått....

Men heldigvis klarnet det opp utpå ettermiddagen og da fikk U gjengen komme ut igjen.
Vi er så heldige at det er noen nabobarn rundt her som er helt klare når valpene kommer ut. Da kommer de med en gang og vil kose med valpene. Det er jo supert for valpene, så det liker de veldig godt.
Wilma var ute med valpene sine som vanlig og noen som nyter det å leke med valper som Wilma ja det skal man jammen lete lenge etter :-) Det er utrolig koselig å se på henne og valpene også. De leser hverandre som en åpen bok.

Nå nærmer det seg tid for at Goya sine valper skal få komme ut også. Hvis det bare kunne bli en dag med sol, så skal de få prøve seg de også. det er ikke så artig å være i stua hele tiden, når det hadde vært så mye artigere å være ute.

Jeg mangler fortsatt litt info fra noen av dere som skal kjøpe valp, om hvem hunden skal registreres på. Det er veldig fint om dere kan sende det til meg så fort som mulig.

170413deilig å være i snøen
Snø er kjempegøy
170413halehannen
Halehannen
170413 her var det mye godt å snuse på
Her var det mye spennende
170413 deilig å leke ute
Nå tar vi deg mamma!!
170413 jeg vil også leke
 Jeg vil også leke :-)


Onsdag 17.04.13
HURRA !! for Xi som blir 7 år i dag!!! Her har vi feiret med litt ekstra godis til mat og til kvelds :-) Masse kos har hun fått også :-D

I dag tok jeg ut valpene på gården her på morgenen og gjett om de koste seg ! De syntes det var skikkelig topp å være ute, og fant raskt frem til jord, snø og kline.....
Wilma tok helt av når hun kom ut sammen med valpene. Hun fikk det vanlige "flatrøkket" og raste rundt. Ennå så ustyrlig det så ut, så hadde hun nok full kontroll for hun løp ikke borti valpene sine en eneste gang. Hun kastet seg rundt valpene og skulle leke med de. Til slutt ble de bare stående og kikke på henne, med store øyne og skjønte ikke noe særlig. Det var herlig å se på for det er tydelig at Wilma storkoser seg og er tilbake i god gammel form.

Valpene var ikke så glade for å måtte inn igjen, men det er ikke akkurat veldig varmt her da.
I løpet av dagen fikk jeg veldig god hjelp av Marius med å sette opp valpebingen borte ved snekkerbua. Så nå er det kjempefint for dem å være der, særlig om det kommer litt sol.
På ettermiddagen tok jeg de ut i denne bingen, og de storkoste seg. Maten ble servert ute også, så da fikk vi all bærsjen ute og det var jo utrolig deilig :-)

Goya har fått badet seg i dag. I går var det Wilma som badet, og alle valpene. Det er litt av en jobb å få badet alle.... Jeg blir jo kliss våt :-) Det tar ti minutter da , så er alle møkkete igjen. De stikker nesa si i alt, og bader litt i matskåla, så da er de igang igjen.
V- gjengen blir mer og mer kosete de også. Når jeg setter meg i kassa kommer de stabbende og skal ha klappet seg. I dag serverte jeg bare valpefor uten noe NP oppi, og de spiste alt sammen. Det ser ut til at Panacuren begynner å hjelpe. Valpene er mye mer fornøyde og det ser ikke ut til at de har så mye vondt i magen. Det er heller ikke noen løse mager lenger.
Så nå har jeg god tro på at dette skal gå helt fint :-)

U-tebilder
170413 en liten melkesup
Wilma med valpene, en liten sup melk i sola
170413 leker med mamman sin
Leker med mamma'n sin
170413 herlig ute
Bestevenner :-)
170413 leke er gøy
Den leken var fin
170413 fineste gutten
Fine gutten !
 


Tirsdag 16.04.13
Nå er det så utrolig artig å være sammen med valpene. De er kontaktsøkende som bare det og vil gjerne ha kos hele tiden. Sånn ser det ut når jeg kommer inn til valpene til Wilma :
 160413 sånn ser det ut når du lister deg inn
Alle vil ha kos og helst med en gang ! Det er bare å glemme at man skal snike seg inn noe sted, disse er aldeles helt klare til å finne på masse bøll hele tiden. Jeg får ikke opp døra før alle er klare der jeg skal gå inn. Nå har de begynt å øve på å bli makuleringsmaskiner. De river i filler avisene og parterer de utover.
Wilma hadde jo en begynnende jurbetennelse til for noen dager siden. Den har vi fått bort, og alt er for tiden bare fryd og gammen for Wilma. Hun leker med valpene sine og vil ikke gi de noe særlig med melk lenger, så det er på tide at gjengen venner seg til å melkebutikken sakte men sikkert blir nedlagt. Det er godt å se at Wilma så gjerne vil leke med dem og koser seg så med dem. Hun er ganske så barnslig, så lek ligger veldig lett for henne :-D

Valpene til Goya vokser og utvikler seg fint også. Det ser fortsatt ut som om det går fint med alle sammen. De blir mer og mer lekne de også og holder koken litt lenger enn før. De har blitt mye mer nysgjerrige, men sover fortsatt veldig mye da, naturlig nok.
Nå har jeg startet med å få de over på vanlig valpefor. De er ganske så bortskjemte med NP og det kan de jo ikke fortsette med. Så nå i løpet av noen dager skal de være over på bare vanlig valpefor. Får håpe det er like populært etterhvert som NP. Alle spiser i hvertfall godt og blir tykke og gode i magen. Goya leker ikke med valpene sine ennå. Det er nok litt for tidlig. Men hun er flink til å ligge inne hos de og bare kose seg sammen med dem. Særlig om natten hører jeg hun hopper inn til de og legger seg. Da kan hun ligge der lenge før hun går ut igjen.

Rune er på kurs igjen, og kommer tilbake i morgen. Tror egentlig jeg må gå og gjøre litt andre ting enn å skrive mer her....... :-)

Den trøtte V-gjengen ;-) 
160413hva skjer a
Hva skjer'a ?
160413 skikkelig trøttinger
Trøtting I
160413 trøtting II
Trøtting II


Mandag 15.04.13
Tida bare flyr så utrolig fort. I dag er jammen meg V-gjengen 4 uker !!
De fikk Panacur i går og i dag og skal ha det i morgen også. Når de har fått i tre dager håper jeg alle valpene er i full action og at vi har styr på endoparasittene ;-) Utrolig at sånne bitte bitte små organismer skal lage så mye krøll i en liten hund !
Nå begynner de virkelig å få dreisen på å spise maten sin. De stormer til koppene med en gang jeg plystrer. Selvfølgelig skal alle ha den samme koppen, så jeg må hjelpe de å fordele seg litt. Men da spiser de til det er tomt :-)

U gjengen har også fått ormekur. De er i slaget og ser ut til å klare seg ganske bra. De er litt større så det hjelper jo mye det også. 
De elsker å være ute i valpebingen ute nå, og står og skraper på døra for å komme ut. De leker som bare det både ute og inne og blir mer og mer små hunder.

I dag renner formelig snøen unna her. Det flommer nedover veien og jeg er bare sjeleglad for at det endelig ser ut som om snøen renner bort. Det blir så bra å kunne ta valpene ut borte ved snekkerbua. Der tørker det opp ganske fort også, så jeg håper det kan bli noen dager der før de skal reise fra oss. Det går utrolig fort til det også da !!

 
Søndag 14.04.13

Nå skal jeg gjøre godt igjen det jeg ikke gjorde i går, nemlig skrive inn navnene på U-kullet.
De skal jo hete noe ubrukelig på U, og gutta har vært inspiratorer :-) De synes godt vi skulle ha et kull som bare het en eller annen forkortelse. Det er jo veldig vanlig for tiden å bruke forkortelser som YOLO , WTF, STFU,ASAP, BRB, FTW LMFAO osv osv. Så da mente de rett og slett at vi kunne bruke det. Ehh,- nei, ikke helt det jeg kunne ønske meg.
Men inspirert av dette da, så ble U kullet sine navn litt forkortet :-)  Så får vi jo se om folk skjønner hva det står, hehe.
Her kommer navnene på hannene:
F. U Go Undercover
F. U Rock My World
F. U R My Best Friend
F. U R My Best Mate
F. U Bring Me Luck


Så var det tispenavnene:
F. U Got The Look
F. U R The Best Girl
F. U & I
F. U Have It All
F. U Cosy Little Liva

Alle navnene er jo bare stamtavle navn som kommer på registeringsbeviset. 

I dag har Rune vært hjemme her og tatt imot mange koselige valpekjøpere. Valpene har hatt masse besøk, og det er så bra for dem. Særlig Wilma sin gjeng begynner å kjede seg nå hvis det ikke er noen inne hos dem hele tiden, så de begynner å si ifra at de godt kunne tenke seg at vi flyttet inn hos dem, hehe.
Jeg har vært den "heldige" og tilbragt dagen på Norges Veterinær høyskole. Når den andre tispa døde i går kveld, så ble jeg veldig opptatt av å finne ut hva dette er for kanskje å lære noe av det. Så i dag tok jeg med meg fire avføringsprøver (!), den ene valpen, og reiste innover. Vi er så utrolig heldige at vi har en tidligere valpekjøper som jobber på NVH til daglig og som sjekker alt av parasitter og andre ulumskheter i alle former for avføring.
Han har hele tiden sagt at dersom det var noe vi kunne trenge hjelp til å finne ut av noen gang, så måtte vi bare ta kontakt. I dag ringte vi, og verdens snilleste Charles stilte opp på en søndag og sjekket avføringsprøver for oss. Det ble funn også ! Han fant endoparasitter i Goya sin avføring. Disse parastittene har i følge veterinæren mest sannsynlig blitt overført til valpene med det resultat som vi har erfart. Så nå skal alle hundene, både små og store behandles med en annen type ormekur enn den vi har brukt til nå for å få bukt med dette. 
Jeg er veldig glad for at vi fant ut av dette og at det er noe vi kan gjøre noe med. Heldigvis var det ikke noe feil på valpene !!

Så nå krysser vi fingre og tær for at det går bra med resten av gjengen !!

V-gjengen
140413 beste hodepute 
 Søstra mi er verdens beste hodepute
140413 er vi nudelige eller 
Er vi nudelige eller ?? 
 140413 hellandussen
Hellandussen 


 
Lørdag 13.04.13
Denne dagen startet veldig hyggelig, men endte desto tristere )-:
Rune reiste til Sarpsborg med Una for å stille henne på valpeshow. Det er jo alltid hyggelig.
Det var kaldt og vått, men mange hyggelige mennesker rundt utstillingsringen. Una ble plassert som nummer fire med en veldig fin kritikk. Søsteren til Una, Gudrun vant klassen og ble Best i Rasen. Jammen gikk hun ikke hen og ble Best In Show til slutt også. Det var veldig artig !
Hjemme her var det Goya som var den heldige i dag. Hun fikk besøk av eieren sin, Hedvig. Gjett om det var ei frøken som ble kjempeglad ! Hun hadde nok gladelig blitt med Hedvig hjem om hun hadde fått lov når Hedvig skulle dra. Bare synd besøket ble så kort, - vi får ta det igjen neste gang.

Valpene til Wilma er noen skikkelige rønnere blitt. Jeg har jo "klaget" på at de har vært så rolige og sedate. Jeg har lenge lurt på når "villdyret" skulle våkne :-) Jeg trenger ikke lure lenger. He, he det går i hundre og de leker masse og biter og herjer skikkelig. De knurrer og biter på hverandre og lærer seg masse om sosial omgang med hverandre og å tolke signaler og lære seg bitehemming.
Jeg var i vedskjulet i dag og da hadde jeg plutselig ti gode hjelpere med meg :-)
Vedkjulet er et lite rom innenfor valpebingen og der er det mørkt og masse ved og bark og skrot. Ingen brydde seg om det og travet rett inn og hadde skikkelig undersøkelse av rommet. Det var veldig spennende. Ingen ville ut igjen når jeg ropte på dem.

En av Goya sine valper døde i dag. Det var så utrolig trist. Den har hatt problemer med å få bæsjet, og konsistensen på det som har kommet ut har vært veldig uvanlig. Så vi tok kontakt med Oslo Dyreklinikk i kveld da valpen plutselig hadde feber på 41,1. Det er høyt til liten valp å være. Konklusjonen fra Oslo Dyreklinikk var at det kanskje dreide seg om en alvorlig mage tarm infeksjon. Valpen fikk antibiotika og væskebahendling, men desverre så døde den nå i kveld. Det var så utrolig trist, fine valpen, så klar for et langt og godt liv.
Årsaken er jo ikke helt sikker, men med tanke på hva som skjedde med den første valpen så vet vi ikke helt. Oslo Dyreklinikk nevnte jo også at valper kan få noen parasitter som ikke ormekurene tar. Disse kan bli overført fra moren. For å finne ut av det må vi ta avføringsprøver i tre dager også sende de inn til Norges Veterinær Høyskole. Vi får følge med og se hvordan det går i valpekassa. Forhåpentligvis er alt bra. De andre valpene virker jo kvikke og fine i allefall. 
Vi har jobbet med den lille valpen i hele kveld, så jeg har ikke rukket å gjøre klar noen bilder.
Kommer sterkere tilbake i morgen. 
 
 
 
Fredag 12.04.13
I dag var det klart for salgsutstilling på Røyse skole. Vetle skulle selge kaker og saft, i tillegg til at han hadde laget litt kunst :-) Alle foreldre/besteforeldre var invitert og pengene de samlet inn skulle gå til fadderbarna som Røyse skole har. Det var koselig det da, masse folk og mye fin kunst, og gode kaker :-)

I dag skulle valpene til Goya få mer besøk. Men det gikk jo ikke an å vise frem små gjørmebrytere, så alle fikk seg en dusj før det kom besøk. Det hjalp masse da, den fine pelsen var plutselig ikke full av fett lenger. Det satt igjen litt på hodene da, men det så mer ut som brylkrem , hehe. Det varer vel til i morgen tidlig, for da er det klart for ny foringsrunde, da blir de like fine igjen.

U gjengen elsker å være ute. De står inne i valpebingen og hyler for å komme ut. De løper ut og storkoser seg i valpegården utenfor. Nå kom det jo en skikkelig haug med snø her igjen i går og i natt, så det er lite de får vært helt ute. Tror det er første gangen jeg har opplevd at det er så mye snø så lenge etter påske. Jeg er vant til at snøen er borte etter påske, men ikke i år. Men i dag når jeg var ute og gikk med hundene var snøen mye mer råtten enn tidligere. Det virker som det er siste krampa nå før den skal forsvinne. 

Nå er navnene på valpene helt klare. Skal skrive dem inn i morgen :-)

U-gjengen
120413 fra valperommet
Fra valperommet 
120413 stående bufe ute i valpebingen 
 Uteservering
 120413 ute i valpebingen
 Ute i valpebingen

 V-gjengen
120413 liten og søt 
 Veldig søt
 120413 Wilma hos Goya
 "Tante" Wilma på besøk


Torsdag 11.april 2013

Bare fine mager etter ormekuren i går. Det var greit å få tatt den, for U-gjengen hadde jammen mark. Det får de overført fra mammaen når hun spiser på alt mulig ute i naturen. Greit at både valpene og Wilma har fått ormekur da gitt :-)
Ser ikke noe på V-gjengen, men det kan jo komme ved neste ormekur om to uker.

Alle valpene viser så fin utvikling. U-gjengen er så store og fine og begynner å storkose seg når vi lukker opp døra ut. De synes det er toppen å løpe ut og leke og herje ute i bingen. Veldig synd at vi fikk snø igjen her i ettermiddag. Det blir så kjedelig for valpene å ikke komme mer ut enn de gjør nå. Men vi får prøve oss med små turer, de kan ikke bli for kalde heller.

V-gjengen har begynt å leke sammen. De er skikkelig artige og skal ta både hverandre og mamman sin. Snille Goya er jo bare en engel. I dag gikk Wilma oppi til valpene til Goya og begynte å slikke og ordne. Det var jo greit det for de så ut som små gjørmebrytere etter å ha spist NP, men Goya sier ingen ting. Wilma får lov til å styre som hun vil.
Etterpå i kveld la Goya seg hos valpene sine for å gi dem mat. Da la Wilma seg ved siden av på samme teppe og lå og kikket på Goya og valpene. Når valpene ikke skulle spise mer melk av Goya begynte de å klatre på Wilma i steden og hun bare lå de rog koste seg.

Wilma sin jurbetennelse har jo lukket seg så fint og ser så bra ut. Jeg har jo hele tiden fulgt med og sjekket og sjekket og sjekket om det skulle komme noe mer. Det har kjentes helt fint ut helt til i kveld. Da oppdaget jeg noe som gjorde meg litt bekymret. Bakerste puppen,akkurat som sist, bare på andre siden, kjentes ikke bra ut. Så nå har vi massert og massert og massert og fått ut masse, så jeg håper kanskje vi kan klare å gå klar av betennelse i den puppen . Men vi får se. Wilma har jo vært i så fin form, og det har ikke vært noe å se på almenntilstanden hennes, så jeg håper kanskje vi var tidlig nok ute denne gangen. Men det er slett ikke sikkert...... Vi krysser fingre og tær.

U gjengen
110413 stående bufe
Litt av en servering,- stående bufe :-)
110413 mat er godt
Skikkelige matvrak

V-gjengen
110413 WIlma på besøk
 Wilma på besøk
110413 flinkeste Wilma vasker og ordner
Wilma vasker vesle brumlemann... som er ganske full av NP :-)
110413 skikkelig trøtting
Skikkelig trøtting


Onsdag 10.april 2013
På mandag var valpene til Goya tre uker. Det glemte jeg jo å skrive. De er så søte og små i forhold til Wilma sine flodhester :-) Nå virker de jo selvfølgelig veldig små, siden gjengen nede på valperommet har to ukers forsprang på denne gjengen oppe her.

Vi har hatt ny runde med kloklipp, og nå har vi rett og slett samkjørt begge kullene så det blir kloklipp på hele gjengen samme dag. Det blir ikke mindre enn 342 klør å klippe på en gang det :-) Litt av en haug.Da er det om å gjøre å ha tunga rett i munnen så jeg ikke klipper feil. Men det går som regel veldig bra da.

Jeg har samkjørt ormekurene også jeg. Så i dag har alle sammen fått ny ormekur. Goya valpene fordi de er tre uker og Wilma valpene fordi de er 5 uker.
Goya sine valper spiser fortsatt to ganger om dagen. De begynner å skjønne poenget og koser seg med maten.

Wilma hadde jo brystbetennelse i påsken som endelig sprakk. Såret ble ganske gedigent, men nå, bare 9 dager etter at det sprakk og ble et skikkelig krate,r er det nesten lukket. Det er helt utrolig hvor fort det går.
Wilma spiser fortsatt 1,2 kg med for om dagen. Nå har hun selvføleglig begynt med det samme som sin tipp oldemor. Det er helt naturlig og instinktene ligger der, men nå valpene kommer og dytter til Wilma i munnviken så kaster hun opp sin egen mat til dem. Det er jo flott at det fungerer så godt for valpene sin del. Hvis de hadde levd ute i naturen vel og merke..... Valpene får faktisk sin egen mat og trenger jo ikke Wilma sin mat. Men det gjør Wilma ! Hun trenger den veldig, så tynn som hun er :-) Men jeg ser forskjell på henne da. Hun er i oppadgående form, glansen er tilbake i øynene og hun begynner å få bittelitt kjøtt på beina. Heldigvis. Men det er vel bare å leve med, ikke så mye vi får gjort noe med, men siste maten om kvelden får hun ikke før hun har gitt siste runden med melk til valpene sine, så det blir nattmat på henne :-)

Vi har funnet ut at Vetle skal bli tannlege når han blir stor. De siste dagene har han trukket ut ikke mindre enn fire løse tenner helt selv. Med en gang tennene begynner å bli litt løse, så går han på badet og brekker de ut ! Nå venter han bare på at tannfeen skal komme, men den er så treg.....
Desverre har jeg ingen bilder i dag. Rune har reist på kurs og blir borte i et par dager, så da er det litt ekstra mye å henge fingrene i. Så derfor har jeg rett og slett ikke rukket å ta bilder i dag. Lover å komme sterkere tilbake :-)
 
 
Tirsdag 09. april 2013
Historisk dag,- 73 år siden Norge ble angrepet under 2. verdenskrig.... Det er godt verden går fremover. Tenk for en utrolig rivende utvikling de som ble født i denne tiden har vært vitne til. Lurer på hvor det stopper jeg..... Selv husker jeg jo bare fra min bandom at mine foreldre stod på venteliste for å få telefon.
Det var jo stor oppstandelse når vi fikk den, - og i dag har alle hver sin lille telefon med tilgang til alt mulig :-) Utrolig artig å se tilbake og se hvordan ting har endret seg. ( ja, nå hørtes det ut som om jeg er 100 år, minst..... ;-D )

Her ligger en passelig møkkete gjeng oppe i kassa i stua. Når de spiser Norwegian Polar blir de så utrolig feite i pelsen. NP er veldig energirikt hundefor, og når valpene får det på pelsen ser det ut som om de har brukt brylkrem. Goya vasker så godt hun kan, men jammen er de fine, der de ligger og glinser i pelsen..... Etterhvert blander jeg NP mer og mer med valpeforet så da blir det litt mindre klin på pelsen. Gutta her synes det stinker i hele huset når jeg begynner å mose NP, og er ikke spesielt glade i den lukta :-)
Valpene elsker det jo. De merker det med en gang når jeg kommer med alle skålene med mat oppi. Om de da ligger og sover så våkner de og kommer loffende og lurer på hvor maten er. De begynner å skjønne poenget med koppene også nå, at de ikke skal spise av hverandres kopp mens de ligger i sin egen, men at de kan spise bare av sin egen. Ikke værst.

I dag skal jeg registere valpene til Wilma. Det er siste finpussen på navnene nå. Egentlig burde "Flodhest" vært tema for navnene på disse valpene, men jeg får nok holde meg til alfabetet. De er så kvikke og fine og har spist maten sin ute i valpegården utenfor valperommet i dag. De går ut uten noen problemer og bruker gjerne hele bingen. Noen er veldig nysgjerrige på et vedrom som vi har inngang til fra valpebingen også. Men dit har de ikke fått komme ennå. Jeg skal nok lukke opp der en av de nærmeste dagene også for å se hvordan de takler det. 
Nå vil jeg ha varmere netter ! I dag tidlig var det ikke langt unna -10 grader her, og da smelter det ikke fort nok for meg....... 
 U-gjengen
090413 kose i fanget er deilig
Kose i fanget er deilig
090413 enerhannen sjekker stigen
Stigen må undersøkes
090413 Vetle og Jonas koser med valpene
Vetle og Jonas koser med valpene
090413 toerhannen på tur i snøen
Toerhannen koser seg i snøen
090413 ut på rekognoseringstur
Ut på rekognoseringstur

V-gjengen
090413 trøtt gjeng sover godt
Trøtt gjeng sover godt
090413 slappfisker
Slappfisker
090413 NPsøtnos smågris
Liten søtnos, full av rester fra Norwwegian Polar, skikkelig bra frisyre :-)
 

Mandag 08.april 2013
Første natt på nytt sted for begge kullene gikk veldig bra :-)  Det var ikke noe lyd fra noen av dem. Goya sov oppe i valpebingen sammen med valpene sine, mens Wilma sov sammen med meg. Hun er ikke hos valpene sine lenger om natta. De sover nå hele natta, den varer fra ca 00:30 til 06:00. Da skrur jeg av lyset go gjør det akkurat som det skal om natten. Radioen står jo på hele dagen ( P4 :-D) 
men på natta skal det være stille. Får lage noen ritualer akkurat som vi gjorde når gutta var små. På den måten var det lettest å få dem til å sove hele natta ;-)
Goya sine valper har spist norwegian polar to ganger i dag. De får den servert ganske tyntflytende og spiser som bare det. De begynner å få skikkelig gode runde mager. 

I går fikk jeg et veldig bra spørsmål som jeg tenkte jeg kunne svare på her i dagboka også. 
Det var en valpekjøper som lurte på hvordan jeg kunne registrere valpene i kennel klubben når valpene ikke var fordelt til sine eiere. Med det nye registreringsprogrammet i NKK så forhåndsregistrerer jeg alle valpene. Da får de navn og registreringsnummer, og alle valpene blir registrert med oppdretter som eier. Så når valpene er id merket ved 8 ukers alder så blir det også registrert i NKK. Så sender NKK ut registreringsbevis og eierbevis ut til oppdretter. Så sitter oppdretter og skifter eier på valpene til rettmessige eier. Det er egentlig en veldig forbedring av registreringssystemet til kennel klubben dette. Når de blir forhåndsregistrert i NKK blir de også forsikret. Det er denne forsikringen som dere viderefører når valpene flytter til dere.

I ettermiddag har jeg vært og hentet flere kasser med aviser, så nå er vi sikret noen dager til. 
Veldig greit å få hentet en haug så vi ikke går tom her.

U-gjengen 
080413 familietreff i solveggen 
 
 080413 enerhannen høyre skulder og høyre lår
 Enerhannen, høyre lår og høyre skulder
 080413 spore er gøy
Er det første spede sporgåing....
080413 tispe merket høyre side org
Tispe merket høyre skulder
080413 tispe merket venstre side
 Tispe merket venstre skulder

 

 

Søndag 07. april 2013
Etter at valpene først hadde hatt trivelig besøk fra Sverige var det klart for litt forandringer.
Marius og jeg var ute og spadde snøen av plenen. Naboen trodde vel det hadde klikket for oss når vi "brøytet" plenen utenfor snekkerbua :-) Men nå skal jeg ha det bart så valpene kan få vært litt ute. Det blir så kjedelig for dem inne, og hoppe rundt i 30 cm snø er heller ingen løsning. Foran huset på gårdsplassen er det jo ikke så mye snø, men der er det skygge hele dagen så der er det heller ikke noe allright å være når det ikke er flere grader i lufta enn det er nå.
Så nå håper jeg den lille snøen som ble liggende igjen etter brøytinga forsvinner fort. 

Jeg klarte ikke vente så vi tok med oss alle valpene i U kullet ut. Det første minuttet var det litt skummelt, men så var det over ja. De loffet rundt og gikk egentlig ganske langt til å være første gangen de er ute. Undersøkelsesadferden er allerede godt befestet og det var like artig i snøen som på gresset, og på stenene. Innimellom oppstablede stiger var det også kult :-) Artig å se dem. Vi ble ikke ute så lenge, så fort de begynte å bli slitne bar vi de inn igjen.
Vel inne vasket jeg ned bingen til Ugjengen mens de var ute i hundegården utenfor valperommet. Så når det var ferdig vasket bar jeg opp valpene til Goya. De har behørig flyttet opp istua og storkoser seg med større plass. Så fort V gjengen var flyttet så vasket jeg ned på valperommet så U gjengen fikk komme inn der :-) Så nå bor de nede med utgang til hundegården utenfor. Da får de mulighet til å ha mye større plass, så det blir bra for dem også.

Goya likte det veldig godt at valpene hennes kom opp i stua. Hun har ligget inne sammen med dem masse. Wilma ble litt mer forvirret av at valpene til Goya var oppe og hennes var nede. :-) Hun vil fortsatt gjerne passe litt ekstra på valpene til Goya :-) Goya synes det er helt greit og lar Wilma holde på.
Una var inne hos valpene til Wilma igjen i dag. Hun er så utrolig glad når hun får være der. Men Rune er med henne hele tiden så hun ikke skal bli for gira. Når hun blir det må hun gå ut. Hun kan ikke leke med valpene til Wilma slik hun leker med en annen 7 mnds gammel flatvalp nei :-)
Una er nå nybadet og vi har klipt av henne omtrendt en bærepose med pels. Rune skal på valpeshow med henne på lørdag så da må hun få fikset seg litt. Hun drukner i pels, så det ble en utrolig mengde som måtte klippes vekk. Ikke nok med at hun har mye pels, hun har også veldig lang pels, så derfor blir det virkende så mye.
Her er noen bilder fra dagen:
U-gjengen 
070413 gress for første gang
Gress for første gang
070413 halehannen i farta
Halehannen i farta
070413 i farta
Full fart på snøen
070413 nakketispa
Nakketispa
070413 snø for første gang
Spiser snø for første gang
 
V-gjengen
070413 Goya med valpene sine i stua 
 Goya med valpene i stua
 070413 enerhannen koser seg
 Nydelige enerhannen
 070413 skikkelig trøtting
 Trøtting I
070413 skikkelig trøttingII 
 Trøtting II
070413 trøtt gjeng
Trøtt gjeng :-)
 


Lørdag 06. april 2013
 Nå begynner all denne snøen å være litt i veien synes jeg ! Vi har jo sikkert 30-40 cm med snø overalt her. Ikke noe sted for valpene å være ute! Jeg vil ha mange varmegrader og en dag med masse regn så snøen forsvinner fort. Så kan sola komme og tørke opp litt så valpene kan få være masse ute.
I dag har U kullet vært en tur på verandaen med mamman sin. Vet ikke helt om de kanskje feiret 1mnd's bursdagen sin i dag :-) Men ikke er det varmt og ikke syntes de det var så gøy heller. Det var litt sutring. Men det går over etter noen turer til ut. Da er de overalt for å undersøke det de kan komme over. Det er viktig for dem at de får noen utfordringer og det å løse ting selv ute er viktig.
Vi har nå drevet ute i dag og hakket is i håp om at det skal forsvinne fortere, men så lenge det er mange kuldegrader om natta så holder det seg alt for godt.
I dag når valpene var på verandaen så var det så artig å se på Wilma. Hun skulle leke med valpene sine og var så fin når hun forsøkte å få de til å leke. Valpene skjønte ikke helt poenget, men det kommer etterhvert.
Wilma tror at hun har fått lov til å adoptere valpene til Goya. Hun er inne hos dem stadig vekk og Goya er jo verdens snilleste hun og lar Wilma få lov til å gå inn til valpene sine. Så begynte jammen Wilma å sjefe med de andre hundene og fortalte dem at de ikke fikk gå inn til valpene til Goya ! Det får vel Goya få lov til å bestemme vel, tenker jeg. Hun har ikke noe imot det hun, så Wilma får styre med sine egne valper akkurat på det området :-)
Una har hilst på valpene og hun er så blid når hun får lov til det. Hun blir mer og mer gira ettersom valpene går rundt og til slutt så er hun så ivrig at vi bare må ta henne ut. Hun skjønner ikke hvor forsiktig hun må være med så små valper.
Xi er en ivrig bestemor da. Hun vil såååå gjerne inn til valpene til Goya. Skulle nesten tro at hun skjønner at det er sine barnebarn. Men det skydes nok mest sannsynlig at Wilma ikke vil slippe henne til sine valper, mens Goya synes det er helt ok. 
I dag har valpene til Wilma hatt masse besøk og fått masse kos. Det har vært skikkelig gromt. Nå i kveld har Vetle en kamerat her på besøk som skal overnatte til i morgen. Gjett om de koser seg oppe i valpekassa :-)
U-gjengen
060413 ute på verandaen med mamma Wilma
Uteserveringen har åpnet :-)
 
 
Fredag 05.april 2013

Jeg har hørt at jula varer helt til påske, så derfor har julenekene våre hengt utenfor døra vår siden jul. Men nå begynte jeg å føle meg en smule dum når de fortsatt hang der...... 
Så i dag har jeg endelig fått tatt de ned. De røde fine sløyfene er på vei ned i julepynt kassa og der skal de få ligge til det blir jul igjen :-)

V-gjengen til Goya er skikkelig gode på å spise. Eller,- de er så glade i mat at de forspiser seg omtrendt når maten kommer. I dag har de fått litt mat to ganger. De blir aldeles helt ville og griser og spiser som bare det. Nå trenger de større plass, så i løpet av helgen bytter U og V kullet plass. Da kommer U kullet ned og får mulighet til å gå ut og får mye større tumleplass.

V gjengen kommer opp i stua og får en helt annen verden å forholde seg til :-) Det blir bra for alle det tenker jeg. I dag var et par av valpene til Wilma med ut på verandaen. Det var veldig uvant og rart. Stor verden som plutselig åpenbarte seg.

I dag har Ronja vært en tur oppe i valpekassa til Wilma. Hun er ikke så glad i å slippe de andre hundene bort til valpene sine, men Ronja så sitt snitt til å hoppe opp i valpebingen når Wilma var ute. Ronja syntes det var skikkelig topp å være inne i kassa og snuse på de små helt til de begynte å lete etter mat. Da var det slutt. Hun hoppet ut igjen i en hvis fart da ja.

 V-gjengen
050413mat er godt
Skikkelig kaos i matfatet
050413 jeg spiser all maten
En skikkelig sulten en :-)

 

 

Torsdag 04.april 2013
Her går det stort sett bare i valper for tiden :-) Det er herlig og jeg gruer meg til valpene skal reise. Wilma sine valper begynner flytting om under fire uker og det er utrolig skremmende hvor fort tiden har gått !!!
Noen av dere har lurt på hva slags halsbånd vi bruker til valpene. Her er et bilde av et par eks.
040413 kjekke halsband
 Jeg liker godt de halsbåndene som er som festes sammen med klips som omtrendt de man finner på skolesekker. Det går kjapt og greit å sette sammen og ta av. 
Ikke kjøp noen dyre. Jeg hadde flaks og fant halsbånd på salg med 50 % avslag. Det lilla kostet meg 39,- kr. Det er sånnt jeg liker :-) De vokser jo fra det med en gang. Størrelsen er 26cm-40 cm. Da kan halsbåndet reguleres på lengden og utvides litt. En voksen flat bruker nok 50 - 55 cm halsring, så de skal jo vokse litt :-)

I dag har også valpene til Goya fått smake på litt mat. I morgen tror jeg de skal få en litt større posjon. Når de fikk smake igjen i dag var de helt i hundre på maten. Det var tydelig at det falt i smak. Goya har økt melkemengden sin litt, så det går helt fint, men det er greit å begynne å få de over på valpefor. Goya holder seg så bra også, hun slipper helt unna det å bli så tynn. Hun ser forbausende sprek ut, og du må se etter for å skjønne at hun har valper.

For å si det sånn, det er ikke noe vanskelig å se på Wilma..... Men hun er i farta igjen, og melkemengden kan ingen si noe på. Lurer på om jeg skal tilby Goya at Wilma kan gi valpene hennes litt ekstra mat ;-) Spørs hva Goya hadde sagt til det da......
Det er så artig og sitte å følge med på valpene i U kullet nå. De leker så utrolig bra sammen og er våkne lenger og lenger av gangen. De spisse tennene er ikke så gode, men det får man ta med seg.

 U-gjengen
040413 hellandussen at det kan være godt å ligge sånn
Helandussen, at det kan være godt å ligge sånn ??!
040413 her sitter vi
Her sitter vi
040413 hvorfor sove med hodet på gulvet
Hvorfor sove med hodet oppå teppet
040413 mølje
Mølje
040413 nydelig
Slappe av er deilig
040413 nå tar jeg deg
Nå skal jeg ta deg!
 


Onsdag 03.april 2013
Stor takk til Hedvig som påpekte til meg at jeg vel antagelig er like i ammetåka jeg, som Goya. I går hadde jeg kommet helt til torsdag allerede, men nå har jeg endret det til tirsdag
:-D
I natt sov Wilma nede sammen med meg hele natta. Hun liker godt å sove på det kalde soverommet. Det er ganske varmt hos valpene så det er deilig for henne å ligge litt der det er kaldere. Wilma er på vei tilbake til god gammel form, selv om hun bare er et beinrangel :-)

Valpene spiser nå maten sin i full fart. De merker at jeg forbereder maten og er klare til å spise med en gang jeg plystrer. De leker masse og biter på hverandre. De biter til de skriker noen gangen. På den måten lærer de bitehemming og det er en viktig del av utviklingen for valpen. De skal stoppe bitingen når søskenen skriker. Dette blir de veldig gode på etterhvert.

Goya sine valper har fått smake bittelitt oppbløtt valpefor i dag. De ble veldig opptatt av det de fikk i munnen ! Noen sølte litt og da snuste og slikket de det opp igjen med stor iver. 
De har ikke begynt å bjeffe ennå, men de lager mange andre fine lyder :-) I dag reagerte jeg på at de merket godt når jeg kom inn i rommet. Døra inn der stå oppe hele tiden, sånn at det blir ikke sånn som før at valpene merket at du lukket opp døra på luftstrømmingen. Men de merket det godt at jeg kom inn i dag, og da ivrer de rundt i kassa i full fart. De har store forhåpninger om at Goya skal komme med melkebutikken sin tror jeg :-)

Her er noen bilder :


U-gjengen 
 030413 kose med mamman sin
 Kose med mamman sin
 030413 nysgjerrigper
 Nysgjerrigper
 030413 tispe merket høyre skulder
 Tispe merket høyre skulder
 030413 tispe merket venstre øre
 Tispe merket venstre øre

V-gjengen 
030413 for en sovestilling 
For en stilling 
030413 fullt
Proppfullt vedatserveringen
030413 søtnos
Så utrolig gossin 
 


Tirsdag 02.april 2013
I dag fikk Wilma endelig ut all verk i den betente puppen. Det ble et aldri så lite krater som nå bare skal lukke seg. Så blir det bra igjen. Wilma har masse melk og valpene spiser av henne som før. Ikke den puppen som har såret da, der er det ikke så mye melk heller :-)
Valpene spiser valpefor tre ganger om dagen nå. De er skikkelig glade i mat, og spiser som bare det. De blir trillende runde og skikkelig gossine. 
De har nok fortsatt litt løs mage pga av tablettene som Wilma spiser, men det går bedre og bedre. 
Wilma sin matlyst er også på topp igjen, hun spiser som bare det, så da håper jeg at vi i løpet av litt tid skal klare å "feite" henne litt opp igjen.

Når jeg setter meg oppe i valpekassa nå så kommer alle valpene i U gjengen og skal ha kos. De er skikkelig kosete og klatrer opp på meg. Tenner har de også begynt å få, så nå går vi harde tider i møte ;-)

Goya er i super form. Hun begynner å bli seg selv igjen etter å ha vært litt i ammetåka. I dag kom hun faktisk løpende i full fart når jeg ropte på henne. De tidligere dagene har hun sett ut som om hun har vært i sin egen verden :-) Men nå letter tåka :-)
Hun holder seg så fint, spiser masse mat, og har akkurat passe mye mat til valpene sine. De er blitt mye mer fornøyde virker det som, og sutrer ikke lenger. Alle har fått øyne og er så utrolig nydelige :-) Tenkte at de skulle få smake på litt mat de også om ikke så lenge :-)

U-gjengen
020413 skikkelig mølje
 Skikkelig mølje 
020413 her ligger jeg og koser meg
Her ligger jeg og koser meg
 
Mandag 01. april, 2.påskedag 2013
Nok en fredelig natt.
Rune var inne hos Goyavalpene en gang i løpet av natten, men da lå Goya hos dem og ga de melk, så alt var bare fryd og gammen. I dag er V-gjengen to uker gamle og dagene bare flyr av gårde. De vokser jammen meg masse de også og utvikler seg veldig fra dag til dag. Nå er det hørselen vi venter på. Da nytter det ikke å lure dem lenger heller :-D.

I dag har det vært masse besøk til U-gjengen. De sover jo fortsatt mye men er litt våkne innimellom. Det er like før tennene kommer for fullt, så det har vært lurt å besøke dem nå ;-)
Om en uke eller to er det nok både mer fart i dem men også mye mer tenner !
Valpene er fortsatt litt løse i magen som reaksjon på Wilma sin antibiotika kur, men det går helt fint. De spiser som bare det, og i dag begynte de å reagere veldig på plystringen min. Vi plystrer hver gang valpene skal ha mat. På den måten lærer de seg til å komme når det er mat på gang. Så når valpene hentes kan de innkalling ;-) Da er det bare for dere å holde innkallingen ved like.

Wilma sin pupp gikk detet lite hull på i dag. Valpene hjalp til som best de kunne og plutselig så jeg en valp som var ganske våt. Når jeg sjekket var det gått et lite hull på puppen så masse verk kunne renne ut. Det var nok godt for Wilma. Fortsatt skal det nok vekk masse før det begynner å gro igjen men nå går det forhåpentligvis rette veien.
Wilma er fortsatt fryktelig tynn, og jeg vet ikke helt om jeg skal gi henne masse mat for å få henne opp i vekt, med den konsekvens at melkemengden øker igjen. Eller om jeg skal gi henne mindre med mat, men at det da ikke kommer så mye  melk. Jeg hadde håpet at melkeproduksjonen kunne gått noe ned etter dette her, men nei da,  når hun spiser sånn som hun har gjort de to siste dagene kommer melka for fullt igjen. 

Men hun er blid og vil kose da, så håper jeg at det blir litt mer futt i henne etterhvert som formen blir bedre. Hun er ikke helt som hun pleier å være for å si det sånn.

Her er noen bilder fra dagen :
U-gjengen
010413 mat er godt
Mat er godt
0104013 Wilma og valpene
Wilma og valpene
010413 trøtt gjeng sover og sover
Trøtt gjeng sover og sover

V-gjengen
010413 full fart
Full fart
010413 Goya passelig sliten også
Goya blir litt trøtt innimellom hun også
010413 hellandussen
Hellandussen
 


Søndag 31. mars, 1.påskedag 2013
Det ble litt av en påskeaften :-) Rune forsvant fort da det viste seg at det var blitt gjort innbrudd på Statens Kartverk. Kjipt når man har vakt, og bare må stille opp. Men vi andre koste oss utover kvelden med god mat og valper :-)
I dag var det en ny dag med sol og deilig vær. Så etter å ha skiftet aviser, vasket og foret så var det veldig klart for å gå ut for oss tobente og de voksne firbente. Vi brant bål i bålpanna og grillet pølser nesten til det kom besøk til valpene. Utrolig men sant, det kom en isbil (!) kjørende opp i åsen her. Dermed ble det is til dessert :-) En bitteliten følelse av vår !!! For vårfølelsen den har vært laaaangt unna gitt så mye snø og is som det er oppi her. Nå håper jeg på noen dager med varme både dag og natt så snøen og isen kan forsvinne. Ja, jeg vet at det da blir bare kline, men heller det da en liten stund så vi kan få våren og sommeren.

Goya sine valper er blitt like rolige som Wilma sine. De sover og spiser og det er det de gjør. De har vært veldig sutrete en stund, men nå er det helt over. I natt sov jeg i min egen seng, var bare oppe en gang i løpet av natten og sjekket om Goya hadde styring, og det hadde hun. Da lå hun så fint oppe i kassa hos valpene sine. Ikke noe problemer der gitt :-) Ser ut til at hun har fått litt mer melk også, så kanskje det var det lille som skulle til.

Wilma sine valper spiser nå mest valpefor. Det er litt varierende hvor mye de spiser, men hvis de ikke får melk av Wilma først, så er de kjempesultne og kaster i seg maten. De reagerer nok litt på antibiotikaen som Wilma spiser for de er litt løse i magen, men det går veldig greit.
De begynner å bli sosiale og når de er våkne og jeg setter meg hos dem så yrer det rundt meg med valper som har lyst på kontakt og kos. I dag fikk de besøk og de var litt våkne en liten stund før de sovnet igjen. De ligger til lading :-) , og foreløpig varer ikke batteriene så lenge om gangen. Så de sover mye !

Her er noen ferske bilder av U-gjengen:

 310313 for en bordskikk
 Neimen ikke værst bordskikk
 310313 Wilma venter på å få spise rester
 Wilma venter på å få spise rester
310313 vaske vesle brumle mann
Vaske vesle brumle mann
310313 sover godt
Sover så godt
310313 nå er jeg så sliten
Sliten mamma, som gjerne vil sove.........


Lørdag 30.mars, Påskeaften 2013
Gjett om det var deilig med et par dager i Valdres :-) Vetle, Sondre og jeg stod opp tidlig på torsdag og kjørte oppover. Vi var fremme på Kruk klokka 10:00 klare til å benytte dagen til skigåing. Vi hadde med Xi for hun er den perfekte trekkhund for Vetle. Sondre går foran i full fart og Vetle henger etter Xi bak Sondre. Så kommer jeg heseblesende  etter til slutt. For å si det sånn, de må vente litt på meg, men hva gjør del det. Vi var ute for å nyte fjellet og det gjorde vi til gangs. Vi overnattet på hytta til min kjære søster, før vi tok en aldeles herlig skitur rundt Smølifjellet på fredag. Også reiste vi hjem.

Vel hjemme her hadde det skjedd litt av hvert ;-)
Rune er veldig god til å styre hjemme og det meste hadde gått strålende. V gjengen til Goya hadde vokst, det kunne jeg se på det ett og et halvt døgnet jeg hadde vært borte. Goya har ikke så rikelig med melk som Wilma, og det er nok like bra. Goya kan spise så mye hun vil av mat, hun er faktisk i godt hold. Hun har ikke så mye melk, men nok til at alle valpene legger så bra på seg alikevel så det er jo nok. Nå begynner øynene til denne gjengen å åpne seg, og de er bare utrolig nydelige. Det blir så mye mer hunder med en gang når de har åpnet øynene. De har kommet mye mer opp på beina også så utviklingen går kjempefort.

Wilma har store mengder melk, men er tynn som et beinrangel. Hun trenger da mye mat, men mye mat gir mere melk..... For mye melk er heller ikke bra.... I går mens jeg var på ski tikket det inn en sms om at Wilma ikke var i form. Hun hadde fått jurbetennelse. Heldigvis hadde vi antibiotika som skal brukes når  tisper får jurbetennelse så hun fikk det med en gang. I tillegg ringte Rune til en annen dreven oppdretter, og fikk veldig gode råd. Rune forsøkte alt han kunne å massere bort kulen i puppen, men det endte bare med at den vokste i steden, og dessuten ble den kjempevond for Wilma. Så nå venter vi bare på at den skal sprekke så vi får ut guffa, og såret kan begynne å gro. Heldigvis er Wilma i god form, så det virker som det skal gå greit. Men nå har hun lite eller ingen melk, så det er veldig greit at valpene hennes hadde begynt å spise vanlig mat gitt. De spiser nå tre ganger om dagen og storkoser seg med det. Men det beste er når Wilma legger seg hos dem om kvelden og ligger der hele natten. Da ligger de og koser med mamman sin og har det helt fortreffelig. De spiser ikke noe særlig, bare koser seg med Wilma. De flyttet jo opp på onsdag og det har gått strålende. De er så rolige og fine og ikke noe mas. De sover fortsatt masse og har lite lyd når de er våkne. Men det kommer vel......

Her er noen nye bilder fra i dag. Valpene til Wilma ser ganske møkkete ut for jeg tok bildene etter at de hadde spist og de spiser fortsatt med hele kroppen.....

U-gjengen 
 300313 deilig seng
 Veldig fornøyd med senga
 300313 leke er gøy
Leke er gøy
300313 tispe merket h øre
Tispe merket høyre øre
DSC 0424 Medium Web view
Nå skal jeg ta deg
300313 her i mellom sover vi
Her imellom sover vi 
V-gjengen 
300313 godt å sove på brodern
 Godt å bruke brodern som sovepute
 300313 enerhannen
 Enerhannen
300313 full fart og øynene begynner å komme
Full fart
300313 øyner på vei
Øyne på vei :-)
 
Onsdag 27.mars 2013

I natt var det flere av valpene til Goya som hadde litt vondt i magen. De gråt osm bare det, og man kunne se at de hadde skikkelig mageknip. Litt minifom i dag, og nå i kveld virker alt mye bedre. Litt pussig også at de får så mye knip, for jeg tror ikke Goya har alt for mye melk, så de får ikke knip av for store mengder melk i hvertfall. Men de kan jo ha luft i magen som gir kolikksmerter da. De røsker og river fælt når de spiser, så de svelger nok litt luft også i farta :-) I kveld har valpene til Goya også fått klippet klørne sine. Jeg liker at Rune holder og jeg klipper. Da slipper jeg å klippe feil fordi valpene er så urolige. Nå hadde de ganske lange klør, så det var på tide. Skal klippe de også en gang i uka, men kom litt skjevt ut siden Rune var borte på mandag.

Wilma sine valper fikk mat igjen i dag. To ganger fikk de spise litt. Gjett om det var gromt.  De eier ikke bordskikk da og ser ut som små gjørmebrytere etter å ha tatt et bad oppe i maten. :-) Wilma hadde sin fulle hyre med å vaske de etter at de hadde spist. Hun skjønte ikke så mye av det at hun skulle få renske opp maten etter valpene sine. Tror hun mente at maten til valpene skulle hun ikke spise.

I kveld har bingen  kommet opp i stua og valpene til Wilma har flyttet !! Veldig ofte blir det litt sutring når de kommer på en ny plass. Ukjent og anderledes kan jo være skummelt det da.
Ikke en lyd har det kommet fra denne gjengen. De gikk rett opp i den nye senga og la seg og der har de sovet siden. De fikk litt mat etter en stund da, men da var det bare så vidt jeg fikk vekket dem slik at de spiste litt. Jeg lurer på om det er fløte i melka til Wilma altså. Maken til gjeng skal man lete lenge etter. De tar alt på strak arm de, og det er ikke bare en eller to i kullet som fikser alt så greit, nei da,- det er hele gjengen. Er spent på natta om det blir mye hyling da..... Ny runde med ormekur og kloklipp i dag også.

I dag tidlig reiste Marius til TG. De reiste herfra ved 7 tiden og Rune var ikke tilbake før klokka 16:00. Det tar to timer å kjøre hver vei.... Så det sier noe om at det var kaos ved Vikingeskipet og at ting tok veldig laaaaaang tid.
Siden skiføret er så dårlig på Røyse nå, så tok jeg med meg hundene også gikk vi en god mil på beina i dag. Solskinnet gjør at jeg ikke orker å være inne, jeg bare må ut. Så da var det bare å ta musikk på ørene, hundene i magebelte og ut å gå. Deilig det også da :-)

Nå har jeg bestemt meg for å ta en tur til Valdres for å gå på ski. Jeg klarer ikke la være å komme meg på fjellet. Siste sjanse til å gå på ski nå. Så da tar jeg med meg Vetle og Sondre og Xi også drar vi i morgen tidlig. Det betyr at det er Rune som skal sjefe hjemme her. Alle som kjenner Rune vet at da blir det desverre ingen valpedagbok. Han har mer enn nok med å huske alt han skal med alle hundene :-) Men påskeaften er valpedagboka tilbake :-)

 U-gjengen
 270313 bordskikken er ikke den beste
 Bordskikken er ikke den aller beste
270313 griser ikke noe særlig
Smågrisen er full av mat
270313 enerhannen er helt utslitt
Enerhannen er dødstrøtt etter all spisingen
V-gjengen
270313 den som sover synder ikke
Den som sover synder ikke
270313 trøtt
Trøtt.....
270313 trøttinger
Trøttere......


Tirsdag 26.mars 2013
Ny dag i strålende sol. Dette må være den beste påsken sånn værmessig på manns minne :-)
Det var bare min ungdoms påsker som hadde sånnt vær ! I allefall kan ikke jeg huske annet enn sol og nydelig vær og føre når jeg reiste til besteforeldrene mine hver påske og bestefar kjørte meg opp på fjellet hver dag så jeg fikk gått på ski. Utrolig snill var han, hentet meg igjen når dagen var over også. Men da er jeg sikker på at det bare var fint vær ;-) Eller kanskje min hukommelse er bittelitt selektiv.....

Det går strålende med valpen til Wilma som har denne betennelsen. Hun får medisinen sin og det kommer ikke mer verk i byllen heldigvis. Så da håper jeg at vi kan friskmelde henne om en uke eller to ! Hun har jo vært så frisk og rask hele tiden, ikke noe som har tydet på at hun har vært plaget av den byllen, men det er godt at den nå ser ut til å bli borte. Ny kontroll hos veterinæren i morgen, bare fordi det er påske og det skal være stengt hos veterinæren i så mange dager. Da er det greit at hun ser på den så det ikke blir noe tull i løpet av helligdagene i påsken. Da har vi ikke veterinærvakt her desverre, så da må vi ringe til den "vanlige" veterinærvakta. De har som regel bare greie på kuer og hester og sau, så da må vi helt til Oslo om det blir noe tull. Så det vil vi ikke ha :-)
Jeg glemte jo å skrive i går at U gjengen fikk sin første smak av hundemat i går. De fikk litt Norwegian Polar mikset til grøt. Gjett om de spiste. Ja, bare en bitteliten smak da for å venne magene til den typen mat. I dag har de også fått smake litt mer, og to ganger. Så i morgen blir det nok servering til hele gjengen på en gang. Skal bli artig å se,- de pleier å grise værre enn værst.... De får mer i pelsen enn i munnen, men da kan de sitte og spise av hverandre etterpå ;-)

U gjengen fikk sin første markekur i går. Det er alltid litt spennende om det kommer løse mager, men her var det ikke noe å spore. Det gikk over all forventning. Nå venter jeg litt ekstra spent på at øynene skal sprekke opp på denne gjengen også. Da blir de så gossine. Det virker som om alle valpene vokser og er aktive og ivrige. Det er ingen som lar seg dytte vekk i matfatet og de begynner å ta igjen hverandre, så det er ikke så mye størrelsesforskjell heller.

På ettermiddagen fikk jeg gått en ny skitur på Røyse. Nå er det så dårlige løyper at jeg tror ikke jeg skal gå flere ganger.... Men fristelsen er så stor.... Det tar litt lengre tid å komme seg til Ringkollen, og tid har man jo som kjent ikke mest av i disse dager ;-).
I kveld kom resten av familien hjem igjen. Det var bare å få tømt bilen, for så å fylle den igjen. I morgen tidlig reiser Marius og en kamerat til Hamar på The Gathering. Et alvorlig svært dataarrangement. Det blir nok lite søvn og mye spilling de neste 4 døgnene....

Det er dårlig med bilder av valpene i dag, men noen bilder fra skituren kan dere jo få se :-)

260313 flotte løyper i nydelig vær
Flotte løyper i nydelig vær
250313 ganske idyllisk
Ganske idyllisk 
260313 knall sol
Knall sol
260313 skitur på Røyse er herlig
Deilig med så åpent landskap, kunne aldri bodd noe annet sted ;-)


Mandag 25.mars 2013
I dag var det klart for kontroll av valpen til Wilma. Heldigvis hadde ikke byllen med verk fyllt seg opp igjen. Litt var det, men i steden for å være tykkt og grågult, var det som ble dratt ut lyserødt og ganske tynt. Mer sårvann enn verk heldigvis. Så nå håper jeg at antibiotika vil ta knekken på dette. Veterinæren hadde drøftet tilfelle med en annen kollega, og det nærmeste de kommer et svar på hva som har skjedd er at valpen kan ha fått et rift av en klo til en av søskene, også at det satte seg seg betennelse i dette såret. Valpen er kvikk og rask og virker ikke preget av dette i det hele tatt. Hun er kjapp på puppen når det er servering og lar seg ikke dytte vekk av sine søsken. De andre valpene til Wilma vokser og vokser de også. Nå begynner de å ligne små hunder, de sitter og kikker og leken begynner å ta seg opp mer og mer.

I dag er Goya sine valper 1 uke gamle. Så da var det klart for første ormekur. I tillegg skal klørne klippes. Det ser fint ut med alle valpene og de spiser og vokser akkurat som de skal.

Det har vært så nydelig vær disse siste dagene. Jeg har hatt så lyst til å gå ut på ski. I dag fikk jeg det til :-) Sondre kom hjem fra fjellet i går kveld, så når han kom hjem fra jobb i dag kastet jeg meg ut i løypa på ski. Nydelig sol, godt og varmt, men snart ikke så mye skiløype igjen rundt på Røyse her. Vi er så heldige at vi bor sånn til at vi har "Ski inn and ski out" rett hjemmefra. Men her i lavlandet spøker det for skiføret gitt. Det blir snart bare "pløya" å gå på. Jeg måtte ta av meg skiene 6 ganger på skituren fordi løypa krysser veier. På veiene var det jo selvfølgelig bare kline og søle... Ikke noe særlig for skiene mine gitt :-)
Det må nok bli Ringkollen videre om jeg skal på flere skiturer, og det håper jeg jo.
 
U-gjengen
250313 full lek igang
Full lek i gang
250313 henge her er deilig
Henge på stengene i valpekassa er så gromt
250313 lille trøtting
Trøtting
250313 tispe merket venstre skulder
Tispe merket venstre skulder
V-gjengen 
 250313 Goya og valpene en uke gamle
 Se så fin gjeng, en uke gamle
 250313 de vokser disse her også
 Jammen vokser de disse her også :-)
 


Fortsatt søndag 24.mars 2013
Jeg blir ganske satt ut når det skjer noe med valpene. Ingen tvil om det. Det ble en lang natt hvor jeg gjorde det jeg tenkte kunne hjelpe valpen, men desverre var det ikke nok. Noen ganger så er det jo ikke noe å gjøre heller da.  Men midt oppe i det triste er det veldig fint at det ser ut som om det går veldig bra med resten av gjengen. Det underbygger jo det jeg har tenkt at det var valpen som ikke var utviklet nok, og da er det jo naturens gang. Hadde det vært noe smittsomt så ville jo flere fått det. Men sånn ser det heldigvis ikke ut nå.
Jeg merker ikke noe på Goya nå. Hun tar seg av de andre 9 uten å se ut til å tenke mer over at en av valpene er borte.

Men, etter å ha tilbragt hele natten hos Goya sine valper, så skulle jeg inn til Wilma sine. Wilma har så mye mat og er så flink med valpene at det går jo som en drøm hele tiden. 
Når jeg kom inn til dem oppdaget jeg at den ene tispa hadde fått en kul under øret og ned på halsen. Jeg tenkte at det var best for valpen om jeg fikk sjekket det hos veterinæren. Så vi reiste avsted. Veterinæren er heldigvis bare 10 minutter unna :-) Men når vi kom dit så skjønte ikke hun hva det var heller. Det hun fant ut var at kulen var full av puss. Så hun tømte den og satte valpen på antibiotika. Så håper vi at det gjør susen. Jeg lurer egentlig litt på hva det er , men kanskje finner veterinæren det ut etterhvert. Hun sa noe om at valpen kanskje hadde fått et lite rift under halsen og at det var gått betennelse i det. Valper har så lite immunforsvar så de kan lett få den type infeksjoner sa hun. Valpen er i hvertfall i full fart, spiser og leker med de andre, så det er ikke noe å si på almenntilstanden. Men nå vil jeg ikke ha flere valper som ikke har det bra..... Rune var hyggelig og lurte på om de skulle komme ned fra fjellet, men det er mye bedre å sjefe rundt her alene ;-) Sove skal jeg gjøre når jeg blir pensjonist, hehe.

Ellers blir Goya og Wilma skikkelig bortskjemt her.De får mat tre ganger om dagen, omtrendt så mye de vil og det er ca 400 g hver gang. I tillegg så er det litt godbiter og snadder. Ennå så er i hvertfall Wilma altfor tynn. Hun produserer utrolig mengde med melk, det drypper etter henne på gulvet når hun går. Goya har ikke så mye mat ennå. Men det kommer nok mer der etterhvert også. Tviler vel på om hun får like mye som Wilma for det er ikke ofte jeg har sett sånne mengder. Tror hun kunne foret opp valpene til Goya også :-D

U-gjengen
240313 nå er de til å spise opp 
 Nå er de til å spise opp
240313 skikkelig i farta
Blir mer og mer bevegelige og opp på beina
240313 sover søtt
Sover søtt
V- gjengen
240313hanne merket ryggen
 Trøtting
240313 to fine valper
 Sover og vokser så det knaker
 
Søndag 24.mars 2013
Så ble det en litt anderledes natt ..... Når jeg skulle legge meg i går så jeg at det så ut som om nakketispa hadde så vondt i magen. Det så ut som om hun hadde skikkelige knip. Så da var det frem å massere henne litt til hun fikk gjort fra seg. Det gikk fint, men hun ble ikke noe kvikkere av det. Hun ble slappere og slappere, og ville ikke die Goya heller. 
Jeg tok henne opp i senga til meg og varmet henne under dyna. Jeg forsøkte å gi henne litt vann med druesukker, men hun ville ikke ha. Jeg så at hun ble helt lys på tannkjøttet, og da fikk jeg en veldig dårlig magefølelse. 

Desverre stemte den , og i dag tidlig døde hun i fanget mitt. Goya var så rar hele natten, hun lå med hodet oppå luftmadrassen der valpen lå med meg, og skulle liksom være sammen med oss hun også. 

Det er jo vanskelig å si hva som var feil med valpen, men det er jo ikke usannsynlig at siden hun var født noen dager tidligere enn forventet, så var kanskje noen av de indre organene ikke nok utviklet til å klare seg videre.  Desverre er dette sånn som skjer av og til.  Men det gikk utrolig fort, for på den lille videosnutten som jeg la ut i går ligger hun og spiser helt som normalt, så det var veldig uventet.

Nå skal jeg kose litt ekstra med de som er igjen her, også kanksje sove litt etter en lang våkenatt.
 

Lørdag 23.mars 2013
Ren nytelse med en helt natts søvn :-) Goya er helt klart friskmeldt, og var ikke ute en eneste gang i natt ! Det var fantastisk. Jeg satt på soverommet i min egen seng og så på TV for første kveld på lenge, og der sovnet jeg jammen. Sov veldig godt og var bare inne hos Goya to ganger i løpet av natten for å sjekke at alt var ok. Det var det jo selvfølgelig, hun lå sammen med valpene sine hun og alt var helt topp. Stille og rolig hele natten. 
Er ikke sikker på om Wilma var like fornøyd.... Jeg lå jo da på dronningens plass, og det var hun ikke helt enig i, hehe. Jeg hadde lagt en den reinvasket tøy i senga til Rune, så der var det ikke plass til henne. Da måtte hun plutselig sove på teppet på gulvet igjen og det var ikke helt det hun hadde tenkt tror jeg ;-) Men hun er så snill, så hun sov der hun, i mellom turene hun hadde opp i valpekassa for å gi valpene sine mat.
Wilma tror jeg har utrolig god melk. De valpene er helt stille og de bare sover. Hvis ikke WIlma eller jeg går inn til dem da. Da merker de veldig godt at vi kommer, og nå kommer hørselen mer og mer også. Jeg hadde musikk på ørene i dag og siden ingen var hjemme kunne jeg jo synge av full hals. Da var de ti valper som i ren forskrekkelse over bråket løftet opp hodene og begynte å gå rundt og lurte på hva dette var. 

Senere i dag har Wilma, Goya og jeg gått en skikkelig god tur i finværet. Wilma og Goya skulle jo bare turne rundt i snøen og leke og herje så det tok litt tid å komme seg rundt på turen. Men men, de syntes nok det var deilig med litt fri fra alle valper :-) 
Når vi kom inn igjen var begge to fulle av søle og grus så det var rett i dusjen. Det var ingen av dem noe særlig glad for, men de hadde ikke noe valg. Kunne ikke legge møkkete mammaer oppi til valpene !

Hundene og gutta på fjellet hadde hatt en kald natt. 25 blå var det der i går kveld. I dag tidlig var det "bare" -19. Men utover dagen hadde sola varmet fra knallblå himmel. Ikke et vindpust ! Så gjett om de hadde hatt en nydelig dag i fjellet på ski :-) Kjenner jeg bare er bittelitt misunnelig. De har jo tatt med seg rubbel og bit av skismurning også så jeg kunne ikke gå runden her på Røyse en gang. Sondre kommer hjem i morgen så da har han lovet å ta med seg litt skismurning hjem. Da kan jeg i hevrtfal få gått en runde her da.... Selv om det ikke akkurat er som å gå på fjellet......  Men men, jeg kan jo ikke få både i pose og sekk. Jeg syne sjo jeg er verdens heldigste som kan være her sammen med denne nydelige gjengen da :-) 
Nå har jeg lagt ut en bitteliten videosnutt på Facebook, av valpene til Goya når de spiser. Jeg har ikke så mange bilder i dag, men tenkte kanskje en liten videosnutt er ok også. Dere finner den på FB hvis dere søker på "Kennel Fosliskrenten" Kanskje jeg kan legge ut noen flere snutter der etterhvert. 

 V-gjengen
220313 himmel og hav som de maser
Himmel og hav som de maser, skal de ha mat nå igjen ??? :-D
U gjengen
230313 wilma sine sovegriser
Wilma sine "sovegriser"
230313 nydelig vær i dag
Nydelig vær
230313ut på tur aldri sur
Ut på tur , aldri sur !
 
 
Fredag 22.mars 2013
Goya hadde nok veldig vondt i magen i natt også. Hun skulle absolutt ut en gang i timen, gjennom hele natta. Så nå har jeg begynt å kjenne at jeg er bittelitt trøtt :-)
I dag har Goya fått litt mat og nå ser det ut som om magevondtet gir seg. Så da satser vi på en rolig natt.
Jeg merker ikke noe på valpene til Goya så jeg tror ikke det er noe som går over på dem. De sover spiser og gjør fra seg akkurat som de skal. De vokser fint og legger jevnt og trutt på seg også, så det ser veldig bra ut enn så lenge.
Wilma sine valper har begynt å skjønne at de kan lage lyd. De raver rundt nede i kassa og bjeffer. Når lyden kommer så skvetter de av sin egen lyd og detter over ende :-) Det ser ikke ut som om de helt skjønner at det er de selv som lager denne lyden da. De har også begynt å lekesloss litt mer. De biter på hverandre og skal skikkelig herje, men det klarer de jo ikke for de detter over ende ganske fort. Balansen er ikke som den kommer til å bli gitt.

I dag har Vetle, Marius, Sondre og Rune reist på fjellet. Det er jo spådd nydelig vær, så jeg er bittelitt misunnelig. Skulle gjerne vært med og gått litt mer på ski. Samtidig så er det utrolig deilig å være hjemme her "alene" og bare gjøre som jeg vil ( les: kose med valpene)

 U-kullet
 220313 hva skal jeg finne på
Hm,- hva skal jeg finne på ? 
220313 melkebutikken er åpen 
Melkebutikken er åpen ! 
220313 melk er best 
 Melk er best
 V-gjengen
200313 to nydelige sjokoladebiter 
 To nydelige sjokoladebiter :-)
220313 fine gjengen 
Fine gjengen 
220313 nakketispa 
 Nydelige lille nakketispe

 
Torsdag 21.mars 2013
I natt ble det ikke mye søvn. Goya hadde nok en eller annen magesjau og skulle ut på do en gang i timen. Jeg hadde følelsen av at jeg ikke før hadde lagt meg på luftmadrassen, før det var opp og ut igjen. Goya har masse matlyst, men nå har jeg ikke turt å gi henne noe. Får la henne ha ro og fred i magen sin et døgn, så går det nok over. Heldigvis ser det ut til at valpene ikke merker noe av det. De er i farta som vanlig og spiser og koser seg.  Noen blir litt misfornøyde når Goya legger seg på ryggen. Da blir det så mye vanskeligere å få tak i melka :-)
I dag er jo egentlig dagen da valpene skulle vært født, og nå veier 8 av dem mellom 430 og 480 g. Minste frøken veier 350 og største hannen veier 590g. Så hadde de vært født i dag hadde det vært store fine valper dette også. Men det var nok for fullt i magen til Goya til at de kunne være der noe særlig lenger. Det har jo ikke vært noe problem det da.

I dag er det klart for ny kloklipp på gjengen til Wilma. Der trengs det igjen en klipp, klørne vokser ganske så fort. I dag måtte jeg merke opp igjen alle sammen. Tipex'en begynte å forsvinne og det kan jeg ikke ha noe av. Da ser jeg jo ikke forskjell på dem. De begynner å bli ganske store og er nok 3 ganger så store som gjengen til Goya. I natt sov de hele natten og Wilma holder styringen på gjengen sin. Hun har begynt å ligge midt oppe i senga også nå. Huttetu for noen fine vaner hun legger seg til.  Rune merker jo ingenting for han bare sover. Det var Marius som tok henne på fersken før i dag, da lå hun og breiet seg midt oppe i senga.
 V-gjengen
200313 hanne merket ryggen og tispe merket nakken
Hanne merket ryggen og tispe merket nakken
200313 nakketispa toerhannenvenstre øre
Nakketispa, toerhannen og venstre øre
200313 mat er alltid godt
Mat er alltid godt
200313 pittelille snuppe
Bittelille frøken snupp
U gjengen 
 210313fullfart for nå kommer servering
Full fart for nå kommer melkeserveringen 
210313første mann til mølla 
Førstemann til mølla :-) 
210313 Wilma blir ganske sliten
Ingen tvil om at det tar på å fore ti sultne småttiser :-) 
 
Onsdag 20.mars 2013
Hvor blir tiden av egentlig.... Nå i kveld er det 14 dager siden valpene til Wilma ble født ! Hjelp,- det er ikke lenge før de skal reise til sine nye hjem. Jeg gruer meg allerede )-: Men det er jo noe jeg har skjønt da, at valpene kan jo ikke bli boende her. Det skjønner jeg når de har passert 7 uker for å si det sånn. Da krever hver enkelt valp så mye at det ikke er noe å tenke på en gang at de flytter til egne familier. Da trenger de masse tid og stimulering i sin egen familie og vi bare håper at vi har fått gitt dem det grunnlaget de trenger for å klare seg bra :-)

Det er musestille hele natten innefra soverommet der Wilma regjerer med sin herlige U-gjeng. Hun virkelig regjerer altså,- det er ingen andre av hundene som får lov til å bevege seg inn til valpene hennes. Da er hun der på pletten og geleider dem ut igjen med en gang. Det er fortsatt litt rart å se på verdens mest lekne, barnslige Wilma være så utrolig god til å ta seg av valpene sine. Det er fortsatt helt rolig i kassa, ingen sutring og de vokser så det knaker. Nå merker de godt at noen kommer inn i rommet for da begynner de å virre. De snurrer rundt i kassa og er skikkelig på leting etter melkebutikken. Om en uke nå skal de få komme opp i stua, det blir en skikkelig overgang for dem. da blir verden stor da :-)

Goya er fortsatt veldig knyttet til valpene sine og vil ikke gå vekk fra dem annet enn når hun må ut. Men da løper hun bare ut og gjør det hun må også er det full fart inn igjen. Det ser ut som om melkeproduksjonen er godt i gang og bittelille frøken brun legger på seg mest av alle :-) Hun er ikke tapt bak en vogn, og er nesten alltid først og får tak i en pupp. Der ligger hun leeeeenge og koser seg.  Hun klarer å suge seg fast også, selv om de andre søsknene gjør alt de kan for å stjele puppen fra henne.  Absolutt ikke noe å si på livsgnisten til denne gjengen heller !
Goya slapper veldig av i kassa da. Også har hun så mange rare måter å ligge på. Det er jo bare å ta en titt på bildet under her ;-)
V-gjengen:
200313 snakk om å ta livet med ro 
 Goya tar livet helt med ro :-)
200313hanne merket ryggen og tispe merket høyre skulder
Hanne merket ryggen og tispe merket høyre skulder
200313hele gjengen koser seg
Hele gjengen koser seg
200313 under her sover jeg
Under her sover jeg
U-gjengen
200313 de merker at noen kommer
Gjett om de merker at det kommer noen
200313 full fart på gjengen
 Det er full fart og masse bevegelse
200313 wilma vasker og ordner
"Giraffe"n Wilma ordner og styrer  ;-)
 
Tirsdag 19.mars 2013
I dag var en dag med tid for ettertanke. En av Runes gode arbeidskamerater gjennom de siste 20 årene ble gravlagt i dag. Det var så utrolig trist, og at en kjernekar i sin beste alder selv velger å forlate denne verden, gjør at man tenker litt ekstra gjennom ting. Hverdagslige ting blir satt litt mer i perspektiv. Maktesløsheten blir stor når man må erkjenne at man ikke kunne gjort noe for å forhindre en slik utgang, og at desperasjonen og håpløsheten gjorde livet alt for tøfft er vanskelig å ta inn over seg. Vi får ta vare på hverandre også i hverdagene tenker jeg.

Den beste balsam for sjela er uten tvil å sitte hos valpene :-) Først hos den ene gjengen og så hos den andre." Flodhestene"  til Wilma spiser alt de kan få tak i og Wilma produserer all den melken hun kan for å tilfredstille gjengen sin. Det klarer hun også til gangs,- det er absolutt ingen sutring fra den gjengen. De er noen skikkelige murmeldyr hele hurven. Lurer litt på når de har tenkt til å våkne......
De sover hele natten, sammen med Wilma og Rune. Nå sover nok Wilma litt utenfor kassa antar jeg. ( jeg kan jo prøve å spørre Rune om det..... han aner ikke noen ting for er det noen som kan sove, så er det han....) Så legger hun seg oppi til valpene når hun tenker at de bør få litt å spise. Så sover de videre. Utrolig deilig når alt er så ukomplisert :-)

Goya sin nydelige gjeng er også i farta. De er klare til å spise hele tiden de også. Goya er nesten helt klin umulig å få ut av valpekassa ennå. Jeg må ta på henne band og så løfte henne over kassa for å få lurt henne ut for å tisse. Matlysten har vært litt dårlig, men når hun får Norwegian Polar servert oppe i valpekassa, ja da kan hun spise da. Helst skal hun håndmates en og en bit, hehe. Men nå i kveld har hun begynt å spise maten av seg selv. I morgen er vi nok tilbake til normalen igjen.
Jeg har i lengre tid sagt at Rune trenger briller. I dag tror jeg at jeg fikk beviset. Han hadde luftet hundene og skulle legge Goya inn til valpene igjen. I steden klarte han å legge Ronja til valpene. Ronja, altså den største flaten vi har og hun er svart ! i steden for Goya som er den minste flatten vi har og brun !!! Han reagerte først når han oppdaget at det absolutt ikke var noe melk hos Ronja. Tror jammen det er han som er i ammetåka gitt. Gjett om han skal få høre det :-D
Alle valpene til Goya har lagt på seg litt så det ser ut som om alt er veldig greit der også, men det er jo litt tidlig å si helt ennå da.
U-gjengen
190313første lille lekebiting
 Den første spede lekebiting
 190313 nudelig
 Nudelig
 190313 se øyne
 Se nydelige øyne
190313 Wsin herlige gjeng
Se den herlige gjengen !
 V gjengen
 180313hanne merket venstre lår
 Hanne merket venstre lår
180313 fineste 
Godt å sove inntil hverandre 
 180313 hanne meket halen og hanne merket høyre lår
Hanne merket halen og hanne merket høyre lår
180313 kose med maaman sin
Kose med mamman sin
180313 hele den flotte V gjengen
Hele den nydelige V-gjengen :-)


Mandag 18.mars 2013

 Tre dager før tiden kom valpene til Goya  :-D Vi registrerte jo at hun forandret seg og at noe var på gang og nå har alle valpene kommet ut. Det ble tilsammen ti valper. Spenningen var om det kom til å komme noen brune valper denne gangen. Det gjorde det. Tre svarte hanner og tre brune hanner i tillegg til tre svarte tisper og en brun tispe. Kvikke fine valper som har en litt annen størrelse enn flodhestene til Wilma ;-) Ganske normalt da, siden Xi også får valper som veier mellom 300-400 g. Ikke mellom 500-600g sånn som Wilma gjorde. Men det er litt artig å sammenligne den minste tispa til Goya som veier 260 g med den største hannen til Wilma. Når denne lille frøkna har dobblet vekten sin om 10 dager er hun fortsatt mindre enn hannen til Wilma når han ble født.

Goya måtte nok jobbe mer med å få valpene til verden også enn det Wilma gjorde. I hvertfall så det sånn ut.... Wilma dyttet ut en valp etter tre veer. Så hadde hun ganske god pause hvor kroppen sikkert jobbet godt også kom det tre nye veer og en ny valp. Goya måtte jobbe med hver eneste ve og hun måtte jobbe hardt for å få valpene ut. Men hun fødte veldig kjapt og greit på tross av den harde jobbinga. Det gikk ca 10-20 minutter mellom alle valpene helt til det var kommet 9 valper. Da tok hun en times pause før hun dyttet ut siste valpen. Men jeg vet ikke hvor mange veer hun hadde før hver valp kom,det var helt anderledes enn med Wilma.
Når første valpen kom skjønte ikke Goya noen ting. Hun lurte i alledager på hva det var som plutselig lå i kassa hennes og til og med rørte på seg ! Hun ville nesten ikke se på valpen, men etterhvert ble hun mer nysgjerrig og snuste litt på ham. Nå valp nummer to kom var det som å skru over en bryter. Da var hun kjempeflink. Hun tok valpen ut av posen , navlet den og spiste morkaka, slikket og ordnet veldig bra og sånn fortsatte hun til alle valpene var ute. Nå ligger hun hos valpene og de sutter og spiser og hun tar livet aldeles helt med ro.

Mens Goya fikk sine valper var Wilma sammen med Ugjengen sin på soverommet. Hun var skrekkelig nysgjerrig, men Goya ville ikke ha noen gode råd av Wilma, nei.
"Flodhestene " til Wilma er til å spise opp nå. De har åpnet øynene og er så utrolig nydelige. Jeg må bare sitte på huk oppe i kassa og kose masse med dem. Da kommer de ynglende og kravler oppetter meg.  De begynner å merke at det kommer noen inn i rommet.
Wilma storkoser seg på soverommet i den litt større valpekassa og føler seg nok litt som kongen på haugen :-) Hun vil gjerne inn til valpene til Goya også men det tror jeg ikke faller i god jord hos Goya ennå.......

 U-gjengen
 180313 se vi har fått øyne
 Kan så vidt se at de har åpnet øynene. Kniper litt igjen pga blitzen.
 V-gjengen
 180313 Goya jobber og jobber
 Goya jobber og jobber.....
180313Goyas aller første brune valp
Goya sin aller første brune valp
180313 fem valper ute men fortsatt mange igjen inne i magen
5 valper ute men fortsatt mange igjen i magen
180313fineste Goya med fem av valpene
Fiineste Goya
180313 ingenting å si på matlysten
 Ingenting å si på matlysten til denne gjengen....
 
 
Søndag 17.mars 2013
I dag har det vært utstilling i Kristiansand. Der stilte Felix, Fosliskrenten's Poker Face. Jammen ble han nummer 3 i åpenklasse med CK. Det var artig,- gratulerer så mye til Marianne og Svein !

I dag er valpene ti dager gamle. De fleste har mer enn doblet fødselsvekta si. Minste hannen er den som har lagt på seg mest, han hadde doblet vekta sin allerede for et par dager siden. De som ikke har doblet den ennå mangler bare noen gram da. Nå er de største valpene over en kilo og de minste mellom 800-900 g. Ingen sak når Wilma er så dyktig mamma. I natt sov Wilma og valpene helt alene. Eller, dvs at de sov alene fra klokka var 03.00 til klokka 07:00. Ikke klarte jeg å legge meg før, og ikke klarte jeg å vente lenger med å gå inn igjen til dem :-) Rart det der, blir nesten avhengig av disse små nurkene og det å se at de har det bra.

Goya har fotsatt med å trekke seg unna. Hun vil gjerne ligge nede i gangen i buret som står under trappa. Akkurat som WIlma gjorde det, så trekker hun seg unna og vil gjerne være i fred. Hun elsker å være ute i snøen og baser der. Det virker som hun kjøler seg ned og skikkelig koser seg der. Hun er ikke særlig sosial akkurat nå og når plageånden Una kommer for å leke med henne gir hun klart utrykk for at hun ikke er i noe lekemodus akkurat.
Matlysten er på bånn og tempen driver å flytter på seg. Det blir spennende å se hva som skjer i dagene fremover.
Siden Goya sine valper kommer snart, så fant vi ut at vi skulle gjøre en vri. Vi hadde egentlig planlagt at Goya skulle få valpene sine på soverommet vårt. Men der er det jo svært lite tilrettelagt for valper. Det går jo helt fint, men ikke er det vann der og litt dårligere plass. Så da valgte vi å flytte Wilma og valpene hennes inn på soverommet for da kan Rune ha et øye med dem, også får Goya sine valper på valperommet hvor det er litt mer tilrettelagt enn på soverommet.
Wilma var strålende fornøyd når vi flyttet valpene pent og forsiktig. Hun inntok rommet med en mine som var en dronning verdig. Ingen tvil om at hun likte det. Goya var også veldig fornøyd med å få valperommet for der er det jo nødvendigvis litt mindre trafikk enn på soverommet vårt. Så da tror vi det ble til det beste. Det er jo heller ikke så lenge før valpene til Wima skal opp i stua. Vi pleier å flytte de opp når de er 3 uker gamle. Da er de klare for "den store verden"
Så da er jeg tilbake på luftmadrassen ;-) , hvor mye nytte jeg får av Rune inne hos Wilma er jeg ikke helt sikker på..... Rune sover om huset detter ned i hodet på ham, så jeg får sette min lit til at Wilma fikser dette på aller beste måte :-)
 170313Goya med sin fine mage i farta
Goya i farta med sin fine mage
170313 Goya koser seg i snøen
Goya koser seg veldig i søen
170313 snøbading er best
 Snøbading er best
 160313 valpene vokser
Ingen sinker i matfatet akkurat
 
 
Lørdag 16.mars 2013

Etter å ha sjekket valpene og passet på at Wilma hadde gitt dem mat, luftet Wilma sånn ved 04.00 tiden i natt, så la jeg meg i min egen seng igjen :-) Det var deilig. Det er helt greit å sove på en luftmadrass i noen netter, men ikke noe overgår det å kunne legge seg i sin egen seng igjen. Nå til natta skal jeg jammen meg legge meg i min egen seng igjen. Jeg tror helt sikkert at Wilma og valpene klarer seg aldeles helt utmerket uten meg. Kanskje jeg får en natt eller to med god søvn før det skal skje noe med Goya også.

Goya driver og forandrer seg nå. Hun trekker seg mer unna, ligger helst nede og vil helst ikke være sammen med de andre hundene. Hun vil ikke spise tørrfor lenger, det er kun Norwegian Polar som er bra nok. Det er et supert for det da, masse energi i det foret så det er ikke noe problem sånn sett. I dag har vi satt opp Goya sin valpekasse også. Hun gikk rett inn og la seg og så ut som om hun likte kassa godt.

Når Wilma kom inn så fikk hun ikke gå i kassa til Goya. Artig å se på hvordan de "snakker" sammen og respekterer hverandre. Goya sin temp er ganske stabil, relativt lav men ikke så lav at den forteller meg at noe er på gang. Men det kan det jo være alikevel. Jeg håper hun venter litt til, for det er litt tidlig at valpene blir født nå. Goya er ganske stor, så kanskje hun kommer litt tidlig, det vil tiden vise :-)

I dag har Rune tilbragt dagen i garasjen sammen med Marius og en kamerat. Marius skal til TG ( The Gathering) i Vikingeskipet på Hamar i påsken. TG er en samling med ca 5000 personer som samles i fire døgn for å spille data. Det er første gangen Marius skal dit så han er kjempespent. Han har tegnet og planlagt en hylle som de skal bruke. Siden de får så liten tilmålt plass, så lager han og kameraten en hylle hvor de får plass til litt mer. Da kan de stable i høyden, det de ikke får plass til i bredden ;-D Så i dag har Marius og Rune jobbet masse med hylla. Den blir skikkelig fin, med låsbare skap og det hele. Plass til kjølebag tror jeg også det skulle være. Flinke er dem :-)

Nå ser det ut til at faren min kommer igjennom denne infeksjonen også. Ettersom jeg skjønner er det planlagt at han skal reise hjem over helgen. Denne gangen var fjerde gangen vi fikk beskjed om at han kanskje ikke ville klare seg, så jammen tåler han mye. Måtte han bare få noen gode dager også. Ikke bare kamp mot sykdom.....

160313 Wilma passelig trøtt
Trøtting Wilma ;-)
160313 Tispe merket høyre side
Tispe merket høyre øre
160313 tispe merket venstre side sover på ryggen
Tispe merket venstre skulder sover på ryggen og koser seg
160313 Sove på hverandre er best tispe merket høyre skulder
Sove på hverandre er best !
 
Fredag 15.mars 2013
Hurra for Reidun som har bursdag i dag ! Jeg har vært en liten tur innom og fikk nydelig gryterett :-)
Men så hadde jeg ikke ro i rompa særlig lenge, det er rart med det når man har 10 herlige nurk hjemme !
Rune og gutta er fortsatt i bursdag da, mens jeg sitter på valperommet og beundrer valpene samtidig som jeg skriver her.

Det hender jeg faller litt i staver da og bare må kikke og kikke på disse nydelige valpene. Når jeg ser veldig god etter nå så begynner faktisk øynene å sprekke opp bittelitt. Må kanskje riktignok legge godviljen til for å se det, men jammen er det noe på gang her. Valpene pleier å åpne øynene fra nå og fremover mot 14 dagers alder, så det er veldig spennende. De blir liksom mye mer personligheter med en gang øynene har åpnet seg. I starten er øynene ganske så gråblå før de etterhvert får den nydelige nøttebrune fargen som de skal ha.
Valpene har fått litt løse mager etter ormekuren i går, men Wilma vasker og ordner så her er det ingen møkkete valper. Håper magene roer seg ganske fort, ikke godt å ha vondt i magen.

Forsøkt eå få tatt noen bilder ute i dag da. Men etter mange dager med nydelig vær var det selvfølgelig grått og overskyet i dag så bildene ble utrolig dårlige. Jeg får prøve igjen i morgen. Håper på litt sol, for det bedrer lysforholdene med en gang !
Ikke så lett å ta bilder av en svart klump med valper heller, men noen bilder blir det da, selv om kvaliteten ikke er den beste.
150313 toerhannen sover godt
Toerhannen sover godt
150313 vokser så det knaker
Kan jo formelig se fra dag til dag at de vokser :-)
 
 
Torsdag 14.mars 2013

I går fikk jeg skikkelig hetta. Jeg hadde akkurat skrevet inn i valpedagboka og skulle bare sjekke at alt var ok når jeg oppdaget at hjemmesiden vår ikke var der lenger. I steden kom det opp fra Fastline en side som sa at domenet var parkert. Jeg kastet meg på mailen til dem og lurte på hva dette var. Ingenting var svaret jeg fikk, hos dem fungerte alt fint. Så da tok jeg å sendte over det skjermbildet jeg fikk på våre PC'er og sa at dette måtte de da fikse. Etter en stund virket plutselig siden igjen, men fortsatt stod Fastline på at de ikke hadde gjort noe. Til slutt viste det seg at det hadde vært en feil hos dem som de hadde fått rettet opp. Men det kunne de jo sagt med en gang.......

Goya har skikkelig late dager for tiden. Det beste stedet hun vet å ligge er oppe i Rune sin seng....
Ikke helt etter reglene, men når hun er hjemme her om dagen så dytter hun til soveromsdøra og sniker seg opp i senga og skikkelig koser seg.
Hun er med på turer og tusler rundt, hun løper ikke så mye lenger og går ikke så langt unna oss heller. Hun vil gjerne leke litt innimellom da, men på sine egne premisser.
I dag er første dagen hun ikke spiste opp maten sin hverken til frokost eller middag. Så det er vel på tide å begynne å dele maten opp i mindre porsjoner. Det er antagelig ikke så mye plass igjen der inne :-)
Jeg målte henne i dag og da var hun 88 cm rundt på det største og 78 cm rundt buken. Goya er jo ikke så stor så nå har hun en merkelig form :-D

Etter veiing igjen i dag så fikk valpene ormekur. Greit å vite hva de veier da de skal ha ormekur etter vekt. Greit at de får det de skal og ikke hverken for mye eller for lite. Er spent på magene men jeg håper det går greit.
Aller første kloklipp er også gjennomført i kveld. Rune holder og jeg klipper. Det går veldig greit men jammen er de små de klørne.... Det er lurt å fortsette å klippe klørne en gang i uka også etter at valpen har flyttet til sitt nye hjem. Da forhindrer man at klørne blir så lange, og samtidig venner valpen seg til det å bli håndtert og det å klippe klør. Det kan for noen hunder være ganske skummelt å klippe klør og ikke noe de gjør så veldig velvillig akkurat.

140313 Ingen får merke mine valper med tipex 
Wilma vil ikke at valpene skal merkes med tipex, da gjør hun alt hun kan for å vaske det bort :-)
Det hun ikke skjønner er at da er det hun som blir grå i barten i steden, hihi 
140313 WIlma vasker og vasker 
 Wilma vaske rog vasker på valpene sine.
140313 tispe merket venstre øre 
 Tispe merket venstre øre
 140313 Wilma mater valpene sine
 Nå begynner det å bli trangt om plassen i melkebutikken :-)
 
 
Onsdag 13.03.13
Lurer på hvilken dato jeg skal velge som fødselsdato for valpene jeg ;-) Fem av dem ble født den 06.03.13 og fem av dem ble født den 07.03.13.  Så da blir det valgets kval da.. 060313 er jo et fint tall, men 0703013 der blir de siste tallene til sammen det samme som første tallet. Da kan det jo bli lett å huske.
Iallefall skal valpene ha ormekur når de er en uke gamle, og da skal vi også klippe klør. Siden de ble født så sent på natten/tidlig på morgenen så venter jeg med å gi dem ormekur til i morgen. Når valpene får ormekur kan de reagere med å bli litt løse i magen men satser på at det går greit. Første kloklipp blir også i morgen,- de bittesmå klørne er litt uvant å klippe men som regel går det veldig greit da. Kloklipp må vi gjøre en gang i uka, mens ormekur får de annenhver uke. det er veldig sjelden jeg har opplevd at noen av valpene har hatt invollsorm da. Tror det er en gang jeg på alle disse årene.
Jeg fortsetter å veie valpene frem til de har doblet vekta si. Det ser bra ut så langt. De legger på seg jvent og trutt. Minstemann når han var født er nok den som har lagt på seg mest, så minst er han ikke lenger.
Bilder kommer.....
 130313 tispe merket høyre øre
 Tispe merket høyre skulder
130313hanne merket høyre lår 
 Hanne merket høyre lår
 
Tirsdag 12. mars 2013
Nok en rolig og fin natt. Wilma og valpene sov helt rolig gjennom hele natta. Wilma går opp i valpekassa når hun mener at valpene skal få mat, og da yngler det rundt henne. Da kommer det ti sultne valper krabbende. De merker så godt at Wilma legger seg ned og er ivrige på å finne melka.

Det er ganske varmt inne på valperommet nå rett etter at valpene er født. Når de er så små som de er nå klarer de dårlig å regulere kroppstemperaturen sin selv. Dersom de blir litt kalde kan de også lettere få infeksjoner. Så derfor er det litt godt og varmt i kassa. For at det ikke skal bli for plagsomt for Wilma har vi en varmelampe over valpekassa som vi setter på når Wilma ikke ligger oppe i kassa. Da klumper de seg sammen under lampa og koser seg der. Blir det for varmt så legger de seg mer spredt utover.

Wilma har også litt ustabil temp etter fødsel. Dette er ganske normalt. Tempen ligger gjerne litt høyere i noen dager. Nå har den stabilisert seg på Wilma og alt ser veldig greit ut.

Rune har regjert hjemme her i dag og det var ganske deilig å komme hjem til rydda hus ! Ikke ofte det skjer for å si det sånn. I kveld var Rune og Una på fellestrening med Retrieverklubben. Det var også første post på Skogsfuglcupen, og Una stilte i Jerpeklassen.  Øvelsen var å gå pent i bånd, Rune måtte gå med veske og Una måtte passere noen som stod ikke så langt unna. Artig øvelse bare på gøy :-)
Una kom på delt andre plass, men det var jo bare fire med da, hehe. Det var flere klasser, men Jerpekalssen er den letteste for de yngste.
 
120313 klatre på hverandre
Klatrer på hverandre
120313 stort gjesp
Stort gjesp :-D
120313 tispe merket høre og hannen merket halen
Tispe merket høyre øre og hanne merket halen
 
Mandag 11.mars 2013

Nettene blir litt korte når man har valpekull :-) Jeg blir sittende og observere dem og kose med dem alt for lenge utover natta. Men alle koselige lyder og små snuter som snuser rundt er så koselig å følge med på.
I dag har svigermor Reidun vært her og passet valper og hunder. Wilma syntes det var helt greit med besøk, det ble jo litt ekstra kos på henne da. Alt hadde selvfølgelig gått veldig bra, og valpene hadde spist sovet og gjort fra seg :-D Wilma hadde styrt foringen selv, og med ca en og en halv times mellom rom ga hun dem mat. I tillegg ligger hun og vasker og styrer masse med alle sammen.
Nå har Wilma masse melk. Det er så artig å se på når valpene spiser. De tramper og stimulerer og suger og så etter en liten stund slipper Wilma melka. Da ser du valpene stivner helt til og suger og suger. Halen bøyer seg og bena blir helt stive. Så spiser de til det er tomt. Så går det en stund mens de tramper og napper og stimulerer alt de kan, også slipper Wilma litt mer melk. Artig å se hvordan det fungerer.
Wilma har nok veldig næringsrik og god melk. Nå nærmer mange seg 800g så det er noen store fine valper :-)

I morgen er det Rune sin tur til å ta litt fri. Det er godt vi er flere som kan dele litt på jobbingen med valpene. Det er utrolig artig, og jeg liker så utrolig godt å drive på med dette, men tidkrevende er det jammen meg :-)

Bilder:

110313 melkebaren er åpen
Malkebaren er åpen !!
100313 Wilma slipper melka
Her slipper Wilma melka
100313nakketispa koser med mamman sin
Nakketispa koser seg med mamman sin
 
 
Søndag 10.mars 2013
 Natten har forløpt stille og rolig. Wilma ligger inne hos valpene hele natten og har til nå sovet oppe i kassa sammen med dem. I natt forsøkte hun seg flere ganger på å legge seg oppe i min seng. Det fikk hun ikke lov til. Jeg sover på den luftmadrass ved siden av valpekassa og følger med på det meste som skjer i løpet av natten. Det pleier jeg alltid å gjøre og noen kull må man passe mere på enn andre. Dette kullet her er det ikke mye å følge med på. De legger på seg og vokser akkurat som de skal. De er veldig stille, ingen piping eller sutring, noe som betyr at alt fungerer godt. Wilma har masse melk og alt er bare fryd og gammen.

I dag skulle jeg sy på borrelås på bodyen til Wilma. Men så ville ikke symaskinen min fungere. Så da var det å reise til svigermor da. Hun er utrolig flink med alt som har med håndarbeid å gjøre, så hun sydde på borrelåsene kjapt og greit. Wilma vil bare ha på seg bodyen etter at det er blitt mørkt da, så jeg har ikke fått tatt noe bilde. Får prøve å se om jeg får lurt henne i morgen ;-)
I morgen skal jeg en tur på jobben og da  skulle egentlig Rune være hjemme med valpene. Men så skjedde det uforutsette ting på jobben hans så da må han på jobb. Da er det svigermor som trår til igjen da. Egentlig så har sånne svigermødre et ufortjent dårlig rykte. Jeg vil absolutt ikke bytte bort min svigermor ! :-D

Goya har funnet seg veldig til rette i flokken. Hun er veldig god på å sette på plass Una når den lille pirajaen biter seg fast i halsen, øret eller beina hennes. una som har fått lov til å terrorisere de andre hundene fritt uten at de har sagt noe, er ganske så fornermet på denne Goya som ikke lar henne få gjøre som hun vil. Det er utrolig godt at det endelig er en tispe her som kan si ifra til henne, slik at hun kan slutte med det tullet. Vi kjefter på henne vi da, men det preller jo av som vann på gåsa når ikke de voksne hundene kan si ifra til henne.
070313 enerhannen
Enerhannen
070313 tispe merket nakken
Tispe merket nakken
 
Lørdag 09.mars 2013

Livet består av store kontraster. Pappa'n min har vært syk i snart ett år, og i går ble han dårlig igjen. Mens jeg skrev i dagboka kom det beskjed om at han var lagt inn på sykehuset igjen. Så da var det bare å komme seg dit. Han er en gammel mann så man kan jo si at det sånn sett er forventet at han skal bli dårligere, men det røsker litt opp innvendig hver gang det skjer noe. Nå får han den beste hjelpen han kan få også får vi se om han er sterk nok denne gangen også til å komme seg hjem igjen.

Mens jeg suste til sykehuset ble Rune valpevakt (-: Det er jo absolutt ikke noe problem med denne gjengen da. De er så supre. De spiser masse og legger på seg som bare det. Man kan formelig se at de gror :-) Wilma begynner å få masse melk og hun er fortsatt like rolig og flink med valpene. I dag har hun faktisk vært med meg utenfor valpebingen litt også. Hun begynner å bli litt mer lik seg selv og skal leke med de andre og tuller og herjer når vi er ute.

Jeg er bekymret for at Wilma skal få jurbetennelse. Hunder kan jo like gjerne få det de som vi mammaer som ammer ungene våre. Så nå har jeg klart å strikke en slags body til Wilma. Den er av ren ull og beskytter godt når hun er ute i snøen og koser seg. Husker jo selv hvordan jeg holdt på når jeg ammet gutta her, ull var et must.  På den måten håper jeg at vi i hvertfall kan forebygge litt da, så hun ikke så lett får betennelse, for det er ikke noe allright å få. Vi har heldigvis bare hatt det en gang før på noen av våre tisper, men jeg vil ikke ha det flere ganger. Skal se om jeg får tatt et bilde av henne med den på seg. Er ikke så sikker på om hun føler seg veldig fjong med den på seg, men det får hun tåle !

I dag skulle egentlig Rune reist for å hente Goya som skal komme til oss og få valpene sine. Hun bor jo til vanlig hos Hedvig i Kristiansand. Når Goya skulle komme til oss for å bli parret så var vi så heldige at ei jeg kjenner skulle reise fra Kragerø og hit den dagen Goya skulle til oss. Så da kjørte Hedvig henne til Kragerø. I dag hadde vi så flaks at min svoger var på Sørlandet Travpark med en hest, og han skulle jo da hjem igjen i kveld og var så grei at han tok med seg Goya i samme slengen. Vi fant ikke ut at han var der før midt på dagen i dag, men vi var utrolig glade for at han kunne ta Goya hjem til oss. Så det har ordnet seg så utrolig bra disse gangene :-)
Her er noen bilder fra dagen i dag:
 090313 nesten hele gjengen 2døgn gamle
 Nesten hele gjengen sover og koser seg
 090313 hanne merket høyre lår sover sin beste søvn
 Hanne merket høyre lår tar livet helt med ro
090313 tispe merket høyre skulder 
Tispe merket høyre skulder 
090313 Wilma med valpene
Er ganske fullt i kassa når Wilma legger seg oppi til valpene sine
 090313 Vakkre Wilma
Vakre Wilma :-)
 
Fredag 08.mars 2013

Juhu !! Kvinnedagen og 100 år siden vi jenter fikk stemmerett ! Det var jammen på tide,- all ære til våre medsøstre som kjempet frem stemmeretten den gangen for veldig lenge siden :-)
Wilma bryr seg ikke mye om at det er kvinnedagen. Hun vil nok absolutt ikke forlate valpene for å kjempe på barikadene ;-) Hun tar mammarollen på fullt alvor og vil nok ikke gi bort noe av "mammaledig" til pappa Trygve nei :-) Det er jo for så vidt bra for han tror jeg lever herrens glade dager et helt annet sted.
Likestilling ?? hehe.

Med valpene går det helt strålende. De spiser, sover og skiter akkurat som de skal. Wilma får mer og mer melk og alle valpene legger jevnt og trutt på seg noen gram. Wilma kan så vidt ta seg tur til en liten kjapp tur ut for å tisse, men det er alt. Hun kaster i seg maten sin og drikker litt vann også er det opp i kassa til valpene igjen. Hun er utrolig forsiktig med dem. Hun legger seg så forsiktig og er veldig omsorgsfull. Her er noen bilder:

070313 her har det blitt en fin gjeng
Skikkelig fin gjeng. Pga lyset ser de nesten brune ut, men de er utrolig svarte og fine. Jeg har merket dem med Tip Ex for å se forskjell på dem.
070313 mat er godt allerede
Nydelige, de er til å spise opp
070313 nydelige bebiser på rekke og rad
 Kose hos mamman sin er fint
 
 
Torsdag 07.mars 2013
Det går veldig fint med valpene. Det er virkelig verdt et lite studium når tisper føder. Noen blir ganske stressa og urolige og vet ikke helt hva som skjer, mens andre fikser det som den mest selvfølgelige ting i verden. Wilma er helt klart av den siste kategorien. Når jeg satt med henne i går fikk jeg skikkelig flashback tilbake til Wilmas oldemor, Frida. Hun fikk alltid store kull og hadde store valper. Hun var utrolig god til å ta seg av valpene og fødslene gikk stort sett veldig rolig for seg. Hun kunne bruke litt tid, men måten hun taklet det på var veldig bra. Alle valpene til Frida var store og flotte når de ble født. Akkurat det samme er det med denne gjengen her. Når de fleste ligger rundt 500-550 g, da er de store og flotte. Den største veide 575 g. Jeg veier dem jo flere ganger om dagen i starten for å se at de legger på seg. Første gangen jeg veide i dag tidlig, hadde alle lagt på seg litt. I kveld var det et par stykker som hadde gått litt ned i vekt. Det er som med babyer det, ofte går de ned litt i vekt etter at de er født. Men jeg skal følge nøye med for de skal ikke fortsette å gå ned i vekt. De skal etterhvert gå jevnt oppover. Man pleier å si at valpene skal ha doblet fødselsvekten sin på 10 dg. Så det vil si at største valpen skal være over kiloen om ti dager ! Her går det unna :-)
Det er alltid spennende de første dagene etter at et valpekull er født. Om det går bra og at de begynner å legge på seg. Ser det nok an et par dager til før vi tar kontakt med alle dere som venter på valp. Men i løpet av helgen skal alle ha hørt fra oss.

Her er noen bilder fra før fødsel, fødsel og etterpå.
06.03.13 W omorganiserer litt
Wilma omorganiserer litt i valpekassa
06.03.13 W jobber og jobber
Wilma jobber og jobber
060313 førstefødte nakke tispe
Førstefødte tispe , kl 22.27, nakketispa
060313 her har det kommet fire W jobber på
Her har det kommet fire og Wilma jobber veldig godt. Fem valper på en time er ikke så værst.
060313 W er veldig god til å vaske og ordne
Wilma er veldig god til å vaske og stelle både seg selv og valpene
070313 hele bøttebaletten
Her tar Wilma en velfotjent hvil sammen med sine ti små. Klokka har blitt 03:45.
 
Torsdag 07.mars 13
Kort innpå ,- valpene til Wilma ble født i løpet av nattens mulm og mørke :-)
I den fine magen var det fem hanner og fem tisper, alle store og fine og veldig ivrige på å finne melk !
Wilma fødte valpene sine som om hun skulle være en dreven mamma og ikke en førstegangsfødende. Hun var så rolig og fin og fødte en og en av valpene bare på tre fire veer. Når de to siste skulle ut var jo veien litt lengre for de å gå, men Wilma satte seg opp og brukte hele kroppen på å få ut de også bare på noen få veer. Hun lurte meg litt da, for jeg trodde ikke det var flere valper når hun hadde kommet til 9 valper. Men så ble jeg litt i stuss når hun fortsatt så på meg med det blikket som sa at hun ikke var ferdig. Så da tok vi en ekstra tur ut og hun fikk base litt i snøen. Hun rullet seg og skikkelig koste seg. Vel inne igjen kom den siste valpen ganske fort. Etter at den var kommet vasket og ordnet hun alle valpene en gang til, og etterhvert sovnet hun som en sten. 

Bilder og mer oppdateringer kommer senere i dag.

 

 

Onsdag 06.mars 13

Wilma er en rolig sjel. Hun har tatt livet fullstendig med ro i dag. Av alle ting har hun valgt å ligge nede i det store buret i gangen. Ikke oppe sammen med resten av gjengen. Tydelig at noe er på vei til å skje. Hun var ikke så sugen på maten sin heller. Tempen går litt opp og ned mellom 36,2 og 36,8 så noe jobber på i kroppen hennes. Foreløpig er hun veldig rolig, bare peser litt. Kanskje det blir nattarbeid på oss? :-)

Vetle skulle til reguleringstannlegen i dag, trodde jeg. Så jeg sendte Rune og Vetle til Sandvika, til reguleringstannlegen han går til der. Det var bare det at når de kom fram, så skulle ikke Vetle komme før i morgen....... Er det mulig sier jeg bare. Nå har jeg tatt feil av dagen to ganger denne uka. Skulle nesten tro det var jeg som var midt i ammetåka ! Heldigvis var tannlegen grei og lot Vetle komme inn alikevel så da slipper vi å reise en gang til i morgen.

Nå er Marius på karate, Rune og Una er på fellestrening og resten av gjengen og jeg er hjemme.
Wilma er ikke helt fornøyd med hvordan jeg har lagt aviser og kladder i valpekassa. Hun er oppi der og graver og flytter på alt som er. Når hun får lagt det som hun vil, ja da er det bra :-)

Vi får nok smøre oss med tålmodighet og vente på valpene. Men at de kommer om ikke så brått, ja det er helt sikkert :-D

 
Tirsdag 05.mars 13
I går var jeg sikker på at det var 05. mars. Klinte til og la ut på FB siden store gratulasjoner til M kullet, siden de var 4 år..... Det var bare det at jeg var en dag for tidlig ute, - 5. mars er jo ikke før i dag !! Men men, aldri så galt at det ikke er godt for noe,- da får det bli feiring i flere dager da :-)

Her venter vi i spenning på når det skal begynne å skje noe. Foreløpig er det ikke noe som tyder på at noe er i gjerde. Jeg tar tempen regelmessig, og måler henne. Tempen går litt opp og ned mellom 37,3 og 37,9. Den må ned sånn ca under 37 før det begynner å skje noe. Nå måler hun ca 91 cm rundt ribbene og 78 rundt buken så hun er litt stappa. Wilma er i utgangspunktet veldig slank og særdeles veltrent etter mengder med løpeturer, så det er ikke et gram for mye på kroppen hennes heller. I går syntes jeg at hun egentlig var bitt ganske tynn, så nå får hun mat tre ganger om dagen, ca 200 g for hver gang + at jeg slenger på litt Norwegian Polar. NP er i utgangspunktet et frossent ferskfor med masse næring. Det er store mengder med mat hun spiser, men jammen trenger hun det også.
Som regel blir matlysten borte en liten stund før valpene kommer. Wilma sin matlyst er absolutt ikke borte :-) Så vi får bare smøre oss med litt tålmodighet i noen dager til.
Nå er ikke 08.mars noen dum dato heller da, kvinnedagen , pluss at i år er det jo 100 år siden vi damer fikk stemmerett !

 
Søndag 03.03.13
På tide å starte opp valpedagboka for U kullet vel.Det blir ikke så mye om valpene ennå, de må jo bli født først :-).
Men  Wilma er ganske stor og det nærmer seg med stormskritt at valpene skal bli født. Wilma produserer allerede en del melk og jeg må gå etter henne for å tørke opp, det drypper som bare det. Tyder på at valpene vil få det fint når de titter ut ;-) Wilma bruker dagene til å slappe av og ta livet aldeles helt med ro. Hun lader nok opp til den store styrkeprøven.

I går kom vi hjem fra fjellet. Vi har hatt noen nydelige dager på fjellet og skikkelig kost oss. Det ble masse skigåing i nydelige temperaturer og strålende sol. Ikke noe er bedre avkobling en skitur innover i fjellheimen. Det var fryktelig vind et par av dagene, men det finnes ikke dårlig vær.......
Vi reiste ned i går siden vi hadde meldt Una på valpeshow på Hamar. Una trenger miljøtrening alene og valpeshow er supre å øve på :-) Så det var opp i otta for å kjøre til Hamar. Una klinte til og ble best i rasen og jeg tenkte jo da at vi kunne reise hjem, og få mye ut av dagen siden klokka bare var 09:15....
Men den gang ei. Min kjære mann ville jo ikke det siden hunden hans var kvalifisert til å stille i Best In Show ringen. Problemet var jo bare at best in show ikke skulle starte før ca klokka 15:00 !! Det ble lange timer å vente, men mange fine hunder å se på så tida gikk jo ganske fort. Vel inne i BIS ringen ble jammen lille søte Una BIS valp ! Det var en som var velidig fornøyd med å ha ventet til klokka ble 15:00.
Må nevne at søsteren til Una, Gudrun, også stilte. Hun ble nummer to i klassen, med super kritikk. 
Vinterferie hele gjengen tigger godbiter 
 Hele gjengen er gode på å tigge. Bakerst til venstre er Ronja, foran henne brune Xi, i front lille Una og lengst til høyre Wilma.
 Vinterferie Una og Wilma
Una og Wilma elsker å leke
Vinterferie Wilma er gjerne me å leker
Fine Wilma leker gjerne på tross av den fine magen.
Vinterferie ut på ski
Så nydelig var det på fjellet !